Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Όχι στις εξορύξεις βαθέων υδάτων!

 






Οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να υποβαθμίσουν την ιστορική Παγκόσμια Συνθήκη των Ωκεανών


Το 28ο Συνέδριο της Διεθνούς Αρχής των Θαλάσσιων Βυθών (International Seabed Authority, ISA) ξεκίνησε χθες, Πέμπτη, στο Κίνγκστον της Τζαμάικα. Έχουν περάσει λιγότερες από δύο εβδομάδες από τη μέρα που..

Ανακύκλωση Μαγειρικού Λαδιού στα Πρατήρια του Ομίλου Motor Oil

 





Δυνατότητα ανακύκλωσης του χρησιμοποιημένου μαγειρικού λαδιού παρέχει στους πολίτες η εταιρεία Πράσινο Λάδι, θυγατρική του Ομίλου Motor Oil η οποία όπως ανακοινώθηκε σήμερα, διευρύνει τα σημεία συλλογής οικιακού λαδιού αξιοποιώντας το..

Βενζίνη: Τελικά πόσο κοντά είναι το τέλος της;




Τις τελευταίες μέρες η υπόθεση απαγόρευσης πώλησης συμβατικών αυτοκινήτων -δηλαδή με θερμικούς κινητήρες που καίνε βενζίνη ή diesel- μετά το 2035 στην ΕΕ έχει εξελιχθεί σε θρίλερ και πιθανόν να υπάρξει παραθυράκι για τους τους θερμικούς κινητήρες. Αυτό σημαίνει ότι θα την γλιτώσουν η βενζίνη, το πετρέλαιο και γενικά τα υβριδικά συστήματα που χρησιμοποιούν τα..

ΗΠΑ: Πυρηνικό Εργοστάσιο Έθεσε Υπό Έλεγχο Διαρροή Μολυσμένου Νερού που Εντοπίστηκε τον Νοέμβριο


 



Η εταιρεία Xcel Energy ανακοίνωσε χθες Πέμπτη πως περιόρισε διαρροή νερού μολυσμένου με τρίτιο και το επεξεργάστηκε για να το απορρυπάνει, πρόβλημα που εντοπίστηκε σε εργοστάσιό της στο βόρειο τμήμα των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, διαβεβαιώνοντας πως δεν υπάρχει «κανένας κίνδυνος» για τους..

Γαλλία: Κλειστά για δεύτερη εβδομάδα τα τέρμιναλ LNG – Κατεύθυνση σε άλλες χώρες για τα φορτία




 Οι απεργίες κατά της προγραμματισμένης μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος της γαλλικής κυβέρνησης εισήλθαν σε δεύτερη εβδομάδα την Τετάρτη, διακόπτοντας τη συντήρηση στους πυρηνικούς αντιδραστήρες, πλήττοντας τις τιμές του..

Πραγματοποιήθηκε τελικά η Άμωμη Ενεργειακή Σύλληψη του Νίκολα Τέσλα;

 




Οι επιστήμονες ονειρεύονται να δημιουργήσουν ενέργεια από τον αέρα για πάνω από έναν αιώνα. Ο Νίκολα Τέσλα διεξήγαγε ήδη πειράματα προς αυτή την κατεύθυνση τη δεκαετία του 1930. Αλλά πρόσφατα οι εκκλήσεις για άψογη σύλληψη ενέργειας έχουν γίνει πιο δυνατές. Η εγκαίρως απομάκρυνση από τα ορυκτά καύσιμα για να αποφευχθεί το χειρότερο της κλιματικής κρίσης θα είναι το μοναδικό μεγαλύτερο..