Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Al Khalifa (Μπαχρέιν): Η συμφωνία του ΟΠΕΚ θα εξισορροπήσει την αγορά πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Η συμφωνία του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής βρίσκεται στο σωστό δρόμο για την εξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου, δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου του Μπαχρέιν. 

Ο Αλ Χαλίφα τόνισε, ότι το Μπαχρέιν υποστηρίζει πλήρως την απόφαση του ΟΠΕΚ και συμπλήρωσε ότι «πιστεύω ότι τελικά όλοι θα πουν, ότι η αγορά βρίσκεται σε ισορροπία». 

Σύμφωνα με ..

Αυξάνονται οι εξαγωγές υγρών φορτίων από το Ιράν προς την Ευρώπη

Από το naftikachronika.gr
Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας του Ιράν «National Iranian Tanker Company» στο «Tasnim News Agency», οι θαλάσσιες μεταφορές πετρελαίου από το Ιράν προς τις χώρες της Ευρώπης καταγράφουν σημαντική αύξηση σε ημερήσια βάση. Το γεγονός αυτό ενδεχομένως να οδηγήσει σε στρατηγική απόφαση για ανανέωση τον στόλο της πετρελαϊκής εταιρείας.

Ο κ. Mohammad Reza Shams Dolatabadi, υψηλόβαθμο στέλεχος της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας του Ιράν ανέφερε χαρακτηριστικά ότι..

Το Νέο Μεγάλο Παιχνίδι Κινείται προς Ανατολάς

Από το energia.gr
Η συχνή πυκνή αναφορά μέσα από αρθρογραφία, σε κάθε είδους έντυπο και ηλεκτρονικό μέσο, αλλά και οι διαδοχικές δημόσιες δηλώσεις από κυβερνητικά στελέχη και όχι μόνο αναφορικά με τα ενεργειακά project που κατακλύζουν τελευταία τη χώρα μας, (βλέπε ΤΑΡ, IGB, IGI, Turkish Stream, East Med, Euroasia Interconnector, Ηλεκτρική Διασύνδεση Κρήτης κλπ) δίδουν την εντύπωση ότι η Ελλάδα έχει αίφνης καταστεί το επίκεντρο εάν όχι του διεθνούς , οπωσδήποτε του Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Μια εικόνα που..

Επενδύσεις σε Μαυροβούνιο, Σερβία και Βουλγαρία προωθούν τα Ελληνικά Πετρέλαια

Από το worldenergynews.gr
Στην ενίσχυση της θέσης στους στην αγορά των Βαλκανίων στοχεύουν τα ΕΛΠΕ προχωρώντας σε σημαντικές επενδύσεις για την αναβάθμιση και επέκταση του εκεί δικτύου τους. 

Στο Μαυροβούνιο προχωρούν στην ανακατασκευή των 45 πρατηρίων τους επενδύοντας περί τα 20 εκατ. ευρώ, καθώς και στην επέκταση των εγκαταστάσεων που λειτουργούν στο Bar. 

Στο Μαυροβούνιο τα ΕΛΠΕ δραστηριοποιούνται μέσω..