Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Oνομαστική για τις ιδιωτικοποιήσεις ΛΑΡΚΟ, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΠΑ Υποδομών ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

 


Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας αναφορικά με την εκχώρηση του ΔΕΔΗΕ, της ΔΕΠΑ Υποδομών και της ΛΑΡΚΟ κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εκτιμώντας ότι η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων είναι ιδιαίτερα αρνητικές εξελίξεις, καθώς μειώνουν τα εργαλεία ενεργειακού μετασχηματισμού που έχει η χώρα, περιορίζουν την εκμετάλλευση του μεταλλευτικού πλούτου και ζημιώνουν την εργασία, αυξάνουν το κόστος ενέργειας και μειώνουν το δημόσιο συμφέρον.

Όπως σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε αντίθεση..

Χατζηδάκης για ιδιωτικοποιήσεις: Eφαρμόζουμε την πολιτική για την οποία μας ψήφισε ο ελληνικός λαός

 


Οι τροπολογίες που ρυθμίζουν ζητήματα της ιδιωτικοποίησης για ΛΑΡΚΟ, ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΠΑ Υποδομών πυροδοτούν ένταση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Η αντιπολίτευση ζητάει την απόσυρσή τους αλλά η κυβέρνηση επιμένει στις τροπολογίες και, όπως τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, είναι τροπολογίες για τη διαδικασία αποκρατικοποιήσεων, υπέρ των οποίων είναι εκπεφρασμένη η πολιτική βούληση της κυβέρνησης, είναι μέρος του προγράμματος της ΝΔ, το οποίο ενέκρινε..

Πιθανόν έως το 2025 η κρίση της ενεργειακής ζήτησης σύμφωνα με τον ΙΕΑ



 Στις αρχές του 2023 προβλέπεται να ανακάμψει η παγκόσμια ζήτηση ενέργειας μετά την κρίση του COVID – 19, αν και σε περίπτωση που η διάρκεια της πανδημίας παραταθεί και καθυστερήσει η οικονομική ανάκαμψη, τότε η επάνοδος της ζήτησης ενέργειας στα επίπεδα του 2019 δεν προβλέπεται πριν από το 2025.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει μεταξύ άλλων το World Energy Outlook-2020, του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ), καθώς όλα τα σενάρια που εξετάζει..

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών ρύπων για όλα τα βενζινοκίνητα και ντίζελ αυτοκίνητα

 


Όλα τα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρώπη υπόκεινται σε αυστηρά όρια στην εκπομπή ρύπων. Είναι τα γνωστά μας πρότυπα «Euro» που εισήχθησαν το 1991 με «Euro 0» για τα επιβατικά αυτοκίνητα και το 1992 με «Euro I» για τα επαγγελματικά οχήματα.

Η εφαρμογή των προτύπων είχε θετικά αποτελέσματα στην αυτοκίνηση, καθώς μείωσε τις εκπομπές ρύπων από την μία και από την άλλη έστρεψε τις αυτοκινητοβιομηχανίες..

Γιατί η Σαουδική Αραβία μπορεί να αναγκαστεί να ξεκινήσει έναν νέο πόλεμο στις τιμές του πετρελαίου

 


Η συνεχιζόμενη αδυναμία των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου φαίνεται να προκαλεί εντάσεις στο πλαίσιο του ΟΠΕΚ +, και τώρα επικρατεί διαφωνία στην ηγεσία του, σύμφωνα με το Oilprice.com.

Από την αρχή της φετινής συμφωνίας περικοπής της παραγωγής οι εσωτερικές διαφορές στον ΟΠΕΚ + έχουν παραμείνει σε αντίθεση με την παγκόσμια πανδημία και τον υψηλό όγκο αποθήκευσης αργού..

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΚΟ - Σας καλούμε να σταθείτε όλοι δίπλα μας. Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης...

 







Προς:  όλα τα συνδικάτα της χώρας, τα εργατικά κέντρα, τις ομοσπονδίες, τα κόμματα, την τοπική διοίκηση της Στερεάς (πλην ΝΑΖΙ).

Κάλεσμα

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα σωματεία που δραστηριοποιούνται σε αυτή παίρνοντας υπόψη ότι: