Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Πλοίο που χάθηκε πριν 90 χρόνια εμφανίζεται στο Τρίγωνο των Βερμούδων! [εικόνα]

Αποτέλεσμα εικόνας για Πλοίο που χάθηκε πριν 90 χρόνια εμφανίζεται στο Τρίγωνο των Βερμούδων! [εικόνα]
Η κουβανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε στις 18/5/15, ότι είχαν εντοπίσει ένα μη επανδρωμένο σκάφος να πλέει προς την Αβάνα. Θεωρείτε ότι το πλοίο είναι το SS Cotopaxi, ένα ατμόπλοιο που εξαφανίστηκε το Δεκέμβριο του 1925 και έκτοτε έχει συνδεθεί με το μύθο του Τρίγωνου των Βερμούδων.

Οι κουβανικές αρχές εντόπισαν το πλοίο για πρώτη φορά στις ...

Τσίπρας Αυτή η Βουλή δεν θα υπογράψει νέο Μνημόνιο

Τι θα κάνουν οι πρώην ΠΑΣΟΚοι όταν κληθούν να ψηφίσουν το Μνημόνιο 3;


Αν με το καλο υπογράψει το μνημονιο τρια ο Τσιπρας, θα περιμενω να ακούσω τους πρωην ΠΑΣΟΚους που προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζοντας μνημόνια και καταγγέλλοντας τους τοκογλύφους. Απο Σακοράφα και Τζάκρη, μέχρι Κουρουμπλή Μητρόπουλο Παραστατίδη Τεκτονίδου και διάφορους άλλους αφιλοτιμους. Τωρα θα κανουν τουμπεκι, καθώς ειναι ισχυρός ακομη ο Τσιπρας. Αυτοί οι ...έντιμοι πολιτικοί, πηδάνε απο το καράβι μονο οταν αυτο αρχίζει να μπατάρει. Ο κωλος τους τους νοιαζει και μονο. Να τους δω να τους χαρώ.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ 


ΠΗΓΗ:press-gr.com

Έκρηξη σε εργοστάσιο της ENI, στη Νιγηρία, με 12 νεκρούς


Έκρηξη σε σημείο εργασιών επισκευής σε αγωγό της ιταλικής πετρελαϊκής ENI, στη Νιγηρία, κόστισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 5.

Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη το απόγευμα.

Όπως αναφέρει σε δηλώσεις της η εταιρεία οι αιτίες του περιστατικού ήδη διερευνούνται.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Η ίδρυση ανεξάρτητου φορέα ασφάλισης υγείας συζητείται μεταξύ ΔΕΗ και ΓΕΝΟΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΕΗ

Η πλήρης εφαρμογή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2015-2017 στη ΔΕΗ, καθώς και η μελέτη ίδρυσης ανεξάρτητου φορέα ασφάλισης υγείας για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους του Ομίλου, συμφωνήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης, Μ. Παναγιωτάκης, με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, ο φορέας ασφάλισης θα είναι ανεξάρτητος από τον...

"Πακέτο" στις τράπεζες για να αποφευχθεί το bail in

Αποτέλεσμα εικόνας για λεφτα
Ποσό της τάξεως των 12 δισ. ευρώ ή κατά άλλες τραπεζικές πηγές 15 δισ. ευρώ από το συνολικό δάνειο που έχει αιτηθεί η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να κατευθυνθεί στις τράπεζες, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr.
Σύμφωνα με εγχώριες τραπεζικές πηγές η ενίσχυση αυτή θα ...

Σάρκα και οστά για την Ελληνική Εταιρία Διαχείρισης Υδρογονανθράκων


Συστήθηκε και λειτουργεί κανονικά από τα μέσα Ιουνίου η εταιρεία «Ελληνική Εταιρία Διαχείρισης Υδρογονανθράκων» (ΕΔΕΥ Α.Ε.).

Το ελληνικό Δημόσιο έχει καταβάλλει την πρώτη δόση ύψους 333 χιλιάδων ευρώ από το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1 εκατ. ευρώ, ενώ οι άλλες δύο (ισόποσες) θα καταβληθούν το 2016 και το 2017 εκάστη.

Στην εταιρεία αναμένεται να μεταφερθούν και κεφάλαια ύψους 33 εκατ. ευρώ από έσοδα που έχουν εισπραχθεί από τις μέχρι τώρα παραχωρήσεις (Ιωάννινα, Κατάκολο, Πατραϊκός Κόλπος) αλλά και την πώληση σεισμικών δεδομένων σε Ιόνιο και Κρήτη τα οποία κρατούνται σε ειδικό λογαριασμό στο Λογιστήριο του Κράτους.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Ο ΤΟΙΧΟΣ



ΠΗΓΗ:skitsoblog.blogspot.gr

Κίνα: φορτωμένη με πολύ κάρβουνο, στο δρόμο για το Παρίσι.


Οι μήνες που απομένουν μέχρι τη Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα τον ερχόμενο Δεκέμβριο στο Παρίσι σιγά-σιγά λιγοστεύουν και νέες χώρες κατέθεσαν στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ τα σχέδια σκοπούμενων μειώσεων των εκπομπών "αερίων του θερμοκηπίου". Η αρχική προθεσμία για την κατάθεση των σχεδίων ήταν η 31η Μαρτίου, αλλά πολύ λίγες χώρες την τήρησαν, εκτός απ' την ΕΕ, που την τραβά η Γερμανία στις επιλογές της, εμπρόθεσμες ήταν επίσης η Ελβετία, η Νορβηγία, το Μεξικό και οι ΗΠΑ. Τον Απρίλιο υπέβαλαν τα σχέδια τους η Γκαμπόν, η Ρωσία, το Λιχτενστάιν και η Ανδόρρα, ενώ το Μάιο ο Καναδάς. Τον Ιούνιο υπέβαλαν το Μαρόκο, η Αιθιοπία, η Ισλανδία, η Κίνα και η Ν. Κορέα, ενώ τον Ιούλιο, μέχρι στιγμής, έχουν υποβάλλει η Σιγκαπούρη και η Ν. Ζηλανδία.

Το σημαντικό σχέδιο βέβαια είναι της...

IEA: Μειωμένη η πετρελαϊκή ζήτηση το 2016


Μειωμένη κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως θα είναι το 2016 η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο, από τα 1,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα που είναι σήμερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της μηνιαίας έκθεσης του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA).

Όπως σημειώνει ο IEA, η ζήτηση για...

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ: Βρέθηκαν εξωγήινοι μικροοργανισμοί στον κομήτη 67Ρ;


Με μικροβιακές εξωγήινες μορφές ζωής είναι «συγκάτοικος» το...
ρομπότ Philae στον κομήτη 67Ρ Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο, υποστηρίζουν δύο αστροβιολόγοι από βρετανικά πανεπιστήμια.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα χαρακτηριστικά τα οποία έχει ανακαλύψει στον κομήτη τόσο το ρομπότ από τον περασμένο Νοέμβριο που προσεδαφίσθηκε στην επιφάνειά του, όσο και το σκάφος Rosetta το οποίο περιστρέφεται σε μικρή απόσταση από τον διαστημικό βράχο, υποδεικνύουν ότι στον 67Ρ ζουν εξωγήινοι μικροοργανισμοί.

Το ρομπότ πρόσφερε νέες ενδείξεις πως ο κομήτης καλύπτεται από ένα ...

ΤΟ ΕΚΕΔΑ ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΣΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ Η ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

Site Logo
Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση για τις βίαιες  και δραματικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στις περισσότερες επιχειρήσεις, μικρές ή μεγάλες.

Η παρακολούθηση τους μέσω των  ελεγκτικών μηχανισμών σε συνεργασία με όλους τους θεσμούς, είναι όχι μόνο απαραίτητο αλλά απολύτως αναγκαίο να ενταθεί, ώστε να προστατευτούν  τα εργασιακά δικαιώματα όλων των συναδέλφων μας.

Θεωρείται, βέβαιο, ότι σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές αν δεν...

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ !...




ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Σε συνεργασία με δυτική εταιρεία κατεβαίνουν τα ΕΛ.ΠΕ στο διαγωνισμό για τα 20 θαλάσσια οικόπεδα


Το παρών στο διαγωνισμό για έρευνα υδρογονανθράκων για 3 – 4 από τα 20 θαλάσσια οικόπεδα του Ιονίου (και όχι της περιοχής Νότια της Κρήτης), θα δώσουν, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, τα ΕΛ.ΠΕ, έχοντας μάλιστα εξασφαλίσει τη συνεργασία μεγάλης δυτικής εταιρείας που έχει αγοράσει τα σεισμικά πακέτα της PGS. Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τα ΕΛ.ΠΕ οι άλλοι δύο «παίχτες» που έχουν αγοράσει τα σεισμικά είναι η Total και η Exxon Mobil.

Ούτως ή άλλως η συμμετοχή του ελληνικού ομίλου πετρελαιοειδών...

Σε ένα άρθρο και στα αγγλικά κατατέθηκε στη Βουλή η ελληνική πρόταση - Ψηφίζεται σήμερα 10/7 με τη μορφή του κατεπείγοντος...




ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Αυτή είναι η ελληνική πρόταση - Περικοπές στο ασφαλιστικό 900 εκατ. φέτος και 1,8 δισ. το 2016

Αυτή είναι η ελληνική πρόταση - Περικοπές στο ασφαλιστικό 900 εκατ. φέτος και 1,8 δισ. το 2016
Πρωτογενή πλεονάσματα 1% για φέτος, 2% το 2016, 3% το 2017, 3,5% το 2018 - ΦΠΑ 13% σε βασικά τρόφιμα και ξενοδοχεία αλλά 23% στην εστίαση και στα περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες - Καταργείται η έκπτωση στα νησιά εκτός από τα άγονα που θα καταργηθεί στο τέλος του 2016 - Αμεση περικοπή του ΕΚΑΣ για το 20% των δικαιούχων - Επιβάλλεται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα ασφαλιστικά ταμεία από τον Οκτώβριο - Αξιολόγηση όλων των υπαλλήλων και επαναφορά της κινητικότητας - Κατάργηση του ειδικού φορολογικού καθεστώτος για αγρότες και σταδιακή κατάργηση της επιδότησης πετρελαίου - Στο 28% ο φόρος των επιχειρήσεων - Ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές - Αύξηση φόρου στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις και κατάργηση προνομίων εφοπλιστών - Αύξηση φόρου πολυτελείας - Εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ- Μείωση 100 εκατ. στις αμυντικές δαπάνες φέτος και 200 εκατ. το 2016

Σταδιακή κατάργηση του....

ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ !...




ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr