Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Η ρωσική πετρελαιοπαραγωγή μειώθηκε κατά 117 χιλ. βαρέλια την ημέρα

Από το energypress.gr
Περισσότερο από 117.000 βαρέλια την ημέρα μείωσε η Ρωσία την παραγωγή πετρελαίου, στο πλαίσιο της εφαρμογής της σχετικής συμφωνίας με τον ΟΠΕΚ, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ (φωτό).

Σύμφωνα με τον κ. Νόβακ, η μείωση της παραγωγής πετρελαίου της Ρωσίας βρίσκεται πιο μπροστά από το χρονοδιάγραμμα.

Οι δηλώσεις Νόβακ επιβεβαιώνουν..

ΤΕΕ: Προσφυγή των μηχανικών στο ΣτΕ για τις νέες ασφαλιστικές εισφορές

Από το newmoney.gr
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε σήμερα το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και οι διπλωματούχοι μηχανικοί κατά του νέου ασφαλιστικού νόμου, καθώς η εφαρμογή του παραβιάζει σωρεία διατάξεων και αρχών τόσο του Ελληνικού Συντάγματος όσο και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Συγκεκριμένα, μετά από απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, το Επιμελητήριο ως ΝΠΔΔ, εκπροσωπώντας το σύνολο των διπλωματούχων μηχανικών και του τεχνικού κόσμου της χώρας, κατέθεσε τρεις αιτήσεις ακυρώσεως στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των αποφάσεων του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την εφαρμογή του νόμου 4387/2016 για το νέο Ασφαλιστικό σύστημα και τον τρόπο υπολογισμού των εισφορών που προβλέπονται. Στο Συμβούλιο της Επικρατείας μαζί με το ΤΕΕ προσφεύγουν ..

No comments..

Αποτέλεσμα εικόνας για ισολογισμοσ
H ΠOIOTHTA ενός ισολογισμού εξαρτάται:

Από τις ελεύθερες ταμειακές ροές που παράγει μία επιχείρηση – κοιτώντας το μέγεθός τους και διαιρώντας το με την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση
Από την σχέση NetDebt/ebitda…

Συγχαρητήρια Μανιάτη σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του ΑΠΘ που διακρίθηκαν σε διαγωνισμό για έρευνα υδρογονανθράκων

Από το energypress.gr
Ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα των Μεταπτυχιακών φοιτητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  για την πρόκρισή της στον τελικό γύρο του παγκόσμιου φοιτητικού διαγωνισμού στις έρευνες Υδρογονανθράκων. Οι φοιτητές του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων”, στο οποίο συμμετέχουν το ΑΠΘ, το ΕΜΠ, το ΔΠΘ και το ΕΚΠΑ, με επισπεύδον το Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ και συντονιστή τον καθ. Κοιτασματολογίας Πετρελαίου Ανδρέα Γεωργακόπουλο, έχει προκριθεί στην πρώτη πεντάδα για να διεκδικήσει την πρώτη θέση στον τελικό στο Παρίσι. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν πάνω από 70 Πανεπιστήμια απ’ όλο τον κόσμο (Η.Π.Α., Ρωσία, Γερμανία, Γαλλία, Κίνα, Ινδία, Ινδονησία, κ.ά.)

Η ελληνική ομάδα ερμήνευσε άριστα τα..

Για ΤΑΡ, IGB και Πλωτό LNG Αλεξανδρούπολης Αλλά και Αμερικανικές Ενεργειακές Επενδύσεις Συζήτησαν Σταθάκης και Ντάνιγκαν

Αποτέλεσμα εικόνας για αγωγος αεριου
Από το energia.gr
Το ενδιαφέρον της αμερικανικής κυβέρνησης για την προώθηση του νότιου διαδρόμου φυσικού αερίου, τμήμα του οποίου αποτελεί και ο αγωγός ΤΑΡ που διασχίζει τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και για την τροφοδοσία της ευρύτερης περιοχής με φυσικό αέριο από εναλλακτικές πηγές, επαναβεβαίωσε σε δηλώσεις της από την Αθήνα, η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για την ενεργειακή διπλωματία, κ. Ρόμπιν Ντάνιγκαν (Robin Dunnigan).

Η κ. Ντάνιγκαν είχε σήμερα συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, ενώ, επίσης, επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Εξωτερικών, και, στη συνέχεια, είχε επαφές και με επιχειρηματικούς παράγοντες. Οι συζητήσεις, όπως δήλωσε η ίδια, επικεντρώθηκαν στην ..

Η TransCanada πουλάει τα μερίδια της σε δύο αγωγούς φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Η Καναδική TransCanada Corporation ανακοίνωσε ότι πουλάει τα μερίδια της (49,3%) στον αγωγό φυσικού αερίου Iroquois Gas Transmission System, που προμηθεύει την Πολιτεία της Νέας Υόρκης και στον αγωγό Portland Natural Gas Transmission System (11,8%) που προμηθεύει την πολιτεία του Πόρτλαντ στις ΗΠΑ.

Η TransCanada Corporation σημειώνει στην ανακοίνωσή της, ότι η προσφορά..

Το «Ελληνικό» Χωριό των Ανθρακωρύχων στο Βέλγιο

Από το energia.gr
Οταν τους ακούς να περιγράφουν τη ζωή τους δεν μπορείς παρά να θυμηθείς τους στίχους από τα τραγούδια του Καζαντζίδη. 'Στις φάμπρικες της Γερμανίας και στου Βελγίου τις στοές, πόσα παιδιά σκληρά δουλεύουν και κλαίνε οι μάνες, αχ, μοναχές...'.

Οι διηγήσεις τους συμπεριλαμβάνουν κομμάτια της σύγχρονης Ιστορίας της Ελλάδας: τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, τον Εμφύλιο, τη φτώχεια, την προσφυγιά, τη μετανάστευση, τη σκληρή δουλειά κάτω από τη γη, αλλά και ένα καινούργιο ξεκίνημα, μία νέα πατρίδα, έναν τόπο που πλέον είναι και δικός τους. Οι ανθρακωρύχοι του Βελγίου υπενθυμίζουν πόσο πρόσφατα είναι τα γεγονότα που 'σημάδεψαν' τον Ελληνισμό, αλλά και πως έξω από τα σύνορα της χώρας οι ελληνικές κοινότητες γράφουν ακόμη τη δική τους ένδοξη ιστορία...

Περισσότεροι από ..

Ξεκινά έργο αξίας 4,5 δις δολαρίων μεταξύ Ιράν, Ομάν και Ινδίας

Από το naftikachronika.gr
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ υψηλόβαθμο στέλεχος της South Asia Gas Enterprise Pvt Ltd (SAGE), δήλωσε ότι η επανεξέταση και άμεση υλοποίηση του σχεδίου για την κατασκευή ενός υποθαλάσσιου αγωγού για την εξαγωγή του φυσικού αερίου του Ιράν μέσω της Θάλασσας του Ομάν και του Ινδικού Ωκεανού προς την Ινδία είναι πλέον στα άμεσα σχέδια του Νέου Δελχί και της Τεχεράνης.

Ο νέος αγωγός θα κοστίσει 4,5 δις δολάρια και θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τα νότια παράλια του Ιράν, μέσω των θαλασσίων υδάτων και την ΑΟΖ του Ομάν και της ανοικτής θάλασσας στον Ινδικό Ωκεανό, προς το Γκουτζαράτ της δυτικής Ινδίας.

Ο νέος αγωγός θα έχει..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΠΕΤΟΒΕΡΓΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ (ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ Κ.Λ.Π.) ΟΤΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 5 ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

Από το gsee.gr
Ναι, είναι αλήθεια και δεν είναι η πρώτη φορά !!!
Στην πατρίδα μας, με 5 χαλυβουργικές βιομηχανίες που βουλιάζουν λόγω της κρίσης και της πτώσης των κατασκευών κατά 85%, με εκατοντάδες απολύσεις εργατών χαλυβουργών, κατασκευαστικές εταιρείες που επιδοτούνται, εισάγουν για δημόσια έργα μπετόβεργα από την Τουρκία.

Την Παρασκευή 24/2/2017, τρία πλοία από την Τουρκία ξεφόρτωσαν μπετόβεργα στο λιμάνι της Χαλκίδας για λογαριασμό μεγαλέμπορου που θα την προωθήσει σε εργολαβικές εταιρείες κατασκευής Δημοσίων ΄Εργων (αυτοκινητόδρομους κ.λ.π.).
Εκφράζουμε φόβους ότι..

Wood Mackenzie: Το κόστος των ναυτιλιακών καυσίμων θα αυξηθεί κατά 60 δισ. δολ. από το 2020

Από το worldenergynews.gr
Το κόστος των ναυτιλιακών καυσίμων θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 60 δισ. δολάρια από το 2020 και μετά με την εφαρμογή του κανονισμού του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας (IMO) για τις εκπομπές αερίων ρύπων, σύμφωνα με έκθεση της Wood Mackenzie.

«Με την εφαρμογή του κανονισμού του ΙΜΟ το 2020, η ναυτιλιακή βιομηχανία θα πρέπει να εξετάσει εναλλακτικές λύσεις, όπως το πετρέλαιο εσωτερικής καύσης (MGO) ή την εγκατάσταση ενός συστήματος που αφαιρεί το θείο από τα καυσαέρια που εκπέμπονται από τους κινητήρες», αναφέρει η έκθεση.

Σήμερα η ναυτιλιακή βιομηχανία χρησιμοποιεί ως καύσιμο..

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρηματοδοτήσει η Gazprom εξ ολοκλήρου τον Turkish Stream

Από το worldenergynews.gr
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο το μέλος της Διοικητικής Επιτροπής της Gazprom, Oleg Aksyutin, να χρηματοδοτήσει η Gazprom την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «όλες οι συνθήκες για την υλοποίηση του Turkish Stream με βάση τους όρους της χρηματοδότησης είναι θετικές».

Το συνολικό κόστος του έργου υπολογίζεται σε 11,4 δισ. ευρώ και η Gazprom έχει προϋπολογίσει για φέτος να επενδύσει στο έργο 700 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 392 εκατομμυρίων ευρώ πέρσι.

Σύμφωνα με τον..

Η ώρα της απομόχλευσης για τα ΕΛΠΕ με επίκεντρο το νέο διυλιστήριο στην Ελευσίνα

Από το bankingnews.gr
Ο όμιλος πρέπει μέσα στο 2017 να αποπληρώσει δάνεια ύψους 308 εκατ. ευρώ ενώ σχεδιάζει να αναχρηματοδοτήσει δάνεια 524 εκατ. ευρώ

Μετά από ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα σε Ελευσίνα αλλά και Θεσσαλονίκη που έφτασε τα 2,5 δισ. ευρώ ο όμιλος των ΕΛΠΕ στοχεύει τώρα στην μείωση του καθαρού δανεισμού εκμεταλλευόμενος τις αυξημένες λειτουργικές χρηματοροές του νέου διυλιστηρίου στην Ελευσίνα.

Ως αποτέλεσμα ..