Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

3,45% - 63,4%: Τα "άβολα" νούμερα, που δείχνουν γιατί δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε "Δανία του Νότου".


Από το greeklignite.blogspot.com
Στις 2 Μάη 2014 είχα ανεβάσει την ανάρτηση "Γιατί δεν θα γίνουμε ποτέ η Δανία του Νότου: άλλο ένα ψέμα της "πράσινης" ανάπτυξης". Σήμερα είναι η μέρα της αποκαθήλωσης και της Δανίας του Βορρά, της χώρας που αρέσκεται να αυτοθαυμάζεται πως "We are among the best in the world at integrating wind energy into the power system", "ανάμεσα στους καλύτερους στον κόσμο στην ενσωμάτωση αιολικής ενέργειας στο δίκτυο". Προσέξατε μήπως τη διατύπωση; Όχι "η χώρα που καλύπτει τις ανάγκες της με αιολικά", αλλά "στους καλύτερους στον κόσμο στην ενσωμάτωση αιολικής ενέργειας στο δίκτυο". Για όσους ξέρουν από ηλεκτρισμό, η διαφορά στη..

IEA: Οδεύουμε προς μια πιο ταραχώδη αγορά πετρελαίου όταν ισχύσουν οι νέες αμερικανικές κυρώσεις

Από το energypress.gr
Η αγορά του πετρελαίου βρίσκεται σε μια βραχύβια περίοδο ηρεμίας, η οποία μπορεί να ανατραπεί αργότερα φέτος, όταν οι νέες αμερικανικές κυρώσεις περιορίσουν τις εξαγωγές του Ιράν.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα ο ΙΕΑ στη μηνιαία του έκθεση, όπου σημειώνει παράλληλα πως η τιμή του αργού βρίσκεται ..

Οι big business στην Ενέργεια - Ποιοι ελληνικοί και ξένοι όμιλοι διεκδικούν την πίτα 13 δισ. της εγχώριας αγοράς

Από το energypress.gr
Τεράστια κεφάλαια καθώς και εταιρίες-κολοσσούς φέρνουν στην Ελλάδα οι διαρθρωτικές αλλαγές στην εγχώρια ενεργειακή αγορά αλλά και η μετεξέλιξη της χώρας σε κόμβο, που θα επιτρέπει τη διέλευση πρόσθετων ποσοτήτων 100 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου για τις ανάγκες της Ε.Ε. έως το 2030.

Ειδικότερα, οι αποκρατικοποιήσεις των πάλαι ποτέ ισχυρών κρατικών μονοπωλίων των ΔΕΗ, ΕΛ.ΠΕ, ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, και η απελευθέρωση ..