Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

ΕΥΧΕΣ


Σημαντική η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Αθήνα

Από το naftemporiki.gr
Αξιοσημείωτη υποχώρηση εμφανίζει η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Αθήνα, μετά τα περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις και δραστηριότητες λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με μετρήσεις της Ομάδας Ατμοσφαιρικής Φυσικής και Χημείας του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΙΕΠΒΑ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι οποίες γίνονται στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Αστεροσκοπείου, στο Θησείο.

Ως ορόσημο για τη σύγκριση των επιπέδων ρύπανσης ορίστηκε η 23η Μαρτίου, όταν ξεκίνησε η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Οι μετρήσεις αφορούν..

ΙΕΑ: Σε έναν χρόνο θα εξανεμιστεί η αύξηση της ζήτησης μιας… 10ετίας για πετρέλαιο

Από το newmoney.gr
Η κρίση του κορωνοϊού ανάγκασε τις χώρες να πάνε σε δρακόντεια μέτρα περιορισμού για να γλυτώσουν τις ζωές δισεκατομμυρίων ανθρώπων, αλλά αυτό θα έχει και μεγάλο κόστος...

Η πανδημία του Covid-19 θα έχει σαν αποτέλεσμα το 2020 να εξανεμιστεί η αύξηση που θα σημείωνε μέσα σε μια δεκαετία η ζήτηση για πετρέλαιο, εκτιμά η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ), καθώς..

Εξαιρετικά κρίσιμο το δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου για τον κλάδο των υγρών καυσίμων

Από το worldenergynews.gr
Εξαιρετικά κρίσιμο προβλέπεται το δίμηνο Μαΐου - Ιουνίου για την εγχώρια αγορά υγρών καυσίμων, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις επιπτώσεις του lockdown που επέβαλε η πανδημία του COVID-19 αλλά και τις αβεβαιότητες της διεθνούς πετρελαϊκής αγοράς.

Η κατακόρυφη μείωση της ζήτησης τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και διεθνώς, σε συνδυασμό με την κατρακύλα των διεθνών τιμών του πετρελαίου, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα και στην εγχώρια αγορά που πλήττεται..

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΣΚΟΡΠΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΟΠΩΣ Ο ΟΛΘ Α.Ε.

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην απόφαση της  διοίκησης της ΟΛΘ Α.Ε., που διαχειρίζεται το λιμάνι της Θεσσαλονίκης , να προχωρήσει στην αναστολή συμβάσεων εργαζομένων της, κάνοντας χρήση της διάταξης για τις πληττόμενες εταιρείες.

 Η ΟΛΘ ΑΕ, ενώ διαφημίζει όλο το τελευταίο διάστημα ότι έχει συγκρατήσει την κερδοφορία της στη δύσκολη συγκυρία..

ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΛΗΞΑΝ Ή ΘΑ ΛΗΞΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Από το gsee.gr
Στις έκτακτες συνθήκες που διανύουμε είναι φανερό ότι πλήττεται ιδιαίτερα ο κόσμος της εργασίας, ο οποίος καλείται να σηκώσει μεγάλο και δυσανάλογο βάρος και της παρούσας κρίσης είτε με την αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων είτε με την αναστολή των εργασιακών σχέσεων σε ιδιαίτερα μεγάλο κύκλο επιχειρήσεων, είτε με την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων που έχει και επίσημα νομοθετηθεί ως οριζόντιο μέτρο και μάλιστα για εξαιρετικά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σ΄αυτό το εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον έχουν..

Ο κορονοϊός κλείνει την στρόφιγγα σε κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Τουρκία

Από το energypress.gr
"Φρένο" και στο ενεργειακό πρόγραμμα της Τουρκίας βάζει ο κορονοϊός. Η καναδική εταιρία Valeura Energy που έχει τα αναλάβει την έρευνα και εξόρυξη σε κοιτάσματα φυσικού αερίου στην ανατολική Θράκη στην περιοχή Τέκιρντακ (Ραιδεστός) ανακοίνωσε πως η μείωση της ζήτησης φυσικού αερίου λόγω της οικονομική κρίσης που προκάλεσε η πανδημία την υποχρέωσε και την ίδια σε μειωμένη παραγωγή.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση..

Noble Energy: Μειώνει επενδύσεις, μισθούς και μέρισμα για να αντιμετωπίσει την κρίση

Από το capital.gr
Η Noble Energy Inc. ανακοίνωσε σήμερα ότι υιοθέτησε σειρά μέτρων για να αντιμετωπίσει την κατρακύλα των τιμών του πετρελαίου και την αδύναμη ζήτηση εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. 

Ειδικότερα, ο κολοσσός του πετρελαίου και φυσικού αερίου ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τις κεφαλαιουχικές δαπάνες του 2020 κατά..

Ναυτιλιακά καύσιμα: Η Σιγκαπούρη αντιστέκεται στον Covid-19

Από το naftikachronika.gr
Oι πωλήσεις ναυτιλιακών καυσίμων στον κορυφαίο κόμβο ανεφοδιασμού καυσίμων, αυτόν του λιμανιού της Σιγκαπούρης, ανήλθαν στους 4,32 εκατ. μετρικούς τόνους τον Μάρτιο, καταγράφοντας μηνιαία αύξηση 11,4% σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ναυτιλιακής και Λιμενικής Αρχής της Σιγκαπούρης (Maritime and Port Authority of Singapore – MPA), οι πωλήσεις ναυτιλιακών καυσίμων στη Σιγκαπούρη τον περασμένο Μάρτιο ήταν επίσης αυξημένες κατά 5,66% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2019.

H αυξημένη ζήτηση για ναυτιλιακά καύσιμα προκαλεί..

Ο Τurk Stream προμηθεύει με ρωσικό αέριο την ΕΕ και η Τουρκία βγάζει λεφτά από αυτό

Από το pronews.gr
Η Τουρκία κερδίζει από τον Turk Stream ο οποίος ήδη προμηθεύει με φυσικό αέριο την ΕΕ. Αυτό σημαίνει πως η Μόσχα πέτυχε τον σκοπό της να παρακάμψει την Ουκρανία αντίθετα η Ελλάδα πέτυχε για άλλη μια φορά να μείνει έξω από το ενεργειακό παιχνίδι.

Σε προμηθευτή ενέργειας των ευρωπαϊκών κρατών αναδεικνύεται η Άγκυρα μετά και την επιτυχή κατασκευή του αγωγού Turk Stream για τη μεταφορά φυσικού αερίου από τη Ρωσία διαμέσου της Τουρκίας. Ο αγωγός φυσικού αερίου έχει..

Η Αramco συνεχίζει υπόγειο πόλεμο στο πετρέλαιο, χτυπώντας τις τιμές - Πως εξηγείται η συνέχεια της πτώσης

Από το worldenergynews.gr
Παρά την συμφωνία του OPEC+ για περικοπή των πετρελαιοπαραγωγών κατά 9,7 εκατ βαρέλια /ημέρα με στόχο να φτάσει στην συνέχεια τα 20 εκατ βαρέλια, η Σαουδική Αραβία συνεχίζει έναν πόλεμο τιμών κάτω από το τραπέζι και αυτός είναι από τους βασικούς λόγους που παρατείνεται η κατρακύλα των τιμών με αποτέλεσμα να βρίσκονται στο όριο των 20δολ/βαρέλι crude) με πτώση 10% και ανάκαμψη της πρώτες..

Ρωσικό διυλιστήριο πετρελαίου θα παράγει απολυμαντικά για την καταπολέμηση του κοροναϊού

Από το worldenergynews.gr
Η εταιρεία διύλισης TANECO, που ανήκει στον μεσαίου μεγέθους παραγωγό πετρελαίου της Ρωσίας, Tatneft, έχει ξεκινήσει την παραγωγή απολυμαντικού χεριών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ανέφερε η εταιρεία.

Την Τρίτη 14.3.2020, η Ρωσία ανέφερε 2.774 νέες περιπτώσεις κορωνοϊού, νέο ρεκόρ ημερήσιας αύξησης, ανεβάζοντας..