Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Διπλασιασμός της παραγωγής πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ αναμένεται την 6ετία 2016 - 2022

Από το bankingnews.gr
Διπλασιασμό της παραγωγής πετρελαίου παγκοσμίως από τον ΟΠΕΚ την εξαετία 2016-2022 σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση προβλέπει η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας. 

Ο ΟΠΕΚ αναμένεται να αυξήσει την παραγωγή του κατά 1.950.000 βαρέλια ημερησίως το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με το ένα τρίτο των κερδών να αφορούν στο Ιράκ, σύμφωνα με την έρευνα. 

Η προηγούμενη εκτίμηση αφορούσε σε αύξηση της παραγωγής κατά 800.000 βαρέλια ημερησίως την περίοδο 2015-2021. 

Ο ΟΠΕΚ ηγείται την τρέχουσα χρονιά των προσπαθειών για..

Η Shell Νιγηρίας διέκοψε την παραγωγή πετρελαίου στο πεδίο Bonga

Από το worldenergynews.gr
Η Shell Nigeria Exploration and Production Company (SNEPCo) σταμάτησε την παραγωγή στο πεδίο πετρελαίου Bonga της Νιγηρίας στις 4 Μαρτίου  προκειμένου να προχωρήσει σε συντήρηση των εγκαταστάσεων.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν τουλάχιστον ένα μήνα.

Η SNEPCo ανακοίνωσε ότι το πεδίο Bonga, που έχει την ικανότητα να παράγει 225.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα (BPD) και 150 εκατομμύρια κυβικά πόδια (SCF) φυσικού αερίου, αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι την παραγωγή μέσα στον Απρίλιο .

Πηγές της αγοράς ανέμεναν..

Στόχος των ΗΠΑ η κυριαρχία τους στην αγορά του LNG

Από το naftikachronika.gr
Σύμφωνα με την EIA (Energy Information Administration), αυξημένες καταγράφηκαν οι εξαγωγές φορτίων LNG από τις ΗΠΑ τον περασμένο Φεβρουάριο, ακολουθώντας τον ίδιο ρυθμό αύξησης με αυτόν που καταγράφηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα, από τον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου «Cheniere’s Sabine Pass» στη Λουϊζιάνα, εξήχθησαν 51,8 δις κυβικά πόδια (bcf) φυσικού αερίου, συγκριτικά με τα 51,5 δις κυβικά πόδια φυσικού αερίου τον περασμένο Ιανουάριο.

Με αυτούς τους ρυθμούς οι ΗΠΑ αναμένεται ότι ..

Γ.Μανιάτης: Επτά παρατηρήσεις και Δύο μεταρρυθμίσεις για βιομηχανία και αειφόρο ανάπτυξη

Από το worldenergynews.gr
Καταθέτω 7 σύντομες παρατηρήσεις για το ευρύτερο περιβάλλον και 2 σημαντικές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις για την Ελλάδα που γεννά πλούτο στο πλαίσιο μιας νέας βιομηχανικής πολιτικής που έχουμε ανάγκη. 
Σήμερα η βιομηχανία συμμετέχει κατά 8% στο ΑΕΠ της χώρας όταν από την Ε.Ε. έχει τεθεί ως στόχος το 2020 η βιομηχανία να συμμετέχει κατά 20% στο ευρωπαϊκό ΑΕΠ.
Έχουμε, λοιπόν, πολύ δρόμο μπροστά μας.  

Α. Οι 7 παρατηρήσεις..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Ε.Ε.Κ.Ε

 

Ο ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΗΣ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΗΣ
O Διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ  Στεργιούλης Γρηγόριος εξελέγη μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος, κατά τη 84η Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας της Ελλάδος.

Goldman: Υψηλές παραμένουν οι αμερικάνικες εισαγωγές αργού - Αναστροφή της τάσης μετά τον Μάρτιο

Από το worldenergynews.gr
Η φάση ομαλοποίησης των αποθεμάτων της αγοράς πετρελαίου φαίνεται να είναι ακόμη μακριά, λόγω των πολύ υψηλότερων αμερικανικών εισαγωγών. 

Αυτό διαπιστώνει η Goldman Sachs, η οποία εκτιμά ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου αναμένεται να μειωθούν από το Μάρτιο και μετά. 

Την ίδια ώρα η συμμόρφωση με τις συμφωνηθείσες περικοπές ήταν..

Η Ινδική ONGC προσβλέπει κέρδη ύψους 4 δισ. δολ. από τη συνεργασία με την Rosneft

Από το worldenergynews.gr
Η Ινδική Oil and Natural Gas Corporation (ONGC) ευελπιστεί να ανακτηθούν οι επενδύσεις ύψους 4 δισ. δολαρίων σε κοινές επιχειρήσεις με την ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft έως το 2023, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος σε ONGC, Narendra Verma, στο περιθώριο του συνεδρίου CERAWeek στο Χιούστον.

Ο Verma πρόσθεσε, ότι η ONGC είναι ανοικτή για νέες συνεργασίες με τη Rosneft, τονίζοντας ότι..