Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Στο υπουργείο της Λεωφόρου Μεσογείων γνωρίζει κανείς αγγλικά; Αλλά να ενδιαφέρεται και να μάθει κάτι;


Από το greeklignite.blogspot.gr
Το Δεκέμβριο 2013 το Greeklignite εμφανίστηκε στο Ελληνικό διαδίκτυο με μια ανάρτηση γεμάτη ερωτήματα, το χαρακτηριστικό τίτλο "Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη!" και το πιο πάνω εύγλωττο σκίτσο του Αρκά. Μια συζήτηση στα σχόλια σε φιλικό ιστολόγιο οδήγησε στο να δημιουργηθεί το Greeklignite και να γραφούν, ανάμεσα σ' άλλα, οι πιο κάτω επισημάνσεις:

Βάζουμε αιολικά, αλλά για να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε την τυχαιότητα των ανέμων καταλήγουμε να καίμε φυσικό αέριο.
Βάζουμε φωτοβολταϊκά, αλλά για να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε τη διακύμανση παραγωγής από ημέρα σε νύχτα καταλήγουμε να καίμε φυσικό αέριο.

Ιταλο-Αμερικανο-Γαλλική εργασία επιβεβαιώνει το 2016 την ιδρυτική ανάρτηση του Greeklignite το 2013 κι αν κανείς στο υπουργείο της Λεωφόρου Μεσογείων γνωρίζει αγγλικά και ταυτόχρονα ενδιαφέρεται να μάθει κάτι, η εργασία έχει τίτλο "Bridging the Gap: Do Fast Reacting Fossil Technologies Facilitate Renewable Energy Diffusion?". Την εργασία υπογράφουν ερευνητές απ' το Ιταλικό Fondazione Eni Enrico Mattei στο Μιλάνο και το Ευρω-Μεσογειακό Κέντρο για την Κλιματική Αλλαγή, το Νεοϋορκέζικο Syracuse University και το Γαλλικό Observatoire Français des Conjonctures économiques - SciencesPo & SKEMA Business School.

Οι ερευνητές εξέτασαν την ανάπτυξη των ΑΠΕ σε 26 χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ στο διάστημα 1990-2013. Το βασικό τους εύρημα ήταν πως προκύπτει μια εντυπωσιακή συσχέτιση ανάμεσα στις ΑΠΕ και ..

Επιστρέφουν στην εργασία τους εννέα απολυμένοι από τα λιπάσματα

Από το kavalapress.gr
Εννέα ακόμη απολυμένοι από την λιπασματοβιομηχανία της Καβάλας επιστρέφουν από αύριο στη δουλειά τους, μετά από έκδοση προσωρινής διαταγής που εξέδωσε το μεσημέρι το δικαστήριο. Ένας ακόμη είχε επιστρέψει με δικαστική απόφαση στις αρχές Αυγούστου, με τους ίδιους εργασιακούς όρους, με σύμβαση αορίστου χρόνου.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας έως ότου να δικαιωθούν όλοι οι συνάδελφοι» ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας, ο πρόεδρος του σωματείο των εργαζομένων στα λιπάσματα, Νίκος Βογιατζίδης.

Από την Βιομηχανία έχουν απολυθεί συνολικά 110 εργαζόμενοι και 90 είναι σε διαθεσιμότητα.

ΚΙ ΑΛΛΟ "ΧΡΥΣΟ" !...

Σε πενταετή υψηλά η παραγωγή νορβηγικού αργού τον Ιούλιο

Αποτέλεσμα εικόνας για νορβηγικού αργού
Από το energypress.gr
Η Νορβηγία αύξησε τον Ιούλιο την παραγωγή της στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε χρόνων, ξεπερνώντας τις προβλέψεις, όπως γνωστοποίησε σήμερα η Νορβηγική Διεύθυνση Πετρελαίου.

Πιο αναλυτικά, η χώρα αύξησε την παραγωγή κατά 10% τον Ιούλιο σε ετήσια βάση, σε 1,73 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Η διεύθυνση υπογράμμισε ότι η παραγωγή ενισχύθηκε μερικώς από την προσθήκη του πεδίου Goliat της Eni, το οποίο άρχισε να παράγει το Μάρτιο έπειτα από χρόνια καθυστερήσεων και υπέρβασης κοστών.

Επίσης, τόνισε ότι οι μηνιαίοι όγκοι αργού ήταν..

Αυτοί είναι οι κατώτατοι μισθοί στην ΕΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για Αυτοί είναι οι κατώτατοι μισθοί στην ΕΕ
Από το enikonomia.gr
Οι κατώτατοι εθνικοί μισθοί συνήθως ισχύουν για όλους τους εργαζομένους, ή τουλάχιστον για τη μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων της χώρας.

Επιβάλλονται από τη νομοθεσία, συχνά έπειτα από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, ή απευθείας μέσω εθνικής διακλαδικής συμφωνίας. 

Οι κατώτατοι μισθοί εκφράζονται, γενικά, ως μηνιαίοι μισθοί για ακαθάριστες αποδοχές, δηλαδή πριν από την παρακράτηση του φόρου εισοδήματος και των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης που καταβάλλονται από τον εργαζόμενο· τα εν λόγω παρακρατούμενα ποσά διαφέρουν από χώρα σε χώρα. 

Οι εθνικοί κατώτατοι μισθοί δημοσιεύονται από την Eurostat δύο φορές το έτος. Αντικατοπτρίζουν την κατάσταση την 1η Ιανουαρίου και την 1η Ιουλίου κάθε έτους. Συνεπώς, τροποποιήσεις των κατώτατων μισθών που εφαρμόζονται ..

Υπάρχει Εξωγήινη «Ομπρέλα» Προστασίας στη Γη!; (video)

Αποτέλεσμα εικόνας για Υπάρχει Εξωγήινη «Ομπρέλα» Προστασίας στη Γη!; (video)
Από το diadrastika.com
Η Γη θα μπορούσε να καταστραφεί από την πτώση κάποιου ουράνιου σώματος στην επιφάνειά της,ή ακόμη από τη ματαιοδοξία κάποιου πολιτικού που δεν θα δίσταζε να πατήσει το λεγόμενο «κόκκινο κουμπί» των πυρηνικών. Γιατί δεν έχει συμβεί ακόμη κάτι τέτοιο;

Ίσως επειδή κάποιοι αόρατοι «άγγελοι» προστατεύουν τον πλανήτη από κάθε τι που θα μπορούσε να τον εξαφανίσει!

Ένα νέο βίντεο από την έκρηξη του μετεωρίτη πάνω από το Chelyabinsk της Ρωσίας στις 15 Φεβρουαρίου, αποδεικνύει ότι το βάρους 10.000 τόνων ουράνιο σώμα που έπεφτε με την ασύλληπτη ταχύτητα των 18,6 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο (!) δεν εξερράγη μόνο του σε ύψος 23,3 χιλιομέτρων!

Στο βίντεο που ακολουθεί, φαίνεται καθαρά ..

EIA: Διπλάσια ως το 2040 η παραγωγή "σφιχτού" πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για παραγωγή "σφιχτού" πετρελαίου
Από το energypress.gr
Η παραγωγή του λεγόμενου "σφιχτού" αργού πετρελαίου αναμένεται να αυξηθεί στο υπερδιπλάσιο από το 2015 ως το 2040, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αμερικανικής υπηρεσίας ενεργειακών πληροφοριών, ΕΙΑ.

Πιο αναλυτικά, η ΕΙΑ σε έκθεσή της εκτιμά πως η παραγωγή αυτού του είδους θα αυξηθεί από τα 4,98 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα στα 10,36 εκατ. βαρέλια το 2040. Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης θα προέλθει από τις ΗΠΑ, ενώ χώρες όπως η Ρωσία, ο Καναδάς και η Αργεντινή αναμένεται να παράγουν σημαντικές ποσότητες.

Αναφορικά με..

Το τραγικό δυστύχημα πίσω από τις απώλειες-ρεκόρ της BHP Billiton

Αποτέλεσμα εικόνας για Το τραγικό δυστύχημα πίσω από τις απώλειες-ρεκόρ της BHP Billiton
Από το capital.g
Η αγγλο-αυστραλιανή πολυεθνική εταιρεία εξόρυξης με έδρα τη Μελβούρνη, BHP Biliton, ανακοίνωσε πρωτοφανείς απώλειες ύψους 4,6 δισ. δολαρίων με τα υποκείμενα κέρδη της να ανέρχονται τον Ιούνιο στα 1,2 δισ. δολάρια σε σχέση με τα 6,4 δισ. (81% πτώση) του προηγούμενου έτους. Παρότι, σύμφωνα με τους αναλυτές, μεγάλο ρόλο έπαιξε η καθ'ομολογία της ίδιας της εταιρείας, αποτυχημένη επένδυση στη σχιστολιθική εξόρυξη στις ΗΠΑ αλλά και τις "κολλημένες" τιμές των πρώτων υλών, ένα τραγικό γεγονός στα τέλη του 2015 ίσως να έπαιξε το σημαντικότερο.

"Μία από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές στη Βραζιλία"

Χαρακτηρίστηκε μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές καταστροφές στην ιστορία της χώρας. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της 5ης Νοεμβρίου σημειώθηκε διαρροή που..

Αναγέννηση της ενεργειακής βιομηχανίας του Ιράν με ξένα επενδυτικά κεφάλαια δεκάδων δις δολαρίων

Αποτέλεσμα εικόνας για Αναγέννηση της ενεργειακής βιομηχανίας του Ιράν με ξένα επενδυτικά κεφάλαια δεκάδων δις δολαρίων
Από το naftikachronika.gr

Στα σχέδια της Εθνικής Ιρανικής Εταιρείας Πετρελαίου (NIOC) είναι η άμεση έναρξη της διαδικασίας υποβολής προσφορών από διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες για δικαιώματα ανάπτυξης νέων πεδίων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην χώρα, με τις συμβάσεις που θα υπογραφούν να έχουν χρονική διάρκεια από έξι έως και δώδεκα μήνες.

Να σημειωθεί ότι οι νέες συμβάσεις με την ονομασία IPC- Iran Petroleum Contract αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του σχεδίου της χώρας για αύξηση της παραγωγής αργού στα προ κυρώσεων επίπεδα των τεσσάρων εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα.

Στο πλαίσιο αυτών των νέων συμβάσεων οι αρμόδιες ιρανικές υπηρεσίες έχουν..

Η Ρωσία προμηθεύει (και) την Αίγυπτο με LNG

Από το naftikachronika.gr
Η ρωσική κρατική εταιρεία πετρελαίου Rosneft παρέδωσε τον περασμένο Μάιο το πρώτο φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου στην κρατική εταιρεία φυσικού αερίου της Αιγύπτου 0,06 εκατ. τόνων και αξίας 15,6 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Η παράδοση του φορτίου έγινε στο πλαίσιο της υπογραφείσας σύμβασης μεταξύ του ρωσικού κολοσσού Rosneft και της Αιγυπτιακής Εταιρείας Φυσικού Αερίου (Egyptian Natural Gas Holding Company – EGAS), τον Αύγουστο του 2015.

Το φορτίο του φυσικού αερίου παραδόθηκε από το δεξαμενόπλοιο «Golar Ice» στον τερματικό σταθμό του λιμένα Ain Sukhna.

Να σημειωθεί ότι ..

Τέλος στο ντίζελ επιχειρεί να βάλει η Nissan με πρωτοποριακό βενζινοκινητήρα

Αποτέλεσμα εικόνας για Τέλος στο ντίζελ επιχειρεί να βάλει η Nissan με πρωτοποριακό βενζινοκινητήρα
Από το energypress.gr
Η ιαπωνική Nissan πρόκειται να παρουσιάσει τον επόμενο μήνα στο σαλόνι του Παρισιού ένα νέο βενζινοκινητήρα, ο οποίος θα δώσει τέλος στο ντίζελ, όπως υποστηρίζει.

Οι μηχανικοί της ανέπτυξαν το νέο κινητήρα, με όνομα Variable Compression-Turbo (VC-T), προκειμένου να δώσουν απάντηση στους ανταγωνιστές που πωλούν αυτοκίνητα με καύσιμο το ντίζελ. Όπως εξήγησαν, ο νέος τετρακύλινδρος κινητήρας επιλέγει..