Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Στα... λόγια έμεινε ο αγωγός Turkish Stream και τα ρούβλια του Πούτιν

Στα... λόγια έμεινε ο αγωγός Turkish Stream και τα ρούβλια του Πούτιν
«Στον αέρα» φαίνεται πώς βρίσκεται το μεγαλεπήβολο σχέδιο για τον αγωγό Turkish Stream, από τον οποίο, όταν ακόμα ήταν υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, η Ελλάδα όχι μόνο επρόκειτο να αποκομίσει σημαντικά οφέλη, αλλά ήταν και έτοιμη να εκταμιεύσει κονδύλια έως και πέντε δισ. ευρώ από τη Ρωσία, πριν καν το έργο -στο ελληνικό του τμήμα- παραδοθεί.

Τα σενάρια για ανασχεδιασμό του αγωγού και επανεκτίμηση της συμμετοχής της Ελλάδας στο όλο πρότζεκτ, όσον αφορά στο ευρωπαϊκό του κομμάτι, τα οποία είχαν ήδη «πυροδοτηθεί» από το περασμένο καλοκαίρι, φαίνεται πώς επιβεβαιώνονται -και, μάλιστα, από επίσημα ελληνικά χείλη.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και ξάδερφος του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας ...

Καταποντίστηκαν τα καθαρά λειτουργικά έσοδα της Maersk Oil στο Q3 του 2015


Τα κέρδη της A.P. Moeller-Maersk, της μεγαλύτερης εταιρίας της Δανίας, από τη μονάδα πετρελαίου της έπεσαν κατά 86% το τρίτο τρίμηνο λόγω της πτώσης των τιμών στην ενέργεια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τα καθαρά λειτουργικά έσοδα της Maersk Oil ήταν το τρίτο τρίμηνο 32 εκατ. δολάρια, έναντι 222 εκατ. την ίδια περίοδο πέρυσι, όπως ανακοίνωσε η εταιρία την Παρασκευή.

Η μονάδα τόνισε στις 26 Οκτωβρίου ότι θα ...

Η εξόρυξη στο διάστημα καλεί τους επενδυτές - Ανάμεσά τους, Larry Page, Eric Schmidt

Αποτέλεσμα εικόνας για Η εξόρυξη στο διάστημα
Ένα ορυχείο στο φεγγάρι ή σε έναν αστεροειδή μπορεί να κοστίσει λιγότερο από το να κτίζονται τα μεγαλύτερα τερματικά φυσικού αερίου στη Γη, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε σε ένα φόρουμ στελεχών επιχειρήσεων και επιστημόνων της NASA.

Μία αποστολή στον μικροσκοπικό πλανήτη Ceres, 257 εκατ. μίλια μακριά από τον Ήλιο, που έχει το μέγεθος του Τέξας, μπορεί να κοστίσει περίπου 27 δισ. δολάρια. Η δαπάνη συμπεριλαμβάνει 10 εκτοξεύσεις πυραύλων για τη μεταφορά εξοπλισμού, την εξόρυξη μετάλλων και νερού, και την κατασκευή ενός σταθμού στην τροχιά του πλανήτη όπου θα επεξεργάζονται τα υλικά.

Η κοστολόγηση προέρχεται από απόφοιτους φοιτητές του University of New South Wales της Αυστραλίας, το οποίο συνεργάζεται με τη NASA όσον αφορά τα οικονομικά της εξόρυξης στο διάστημα. Συγκριτικά, το πεδίο υγρού φυσικού αερίου "Gorgon" της Chevron Corp., έχει κοστολογηθεί στα 54 δισ. δολάρια.

Παρόλα αυτά...

ΑΝΟΙΧΤΗ (ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ) ΕΠΙΣΤΟΛΗ Προς τον αξιότιμο Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης



Κύριε Πρωθυπουργέ, 

Αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω θερμά με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησής σας να αναγνωρίσει σε μένα την ικανότητα να σώσω την οικονομία της χώρας μας.
Ακόμη, πρέπει να σας ευχαριστήσω θερμότατα, που αυτή την αναγνώριση την επιβεβαιώνει μία «Επιτροπή Σοφών», στην οποία έχει ανατεθεί η αποστολή της περικοπής των συντάξεών μας. 

Κύριε Πρόεδρε της κυβέρνησης,

Είναι αλήθεια ότι τον ...

Περίεργο αντικείμενο που θυμίζει έντονα μηχανική τεχνολογία εντοπίστηκε στον πλανήτη Άρη [Βίντεο]


Μερικές φορές, ο κόκκινος πλανήτης φαίνεται σα να προσπαθεί να μας μιλήσει και να μας δείξει με κάθε τρόπο ότι κάποτε υπήρχε πολιτισμός στην επιφάνειά του.
Ένας καλά προηγμένος τεχνολογικά πολιτισμός. Μάλιστα, ο Στίβεν Μπένερ σύνδεσε την δική μας προέλευση με τον πλανήτη Άρη. Αλλά, το θέμα μας είναι ένα περίεργο εύρημα εκεί πάνω…

Είναι συμμετρικό και σίγουρα δεν μοιάζει με ένα κομμάτι βράχου, ούτε μπορούμε να το συγκαταλέξουμε στην κατηγορία «θραύσμα» κάποιων ερειπίων, κάποιων οικοδομημάτων που καταστράφηκαν.
Θυμίζει έντονα μηχανική τεχνολογία, ακόμα στην ίδια την ακατέργαστη φωτογραφία της NASA από το Curiosity Rover, στον κρατήρα Gale.
Σύμφωνα με το...

Το θαλασσινό αλάτι συνήθως περιέχει πλαστικό


Κινέζοι ερευνητές ανέλυσαν 15 μάρκες κοινού επιτραπέζιου αλατιού από σούπερ μάρκετ σε ολόκληρη την Κίνα, και ανάμεσα στους κόκκους του καρυκεύματος ανακάλυψαν μικροσωματίδια πλαστικού τερεφθαλικού πολυαιθυλενίου, που περιέχεται στο κοινό μπουκάλι νερού, καθώς και πολυαιθυλένιο, σελοφάν, και μια μεγάλη ποικιλία από άλλες πλαστικές ύλες.

Το υψηλότερο επίπεδο της πλαστικής μόλυνσης βρέθηκε σε αλάτι που προήλθε από τον ωκεανό. Οι ερευνητές μέτρησαν σε αυτό περισσότερα από 2.500 σωματίδια πλαστικού ανά κιλό θαλασσινού αλατιού. Η ομάδα, με επικεφαλής τον Χουαχόνγκ Σι του Πανεπιστημίου Νόρμαλ της Ανατολικής Κίνας ανακάλυψε επίσης μικροσκοπικά σωματίδια από πλαστικό σε αλάτι που προήλθε από λίμνες αλμυρού νερού, υφάλμυρα πηγάδια και αλατωρυχεία, αν και σε χαμηλότερα επίπεδα, μεταξύ 30 και 1600 σωματιδίων ανά κιλό.

Η παρουσία μικροσωματιδίων πλαστικού είναι...

ΕΛΠΕ : Στα 590 εκατ. ευρώ τα EBITDA του εννεαμήνου


Κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων στα επίπεδα των 590 εκατ. ευρώ, εκτιμάται ότι θα ανακοινώσουν την επόμενη εβδομάδα τα ΕΛΠΕ για το εννεάμηνο του έτους.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αναμένεται να γίνει την επόμενη Πέμπτη, και εφόσον επαληθευτούν οι υπολογισμοί που έχουν κάνει τα στελέχη των ΕΛΠΕ, τότε θα πρόκειται για κέρδη ρεκόρ, υψηλότερα από κάθε άλλη προηγούμενη χρονιά.

Σε κάθε περίπτωση, η συγκυρία για τα ΕΛΠΕ, είναι κάτι παραπάνω από ευνοική. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι στο πρώτο εξάμηνο του έτους, και τα τρία διυλιστήρια του ομίλου έκαναν κατά 770 εκατ. ευρώ μικρότερο τζίρο απ’ ότι το ίδιο διάστημα πέρυσι. Ωστόσο τα μεικτά κέρδη ήταν τετραπλάσια έναντι του πρώτου εξαμήνου του 2014.

Πως εξηγείται αυτό;...

ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ !!!


Τραγωδία στη Βραζιλία: Λάσπη από μεταλλωρυχείο «κατάπιε» μια πόλη- Τουλάχιστον δέκα νεκροί (βίντεο)

Αποτέλεσμα εικόνας για μεταλλωρυχείο
Περισσότεροι από δέκα άνθρωποι πιστεύεται πως έχουν χάσει τη ζωή τους στη Βραζιλία όταν φράγμα που συγκρατούσε νερό από μεταλλωρυχείο κατέρρευσε με αποτέλεσμα να προκληθεί πλημμύρα.   Οι αρχές στο κρατίδιο Minas Gerais στα νοτιοανατολικά δήλωσαν πως έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος ενός ανθρώπου αλλά υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον 16 νεκρούς και περισσότερους αγνοούμενους. 
 Ποτάμια με πηχτή κόκκινη λάσπη κύλησαν στις κοιλάδες έξω από την πόλη Μαριάνα «καταπίνοντας» αυτοκίνητα και φορτηγά και καταστρέφοντας σπίτια.  
 Σύμφωνα με τις αρχές, το φράγμα...

Η λύση Μπερλίγκουερ πίσω από την παράταση για τα πετρέλαια;

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγες
Αν κρίνουμε από τα συμφραζόμενα του Πάνου Σκουρλέτη, φαίνεται ότι η παράταση δύο μηνών που δόθηκε στην αρμόδια Επιτροπή του ΥΠΕΝ για την αξιολόγηση των προσφορών των ΕΛΠΕ και της Energean στο διαγωνισμό για τα χερσαία οικόπεδα της Δ. Ελλάδας, έχει ως στόχο να ηρεμήσουν τα πνεύματα (παρακολουθήσατε προφανώς την διελκυστίνδα των δύο εταιρειών για το κατά πόσον πληρούν τα ΕΛΠΕ τον όρο της αποδεδειγμένης εμπειρίας στην έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή υδρογονανθράκων) και να αναζητηθούν λύσεις σε καλύτερο κλίμα. 
Νομίζω μάλιστα ότι ...

Στα παράλια της Τουρκίας καταλήγουν οι πλατφόρμες πετρελαίου για διάλυση


Στα ναυπηγεία του λιμανιού Αλιάγα της Τουρκίας, κοντά στη Σμύρνη, καταλήγουν πλέον για διάλυση αρκετές από τις πλατφόρμες εξόρυξης, καθώς οι πετρελαϊκές διεθνώς επιλέγουν να αποσύρουν ολοένα και περισσότερες από αυτές λόγω των χαμηλών τιμών πετρελαίου.

Μάλιστα, οι τοπικές επιχειρήσεις κάνουν χρυσές δουλειές, καθώς πωλούν στη συνέχεια το ατσάλι από το οποίο είναι φτιαγμένες οι πλατφόρμες, ως πρώτη ύλη. Υπό κανονικές συνθήκες, στην Αλιάγα αποσυναρμολογούνται πλοία, αλλά πλέον θεωρείται επικερδής η διάλυση των πλατφόρμων, καθώς αποφέρουν τέσσερις φορές περισσότερο ατσάλι.

Όπως δηλώνει στο...