Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

ΟΠΕΚ: Ιράκ και ΗΕΑ καθυστερούν τη μείωση της παραγωγής τους όπως ορίζει η συμφωνία

Από το worldenergynews.gr
Το Ιράκ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι τα δύο κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ, που έχουν εφαρμόσει μέχρι στιγμής στο μικρότερο βαθμό τη συμφωνία για την μείωση της παραγωγής, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού που επικαλείται το Reuters.

Όπως αναφέρεται, ο ΟΠΕΚ έχει εκπλήξει τους πάντες με τη συμμόρφωση των κρατών-μελών του στη συμφωνία σε βαθμό 90%, που θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερος, αν δεν καθυστερούσαν τα δύο αυτά κράτη να υλοποιήσουν τις δικές τους περικοπές.

Αξιωματούχοι και στελέχη της βιομηχανίας πετρελαίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων πάντως διαβεβαιώνουν..

Λαθρεμπόριο καυσίμων: Τα συστήματα που δεν ελέγχονται και οι χαμένες δεκαετίες

Από το euro2day.gr
Χρειάστηκε να περάσουν πέντε χρόνια από τότε που θεσπίστηκε η ιχνηθέτηση των υγρών καυσίμων, σύγχρονος τρόπος ελέγχου της νοθείας και του λαθρεμπορίου, για να ξεκινήσει μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η διαδικασία της εφαρμογής εκείνης της νομοθεσίας, του 2012.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων δημοσιοποίησε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε εξειδικευμένες εταιρίες, προκειμένου να παρουσιάσουν στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές προτάσεις από νέα συστήματα ιχνηθέτησης καυσίμων.

Οι παλινωδίες και οι ολιγωρίες, όμως, διαχρονικά..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Α.Μ.Ε

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Χρόνια πολλά και καλή Χρονιά με Υγεία, Χαρά, Ευτυχία, Εργασιακή Ειρήνη και Αξιοπρέπεια.
Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω όπως σας είχα άλλωστε υποσχεθεί και με την προηγούμενη Ανακοίνωση μου την ανάγκη ίδρυσης μιας Νέας Συνδικαλιστικής Κίνησης που θα συμμετέχει από εδώ και περά στα Συνδικαλιστικά δρώμενα της Εταιρείας μας και σε μερικούς μήνες στις εκλογές για το Δ.Σ. του Σωματείου μας με την ονομασία:

ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (Ε.Α.Μ.Ε.)

Φιλοδοξούμε μέσω του Ε.Α.Μ.Ε να εκφράσουμε ..

Τα πλεονεκτήματα του LPG

Από το energypress.gr
Τα πλεονεκτήματα του LPG (Liquified Petroleum Gases) προβάλει το νέο infographic που ετοίμασε η AEGPL, φορέας των ευρωπαϊκών βιομηχανιών LPG.

Όπως φαίνεται και στο γράφημα, πάνω από 7 εκατ. νοικοκυριά και 16,8 εκ. άνθρωποι στην ΕΕ χρησιμοποιούν το LPG για να καλύψουν τις ανάγκες οικιακής θέρμανσης, ενώ ένα ταχύτατα αναπτυσσόμενο δίκτυο ανεφοδιασμού καλύπτει τις ανάγκες πάνω από 7,5 εκατ. υγραεριοκίνητων οχημάτων.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του LPG, ως μίγματος αερίου προπανίου και βουτανίου, είναι ότι συμβάλλει στη..

Οικονομικά Αποτελέσματα 2016-Δηλώσεις στελεχών της Διοίκησης

Οι φόροι διπλασιάζουν την τελική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης – Η Ελλάδα στην 8η θέση των κρατών – μελών που υπερφορολογούν το καύσιμο

Από το worldenergynews.gr
Σχεδόν το 50% της τελικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης οφείλεται στους φόρους γεγονός που κατατάσσει την Ελλάδα στην 8η θέση μεταξύ των 28 κρατών μελών της ΕΕ όσον αφορά τη φορολόγηση του συγκεκριμένου καυσίμου. 
Όπως προκύπτει από πρόσφατη μελέτη του ΚΕΠΕ (Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Μελετών) οι φόροι αποτελούν το 49% της τελικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στην Ελλάδα, ποσοστό εξαιρετικά υψηλότερο από το μέσο όρο των χωρών της ΕΕ που είναι 31%. 
Τη πρώτη θέση ως προς τη φορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης καταλαμβάνει η Ολλανδία και ακολουθούν η Ρουμανία, η Σουηδία, η Ουγγαρία, η Βουλγαρία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και εν συνεχεία η Ελλάδα. 
Το χαμηλότερο ποσοστό φορολόγησης του πετρελαίου θέρμανσης έχει ..