Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Πορτογαλία: Μερικό… «φρένο» στις κινητοποιήσεις των οδηγών βυτιοφόρων

Από το worldenergynews.gr
Οι οδηγοί βυτιοφόρων στην Πορτογαλία αποφάσισαν να συμμορφωθούν με τις διαταγές της κυβέρνησης Costa και να ανεφοδιάσουν τα πρατήρια καυσίμων, ξεκαθαρίζοντας όμως πως δεν θα κάνουν υπερωρίες.
Η κυβέρνηση τους αναγκάζει να παρέχουν τις «ελάχιστες καθορισμένες υπηρεσίες».
Οι οδηγοί ξεκίνησαν..

Δίκαιο της Θάλασσας και Στρατηγική Ελληνισμού

Από το lygeros.org
Το θέμα της ανακήρυξης της ελληνικής ΑΟΖ με μονομερή τρόπο ανήκει καθαρά στο Δίκαιο της Θάλασσας που υπογράψαμε το 1982 και κυρώσαμε ως Ελλάδα το 1995. 

Ο νόμος περί υδρογονανθράκων 2289/1995 και η τροπολογία του 4001/2011 είναι αυτός καθαρά Εθνικός. 

Το θέμα της οριοθέτησης ή μάλλον..

Iσχυρός παίκτης στην αγορά πετρελαίου οι ΗΠΑ

Από το naftikachronika.gr
Η ιταλική Eni παρουσίασε την 18η ετήσια επισκόπηση για την πετρελαϊκή αγορά του έτους 2018, σύμφωνα με την οποία τα πετρελαϊκά αποθέματα σε παγκόσμια κλίμακα αυξήθηκαν ελαφρώς κατά 0,4%, με τις ΗΠΑ να παρουσιάζουν την μεγαλύτερη άνοδο, ακολουθούμενες από την Νορβηγία και τη Βραζιλία. Η μείωση σε ορισμένες από τις χώρες του OPEC (Ιράκ) μετρίασε κάπως το ποσοστό ανόδου.

Η συνολική παγκόσμια παραγωγή έφτασε..

Η ΕΕ επιβάλλει δασμούς έως και 18% στο βιοντίζελ της Ινδονησίας

Από το worldenergynews.gr

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε την Τρίτη 13/8/2019 αντισταθμιστικούς δασμούς από 8% έως 18% στις εισαγωγές επιδοτούμενου βιοντίζελ από την Ινδονησία, υποστηρίζοντας ότι η κίνηση αποσκοπεί στην αποκατάσταση ισότιμων όρων ανταγωνισμού για τους παραγωγούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Οι νέοι εισαγωγικοί δασμοί επιβάλλονται..

Το «Μάτι» των Αντικυθήρων και η Αίτνα

Από το energia.gr
Εδώ κι ένα χρόνο, καταμεσής της Μεσογείου, εξελίσσεται μια πρωτοποριακή ερευνητική προσπάθεια, με τάσεις ανάπτυξης και ευρύτερης ουσιαστικής προσφοράς. Τους τελευταίους μήνες βρίσκεται στα πρώτα στάδια της λειτουργίας του ο σταθμός των Αντικυθήρων, δηλαδή το Παρατηρητήριο Γεωεπιστημών και Κλιματικής Αλλαγής Αντικυθήρων (ΠΑΓΓΑΙΑ), που ίδρυσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Ενα προωθημένο όσο και καινοτόμο ..

H πιο κερδοφόρα εταιρεία του κόσμου διατηρεί τα πρωτεία της

Από το mononews.gr
Η Saudi Aramco απέδειξε τη Δευτέρα ότι εξακολουθεί να είναι η πιο κερδοφόρα εταιρεία στον κόσμο – και διένειμε σχεδόν όλα τα καθαρά κέρδη της ως μερίσματα – παρά την υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου.

Τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 12% στα 46,9 δισ. δολάρια στο πρώτο εξάμηνο του 2019, όπως ανακοίνωσε η κρατική εταιρεία στο..

Ην. Βασίλειο: Aύξηση της τιμής και της ζήτησης φυσικού αερίου για ηλεκτροπαραγωγή

Από το worldenergynews.gr
Η βρετανική χονδρική τιμή του φυσικού αερίου αυξήθηκε τη Δευτέρα 12/8/2019 το πρωί, καθώς η παραγωγή αιολικής ενέργειας υποχώρησε από τα επίπεδα της Παρασκευής, αυξάνοντας τη ζήτηση για φυσικό αέριο για σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής.
Η αιολική ενέργεια μίας ημέρας ήταν 1,65 πένες υψηλότερη στις 30,50 πένες ανά θερμίδα στις 0810 GMT.
Το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά  0.35 πένες σε 33.60 p / therm.
"Η αιολική παραγωγή είναι σημαντικά..