Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Συνελήφθη ο αρχηγός των Αλβανών οπλοφόρων – Στις έρευνες και η ΕΥΠ



 Όταν θέλουν πως βρίσκουν αμέσως άκρη !
 Εντοπίστηκε και συνελήφθη ο αρχηγός της ομάδας των Αλβανών οπλοφόρων οι οποίοι πολυβόλησαν και έκαψαν την Ελληνική Σημαία στις πλαγιές του Χελμού
 Ο συλληφθείς παρακρατικός πιάστηκε μετά από ταυτοποίηση της φωνής του και από πληροφορίες που έφτασαν στο τμήμα Ασφαλείας Καλαβρύτων. 
Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο στο....
defencenet.gr κινητοποιήθηκαν χιλιάδες πολίτες σε όλη την Ελλάδα ιδιαίτερα στις περιοχές όπου υπάρχει ισχυρό αλβανικό στοιχείο.  
 Τελικά ο εντοπισμός έγινε στα Καλάβρυτα όπου οι αστυνομικοί έλαβαν σχετική πηροφόρηση και εντόπισαν το σπίτι που διέμενε. Αυτή την ώρα ο αρχηγός της ομάδας κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Καλαβρύτων όπου και ανακρίνεται. Παράλληλα οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων Αλβανών «οικονομικών μεταναστών» της ομάδας.
Στις έρευνες θα συμμετάσχει και εδικό κλιμάκιο της ΕΥΠ για να διαπιστωθεί εάν οι Αλβανοί έδρασαν από μόνοι τους ή σε συνεργασία με άλλες ομάδες.
Να σημειωθεί ότι στην ομάδα πιθανόν να συμμετείχε και γυναίκα και είναι αυτή που πραγματοποιεί την βιντεοσκόπιση.
Αυτές είναι οι φωτογραφίες (α΄σελίδα)  του Αλβανού επικεφαλής της συμμορίας η οποία με όπλα  καλάσνικοφ έστησε το εξοργιστικό βίντεο πολυβολισμού της Ελληνικής Σημαίας βρίζοντας παράλληλα τη χώρα και τους Έλληνες με απειλές περί εκτέλεσης και μάλιστα εντός ελληνικού εδάφους.
Όλες οι φωτογραφίες του «οικονομικού μετανάστη» όπως και όλοι οι υπόλοιποι της ομάδας προέρχονται από την περιοχή των Καλαβρύτων στο Χελμό, και ο Αλβανός δείχνει να έχει ιδιαίτερη  τάση στο να φωτογραφίζει τα όμορφα τοπία της χώρας που μισεί, ενώ ταυτόχρονα είναι και λάτρης των μοτοσυκλετών.
Μάλιστα και βάση της φωτογραφίας στο ελικόπτερο με στοιχεία νηολογίου 5Β-KCA ο συγκεκριμένος «οικονομικός μετανάστης» φαίνεται ότι για καιρό δούλευε στη βίλα επιχειρηματία που διατηρεί στα Καλάβρυτα και μάλιστα διαθέτει και ιδιωτικό ελικόπτερο. Τώρα εάν δούλευε ανασφάλιστος ή όχι θα σας γελάσουμε. 
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Τέλος οι προσλήψεις συγγενών πολιτικών στο δημόσιο



Επιτέλους, κάποιος αποφάσισε να βάλει τέλος στο όνειδος των προσλήψεων πουν κάνουνδιάφοροι βουλευτές παίρνοντας κόρες, γιους, αδέρφια, ανίψια και όλους τους το σόι. Επειδή μπορεί κάποια πράγματα να είναι νόμιμα δεν είναι απαραίτητα και ηθικά, αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στη Νέα Δημοκρατία. Οπως γνωρίζουν όλα τα πολιτικά κόμματα ότι με πάνω από 1,5 εκατομμύρια άνεργους, δε μπορεί να κοιτάς να βολέψεις τους συγγενείς σου και να μένουν έξω χιλιάδες νέοι με ανάλογα ή και καλύτερα προσόντα
Σύμφωνα με πληροφορίες του antinews, λοιπόν, με απόφαση Σαμαρά θα μπεί τέλος στη ντροπή αυτή, μετά και το σάλο που δημιουργήθηκε με τις προσλήψεις που έκανε ο Τραγάκης, ο Πολύδωρας και ο Πετσάλνικος στη Βουλή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει μέτρο σύμφωνα με το οποίο τόσο στη Βουλή όσο και σε άλλες υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, δε θα μπορούν οι πολιτικοί να προσλαμβάνουν συγγενείς μέχρι το δεύτερο βαθμό. Τέλος, λοιπόν, παιδιά, θυγατέρες, αδέρφια και λοιποί βολεμένοι από τους πολιτικάντηδες μιας άλλης εποχής.
Η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Ο πρωθυπο Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, ώστε να αναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα πρωτοβουλία, η οποία θα αφορά στο καθεστώς προσλήψεων μετακλητών δημόσιων υπαλλήλων. Συγκεκριμένα, πρόθεση του πρωθυπουργού είναι η θεσμοθέτηση απαγόρευσης προσλήψεων συζύγων και συγγενών μέχρι 2ου βαθμού για το σύνολο των κρατικών λειτουργών που δύνανται να προσλαμβάνουν μετακλητούς
Ελπίζουμε το απαγορευτικό στις προσλήψεις που βάζει το Μαξίμου να υλοποιηθεί και να εκλείψουν τέτοιες ανήθικες πρακτικές. Βέβαια, κάποιοι δε θα σταματήσουν να βολεύουν τους κολλητούς τους, όπως κάνει ο Τσίπρας που διόρισε στη Βουλή το φίλο του και εκπρόσωπο του κόμματος, Α. Καρίτζη, ή όπως κάνει η Χρυσή Αυγή. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με μια ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών περιγράφει τον συμβιβασμό του ελληνικού δημοσίου με την Siemens.



ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, με βάση την εξουσιοδότηση που του παρείχε η Βουλή, όπως προβλέπεται στο ν.4072/2012 (ΦΕΚ Α΄ 86) και ειδικότερα στο άρθρο 324 για την έγκριση του Σχεδίου «Συμφωνίας Συμβιβασμού» μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών Siemens AG και Siemens Α.Ε., εκπροσώπησε την Ελληνική Δημοκρατία και υπέγραψε την «Συμφωνία Συμβιβασμού» μεταξύ των δύο πλευρών.
Με την υπογραφή της συμφωνίας, το ελληνικό Δημόσιο επιτυγχάνει σημαντικό δημοσιονομικό όφελος και όφελος για την πραγματική οικονομία, μέσα από θετικές δράσεις και μιας σειράς παροχών. Ειδικότερα, από τη συμφωνία προκύπτουν:
1. 80 εκατομμύρια ευρώ, για το συμψηφισμό ισόποσων απαιτήσεων της SIEMENS, που αυτή έχει έναντι διαφόρων δημοσίων φορέων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται νοσοκομεία, ΕΡΓΟΣΕ κλπ.
2. 90 εκατομμύρια ευρώ, για μια περίοδο πέντε ετών, για τη χρηματοδότηση:
- Φορέων που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και έχουν ως σκοπό την καταπολέμηση της διαφθοράς, της απάτης και του ξεπλύματος χρήματος.
- Πανεπιστημιακών και επιστημονικών ερευνητικών προγραμμάτων, που αποσκοπούν στη βελτίωση της γνώσης και της εξειδίκευσης στους τομείς της ενέργειας, της υγείας, της βιομηχανίας, των υποδομών και της ανάπτυξης των πόλεων.
- 100 υποτροφιών κάθε έτος, για μεταπτυχιακές σπουδές στους τομείς της ενέργειας, της υγείας, της βιομηχανίας, των υποδομών και της ανάπτυξης των πόλεων μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).
- Ιατρικού εξοπλισμού (συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης, εγκατάστασης και συντήρησης του εξοπλισμού αυτού) για τα Δημόσια Νοσοκομεία, με έμφαση στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία.
3. Επένδυση, εντός του 2012, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ στην SIEMENS Ελλάδας, ώστε να διασφαλιστεί η συνεχιζόμενη παρουσία και δραστηριότητα της εταιρείας, η οποία απασχολεί σήμερα περισσότερους από 600 εργαζόμενους.
4. Πραγματοποίηση επένδυσης κατασκευής νέου εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα, προϋπολογισμού άνω των 60 εκατομμυρίων ευρώ, που θα οδηγήσει στην απασχόληση άνω των 700 ατόμων. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η αυτοκινητοπομπή της Μέρκελ στο Κισινιόφ δέχθηκε επίθεση



Εναντίον της αυτοκινητοπομπής της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελας Μέρκελ, η οποία πραγματοποιεί σύντομη επίσκεψη στο Κισινιόφ, εκτοξεύθηκε αντικείμενο με εύφλεκτο υγρό.
Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Μολδαβίας Γεβγκένι Ονίκε. Σύμφωνα με τον Ονίκε το αυτοκίνητο, στο οποίο είχε επιβιβαστεί η καγκελάριος, δεν υπέστη καμία ζημιά. Ένας 24χρονος άνδρας, ο οποίος έριξε την αυτοσχέδια βόμβα μολότοφ συνελήφθη επιτόπου, εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη. Τα κίνητρα της ενέργειάς του διευκρινίζονται. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Αναπόφευκτη η σύγκρουση κοινωνίας – κράτους.



Όταν η κοινωνία δεν μπορεί να συναντήσει την πολιτική απόφαση πουθενά και όταν το κράτος, το οποίο αντί να είναι οργάνωση λαού, έχει αυτονομηθεί πλήρως και στην ουσία αποτελεί κατοχικό καθεστώς σε βάρος της κοινωνίας, είναι επόμενο πως αυτά τα δύο κάποια στιγμή θα έρθουν αντιμέτωπα.
Κατ’ αρχήν θα πρέπει με κάθε τρόπο να γίνει διάκριση μεταξύ....
κράτους ως κατοχικού καθεστώτος και εργαζομένων πολιτών στους κρατικούς μηχανισμούς, δηλαδή τους δημοσίους υπαλλήλους. Οι δημόσιοι υπάλληλοι ως μέλη της ίδιας κοινωνίας υφίστανται τις ίδιες συνέπειες, τόσο στις αμοιβές τους όσο και στις περιουσίες τους με τους υπόλοιπους πολίτες. Το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, έντεχνα ταυτίζει το κράτος με τους εργαζόμενους σ’ αυτό προκειμένου να ενεργοποιήσει κοινωνικούς αυτοματισμούς εναντίον των εργαζομένων στο κράτος και να μείνουν οι απόλυτα υπεύθυνοι στο απυρόβλητο. Το κατοχικό κράτος όμως είναι κάτι διαφορετικό από τους εργαζόμενους σ’ αυτό.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το ΥΠΕΚΑ Υπόσχεται Ταχύτητα στον Διαγωνισμό για τις Σεισμικές Έρευνες



Εντός των προσεχών εβδομάδων αναμένεται να επιλεγούν οι ανάδοχοι που θα αναλάβουν τις σεισμικές έρευνες στη δυτική Ελλάδα και στην περιοχή της Κρήτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΥΠΕΚΑ έχει ολοκληρώσει πλέον τις πρώτες συζητήσεις με τις οκτώ υποψήφιες εταιρείες και συνεχίζει την διαδικασία καλύπτοντας παράλληλα θέματα όπως την έκταση των ερευνών κτλ.
Όπως έχει αναφέρει και στο παρελθόν το υπουργείο, στόχος είναι να επιλεγούν περισσότεροι του ενός ανάδοχοι, ενώ στη συνέχεια, στα τέλη του έτους θα γίνει η επεξεργασία των στοιχείων και η πώλησή τους στις πετρελαϊκές που ενδιαφέρονται. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Θετική Ανταπόκριση στην Πρόταση Μανιάτη για Ταμείο Εσόδων από τους Υδρογονάνθρακες



Ο υπουργός Εργασίας, κ. Ι. Βρούτσης δήλωσε σε επικοινωνία που είχε με τον πρώην υφυπουργό ΠΕΚΑ και νυν Γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, κ. Γ. Μανιάτη ότι η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να δεχτεί την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών από τα μελλοντικά έσοδα αξιοποίησης των υδρογονανθράκων της χώρας.
Ο κ. Μανιάτης, σχολιάζοντας το συγκεκριμένο θέμα δήλωσε τα εξής:
« Με την αποδοχή της πρότασης νόμου για τη δημιουργία του Ταμείου κλείνει, ουσιαστικά, ένας κύκλος υψηλής εθνικής και κοινωνικής σπουδαιότητας, τόσο για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας , όσο και για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού μας συστήματος. Έχουμε εκτιμήσει ότι τα επόμενα 20-30 χρόνια, θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία έσοδα της τάξης των 150 δις ευρώ από την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων (πετρέλαιο και φυσικό αέριο).
Τα έσοδα αυτά, θα δημιουργήσουν έναν «κουμπαρά» που θα εξασφαλίσει σε βάθος χρόνου ότι ο αξιόλογος εθνικός ορυκτός μας πλούτος θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για τη διασφάλιση αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης των ελλήνων πολιτών.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Α. Νταβούτογλου: «Ναι, θα εισβάλλουμε στη Συρία» – Συγκέντρωση ισχυρών δυνάμεων στα τουρκοσυριακά σύνορα!



Για πρώτη φορά από την έναρξη των ενόπλων συγκρούσεων στη Συρία, η Τουρκία σε επίσημο επίπεδο και δια χειλέων του Τούρκου υπουργού εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου διατύπωσε την πρόθεσή της να εισβάλει στην Συρία με την πρόφαση δημιουργίας ζώνης προσφύγων σε συριακό έδαφος.
Αυτό θα γίνει δήλωσε ο Α. Νταβούτογλου μόλις ο αριθμός των Σύρων προσφύγων ξεπεράσει ένα συγκεκριμένο αριθμό, θέτοντας και πλαφόν στον αριθμό αυτό στις 100.000 προσφύγων.
Μόλις το φράγμα αυτό ξεπεραστεί κατά έστω ένα πρόσφυγα η Τουρκία θα θέσει σε λειτουργία την πολεμική της μηχανή ειβάλλοντας πρακτικά στο έδαφος της Συρίας για τη δημιουργία της «ζώνης προστασίας», σύμφωνα με τις δηλώσεις του Νταβούτογλου.
Ο ίδιος δικαιολόγησε την απόφαση αυτή με το γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα στη διάθεση σκηνών για τους πρόσφυγες καθώς ο αριθμός τους τάχα θεωρείται περιορισμένος! 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

. . .Χίλιες λέξεις

thumb 
ΠΗΓΗ:topontiki.gr

To Iσραήλ κατηγόρησε την Αίγυπτο για παραβίαση της Συνθήκης Ειρήνης


Израиль Латвия Авигдор Либерман
Οι αιγυπτιακές Αρχές παραβίασαν τους όρους της Συνθήκης Ειρήνης με το Ισραήλ εγκαθιστώντας στη συνοριακή ζώνη της χερσονήσου του Σινά στρατεύματα, ο αριθμός και ο εξοπλισμός των οποίων δεν ανταποκρίνεται στα άρθρα της Συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο επικεφαλής του ισραηλινού ΥΠΕΞ Αβιγκντόρ Λίμπερμαν.
Είναι ο πρώτος από τους Ισραηλινούς αξιωματούχους ο οποίος αναγνώρισε την ύπαρξη διαφωνιών για το θέμα αυτό με την Αίγυπτο, η οποία, κρίνοντας από τις πληροφορίες των ΜΜΕ, για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο του 1973 απέστειλε στο Σινά τεθωρακισμένα, αεροπορία και πυροβολικό για να αντιμετωπίσει εξτρεμιστικές ομάδες. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Ειδική “μούχλα” φιλοδοξεί να αντικαταστήσει το πετρέλαιο



Ένα “δραστήριο” μικροοργανισμό ανακάλυψε η εταιρεία Novozymes για την παραγωγή “βιολογικού” μηλικού οξέος.
Η ανακάλυψη αυτή ανοίγει τον δρόμο για την παραγωγή προϊόντων από πλαστικό και άλλων προϊόντων παραγώγων πετρελαίου από ανανεώσιμες πρώτες ύλες.
Το μηλικό οξύ χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό γεύσης στην βιομηχανία τροφίμων και μπορεί να μετατραπεί σε άλλα χημικά παράγωγα που χρησιμοποιούνται σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων από πλαστικό ή ρητίνη.
Ο μύκητας αυτός αναμένεται, σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία αναζητά άλλες εταιρείες για συνεργασία, να αντικαταστήσει το πετρέλαιο.
“Τα προϊόντα πετρελαίου είναι παντού γύρω μας, για τον λόγο αυτό τα βιοχημικά προϊόντα που παράγονται από ανανεώσιμες πρώτες ύλες θα καλύψουν την παγκόσμια ανάγκη για βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις.
Η ανάγκη αυτή αυξάνεται λόγω της ανησυχίας για την έλλειψη αργού πετρελαίου και τις συχνές διακυμάνσεις των τιμών” αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.
Η συμβολή της βιοτεχνολογίας εξακολουθεί να είναι περιορισμένη στην βιομηχανία χημικών, αλλά κερδίζει διαρκώς έδαφος.
Αναλυτές και ερευνητές εκτιμούν ότι μέχρι το 2025 τα βιοχημικά θα καλύπτουν το 17% της παγκόσμιας αγοράς χημικών. 
ΠΗΓΗenergypress.gr:

Exxon και Shell “χτύπησαν” κοίτασμα αερίου στην Μαύρη Θάλασσα



Η κοινοπραξία της Exxon και της Shell θα αναλάβει την εκμετάλλευση κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Μάυρη Θάλασσα ανοικτά της Ουκρανίας, αφήνοντας εκτός την κοινοπραξία επικεφαλής της οποίας ήταν η ρωσική Lukoil.
Στην ίδια κοινοπραξία συμμετέχει και η ρουμανική Petrom και η ουκρανική  Nadra Ukrainy.
Το εν λόγω κοίτασμα αναμένεται να δώσει έως και 4 δισ. κυβικά μέτρα (140 δισ. κυβικά πόδια) φυσικού αερίου. 
ΠΗΓΗ:.energypress.gr

Τέσσερις στο β’ γύρο για τα σεισμικά, μέχρι 15 Σεπτεμβρίου οι ανάδοχοι



Τέσσερις τελικά εταιρείες από τις οκτώ που είχαν αρχικά εκφράσει ενδιαφέρον στο διαγωνισμό για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών στο Ιόνιο και στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης, έχουν σύμφωνα με τις πληροφορίες προκριθεί στο β’ γύρο, ενώ μέχρι το πρώτο 15θήμερο του Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχουν ανακηρυχτεί οι τελικοί ανάδοχοι.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου ΠΕΚΑ, έπειτα από την αξιολόγηση των αρχικών προσφορών προκρίθηκαν στο β’ γύρο 4 εταιρείες, με τις οποίες η αρμόδια υπηρεσία ολοκληρώνει τις συζητήσεις σχετικά με τα κριτήρια του διαγωνισμού, όπως για παράδειγμα το ποια έκταση είναι διατεθειμένες να καλύψουν οι έρευνες
Ο στόχος, όπως είχε επισημάνει και η προηγούμενη πολιτική ηγεσία, είναι να υπάρξουν περισσότεροι του ενός αναδόχου (2 ή και παραπάνω).
Εν συνεχεία, δηλαδή μόλις ανακηρυχτούν οι ανάδοχοι, θα ξεκινήσουν οι σεισμικές έρευνες - κάτι που τοποθετείται μέσα στο τελευταίο 2μηνο του έτους- θα ακολουθήσει η επεξεργασία των στοιχείων (μαζί ενδεχομένως με εκείνα που έχει ήδη το Δημόσιο στην κατοχή του), και η πώληση των ευρημάτων σε μεγάλες εταιρείες ερευνών υδρογονανθράκων. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ζημιές Βλέπει για την Motor Oil η Piraeus Sec στο Β' Τρίμηνο



Ζημιές 8,4 εκατ. ευρώ εκτιμά η Piraeus Sec ότι θα ανακοινώσει για το β’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης η Motor Oil, ενώ τα EBITDA αναμένεται να διαμορφωθούν στα 33 εκατ. ευρώ, έναντι των 93,1 εκατ. ευρώ που είχαν ανακοινωθεί το α’ τρίμηνο της χρήσης.
Τα LIFO καθαρά κέρδη (εξαιρουμένων δηλαδή των αποθεματικών κερδών/απωλειών) αναμένεται να διαμορφωθούν στα 29,3 εκατ. ευρώ έναντι των 31,4 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο, ενώ τα LIFO EBITDA προβλέπονται στα 80,1 εκατ. ευρώ έναντι των 83 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο.
Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, οι χαμηλότερες τιμές του Brent αναμένεται να επιδράσουν αρνητικά στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν, με μια εκτιμώμενη απώλεια αποθεμάτων ύψους 47 εκατ. ευρώ.
Σε γενικές γραμμές, η Piraeus Sec εκτιμά πως το β’ τρίμηνο της Motor Oil θα είναι παρόμοιο με το πρώτο, με τις έντονες απώλειες αποθεμάτων να επισκιάζουν τις γενικότερα ικανοποιητικές επιδόσεις της εταιρείας.
Η χρηματιστηριακή προχωρά σε μείωση της τιμής-στόχου για την μετοχή της Motor Oil στα 7,8 ευρώ από 8 ευρώ προηγουμένως, ενώ διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση “outperform”. Επίσης, μειώνει τις εκτιμήσεις της για τα EBITDA του συνόλου του έτους κατά 9%.
Τα αποτελέσματα τηςMotor Oilθα ανακοινωθούν στις27 Αυγούστου, μετά τη λήξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Οικονομικές λύσεις θέρμανσης



Διανύουμε μια περίοδο σφοδρών οικονομικών μεταρρυθμίσεων και σαν να μην έφτανε η μείωση των μισθών και γενικότερα των εσόδων κάθε νοικοκυριού, κάθε οικογένειας, έρχεται να χτυπήσει αλύπητα και η εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης μετά την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης.
Είναι επομένως σημαντικό να γνωρίζουμε ποιες είναι οι εναλλακτικές οικονομικές λύσεις που προσφέρονται ώστε να μπορέσουμε να εξοικονομήσουμε χρήματα και να αποφύγουμε το δυσβάσταχτο κόστος της αγοράς πετρελαίου θέρμανσης που θα είναι φέτος αυξημένο τουλάχιστον κατά 50% εάν υποθέσουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε τον ίδιο χειμώνα.
Υπάρχουν αρκετές λύσεις που μπορεί κανείς να εφαρμόσει και να κερδίσει χρήματα που θα τα έδινε για τη αγορά πετρελαίου, άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο οικονομικές, όλες όμως με πολύ μικρό χρόνο απόσβεσης. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Ισραηλινός Α/ΓΕΕΘΑ προειδοποιεί όσους πιστεύουν ότι μπορούν να εξαλείψουν το Ισραήλ



Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Μπένι Γκαντς, προειδοποίησε σήμερα "αυτούς που πιστεύουν ότι μπορούν να εξαλείψουν το Ισραήλ", υπαινισσόμενος το Ιράν, ότι "θα υποστούν το βάρος της στρατιωτικής ισχύος" του Ισραήλ.
"Αυτοί που πιστεύουν ότι μπορούν να καταστρέψουν το Ισραήλ και που λαμβάνουν αποφάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ισχύ του ισραηλινού στρατού", σημείωσε ο στρατηγός Μπένι Γκαντς, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που αναφέρονται σε ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού. 
ΠΗΓΗ:e-typos.com

Αμφιταλάντευση ανάμεσα στις ΑΠΕ και τον άνθρακα ή το ενεργειακό δίλημμα της Γερμανίας



Η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης για απομάκρυνση της χώρας από την πυρηνική ενέργεια έχει οδηγήσει σε μια σειρά αντιφατικών επιλογών ως προς την επιλογή της τεχνολογίας που θα καλύψει το ενεργειακό κενό.
Πρόσφατα τέθηκε σε λειτουργία μια μονάδα άνθρακα ισχύος 2.200 Μεγαβάτ στην Κολωνία, ενώ η κατανάλωση του πλέον ρυπογόνου καυσίμου έχει αυξηθεί κατά 4,9% από την ημέρα που η Καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ ανακοίνωσε τη διακοπή λειτουργίας των πυρηνικών εργοστασίων της χώρας την επαύριο της Φουκουσίμα.
Η νέα μονάδα θα ηλεκτροδοτήσει 3,4 εκατομμύρια νοικοκυριά.
Οι γερμανικές εταιρειες RWE και Ε.ΟΝ προτιμούν τον φθηνό άνθρακα έναντι του ακριβού φυσικού αερίου, τη στιγμή μάλιστα που το κόστος των δικαιωμάτων άνθρακα καταρρέει και η ηλεκτροπαραγωγή με χρήση του ορυκτού γίνεται χωρίς να επισύρει υψηλά “πρόστιμα”.
Παρότι η Γερμανία παρουσιάζεται ως ο μοχλός της “πράσινης” ενεργειακής ανάπτυξης στη Γηραιά Ήπειρο η συμμετοχή του άνθρακα στο ενεργειακό μείγμα ανήλθε σε 30%, το υψηλότερο από το 1969, σύμφωνα με στοιχεία της BP.
Οι γερμανικές επιλογές οδηγούν στην αύξηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 43 εκατ. μετρικούς τόνους το 2012 υπολογίζει η Barclays.
—Πράσινες επενδύσεις
Από την άλλη πλευρά η κρατική τράπεζα επενδύσεων KfW σχεδιάζει να διαθέσει 100 δισ. Ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων ανανεώσιμης ενέργειας.
Εμπόδια στην “πράσινη” επανάσταση που εξήγγειλε η Μέρκελ αποτελούν οι αντιδράσεις από τις μεγάλες εταιρείες ενέργειας, ενδοκυβερνητικοί διαξιφισμοί, τα υψηλά κόστη επένδυσης και ενίοτε τα 
ΠΗΓΗ:econews.gr

Σάλος για τους διορισμούς στο Γραφείο του Γ. Τραγάκη...



Σάλος επικρατεί σήμερα στη Βουλή για τον  Α΄ αντιπρόεδρο της Γιάννη Τραγάκη  ο οποίος εγκαλείται ότι προώθησε το διορισμό της αδελφής του γαμπρού του, στο γραφείο του στη Βουλή.
Ο κ. Τραγάκης τοποθέτησε συνολικά τέσσερις ανθρώπους στοΒουλή. Και συγκεκριμένα: 
Σύμφωνα με απόφαση του προέδρου της Βουλής στις 31-7-2012, στο γραφείο του διορίζονται οι Καλλιόπη Λεοντή του Παντελή, Όλγα Τσαβλίρη Παναγιώτη, Κωνσταντίνος Τυράσκης του Πέτρου και Στυλιανός Γιαλέλης του Γεωργίου.
Οι πληροφορίες  λένε ότι η Καλλιόπη Λεοντή, είναι αδελφή του γαμπρού του Αναστάσιου Λεοντή που είναι ήδη διορισμένος στην Βουλή από το 2009. 

ΠΗΓΗ:press-gr.blogspot.gr

Ίσως η Κρίση να είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που έφερε η Μεγάλη Ύφεση του 1929



Ως ταχύτητα του χρήματος ορίζεται η συχνότητα με την οποία μία μονάδα χρήματος ξοδεύεται σε νέα αγαθά και υπηρεσίες. Το μέγεθος αυτό είναι πολύ καλύτερος δείκτης της οικονομικής δραστηριότητας ακόμα και από το ίδιο το ΑΕΠ, τις τιμές...
καταναλωτή, το δείκτη του χρηματιστηρίου, ή από τις πωλήσεις αντρικών εσωρούχων (δηλαδή από τον αγαπημένο δείκτη του πρώην προέδρου της FED Άλαν Γκρήνσπαν).
Σε μια υγιή οικονομία, το ίδιο δολάριο (ή ευρώ) δίνεται αρχικά σε κάποιον ως πληρωμή και στη συνέχεια αλλάζει χέρια πολλές φορές ως πληρωμή.
Σε περιόδους ύφεσης, η ταχύτητα του χρήματος γίνεται υποτονική.
Η ταχύτητα του χρήματος υπολογίζεται από μία απλή διαίρεση του ΑΕΠ με το δεδομένο χρήμα που βρίσκεται σε κυκλοφορία μέσα στη χώρα.
Τώρα μπορείτε να δείτε το διαχρονικό διάγραμμα του μεγέθους αυτού για τις ΗΠΑ, από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα μέχρι σήμερα και φυσικά να κατανοήσετε ότι η κρίση είναι μεγαλύτερη και βαθύτερη από τη Μεγάλη Ύφεση του 1929 που έληξε μόνο μετά τη διεξαγωγή του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου!  
 
Τώρα ας δούμε πώς αντιδρά η κορυφαία τριάδα της δυτικής χρηματοοικονομίας: 
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Να ενισχύσουν τις επιθέσεις κατά της Δύσης ζήτησε ο Ηγέτης του Ιράν ως αντίποινα για την Συρία



 Ο ηγέτης του Ιράν Ayatollah Ali Khamenei και έδωσε εντολή στην ειδική υπηρεσία του Σώματος των «φρουρών της ισλαμικής επανάστασης» - την ταξιαρχία «Al Quds» «να ενισχύσει τις επιθέσεις κατά της Δύσης και των συμμάχων της» ως αντίποινα για τις προσπάθειές της να ανατρέψουν τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Άσαντ», γράφει η..... 
βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph. Η εφημερίδα πληροφορεί, παραπέμποντας στη δυτική κατασκοπεία, πως με προσωπική του εντολή ο Khamenei έχει ετοιμαστεί ένα έγγραφο, στο οποίο παρουσιάζεται το συμπέρασμα, πως τα εθνικά συμφέροντα του Ιράν απειλούνται με τον συνδυασμό των κυρώσεων που έχει επιβάλει το ΟΗΕ, τα οποία αφορούν το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, και την υποστήριξη από τη Δύση της συριακής αντιπολίτευσης. 
 Επίσης, ως άμεση απειλή θεωρείται η διάλυση της ένωσης μεταξύ της Τεχεράνης, της Δαμασκού και του λιβανικού κινήματος Hezbollah. 
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Α. Παπαγεωργίου: Δεν προβλέπονται αυξήσεις, τουλάχιστον μέσα στο 2012, στα τιμολόγια της ΔΕΗ



Δεν προβλέπονται αυξήσεις μέχρι τέλος της  χρονιάς στα τιμολόγια της ΔΕΗ, δήλωσε ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, Μάκης Παπαγεωργίου σε συνέντευξή του στο ρ/σ 9,84.
Ο ίδιος σημείωσε ότι "θα προσπαθήσουμε να μην υπάρξουν αυξήσειε και μεχρι τελος της περιόδου", ενώ τόνισε ότι σκοπός του υπουργείου είναι να βρεθούν άλλοι τρόποι χρηματοδότησεις ώστε να μην επηρεάζεται ο τελικός καταναλωτής.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό ΠΕΚΑ, έχει ξεκινήσει η διαβούλευση για νέο ρυθμιστικό πλαίσιο σε συνεργασία με ΡΑΕ ώστε να θεσπιστούν κανόνες που ισχύουν σε όλες τις ευρωπαικές αγορές.
Με  το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο, που θα είναι έτοιμο εντός ολίγων ημερών, θέλουμε να αλλάξουμε τις στρεβλώσεις των τελευταίων χρόνων, σημείωσε.
Σε ότι αφορά στις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι πρώτα θα προχωρήσει η πώληση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ,όπου αναμένεται να κλείσουν μέσα στο 2013. Για τη ΔΕΗ, όπως είπε, η αποκρατικοποίησή της είναι διαφορετική περίπτωση, και χρειάζεται μελέτη και το ιδανικό μοντέλο για να γίνει σωστά. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Το Ιράν Αυξάνει την Παραγωγή Βενζίνης



Το Ιράν θα ξεκινήσει μέσα σε τρεις εβδομάδες την λειτουργία της νέας μονάδας παραγωγής βενζίνης στο διϋλιστήριο Σαζάντ, η οποία θα διπλασιάσει την παραγωγή στα 16 εκατ. λίτρα ανά ημέρα, όπως ανακοίνωσε το κρατικό πρακτορείο Mehr.
Η συνολική παραγωγή βενζίνης της χώρας θα αυξηθεί στα 70 εκατ. λίτρα ανά ημέρα μέχρι τις 19 Μαρτίου, καθώς αναμένονται ακόμα περισσότερα έργα να τεθούν σε λειτουργία, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Πετρελαίου και διευθυντής της κρατικής εταιρείας διϋλιστηρίων, Αλιρέζα Ζεϊγκαμί. 
ΠΗΓΗ:.energia.gr

Πιο Εξαρτημένες οι ΗΠΑ από το Πετρέλαιο της Σαουδικής Αραβίας



Οι ΗΠΑ αυξάνουν και πάλι την εξάρτησή τους από το σαουδαραβικό πετρέλαιο, καθώς οι εισαγωγές αργού έχουν αυξηθεί κατά περισσότερο από 20% φέτος, όπως τονίζουν οι New York Times σε άρθρο τους.
Η διαπίστωση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς ότι το μη συμβατικό αέριο ( shale gas) οδηγεί τη χώρα σε ενεργειακή ανεξαρτησία. Στο πρώτο πεντάμηνο οι ΗΠΑ εισήγαγαν κατά μέσο όρο 1,45 εκατ. βαρέλια σαουδικού πετρελαίου ημερησίως, έναντι 1,15 εκατ. βαρελιών πέρυσι.
Αρκετοί αναλυτές σημειώνουν ότι η εξάρτηση αυτή θα συνεχιστεί μεσοπρόθεσμα, μέχρι να τεθούν σε λειτουργία νέες γεωτρήσεις στον Κόλπο του Μεξικού, στον Καναδά και στην Αλάσκα. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Η Γαλλία ομολόγησε ότι βοηθά τη συριακή αντιπολίτευση



Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό αναγνώρισε σήμερα ότι η χώρα του παρέχει υποστήριξη στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό της αντιπολίτευσης, ωστόσο δεν του προμηθεύει όπλα. 
 Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι η γαλλική πλευρά παραχωρεί στους Σύρους αντιπολιτευόμενους αποκλειστικά μόνο με.....
μέσα επικοινωνίας και «εξοπλισμό για την προστασία των ανθρώπων». Πέραν αυτού ο Ερό για άλλη μια φορά κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να επιδιώξει την απομάκρυνση από την εξουσία του προέδρου της Συρία Μπασάρ Άσαντ. «Πρέπει να πετύχουμε ώστε ο Άσαντ να φύγει», είπε ο Γάλλος πρωθυπουργός. 
 ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Οι επιστήμονες είναι πολύ κοντά στην δημιουργία τεχνητής νοημοσύνης



 Οι ρώσοι ειδικοί πρώτοι στο κόσμο έχουν πλησιάσει πάρα πολύ στη δημιουργία προγράμματος για ηλεκτρονικό υπολογιστή, το οποίο μοντελοποιεί την ανθρώπινη νοημοσύνη. 
 Σύμφωνα με το BBC, το πρόγραμμα «Evgeniy» νίκησε στον παγκόσμιο διαγωνισμό κυβερνητικής νοημοσύνης διεξαγμένου στην Αγγλία, του έμενε μόνο 0,8% για να περάσει το περίφημο τεστ του Τιούρινγκ. Στο τεστ αυτό οι εξεταστές κάνουν ερωτήσεις σε......
δύο κρυμμένους συνομιλητές οποιεσδήποτε ερωτήσεις, και μετά λένε ποιος από αυτούς είναι άνθρωπος και ποιος – μηχάνημα. Εάν το μηχάνημα καταφέρει να «ξεγελάσει» τους εξεταστές στο 30% των ερωτήσεων, θεωρείται πως το μηχάνημα «διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη». Το «Evgeniy» κατάφερε να ξεγελάσει τους εξεταστές του στο 29,2 % των ερωτήσεων. 
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Ισπανία: Κόντρα για το Νέο Φόρο στην Ενέργεια



Έντονη διαφωνία ως προς την επιβολή νέων φόρων στον κλάδο ενέργειας προέκυψε μεταξύ του υπουργού Προϋπολογισμού της Ισπανίας, Κριστομπάλ Μοντόρο, και του υπουργού Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τουρισμού, Ζοζέ Μανουέλ Σόρια. 
Σε χθεσινή συνέντευξη στο Bloomberg, ο κ. Μοντόρο δήλωσε ότι «κανένα μέτρο φορολογικής πολιτικής δεν θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο εάν δεν έχει αποφασιστεί από το υπουργείο Προϋπολογισμού». 
Ο κ. Σόρια απάντησε στις δηλώσεις Μοντόρο, υπογραμμίζοντας ότι είναι δική του αρμοδιότητα ο σχεδιασμός μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος που διογκώθηκε και από τη μακροχρόνια επιδότηση των εταιρειών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Θετικά βλέπει τελικά τις εξαγωγές αερίου η Επιτροπή Τζέμακ στο Ισραήλ



Με ενδιαφέρον αναμένεται στο Ισραήλ η τελική πρόταση της επιτροπής Τζέμακ, η οποία θα εκτιμήσει πόσο από το φυσικό αέριο που θα παράγει η χώρα θα κατευθύνεται προς εξαγωγή.
Όπως είναι φυσικό, το θέμα αυτό αφορά και την Κύπρο, η οποία θέλει να κατασκευάσει σταθμό LNG, ο οποίος θα τροφοδοτείται και από το Ισραήλ στο μέλλον.
Με βάση τα νεότερα στοιχεία, η επιτροπή Τζέμακ αναμένεται να προτείνει την εξαγωγή μεγαλύτερων ποσοτήτων σε σχέση με όσα υιοθετούσε νωρίτερα.
Οι κοινοπραξίες στην παραγωγή φυσικού αερίου θα μπορούν να εξάγουν περισσότερο από το 50% στην περίπτωση των μεγάλων κοιτασμάτων, 60% στα μεσαία κοιτάσματα και 75% στα μικρά.
Άλλο ένα σημαντικό θέμα για το οποίο γίνεται λόγος είναι ο υπολογισμός του ποσοστού εξαγωγών φυσικού αερίου με βάση όχι τα επιβεβαιωμένα, αλλά και τα μη επιβεβαιωμένα αποθέματα στα κοιτάσματα.
Επίσης, η επιτροπή προειδοποιεί την κυβέρνηση για τις συνέπειες της οποιασδήποτε καθυστέρησης στην ανάπτυξη των κοιτασμάτων: Αν το Λεβιάθαν λειτουργήσει ένα χρόνο μετά το αναμενόμενο, η απώλεια για την ισραηλινή οικονομία θα είναι της τάξης των 400-700 εκατ. δολαρίων, αναλόγως των συνθηκών. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Εγγυητές δανείων, προσοχή!



Σε περίπτωση που ο δανειολήπτης προσφύγει στο νόμο Κατσέλη, περί προστασίας υπερχρεωμένων νοικοκυριών, το.. μπαλάκι πετάγεται με φόρα στον εγγυτή του καταναλωτικού ή στεγαστικού δανείου που παραδόξως και περιέργως μένει εκτεθειμένος απέναντι στην τράπεζα!…
Προσοχή: στο συμφωνητικό του δανείου, η εγγύηση αφορά το σύνολο του ποσού, ανεξάρτητα από «κουρέματα» και άλλες νομοθετικές ρυθμίσεις. Δηλαδή, κι αν ακόμα ο δανειολήπτης, προσφεύγοντας στο δικαστήριο μέσω του νόμου Κατσέλη (Ν.3869/2010), καταφέρει να εξασφαλίσει «κούρεμα» του κεφαλαίου και πληρώσει στο τέλος λιγότερα χρήματα, η τράπεζα μπορεί να απαιτήσει το… υπόλοιπο ποσό από τον εγγυητή!
Με άλλα λόγια, ο εγγυτής πρέπει τότε με τη σειρά του να αναζητήσει νομική προστασία, γεγονός που μεταφράζεται σε ταλαιπωρία και αρκετά έξοδα. Όχι μόνο όμως. Μεταφράζεται και σε αποκλεισμό από τον τραπεζικό δανεισμό.
Όλο αυτό φυσικά παραμένει στη… διακριτική ευχέρεια της εκάστοτε τράπεζας και στο αν αυτή είναι διατεθειμένη να τραβήξει το σχοινί. Έχοντας νομικό έρεισμα έναντι του εγγυητή.
Μέχρι στιγμής και με έλλειψη -ακόμα- δεδικασμένου, το τοπίο παραμένει ομιχλώδες. Οπότε, προσοχή! 
ΠΗΓΗ:enikos.gr

Φθηνό φυσικό αέριο μέχρι το 2015 θέλει η Κύπρος



Σύσκεψη με αντικείμενο την μεταφορά του φυσικού αερίου στην Κύπρο και τις ενδιάμεσες λύσεις με σκοπό την ηλεκτροπαραγωγή πραγματοποιείται στην Κύπρο υπό την προεδρία του υπουργού Εμπορίου, Νεοκλή Συλικιώτη.
Στην σύσκεψη συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΡΑΕΚ, της ΔΕΦΑ και της ΑΗΚ και κρίθηκε αναγκαία εν όψει της διαπραγμάτευσης με το Ισραήλ στις 2 Σεπτεμβρίου.
Στόχος της Κύπρου σύμφωνα με τον κ. Συλικιώτη είναι η προμήθεια φθηνού φυσικού αερίου έως το 2015 μέχρι την εξόρυξη και αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου από το οικόπεδο 12 που αναμένεται το 2017-2018. 
ΠΗΓΗ:.energypress.gr

Από 1η Οκτώβρη ο «Πράσινος Δακτύλιος»



Από την 1η Οκτωβρίου, αναμένεται να εφαρμοστεί τελικά, σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό skai, η εφαρμογή του «Πράσινου Δακτυλίου».
Με την εφαρμογή του «Πράσινου Δακτυλίου» τα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας οχήματα θα κυκλοφορούν ελεύθερα στο κέντρο της πόλης, ενώ για τα υπόλοιπα θα ισχύει το μέτρο των μονών - ζυγών, όπως συμβαίνει σήμερα.
Παράλληλα, θα απαγορευτεί η κυκλοφορία στον μεγάλο δακτύλιο των παλαιών φορτηγών και πούλμαν.
O νέος δακτύλιος είχε αρχικά σχεδιαστεί να τεθεί σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr