Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Το facebook “κατέβασε” προφίλ χρηστών “για λόγους ταυτοποίησης”. Θύματα πολλά προφίλ αριστερών και αντιεξουσιαστών


Επιβεβαιώνεται από το facebook το κλείσιμο λογαριασμών στην Ελλάδα, στα πλαίσια της εφαρμογής της πολιτικής ταυτοποίησης των χρηστών του, χωρίς ωστόσο να δίνονται επαρκείς πληροφορίες για τα κριτήρια με τα οποία επελέγησαν οι λογαριασμοί και τον ακριβή αριθμό τους.

Νωρίτερα σήμερα απροσδιόριστος αριθμός χρηστών του facebook είδαν τους λογαριασμούς τους να διαγράφονται χωρίς προφανή λόγο. Σύμφωνα με το indymedia trolls, ομάδες που λειτουργούσαν στην πλατφόρμα του facebook “και είχαν 3.700 μέλη έχουν απομείνει με 100 ενεργά μέλη και όλοι οι υπόλοιποι έχουν απενεργοποιημένο λογαριασμό. (Μπορεί εύκολα να το δει κάποιος που θα ξαναδημιουργήσει νέο λογαριασμό).

Έχουν εξαφανιστεί ομάδες με δεκάδες χιλιάδες μέλη και αντιφασιστικό χαρακτήρα καθώς και έχουν κατέβει όλα σχεδόν τα προφίλ που θα μπορούσε να διαχειρίζεται κάποιος/α από αντιεξουσιαστικό χώρο”.

Η καταγγελία επαναλήφθηκε και στο Αθηναϊκό indymedia, αλλά και στο twitter.

Σε έρευνα που πραγματοποιήσαμε βρήκαμε ότι πράγματι είχαν κλείσει λογαριασμοί χρηστών και ομάδων, χωρίς ωστόσο να μπορούμε να εκτιμήσουμε την κλίμακα και τον ακριβή λόγο.

Σε επικοινωνία που είχε το www.avgi.gr με το γραφείο τύπου του facebook, στην Ιρλανδία, μας ενημέρωσαν ότι οι περισσότεροι λογαριασμοί έκλεισαν επειδή παραβίαζαν τον κανονισμό περί επωνυμίας, ήταν δηλαδή ψευδώνυμοι η ψεύτικοι. “Έχουμε βρει πως όταν οι χρήστες είναι επώνυμοι, μειώνονται οι πιθανότητες παρενόχλησης και εκφοβισμού άλλων χρηστών.

Πρόκειται για παγκόσμιο κανονισμό, ο οποίος εφαρμόζεται ισότιμα σε όλο τον κόσμο” μας είπε στέλεχος του γραφείου τύπου, σχετικά, ενώ δεν απέκλεισε την πιθανότητα να έκλεισαν και λογαριασμοί από λάθος, αλλά τονίζουν ότι δεν προτίθενται να λογοκρίνουν όσους ασκούν κριτική σε χώρες, θρησκείες, πολιτικά κόμματα ή ιδέες.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο η συγκεκριμένη, όσον και άλλες ενέργειες του κοινωνικού δικτύου στρέφονται κατά της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και εγείρουν σοβαρά ερωτήματα για την προστασία της ιδιωτικότητας.

Στην επικοινωνία που είχαμε με το facebook δεν μας δόθηκε ο αριθμός των λογαριασμών που έκλεισαν, αλλά επιβεβαιώθηκε ότι το δίκτυο ζητάει ταυτότητες σε περίπτωση κατά την οποία υπάρχει υποψία χρήσης ψεύτικης ταυτότητας κάποιου για λόγους ασφαλείας.

Δεν διευκρινίζεται σε ποια νομική βάση μια ιδιωτική εταιρεία μπορεί να κρατάει αρχείο ταυτοτήτων χρηστών και πως μπορεί αυτά τα στοιχεία να χρησιμοποιούνται γεγονός που έχει προκαλέσει σειρά αντιδράσεων σε πολλές χώρες της ΕΕ. Το www.avgi.gr συνεχίζει την έρευνα και θα επανέλθει με αναλυτικό θέμα.
 ΠΗΓΗ:4news.gr

Εναλλακτική σύνοδος ALTER SUMMIT


Η ΓΣΕΕ στηρίζει την επιτυχία της εναλλακτικής συνόδου ALTER SUMMIT η οποία θα διεξαχθεί στη χώρα μας την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013.
Πάνω από 300 κινήματα, οργανώσεις και μεγάλα ευρωπαϊκά συνδικάτα έρχονται στην Αθήνα για να ενώσουν τη φωνή τους ενάντια στη λιτότητα, τη φτώχεια, το φασισμό και την καταπίεση.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Σας επισυνάπτουμε το πρόγραμμα και τη διακήρυξη της Εναλλακτικής Συνόδου ALTER SUMMIΤ

 ΠΗΓΗ:gsee.gr

Ομολογεί το λάθος του


Σε μία κυνική ομολογία προχώρησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο όσον αφορά τους χειρισμούς του για την οικονομική κρίση που ξέσπασε στην Ελλάδα, σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο που επικαλείται η εφ. Wall Street Journal.

Τρία χρόνια μετά την προσφυγή της χώρας στον μηχανισμό στήριξης και τη σύναψη αλλεπάλληλων μνημονίων, το ΔΝΤ αναφέρει ότι υποτίμησε σοβαρά τη ζημιά που θα έκαναν στην ελληνική οικονομία οι συνταγές λιτότητας που έδινε στο πλαίσιο της… «διάσωσης».

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξαρχής εμφανιζόταν αντίθετο στην ένταξη της χώρας στο πακέτο διάσωσης, καθώς δεν πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις. Μάλιστα το ταμείο παραδέχεται ότι παρέβη τους ίδιους τους κανόνες για να κάνει το διογκούμενο χρέος της Ελλάδας να φαίνεται βιώσιμο, παρά το γεγονός ότι από την αρχή του προγράμματος μέχρι και σήμερα δημοσίως τα στελέχη του υποστηρίζουν το αντίθετο.

Επίσης, ασκεί κριτική απέναντι στις χώρες της Ευρωζώνης όσον αφορά την καθυστέρηση της αναδιάρθρωσης του χρέους που τελικά έγινε τον Μάιο του 2012. Για το Ταμείο, υπεύθυνες για την καθυστέρηση είναι οι τράπεζες που διακρατούσαν σημαντικό μέρος του ελληνικού χρέους και ασκούσαν πολιτικές πιέσεις στις κυβερνήσεις. Οι ίδιες οι κυβερνήσεις, δε, θεωρούσαν ότι η ύπαρξη υψηλού χρέους θα λειτουργούσε ως κινητήριος μοχλός προκειμένου η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην εφαρμογή του προγράμματος.



Τέλος, από την κριτική του Ταμείου δεν ξεφεύγει ούτε και η Κομισιόν για την οποία υποστηρίζει ότι «δεν είχε εμπειρία στη διαχείριση μιας τέτοιου μεγέθους κρίσης».

Eπί της ουσίας, κατά το ΔΝΤ, το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης το 2010 «ήταν μια επιχείρηση συγκράτησης της κατάστασης», η οποία «έδωσε στην ευρωζώνη χρόνο να χτίσει τείχος προστασίας για να προστατεύσει άλλα ευάλωτα μέλη της και να αποτρέψει δυνητικά σοβαρές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία». 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Έλληνες εφοπλιστές: Κερδίζουν 9 δισ. ευρώ το χρόνο από φοροαπαλλαγές

Έλληνες εφοπλιστές: Κερδίζουν 9 δισ. ευρώ το χρόνο από φοροαπαλλαγές
Οι «πατριώτες» της ναυτιλίας - όπως αρέσκονται να αυτοχαρακτηρίζονται - συνεχίζουν να μένουν στο απυρόβλητο, την ώρα που η κυβέρνηση «χτυπά» με βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους

Τόσες γενιές ελληνοπαίδων μεγάλωσαν με «λάθος» επαγγελματικό προσανατολισμό. Οι γονείς, καλοπροαίρετα σκεπτόμενοι, κατεύθυναν τα παιδιά τους σε επαγγέλματα που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο υπηρεσίες, όπως του γιατρού και του δικηγόρου, και ως εκ τούτου αμείβονταν ικανοποιητικά. Η αλήθεια όμως είναι ότι στην Ελλάδα, η μόνη επαγγελματική σταδιοδρομία που μπορεί να αποκαταστήσει κάποιον οικονομικά –για την ακρίβεια όχι μόνο τον ίδιο αλλά και τους απογόνους του- είναι αυτή του εφοπλισμού.
Και αυτό γιατί το ασύλληπτο καθεστώς του τρόπου φορολόγησης των εφοπλιστών είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη για να επιτύχεις το λεγόμενο υπερκέρδος. Με τέτοιο περιβάλλον πλήρους απαλλαγής και εισφοροδιαφυγής αν κάποιος δεν κάνει λεφτά, γρήγορα και πολλά, θα είναι μάλλον... ειδική περίπτωση.
Οι φοροαπαλλαγές που έχει προβλέψει ο «σοφός και αδέκαστος» νομοθέτης, δηλαδή η ελληνική Βουλή, για τη «σέχτα» των εφοπλιστών ξεπερνούν κάθε φαντασία, καθώς δεν αφορούν μόνο στα πλοία, κάτι που θα μπορούσε εν μέρει να δικαιολογηθεί στα πλαίσια της παροχής κινήτρων και στήριξης, αλλά, όσο και αν αυτό ακούγεται εξωφρενικό, επεκτείνονται στα κέρδη, τις εταιρείες τους, στις δραστηριότητές τους εν γένει. Με λίγα λόγια, ζουν σε έναν «παράδεισο» φοροαπαλλαγών, ο οποίος τους επιτρέπει να διαβιούν πλουσιοπάροχα, χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ στο κράτος.
Αναλυτικά, απαλλάσσονται:
-από κάθε φόρο, τέλος ή εισφορά ή κρατήσεις υπέρ του δημοσίου ή κάποιου τρίτου το εισόδημα που αποκτάται από γραφεία ή υποκαταστήματα αλλοδαπών ναυτιλιακών επιχειρήσεων που εγκαθίστανται στην Ελλάδα
-το ίδιο ισχύει και για το εισόδημα που δημιουργείται από εκμετάλλευση πλοίων και στο εξωτερικό και μάλιστα την απαλλαγή απολαμβάνουν και όλοι οι συνέταιροι και μέτοχοι
-από κάθε τέλος τα έγγραφα που συντάσσονται για την εφαρμογή του ισχύοντος από το 1975 νόμου
-από κάθε φόρο ή τέλος το εισόδημα που αποκτάται από εταιρείες χαρτοφυλακίου που κατέχουν αποκλειστικά μετοχές ελληνικών πλοιoκτητριών υπό ελληνική σημαία.
-από κάθε τέλος τα έγγραφα που συντάσσονται για τη διανομή κερδών, τα δάνεια και τις καταθέσεις
-από όλα τα παράβολα οι εγγραφές και τα δικαιολογητικά.
Ο προϋπολογισμός του κράτους ασχολείται αναλυτικά και με την φοροαπαλλαγή των πλοιοκτητών και των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, προβλέποντας:
-100% φοροαπαλλαγή επενδύσεων ναυπήγησης και επισκευής παραδοσιακών σκαφών για επενδύσεις πάνω από 150.000 ευρώ
-φοροαπαλλαγή του εισοδήματος που αποκτάται από εταιρεία επενδύσεων στην ποντοπόρο ναυτιλία καθώς και το εισόδημα των κατόχων μερισμάτων
-απαλλαγή και των ημεδαπών επιχειρήσεων με αντίστοιχο αντικείμενο εργασιών ή υπηρεσιών
-απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος των κερδών από την εκμετάλλευση ιδιόκτητων πλοίων με ελληνική σημαία
-απαλλαγή της υπεραξίας λόγω εκποίησης, αποζημίωσης ασφαλιστικής ή άλλη αιτία
-φοροασυλία και των αλλοδαπών εταιρειών αν εγκατασταθούν ή ιδρύσουν υποκαταστήματα στην Ελλάδα
-απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος των κερδών και των μερισμάτων που διανέμει εταιρεία που έχει υπαχθεί στο Ν.27 και διαχειρίζεται πλοία με ελληνική ή ξένη σημαία.
Εξωφρενικά σκανδαλώδης είναι παράλληλα και η απαλλαγή τους από ΦΠΑ των αγορών στην Ελλάδα προϊόντων που προορίζονται για τις τροφοδοσίες στα πλοία τους. Μάλιστα, υπάρχουν καταγγελίες ότι ακόμα και τα πάγια έξοδα των γραφείων τους «φορτώνονται» στα απαλλαγμένα από ΦΠΑ έξοδα των πλοίων.
Και το κερασάκι στην τούρτα: οι εφοπλιστές απαλλάσσονται ακόμα και από τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης για να μπορούν να αγοράζουν φτηνά πούρα και ουίσκι...
Οι «πατριώτες» της ναυτιλίας - όπως αρέσκονται να αυτοχαρακτηρίζονται - συνεχίζουν να μένουν στο απυρόβλητο, την ώρα που η κυβέρνηση «χτυπά» με βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
Αλήθεια, πόσο πατριώτης είναι κάποιος που δεν πληρώνει μία στο κράτος που τόσο «απλόχερα» τον προστατεύει και τον στηρίζει;
Με βάσει τα παραπάνω στοιχεία, η μάσκα του «πατριώτη» εφοπλιστή καταρρέει χωρίς καμία δεύτερη σκέψη. Με ένα τέτοιο νομικό πλαίσιο φοροαπαλλαγών και ευνοιοκρατίας οι εφοπλιστές είναι σαφές ότι παραμένουν στην Ελλάδα επειδή τους συμφέρει οικονομικά και όχι επειδή νοιάζονται για τους εργαζόμενους και την ελληνική οικονομία. Ας κόψουν επιτέλους την «καραμέλα» του πατριωτισμού γιατί είναι ξεκάθαρο πως υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Πατριώτης δεν είναι όποιος κερδίζει κάθε χρόνο 9 δισ. ευρώ σε βάρος των υπολοίπων, ούτε όποιος απειλεί ότι αν υπάρξει πιθανότητα φορολόγησης θα πάρει τα πλοία του και θα φύγει... 
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

Ήμασταν οι μόνοι που δεν τιμωρήσαμε τους κατοχικούς δοσίλογους.


Μετά τον  Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και τη γερμανική κατοχή στην Ελλάδα, ήμασταν ο μόνος λαός που δεν δίκασε και δεν τιμώρησε του δοσίλογους. Αντί να δικάσουμε τους δοσίλογους, τους προδότες και τους μαυραγορίτες που κέρδισαν με το αίμα αθώων Ελλήνων, για να αποκαθαρθεί έτσι η κοινωνία από τα σάπια στοιχεία της, εμείς προτιμήσαμε...
να σφαχτούμε μεταξύ μας σε έναν αιματηρότατο εμφύλιο πόλεμο.  Μέσα από αυτόν τον εμφύλιο, όχι μόνο  γλίτωσαν όλα τα πιο πάνω σάπια στοιχεία, αλλά είτε χάθηκαν τα ίχνη τους, είτε δικαιώθηκαν και ηρωποιήθηκαν. Στη συνέχεια, όλα αυτά τα στοιχεία επάνδρωσαν το νέο καθεστώς για να φτάσουμε στο σημερινό κατάντημα.

Σήμερα πάλι, το λογικό και υγιές για έναν λαό που περιήλθε στη δική μας κατάσταση, θα ήταν να ερευνήσουμε και να τιμωρήσουμε τους υπαίτιους που μας χρεοκόπησαν, που παρέδωσαν την Εθνική Κυριαρχία, που μας έβαλαν σε οικονομική κατοχή και μας εξαθλιώνουν,  για να εξυγιάνουμε το σύστημα και να προχωρήσουμε. Αντί γι’ αυτό,  παρακολουθούμε εμβρόντητοι να γίνεται μια προσπάθεια από το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικοοικονομικό καθεστώς, να αποπροσανατολιστούμε από τα μνημόνια και την εξαθλίωση και να δημιουργηθεί ένας νέος τεχνητός εμφύλιος διχασμός. Ένας διαχωρισμός μεταξύ των Ελλήνων του δήθεν «δημοκρατικού τόξου» και των «Ελλήνων φασιστών». Η προσπάθεια αυτή για τη δημιουργία δύο Ελλάδων, αυτή της δήθεν δημοκρατίας και αυτή του δήθεν φασισμού, αν τελικά επιτύχει, θα οδηγήσει τον μεν λαό σε έναν νέο εξοντωτικό διχασμό, το δε σάπιο καθεστώς σε διαφυγή, επιβίωση και ηρωποίηση.

Αυτή τη φορά, θα πρέπει να δείξουμε επιτέλους ωριμότητα και αυτοσυγκράτηση. Δεν υπάρχουν οι Ελλάδες της «δημοκρατίας» και του «φασισμού» που τεχνητά το ίδιο ο καθεστώς στήνει. Οι δύο Ελλάδες που δυστυχώς πράγματι υπάρχουν είναι η Ελλάδα που εκφράζει το σάπιο και διεφθαρμένο ολιγαρχικό καθεστώς, με όλη τη νομενκλετούρα του,  που νέμεται τους μόχθους της κοινωνίας και η Ελλάδα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού που ζητά δημοκρατία, συμμετοχή, αξιοκρατία, προσωπική απελευθέρωση, κοινωνική δικαιοσύνη και μια θέση στον ήλιο. 
ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.gr

ΠΑΣΟΚ προ χρεοκοπίας με απίστευτα χρέη


Υπαρκτά είναι πλέον τα σενάρια για αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ λόγω οικονομικής χρεοκοπίας του κόμματος μετά το μπλοκάρισμα στα 100.000 ευρώ του ταμείου με δικαστική απόφαση.
Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» επικρατεί πανικός στο επιτελείο Βενιζέλου καθώς στα δικαστήρια απειλεί να προσφύγει και πάλι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου της Ιπποκράτους για τα οφειλόμενα ενοίκια.

Συγκεκριμένα τα τελευταία 100.000 ευρώ που υπήρχαν στα ταμεία του κόμματος και αποτέλεσαν μέρος των χρημάτων από την τρίτη δόση του 2012 που ήταν τρία εκατομμύρια ευρώ, δεσμεύτηκαν με δικαστική απόφαση του πρωτοδικείου.

Στο δικαστήριο είχε προσφύγει ταξιδιωτικό γραφείο για τη διεκδίκηση 240.000 ευρώ από μεταχρονολογημένη επιταγή που είχε υπογράψει στη θητεία του ο τέως γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα πάντως το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο ερευνάται από την εισαγγελία καθώς φέρεται να είχε μονοπώλιο στα ταξίδια του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Ευ. Βενιζέλος ενημερώθηκε για όλες τις εξελίξεις και οι στενοί του συνεργάτες του προτείνουν το κόμμα να χρεοκοπήσει και να πάψει να υφίσταται έτσι ώστε να απελευθερωθεί από όλα του τα χρέη.


ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΠΕΚΟ

ΕΛΠΕ Θερινή Απασχόληση Φοιτητών Εκπαιδ. Ιδρυμ. Εξωτερικού


Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ είναι ένας σύγχρονος και δυναμικός ενεργειακός Όμιλος με ηγετική θέση στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης.

Περιλαμβάνει 40 εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε 6 χώρες και απασχολεί πάνω από 4.000 εργαζομένους. Με προτεραιότητα την ασφάλεια, την προστασία του περιβάλλοντος και την εταιρική κοινωνική ευθύνη, με συνεχή κερδοφορία, οικονομική ευρωστία και εξαγωγικό προσανατολισμό, συνεισφέρει σημαντικά στην εθνική οικονομία.

Το εύρος των δραστηριοτήτων του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ περιλαμβάνει:
• Εφοδιασμό, Διύλιση και Εμπορία πετρελαιοειδών, στην Ελλάδα και το εξωτερικό
• Λιανική Εμπορία πετρελαιοειδών, στην Ελλάδα και το εξωτερικό
• Παραγωγή και Εμπορία Χημικών/Πετροχημικών
• Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων
• Παραγωγή και Εμπορία Ηλεκτρικής Ενέργειας 
• Φυσικό Αέριο
• Έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
• Παροχή Μελετών και Τεχνικών Υπηρεσιών για τεχνικά έργα συναφή με θέματα υδρογονανθράκων
• Μεταφορά αργού πετρελαίου και προϊόντων (αγωγοί, θαλάσσιες μεταφορές).

Ο Όμιλος, την τελευταία πενταετία υλοποίησε ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους €3 δις περίπου, στο πλαίσιο του οποίου εντάσσεται και η ολοκλήρωση της μεγαλύτερης ιδιωτικής βιομηχανικής επένδυσης στην Ελλάδα των τελευταίων ετών, που αφορά τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του διυλιστηρίου Ελευσίνας. Το νέο διυλιστήριο αναμένεται να υποστηρίξει ουσιαστικά την κερδοφορία και την εξωστρέφεια του Ομίλου, ενώ παράλληλα προσφέρει πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον, την απασχόληση και την εθνική οικονομία.

Το όραμα μας είναι:
«Να είμαστε πρωτοπόρος περιφερειακός ενεργειακός Όμιλος, με τη βιώσιμη ανάπτυξη ενσωματωμένη στη στρατηγική μας».

Ανάμεσα στις πολλές συντονισμένες δράσεις που πραγματοποιούμε προκειμένου να υποστηρίξουμε με επιτυχία το όραμά μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη του Προγράμματος Θερινής Απασχόλησης Φοιτητών προ-Πτυχιακού Επιπέδου από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα εκτός Ελλάδας, το οποίο είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει ευκαιρίες εργασιακών εμπειριών, έχοντας ως σκοπό την  ενίσχυση  του Ανθρώπινου Δυναμικού  με υποψήφιους που διαθέτουν δυναμική εξέλιξης ώστε  να αναδειχθούν σε ανώτερα και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων. 

Το Πρόγραμμα Θερινής Απασχόλησης Φοιτητών προ-Πτυχιακού Επιπέδου αφορά δέκα (10) θέσεις απασχόλησης στους ακόλουθους τομείς εταιρικής δραστηριότητας.

ΤΟΜΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ και ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ:

• ΔΙΥΛΙΣΗ
Τρεις (3) θέσεις απασχόλησης στην εταιρική δραστηριότητα της Παραγωγής/Διύλισης, οι οποίες αφορούν φοιτητές Χημικούς Μηχανικούς και Μηχανολόγους Μηχανικούς. Κωδικός Δραστηριότητας (ΚΩΔ. ΔΡΑΣ.:CME).

• ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Δύο (2) θέσεις απασχόλησης στην εταιρική δραστηριότητα των Οικονομικών Υπηρεσιών, οι οποίες αφορούν φοιτητές Οικονομικών Επιστημών στον τομέα των Χρηματοοικονομικών. Κωδικός Δραστηριότητας (ΚΩΔ. ΔΡΑΣ.: FIN).

• MARKETING και ΠΩΛΗΣΕΙΣ
Μία (1) θέση απασχόλησης στην εταιρική δραστηριότητα Marketing και Πωλήσεις, η οποία αφορά φοιτητές Οικονομικών Επιστημών στον τομέα Marketing. Κωδικός Δραστηριότητας (ΚΩΔ. ΔΡΑΣ.: MARK).

• ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ & ΕΜΠΟΡΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ
Δύο (2) θέσεις απασχόλησης στην εταιρική δραστηριότητα Εφοδιασμός & Εμπορία Πετρελαιοειδών, οι οποίες αφορούν φοιτητές Χημικούς Μηχανικούς. Κωδικός Δραστηριότητας  (ΚΩΔ.ΔΡΑΣ.:CEF).

• ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΜΙΛΟΥ
Δύο (2) θέσεις απασχόλησης στη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ομίλου, οι οποίες αφορούν φοιτητές Μηχανικούς και Οικονομικών Επιστημών στον τομέα των Χρηματοοικονομικών. Κωδικός Δραστηριότητας (ΚΩΔ.ΔΡΑΣ.: SBD).

Η χρονική διάρκεια απασχόλησης του Προγράμματος Θερινής Απασχόλησης Φοιτητών προ-Πτυχιακού Επιπέδου  είναι τρεις (3) μήνες.

Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα......... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΕ/ΓΣΕΕ


Με το τεύχος αυτό της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ενδιαφερόμενος μπορεί να διαπιστώσει τις βασικές αλλαγές που συντελέστηκαν στο σύστημα με βάση την νομοθετική παρέμβαση που επιτελέστηκε με τον νόμο 3996/2011. Η γενικότητα κάποιων ρυθμίσεων, η οποία είχε ως αποτέλεσμα, την έκδοση νέων εγκυκλίων, αλλά και οι ρυθμίσεις αναδρομικής ισχύος με τις οποίες αποκτώνται ή καταργούνται κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα είναι τα χαρακτηριστικά αυτής της νομοθετικής παρέμβασης. Οι βασικές αλλαγές που προβλέπονται στην συγκεκριμένη νομοθετική παρέμβαση αφορούν, τις, προϋποθέσεις για την χορήγηση του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ), την ασφάλιση ασθένειας για τους ανέργους, την συνταξιοδότηση γονέων, συζύγων και αδελφών αναπήρων, την αναγνώριση ετών ασφάλισης και τον πλασματικό χρόνο για τα παιδιά, την απασχόληση των συνταξιούχων, και τις προϋποθέσεις επιδότησης ασφαλιστικής εισφοράς των ανέργων. Τέλος παρουσιάζονται οι δραστηριότητες του ΙΝΕ το τελευταίο διάστημα. 
Διαβάστε το μηνιαίο περιοδικό του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ
 ΠΗΓΗ:inegsee.gr

Κουτσοί στραβοί για μια… θέση στον νέο φορέα Υδρογονανθράκων !

Πετρελαιοπηγή
Καθηγητές σχετικοί αλλά και άσχετοι με το αντικείμενο της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, συνταξιούχοι των ΕΛΠΕ, ακόμη της… ΔΕΠ-ΕΚΥ που έπαψε να υφίσταται το 1998, φιγουράρουν ανάμεσα στους υποψήφιους για μια από τις 7 «χρυσές» θέσεις του διοικητικού συμβουλίου του περίφημου εθνικού φορέα υδρογονανθράκων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το ΥΠΕΚΑ έχει δεχθεί γύρω στις… 100 αιτήσεις από Ελλάδα και εξωτερικό για τη στελέχωση των επτά θέσεων του Δ.Σ. της επονομαζόμενης Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), για την οποία ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζήτησε χθες από την ηγεσία του υπουργείου να επισπευσθεί η στελέχωσή της.

Το αστείο της υπόθεσης είναι πως δεν υπάρχουν πάνω από 10-20 άτομα που να διαθέτουν την επιστημονική κατάρτιση, τη γνώση, την εμπειρία και την επαγγελματική-διοικητική ικανότητα στον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, όπως απαιτούν οι όροι της προκήρυξης του ΥΠΕΚΑ για την πλήρωση των θέσεων.

Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο καλείται να προχωρήσει άμεσα, εντός των επόμενων εβδομάδων στην επιλογή των επτά προσώπων της ΕΔΕΥ, η στελέχωση της οποίας καθυστερεί αδικαιολόγητα από το 2011, όταν και ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος.

Πέταξαν… 900.000 ευρώ

Η πρώτη προκήρυξη για τη στελέχωση του εθνικού φορέα υδρογονανθράκων έγινε τον Φεβρουάριο του 2012. Επισήμως, η τότε ηγεσία του ΥΠΕΚΑ απέδωσε την καθυστέρηση στη στελέχωση του φορέα στη διπλή εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου –Ιουνίου 2012, με το επιχείρημα ότι δεν ήθελε να δεσμεύσει την κυβέρνηση που θα αναδείκνυε η κάλπη με μια τόσο σοβαρή απόφαση. Με δεδομένο ωστόσο ότι η προκήρυξη είχε δημοσιευθεί στις αρχές Φεβρουαρίου, και είχε δοθεί ένας μήνας προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων, το ΥΠΕΚΑ τις είχε στα χέρια του στις αρχές Μαρτίου. Από το Μάρτιο ως το Μάιο του 2012 μεσολάβησαν δύο ολόκληροι μήνες για την αξιολόγησή τους, οπότε θα μπορούσε να είχε κλείσει αυτή η εκκρεμότητα.

Η πραγματική αιτία για το χρόνο που χάθηκε είναι, όπως λένε οι γνωρίζοντες, τόσο οι διαφωνίες για το ποια πρόσωπα θα στελεχώσουν την ΕΔΕΥ, όσο και η έλλειψη χρημάτων για τη σύσταση της- δηλαδή το 1 εκατ. ευρώ που ο νόμος όριζε ότι πρέπει να έχει ως μετοχικό κεφάλαιο, και που στις συνθήκες χρεοκοπίας του 2012, ουδείς αναλάμβανε την ευθύνη να βρει.

Η ειρωνεία είναι, πως όταν προκηρύχθηκαν οι διαγωνισμοί «open door» (Ιωάννινα, Πατραϊκός Κόλπος, Κατάκωλο), το Δημόσιο εισέπραξε 900.000 ευρώ από την πώληση των πακέτων, επειδή όμως δεν είχε στηθεί η ΕΔΕΥ, τα χρήματα κατέληξαν σε άλλους κωδικούς του προϋπολογισμού, άσχετους με το αντικείμενο.

Το Φεβρουάριο του 2013 η κυβέρνηση αποφάσισε να επαναπροκηρύξει το διαγωνισμό, προκειμένου σύμφωνα με τις «κακές γλώσσες» να μπουν στο παιχνίδι διεκδίκησης των θέσεων και πρόσωπα δικής της επιλογής. Σαν αποτέλεσμα, σήμερα διαγκωνίζονται γύρω στους 100 υποψήφιους.

«Προϊόν» διαβούλευσης μεταξύ των τριών

Είναι προφανές ότι η στελέχωση του νέου φορέα, θα αποτελέσει «προϊόν» διαβούλευσης μεταξύ των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις θέσεις τους, δεδομένου ότι ο ρόλος που καλείται να παίξει ο νέος φορέας στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας είναι εξαιρετικά κρίσιμος.

Σαν αντικείμενο θα έχει να τρέξει τις διαδικασίες για την παραχώρηση νέων περιοχών μέσω διαγωνισμών, να αξιοποιήσει τα στοιχεία που θα προκύπτουν κατά τη διάρκεια των ερευνών (όσων είναι σε εξέλιξη και φυσικά των νέων), να χορηγεί άδειες για αναζήτηση υδρογονανθράκων, να ελέγχει αν τηρούνται οι όροι, κλπ.

Εντός Ιουνίου ανάδοχοι για τα «open door»

Και μια που μιλάμε για επίσπευση, τα ονόματα των αναδόχων που θα αναλάβουν τις έρευνες σε Ιωάννινα, Πατραϊκό Κόλπο, και Κατάκωλο αναμένεται να ανακοινωθούν εντός του Ιουνίου, έπειτα και από την εντολή Σαμαρά να επισπευσθούν οι διαδικασίες.

Το πιο ώριμο δε, οικόπεδο για να μπει γεωτρύπανο είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτό του Κατακώλου, δεδομένου ότι η περιοχή έχει εξερευνηθεί καλά, και υπάρχει ήδη από το 1981 η ανακάλυψη του κοιτάσματος από την τότε Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου. Ο λόγος που το κοίτασμα στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε, είναι επειδή την περίοδο 1984-1985 έπεσαν κατακόρυφα οι διεθνείς τιμές, και η εκμετάλλευσή του κρίθηκε ασύμφορη… 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Η Ελλάδα σε άγρυπνο κώμα


Οι Τούρκοι εξεγέρθηκαν για να βάλουν φρένο στον κατήφορο και την οπισθδρόμηση της κοινωνίας αλλά και στην εκποίηση της πατρίδας τους από την εκλεγμένη φασιστική κυβέρνηση Ερντογάν

Οι Έλληνες ακόμα κάθονται και κοιτούν με αδιαφορία τον δικό τους κατήφορο και την δική τους οπισθοδρόμηση που προωθεί και χτίζει μέρα με την ημέρα η εκλεγμένη φασιστική κυβέρνηση Σαμαρά Κουβέλη Βενιζέλου

Διότι ο κατήφορος και η οπισθδρόμηση δεν εκφράζονται μόνο με εξισλαμισμό, με...
κράτος μαντήλας, με ανέγερση τζαμιού στο Ταξίμ. Εκφράζονται κατ’ αναλογίαν και με την εμφυλιοπολεμική νοοτροπία και δράση της δεξιάς, με την άνοδο και την υποστήριξη των ναζιστών και κάθε είδους παρόμοιων αποβρασμάτων τα οποία έχουν ακόμα και θέσεις δίπλα στον Πρωθυπουργό, με την υποβάθμιση της Παιδείας, με την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και πόρων, με την εμφανέστατη προπαγάνδα μέσω του ελέγχου των ΜΜΕ, με την εμφανέστατη επίσης άσκηση ελέγχου και επιρροής επί των δικαστικών λειτουργών, την έλλειψη δικαιοσύνης δηλαδή, με τον αναχρονιστικό διαχωρισμό των ανθρώπων σε νοικοκυραίους και σε αυτούς που απειλούν το νοικοκυριό των άλλων, με την στοχοποίηση των γκέι, των πορνών, των αναπήρων, των αρρώστων, των ανέργων, των μαύρων κ.α., με την επικράτηση ενός βαθιά πουριτανικού, ίδιο σε αναχρονιστικότητα με το ισλαμικό των γειτόνων μας κράτος στην Ελλάδα.

Δεν έχει καμιά διαφορά η Τουρκία που ονειρεύεται ο Ερντογάν από την Ελλάδα που ονειρεύεται ο Σαμαράς κι ο Κουβέλης. Διότι όλων αυτών τα όνειρα τα κατευθύνουν άλλοι. Οι μαριονέτες δεν ονειρεύονται.

Χτίζουν οι πολυεθνικές δυο αντίπαλους ακραίους κόσμους ξανά στις δυο όχθες του Αιγαίου, αρκετή ήταν όσο διήρκησε η περίοδος ηρεμίας και προσέγγισης, αρχίζουν πάλι να πολώνουν το κλίμα. Με φανατικούς πουριτανούς νοικοκυραίους κι από τις δυο μεριές.

Οι εκλεγμένες φασιστικές κυβερνήσεις των πολυεθνικών συμφερόντων στις δυο όχθες του Αιγαίου δουλεύουν πυρετωδώς για την αποσταθεροποίηση της περιοχής, μέσω της συντηριτικοποίησης, της οπισθδρόμησης, της εξαθλίωσης των κοινωνιών Ελλήνων και Τούρκων.

Οι Τούρκοι, ως ίδιας πάστας άνθρωποι με εμάς, προτού όμως εμείς γίνουμε ισοπεδωμένοι ευρωπαίοι, ιδιώτες, πλαδαροί καταναλωτές, ξεσηκώθηκαν και φυσούν τη σπίθα κατά δω μπας και αρπάξει η φλόγα τώρα που είναι καλοκαίρι και τα ξερά πληθύνανε. Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν πρόκειται να μεταδοθεί στην Ελλάδα των παχυδέρμων idiots η σπίθα, δυστυχώς, ακόμα κι αν πέσει ο Ερντογάν και δούνε πως όλα είναι εφικτά τελικά στη ζωή.

Η Ελλάδα των μουλάδων, το Αφγανιστάν της Ευρώπης, η Ελλάδα της μετεμφυλιακής δεξιάς βρίσκεται ήδη σε άγρυπνο κώμα. Κι αν ποτέ επανέλθει στη ζωή, θα δει πως βρίσκεται στην καρδιά του Μεσαίωνα 

ΠΗΓΗ:greki-gr.blogspot.gr

ΔΕΗ: Παράνομα ο Φωτόπουλος στο Δ.Σ. της ΔΕΗ

Παράνομα ο Φωτόπουλος στο ΔΣ της ΔΕΗ, λέει ο Σπαρτακος​ -Επικαλείται ασυμβίβαστο
Θέμα νομιμότητας ως προς τη συμμετοχή του προέδρου της ΓΕΝΟΠ Νίκου Φωτόπουλου στο δ.σ. της ΔΕΗ, όσο διατηρεί και τη θέση του προέδρου της συνδικαλιστικής οργάνωσης, θέτει το μεγαλύτερο πρωτοβάθμιο σωματείο της μητρικής εταιρείας, ο Σπάρτακος.  

Συγκεκριμένα, με επιστολή του σωματείου προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό, το Σωματείο επικαλείται το Π.Δ. 57 του 1985, το οπoίο αναφέρει ρητώς ότι η ιδιότητα μέλους του δ.σ.  της επιχείρησης είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα μέλους διοίκησης συνδικαλιστικής οργάνωσης. Επιπλέον η παράγραφος 3, του ίδιου άρθρου, ορίζει ότι η εκλογή και αποδοχή μέλους του δ.σ. της επιχείρησης της ιδιότητας του μέλους στην διοίκηση συνδικαλιστικών οργανώσεων συνεπάγεται έκπτωση από την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. της επιχείρησης.

Όπως δε τονίζεται  στην επιστολή, ειδικά για τη ΔΕΗ, υπάρχει πρόβλεψη στο Νόμο 2941 του 2001 (για την είσοδο της  ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο) σύμφωνα με την οποία «κάθε διάταξη νόμου, γενική ή ειδική, που αφορά τη ΔΕΗ -προ της μετατροπής της σε ανώνυμη εταιρεία  Α.Ε. με το ΠΔ 333/2000- εξακολουθεί να ισχύει εφόσον δεν είναι αντίθετη προς τις διατάξεις του Ν. 2773/1999 του ΠΔ 333/2000 και του άρθρου αυτού».

Για τις επόμενες κινήσεις του σωματείου, σχετικά με τη συμμετοχή Φωτόπουλου στο δ.σ., ο πρόεδρος του Γιώργος Αδαμίδης διευκρινίζει ότι θα αναμένει την απάντηση της διοίκησης της ΔΕΗ και από αυτήν θα προσδιορίσει τα επόμενα βήματα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών, η παράνομη συμμετοχή του προέδρου της ΓΕΝΟΠ στο δ.σ. της ΔΕΗ σημαίνει αυτομάτως έκπτωση από την ιδιότητα αυτή, ενώ τίθεται και θέμα ακυρότητας στις αποφάσεις που έλαβε το δ,.σ. της εταιρείας με τη (παράνομη) συμμετοχή μέλους του. Μάλιστα τονίζουν συνδικαλιστικές πηγές, ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε ταύτιση στο ίδιο πρόσωπο μέλους του δ.σ. συνδικαλιστικής οργάνωσης και του δ.σ. της εταιρείας που ασκεί χρέη εργοδότη. 

Στο  ερώτημα που έθεσε το euro2day σε πηγές της διοίκησης της ΔΕΗ, η απάντηση ήταν ότι η διοίκηση της ΔΕΗ δεν σχολιάζει  ανακοινώσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα ήδη εξετάζουν νομικοί της επιχείρησης. 
ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Σαρώνει η "μαύρη" εργασία στην Ελλάδα


Εκτός κοινωνικής ασφάλισης εξαιτίας του καθεστώτος μερικής ή συνολικής ανασφάλιστης εργασίας βρίσκονται 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενοι Έλληνες και μετανάστες. Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, η εισφοροδιαφυγή πέρυσι ξεπέρασε τα 6 δισ. ευρώ μόνο για το ΙΚΑ, ενώ η απώλεια πόρων για το ασφαλιστικό σύστημα, εξαιτίας της αυξημένης ανεργίας και των ευέλικτων μορφών απασχόλησης , θα αγγίξει τα 9 δισ. ευρώ έως το 2019.
Όπως επισημαίνουν οι επιστημονικοί συνεργάτες της Συνομοσπονδίας, οι νομοθετικές παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, συρρίκνωσαν τα ασφαλιστικά δικαιώματα, προκαλώντας τριγμούς στην κοινωνική συνοχή.

Το ζήτημα της ανασφάλιστης εργασίας θα τεθεί επί τάπητος σήμερα στις 10 το πρωί σε ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο τον προγραμματισμό της δράσης των υπουργείων Εργασίας και Δημόσιας Τάξης για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, στο υπουργείο Εργασίας.

Στη σύσκεψη θα μετέχουν, επίσης, εκπρόσωποι της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ (Ε.ΥΠ.Ε.Α) και ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΥΠ.Ο.Α.Δ.Η.Ε.), ταξίαρχος Βασίλης Κοντογιάννης.


ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Boυλή: Κυρώθηκε η σύμβαση Δημοσίου – ΝΒΕΕ για την προμήθεια πυραυλακάτων


Η τροπολογία με την οποία κυρώνεται η 11η τροποποίηση της (υπ’ αριθμόν 001Β/00) Σύμβασης μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας Ναυπηγικές και Βιομηχανικές Επιχειρήσεις Ελευσίνας ΑΕ (ΝΒΕΕ ΑΕ),ψηφίστηκε από τη Βουλή όπως ισχύει, για την προμήθεια πυραυλακάτων για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού.

  Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν «παρών».

  Κυρώθηκαν επίσης από τη Βουλή οι συμφωνίες:

  - Μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας του Ιράκ για την αναδιάρθρωση των οφειλών του προς το ελληνικό δημόσιο

  - Μεταξύ του υπουργικού συμβουλίου της Δημοκρατίας της Αλβανίας και του υπουργείου Οικονομικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ).

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Ποιο φυτό Σκοτώνει τον καρκίνο σε 40 ημέρες; «Η βροντή του θεού της αμπέλου» ή lei gong teng!


Ένα ελάχιστα γνωστό φυτό με ένα πραγματικά περίεργο όνομα κάνει τώρα πρωτοσέλιδα ως… δολοφόνος του καρκίνου, με την ένωση του φυτού εξαφανίστηκαν οι όγκοι σε ποντίκια με καρκίνο του …παγκρέατος. Γνωστό ως η «βροντή του θεού της αμπέλου» ή lei gong teng, το κινεζικό φυτό έχει ενσωματωθεί στην κινεζική ιατρική και έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες για την αποκατάσταση, υπό ορισμένες προϋποθέσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα. 


Σύμφωνα με τη νέα έρευνα από το Πανεπιστημίου του Τεκτονικού Κέντρου για τον Καρκίνο στην Μινεσότα www.cancer.umn.edu, η ένωση των φυτών δεν οδήγησε σε κανένα σημάδι όγκου μετά από μια περίοδο 40 ημερών – ακόμη και μετά τη διακοπή της θεραπείας. Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science Translational Medicine και χρηματοδοτήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, ακόμη και οι επιστήμονες που εργάζονται για το έργο είχαν μείνει άφωνοι από τις αντικαρκινικές ιδιότητες της ένωσης. Περιέχει κάτι που είναι γνωστό ως τριπτολίδη, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως μαχητής του καρκίνου σε προηγούμενη έρευνα, που πιστεύεται ότι είναι το βασικό συστατικό που μπορεί να είναι υπεύθυνο για τις αντικαρκινικές ικανότητες. 

Ο αντιπρόεδρος της έρευνας στο Κέντρο Καρκίνου εξήγησε στο Bloomberg: 

Αυτό το φάρμακο είναι απίστευτα ισχυρό για να σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα, είπε. Οπως και με πολλές άλλες ισχυρές ουσίες, όπως η κουρκούμη και το τζίντζερ, η επικρατούσα τάση στην επιστήμη είναι ακόμη αργά για να επιβεβαιώσει αυτό που πολλοί στην παραδοσιακή ιατρική έχουν γνωστό για ολόκληρη τη ζωή τους. 

Αυτό φυσικά, οφείλεται στο γεγονός ότι απλά δεν υπάρχει χρήμα για μεγάλες εταιρείες να ερευνήσουν τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων και φυσικών ενώσεων, όπως η ένωση που βρίσκεται στο lei gong teng. 

Το Turmeric (κουρκουμάς) και το τζίντζερ, για παράδειγμα, έχει βρεθεί ότι έχει καταπληκτικές αντικαρκινικές ουσίες που είναι σχεδόν δωρεάν σε σύγκριση με τα ακριβά και επικίνδυνα φάρμακα κατά του ουσίες και βασικό, χωρίς παρενέργειες! Παρ ‘όλα αυτά, οι μεγαλοφαρμακευτικές έχουν καταφέρει να αγνοήσουν αυτά τα μπαχαρικά όσο το δυνατόν περισσότερο. Στην πραγματικότητα, έχουν ακόμη επινοήσει χιλιάδες μελέτες που να καταδεικνύουν με δόλο την υποτιθέμενη αξία των φαρμακευτικών προϊόντων που προωθούνται από τις μεγάλες φαρμακευτικές.  
ΠΗΓΗ:.to-parakseno.gr