Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Το πρώτο ελληνικό γεωτρύπανο «Energean Force» πλεει προς την Καβάλα

«Ρότα» για την Καβάλα από το πρώτο ελληνικό γεωτρύπανο «Energean Force»
Πλώρη για τον κόλπο της Καβάλας βάζει αυτήν την εβδομάδα το πρώτο ελληνικό γεωτρύπανο «Energean Force», από το Πέραμα όπου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες μετασκευής του, προκειμένου να ξεκινήσει πρόγραμμα γεωτρήσεων που έχει ως στόχο την αύξηση της παραγωγής από τα 2.000 βαρέλια στα επίπεδα των 5.000-10.000 βαρελιών ημερησίως.

Τα εγκαίνια του πλωτού γεωτρύπανου προγραμματίζονται για την ερχόμενη Πέμπτη στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος όπου βρίσκεται από τα τέλη του προηγούμενου έτους για εργασίες ανακαίνισης στις οποίες απασχολήθηκαν περισσότεροι από 300 εργαζόμενοι.

Αγοράστηκε από τη γερμανική εταιρεία KCA Deutag και πριν μεταφερθεί στο Πέραμα λειτουργούσε στη Δυτική Αφρική.

Το «Energean Force» μπορεί να λειτουργήσει σε θαλάσσια βάθη από 13 έως 220 μ., το μέγιστο βάθος γεώτρησης είναι 6.700 μ. και έχει ανυψωτική δύναμη 450 τόνων. Μπορεί να φιλοξενήσει 116 άτομα προσωπικό και έχει δυνατότητα λειτουργίας με κύματα 2,5 μέτρων ανά 11» και με ταχύτητα ανέμου 40 κόμβους.

Το Energean Force, αποτελεί τον βασικό πυλώνα του νέου επενδυτικού προγράμματος ύψους 165 εκατ. ευρώ, της Energean Oil&Gas που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα της Καβάλας.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 15 γεωτρήσεις την επόμενη διετία με στόχο να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων στην Καβάλα για άλλα 15 χρόνια παρά την πτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, που μειώνει τα έσοδα της εκμετάλλευσης.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση τις εκτιμήσεις του ανεξάρτητου συμβούλου ERC Equipose, τα πιστοποιημένα απολήψιμα αποθέματα στον Κόλπο της Καβάλας υπερβαίνουν τα 30 εκατομμύρια βαρέλια ενώ ήδη η περιοχή έχει παραγάγει 115 εκατ. βαρέλια.

Το επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης δύο νέες εξέδρες στα κοιτάσματα Β. Πρίνος και Έψιλον (για πρώτη φορά μετά το 1977), δύο νέους αγωγούς μεταφοράς πετρελαίου, από το Έψιλον στον Βόρειο Πρίνο και από τον Βόρειο Πρίνο στον Πρίνο και προβλέπει τη δημιουργία δεκάδων νέων θέσεων εργασίας.


ΠΗΓΗ:olympia.gr

«Όχι» ΟΒΕ σε αύξηση του φόρου στα καύσιμα

Αποτέλεσμα εικόνας για «Όχι» ΟΒΕ σε αύξηση του φόρου στα καύσιμα
Αντίθετη με το ενδεχόμενο αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα, δηλώνει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, υπογραμμίζοντας πως ήδη στη χώρα μας επιβάλλεται από τις υψηλότερες φορολογίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ε.Ε. που επικαλείται η ΟΒΕ, η φορολογία στην Ελλάδα είναι η 4η υψηλότερη στην αμόλυβδη και η 8η στο πετρέλαιο θέρμανσης ενώ η τελική τιμή της αμόλυβδης είναι η πέμπτη υψηλότερη και του πετρελαίου θέρμανσης η ένατη.

Επίσης, με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας της 23ης Μαρτίου οι φόροι και τα τέλη στην αμόλυβδη-95 αντιστοιχούσαν στο 63,8% της τελικής τιμής και κυμαίνονταν στο 1 ευρώ.

«Είναι να απορεί κανείς πως, ενώ η κυβέρνηση τόνιζε συνεχώς ότι θα μειώσει τους υπέρογκους φόρους των καυσίμων, τώρα στο υπουργείο Οικονομικών απεργάζονται σχέδια νέας αύξησης της φορολογίας, τη στιγμή που η οικονομική κρίση οξύνεται και είναι βέβαιο ότι θα έχουμε όπως και τις προηγούμενες φορές μεγάλη πτώση της κατανάλωσης», αναφέρει η ΟΒΕ.

Όπως σημειώνει ακόμη, μια αύξηση του φόρου στα καύσιμα, θα πλήξει τόσο τους ιδιώτες καταναλωτές όσο και τις επιχειρήσεις και θα επιφέρει αύξηση τιμών σε πολλά προϊόντα.


ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΟΜ.Υ.Λ.Ε κατά Δραγασάκη για το λιμάνι

ΟΜ.Υ.Λ.Ε κατά Δραγασάκη για το λιμάνι


«Σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν σταματήσει την διαδικασία πώλησης των μετοχών, καθώς και κάθε απόπειρα ιδιωτικοποίησης των λιμανιών, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλα τα λιμάνια με συνέχεια και διάρκεια και την ευθύνη για τις επιπτώσεις αυτών των κινητοποιήσεων θα έχει αποκλειστικά η κυβέρνηση» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της η ΟΜΥΛΕ μετά τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη.

Ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε στο επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα (Xinhua) ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) εντός των επόμενων εβδομάδων.

Στην ανακοίνωση της η Ομοσπονδία υπενθυμίζει

Το Pentalateral Energy Forum είναι η μόνη διέξοδος του Γερμανικού "Lebensraum" στον ηλεκτρισμό.


Το Πενταμελές Ενεργειακό Φόρουμ (PLEF) δημιουργήθηκε το 2005 από τους Υπουργούς Ενέργειας Βέλγιου, Γαλλίας, Γερμανίας, Ολλανδίας και Λουξεμβούργου, για να προάγουν τις διασυνοριακές ανταλλαγές ηλεκτρισμού. Στην ουσία πρόκειται για τη δημιουργία μιας περιφερειακής αγοράς ηλεκτρισμού της Δυτικής Ευρώπης στην προοπτική της ολοκλήρωσης της Ευρωπαϊκής αγοράς. Την ίδια εποχή στα Βαλκάνια ο Σιούφας μας μιλούσε για ..

Σκέψου και αναρωτήσου σε τι κόσμο ζεις και ποιος είναι ο ρόλος σου

“Σε περίπτωση που δεν πεθάνω” – Ένας Ελληνικός Ψίθυρος στην Ευρώπη!

Προσοχή! Σαμαράκια!..


 Πάρτε δημοσιονομικά μέτρα, λένε οι δωσίλογοι, κι εμείς θα σας στηρίξουμε!
     Φυσικά όταν λένε ''μέτρα'' εννοούν μείωση συντάξεων και μισθών, φοροληστείες, αυξήσεις στον ΦΠΑ, διπλούς ΕΝΦΙΑ, ομαδικές απολύσεις και πάει λέγοντας!

     Πονηρός ο βλαχο-δωσίλογος!
     Σου λέει: μ' έναν σμπάρο δυό-τρία τρυγόνια.
     Πρώτον θα φανούμε τάχα..

Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Αξιολόγησης των Προσφορών για τις Έρευνες Υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Συγκροτήθηκε στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Επιτροπή Αξιολόγησης των προσφορών για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στις περιοχές Άρτα - Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία και Βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Υπενθυμίζεται ότι...

Δίμηνη παράταση με το ίδιο μοντέλο στο διαγωνισμό για τα 20 θαλάσσια οικόπεδα σε Ιόνιο-Κρήτη


Δεν αλλάζουν τελικά οι όροι του μεγάλου γύρου παραχωρήσεων για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στα 20 θαλάσσια οικόπεδα του Ιουνίου και νοτίως της Κρήτης, παρά το υπουργείο κρατά το ίδιο μοντέλο, δίνοντας απλά παράταση δύο μηνών.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι υποψήφιοι θα έχουν...