Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Αργά ή γρήγορα θα έρθει το βραχυκύκλωμα που θα κατεβάσει το γενικό.. Οι Έλληνες περνούν καλά…

Από το larkikanea.blogspot.gr
Υπάρχουν ακόμα ηλίθιοι που μετράνε τη ζωή με το αν είναι γεμάτη μια καφετέρια…

Υπάρχουν ακόμα ανόητοι που θεωρούν «καλά» το ότι είναι εντάξει με τις τράπεζες και την εφορία.
Πως καλά είμαστε ακόμα γιατί ένα μέρος του πληθυσμού μπορεί ακόμα και τη βγάζει καθαρή μέσα στο μεγάλο σφαγείο.
Επειδή δεν έχει έρθει η σειρά τους.
Επειδή ο χασάπης τους έχει ακόμα στη κατάψυξη να σιτέψουν καλά…
Όχι δεν περνάμε καλά.

Γιατί πίσω από το γέλιο στη καφετέρια και το χαβαλέ διακρίνεις τα άφτιαχτα δόντια που αρχίζουν και σαπίζουν ένα ένα κι έχει μπει ο οδοντίατρος στη λίστα των αχρείαστων ειδών.

Όχι δεν περνάμε καλά, γιατί βλέπεις τις πόλεις να έχουν γεμίσει από κακοσυντηρημένα αυτοκίνητα «χιλιάρια» ή το πολύ «χιλιοτετρακοσάρια»,που σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο τα δίνουν για να μαθαίνουν τα παιδιά τους να οδηγούν, πριν τους αγοράσουν το καινούργιο σεντάν των 2.500 κυβικών…

Ιράν: Επιθυμεί να προμηθεύει φ. αέριο την Ευρώπη μέσω Τουρκίας και Ελλάδας

Αποτέλεσμα εικόνας για φυσικο αεριο
Από το naftemporiki.gr
Έτοιμο να αυξήσει τις προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Τουρκία και να παραδίδει αέριο στην Ευρώπη διαμέσου της τουρκικής επικράτειας και της Ελλάδας είναι το Ιράν, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ιρανικής Εθνικής Επιχείρησης Αερίου (NIGC) Ματζίντ Μπουτζαρζαντέχ.

«Έχουμε μεγάλα αποθέματα αερίου στο Ιράν. Σήμερα παραδίδουμε 30 εκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου καθημερινά στην Τουρκία. Αν η Τουρκία μπορέσει να επενδύσει σε ένα εργοστάσιο είμαστε έτοιμοι να της προσφέρουμε πολλές ευκαιρίες», ανέφερε ο Μπουτζαρζαντέχ, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Χάρη στη γεωγραφική της..

Στεργιούλης: Πρόκληση για τη διύλιση στην ΕΕ ο αδυσώπητος διεθνής ανταγωνισμός

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε
Από το capital.gr
Παρά τη δύσκολη εσωτερική και διεθνή συγκυρία ο όμιλος των ΕΛΠΕ υλοποίησε μεγάλες επενδύσεις ύψους 3 δις ευρώ, και συνεχίζει να αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες της ελληνικής οικονομίας αντιπροσωπεύοντας το 20% των εξαγωγών της χώρας και απασχολώντας πάνω από 3300 εργαζόμενους τόνισε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Γρηγόρης Στεργιούλης μιλώντας στο Δ.Σ του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Πετρελαϊκών Εταιρειών που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Ο κ. Στεργιούλης αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ευρωπαϊκός κλάδος διύλισης και ιδιαίτερα στον αδυσώπητο ανταγωνισμό από χώρες που δεν επιβαρύνονται από τα κόστη συμμόρφωσης με την αυστηρή ευρωπαϊκή νομοθεσία σημειώνοντας τα πλήγματα που έχει δεχθεί η ανταγωνιστικότητα του ευρωπαϊκού κλάδου.

"Οι ανταγωνιστές μας δεν είναι τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια της Βόρειας ή της Κεντρικής Ευρώπης, αλλά αυτά περιοχών όπως η Τουρκία, η Μέση Ανατολή κ.ά. Όντας στην άκρη της Ευρώπης, το ύψος των εξαγωγών μας ανέρχεται στο 60% της συνολικής παραγωγής, σε σύγκριση με το μέσο όρο (15%) της Ευρωπαϊκής Διύλισης, ένας αριθμός που δείχνει με σαφήνεια την πρόσθετη επιβάρυνση που αντιμετωπίζουν ορισμένα από τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στεργιούλης.

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Στεργιούλη έχει ως εξής

Όταν ο ίδιος ο Αίολος τινάζει στον αέρα το αιολικό παραμύθι.

Από το greeklignite.blogspot.gr
Στο σημερινό βίντεο βλέπουμε τι συμβαίνει σε μια ανεμογεννήτρια (της Vestas στη Δανία), που περιστρέφεται από πολύ δυνατό άνεμο. Κι αν το ψάξετε λίγο, θα βρείτε στο YouTube κι άλλα παρόμοια. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ανεμογεννήτριες είναι εξαρχής κατασκευασμένες για να λειτουργούν με συγκεκριμένες ταχύτητες ανέμων, οι οποίες φαίνονται στις χαρακτηριστικές καμπύλες λειτουργίας, που είναι λίγο-πολύ ίδιες για όλους τους κατασκευαστές κι όλους τους τύπους, ανεξαρτήτως δυναμικότητας.



Στην πιο πάνω εικόνα βλέπουμε συνδυασμένα τη γενική θεωρητική και τις καμπύλες λειτουργίας των Enercon E70 και Vestas V52-850kw. Πρόκειται για ανεμογεννήτριες που έχουν χρησιμοποιηθεί σε αιολικά πάρκα και στην Ελλάδα. Για να ξεκινήσει να ..

H BP ανακοίνωσε την παύση των ερευνών για νέα κοιτάσματα πετρελαίου στις νότιες ακτές της Αυστραλίας

Αποτέλεσμα εικόνας για H BP ανακοίνωσε την παύση των ερευνών για νέα κοιτάσματα πετρελαίου στις νότιες ακτές της Αυστραλίας
Από το naftikachronika.gr
Πέντε χρόνια μετά την έναρξη των ερευνών για την ύπαρξη κοιτασμάτων μαύρου χρυσού, η BP αναστέλλει τις εργασίες στον Μεγάλο Αυστραλιανό Κόλπο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, την οποία μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, καθότι δεν αναμένονται άμεσα ανταποδοτικά αποτελέσματα έναντι άλλων ερευνών που διεξάγει η εταιρεία σε άλλες περιοχές.

Η απόφαση αυτή αποτυπώνει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πετρελαϊκές εταιρείες σε σχέση με τις έρευνες για την εύρεση νέων κοιτασμάτων, έτσι ώστε οι επενδύσεις τους να είναι οικονομικά ωφέλιμες.

Σύμφωνα με το Bloomberg oι..

ΠΛΟΙΟ ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΡΕΙΑ ΣΕ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ ΜΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ [ΒΙΝΤΕΟ]

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΛΟΙΟ ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΡΕΙΑ ΣΕ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ ΜΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ [ΒΙΝΤΕΟ]
Από το apocalypsejohn.com
Πλοίο άλλαξε πορεία σε παγόβουνο για να μην συγκρουστεί με εγκαταστάσεις στην Αρκτική – Επιχείρηση τιτάνων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ρυμούλκηση παγόβουνου από ρωσικό παγοθραυστικό πλοίο.

Η ρυμούλκηση του παγόβουνου που έχει βάρος μεγαλύτερο από ένα εκατομμύριο τόνους πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δοκιμής ώστε να διαπιστωθεί αν ..

Δείξε την Αχίλλειο πτέρνα σου

Αποτέλεσμα εικόνας για αχιλλεας
Από το sanejoker.info
«You are invulnerable, you have no Achilles’ heel.»
Portrait of a Lady, T.S.Eliot

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δεν ξέρω τι διαλέγουμε μόνοι μας στη ζωή. Και τι μας διαλέγει.

Πράγματα όπως η εθνικότητα, η θρησκεία, η κοινωνική τάξη, η οικονομική ευρωστία, το μέρος όπου μεγαλώσαμε κι ίσως να θεωρούμε πατρίδα (ή παγίδα), το όνομα, η οικογένεια, μας έτυχαν, αυτό κανείς δεν το αμφισβητεί.

Καθώς και ο φαινότυπος (χρώμα ματιών και σχήμα προσώπου, επιδερμίδα, είδος μαλλιών και μέγεθος μύτης).

Όμως κάποια άλλα υποτίθεται ότι τα επιλέξαμε, ελεύθερα.
Το επάγγελμα που..

Στην Αθήνα συνεδριάζει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Διύλισης

Αποτέλεσμα εικόνας για Στην Αθήνα Συνεδριάζει Αύριο το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου των Εταιρειών Διύλισης
Από το energypress.gr
Όλα τα στρατηγικά ζητήματα που αφορούν τη βιομηχανία της Ευρωπαϊκής Διύλισης, θα τεθούν επί τάπητος στην σημερινή Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Πετρελαϊκών Εταιρειών, που εδρεύει στις Βρυξέλλες. Η φετινή ετήσια Συνεδρίαση πραγματοποιείται στην Αθήνα και φιλοξενείται από τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην ελληνική πρωτεύουσα βρίσκονται  για να συμμετάσχουν στη Συνεδρίαση τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στο οποίο περιλαμβάνονται υψηλόβαθμα στελέχη όλων των πετρελαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, όπως οι, Exxon, BP, Shell, Lukoil, Repsol, MOL κλπ, ενώ η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ συμμετέχει στο ΔΣ με δυο στελέχη.  

Την πρωτοβουλία να φιλοξενήσει την ετήσια αυτή Συνεδρίαση του ΔΣ των ευρωπαϊκών εταιριών Διύλισης ανέλαβε..

Τέλος Οκτωβρίου η απόφαση για την εξαγορά των 350 στρεμμάτων της ΠΥΡΚΑΛ από τα ΕΛΠΕ

Από το energypress.gr
Στα τέλη του μηνός ή στις αρχές του επομένου τοποθετούν πηγές με γνώση των συζητήσεων τις οριστικές αποφάσεις σχετικά με την εξαγορά από τα ΕΛΠΕ της προς πώληση έκτασης των 350 στρεμμάτων της πρώην ΠΥΡΚΑΛ στην Ελευσίνα.

Σε αυτή τη φάση, όπως λένε οι ίδιες πηγές, ολοκληρώνεται η νέα αποτίμηση για την ΠΥΡΚΑΛ Ελευσίνας την οποια και παρήγγειλε προ μηνός η Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), κατόπιν της απαίτησης του βασικού της μετόχου, δηλαδή του υπουργέιου Οικονομικών, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης στα τέλη Οκτωβρίου.

Τότ μόνο, και με βάση τη νέα αποτίμηση, θα συγκληθεί καλώς εχόντων των πραγμάτων, η νέα έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΑΣ προκειμένου και να εγκρίνει την πώληση της έκτασης στα ΕΛΠΕ.

Με βάση την προηγούμενη αποτίμηση της έκτασης, είχε προκύψει τίμημα ύψους ..

Πολέμα!..


Από το mandatoforos.blogspot.gr
   Με την ελπίδα αναθέτουμε στο αύριο την ευθύνη του σήμερα.
     Αύριο όμως, το σήμερα δεν θα υπάρχει.
     Θα τόχουμε ξοδέψει ελπίζοντας. 
     Και κάπως έτσι καταντούμε σκλάβοι, θύματα της ίδιας μας της ελπίδας.

     Το ίδιο συμβαίνει με τον φόβο.
     Φοβόμαστε τόσο πολύ για το αύριο, 
     ..που παραλύουμε και
στέκουμε ακίνητοι σήμερα.
     Κάθε κίνησή μας, κάθε αντίδραση επιδεινώνει τον φόβο.

     Κι έτσι με την ελπίδα και τον φόβο η κάθε μέρα γίνεται σκλαβιά ασήκωτη κι ατέρμονη.
     Όταν δεν έχεις να ελπίζεις και δεν φοβάσαι, είσαι ικανός να διαχειριστείς το σήμερα καλύτερα.
     Δεν κινδυνεύεις να χαλάσεις κάτι, να επιδεινώσεις τίποτα.
     Έτσι κι αλλιώς είναι όλα καμένα και ξαναρχίζεις απ' την αρχή.

     Αυτό -πιστεύει το blog- είναι το νόημα της ..

Energean Wave, το νέο πλοίο υποστήριξης υπεράκτιων εγκαταστάσεων της Energean

Αποτέλεσμα εικόνας για Energean Wave, το νέο πλοίο υποστήριξης υπεράκτιων εγκαταστάσεων της Energean
Από το energyworld.gr
Το Energean Wave, πλοίο υποστήριξης υπεράκτιων εγκαταστάσεων, είναι το νέο μέλος της οικογένειας της Energean Oil & Gas το οποίο επιχειρεί πλέον στον Κόλπο της Καβάλας στο πλαίσιο του εν εξελίξει γεωτρητικού προγράμματος της εταιρείας.

Το Energean Wave ναυπηγήθηκε το 2000 και είναι πιστοποιημένο, μεταξύ άλλων, από τον αμερικανικό νηογνώμονα ABS. Έχει μήκος 47,2 μέτρα, πλάτος 9,2 μέτρα και βύθιση 3,8 μέτρα, φέρει τέσσερεις μηχανές Cummins ΚΤΑ 38 Μ-2 με συνολική ιπποδύναμη 5400 ίππους, είναι εφοδιασμένο με τα πλέον σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και πυρόσβεσης και έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 60 άτομα, εξοπλισμό και εφόδια για τις εξέδρες και το γεωτρύπανο με ταχύτητα έως και 21 κόμβους την ώρα.

Με αφορμή την έναρξη των επίσημων επιχειρήσεων του Energean Wave, εκ μέρους της Energean Oil & Gas, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Καβάλα Oil κ. Δημήτρης Γόντικας  δήλωσε τα εξής:

«Πόλεμος του πετρελαίου» στην Αίγυπτο: Προσφορές από Ρωσία, Βενεζουέλα και Ιράν

Αποτέλεσμα εικόνας για αργο πετρελαιο
Από το protothema.gr
Η αποχώρηση της Aramco αφήνει «κενό» το 40% των αναγκών της μεγάλης χώρας σε «μαύρο χρυσό»

Αλλάζουν τα δεδομένα στην περιοχή του... πετρελαίου, καθώς ένας μεγάλος αγοραστής, φέρεται διατεθειμένος να αλλάξει προμηθευτή. Η συμφωνία της Αιγύπτου με την εταιρεία Aramco της Σαουδικής Αραβίας ολοκληρώθηκε με... απότομο τρόπο, με την παράδοση των τελευταίων 700.000 τόνων, γεγονός που «άνοιξε την όρεξη» σε ανταγωνιστικές δυνάμεις, με τη Ρωσία, τη Βενεζουέλα και το Ιράν να έχουν ήδη καταθέσει τις προσφορές τους στην κυβέρνηση.

Όπως ενημέρωσε η Aramco την..