Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

ΕΥΧΕΣ ΕΥΑΕ ΒΕΕ


Γ. Μανιάτης: «Μέγα ηθικό και πολιτικό σκάνδαλο στη ΔΕΠΑ»

Από το worldenergynews.gr
Ως το μεγαλύτερο πολιτικό και ηθικό σκάνδαλο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, χαρακτήρισε ο Βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ, καθ. Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, στα πλαίσια της συζήτησης Επίκαιρης Επερώτησης για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ. 
Ο Γ. Μανιάτης είπε ότι το συγκεκριμένο σκάνδαλο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων σκανδάλων, όπως τα 600.000.000€ του διεθνούς αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος», τα 10.000.000+€ του Θριασίου, κ.ά. κι έθεσε 5 συγκεκριμένα ερωτήματα δίνοντας σαφείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις.

Κατά την τοποθέτησή του ο Γ. Μανιάτης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα προσωπικά ότι..

100 Χρόνια Συνδικάτα: Βασικοί σταθμοί του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα

Από το inegsee.gr
Οι αγώνες της εργατικής τάξης στην Ελλάδα για τη διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών εργασίας και γενικά για μια καλύτερη ζωή ξεκινούν από τη δεκαετία του 1870. Οι δύσκολες και εξοντωτικές συνθήκες εργασίας σε βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες ή σε εμπορικά καταστήματα, ώθησαν τους εργαζόμενους να θέσουν εξαρχής τα εργατικά ζητήματα στις διεκδικήσεις των πρώτων σωματείων που άρχισαν να δημιουργούνται εκείνη την εποχή. 

Σήμερα η δράση του εργατικού κινήματος συνεχίζεται. Διότι, παρά τις..

ΕΛΠΕ: Έκτακτη διανομή 0,25 ευρώ στους μετόχους λόγω της πώλησης ΔΕΣΦΑ

Από το worldenergynews.gr
Στη μείωση του καθαρού δανεισμού και στην καταβολή έκτακτης διανομής προς τους μετόχους θα διαθέσουν τα Ελληνικά Πετρέλαια το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της πώλησης του ΔΕΣΦΑ.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σημερινή (21/12/2018) ανακοίνωση, "η Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. (η «Εταιρεία») ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι, σε συνέχεια της επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαδικασίας πώλησης του συνόλου του 35% της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΣΦΑ και της είσπραξης του τιμήματος..

Exxon Mobil: «Υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου νοτιοδυτικά της Κρήτης - Είμαστε έτοιμοι για γεωτρήσεις»

Από το pronews.gr
Ενθουσιασμένος δηλώνει ο αντιπρόεδρος του ενεργειακού κολοσσού, ExxonMobil, Τρίσταν Άσπρει, από τις προοπτικές των οικοπέδων που βρίσκονται δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης. Η ExxonMobil "βλέπει" τεράστια κοιτάσματα και φυσικού αερίου και πετρελαίου στην περιοχή.

Και όπως λέει σε συνέντευξή του περιμένει την κυβέρνηση για να ξεκινήσουν οι έρευνες.

«Η κοινοπραξία (Total - ExxonMobil - ΕΛΠΕ) περιμένει..

Διακρίσεις για τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ : 1η θέση στην λίστα Forbes 100+ & True Leaders από την ICAP

Από το worldenergynews.gr
Δύο πολύ σημαντικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στην ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ αυτή την εβδομάδα, αναδεικνύοντάς την ως κορυφαία ελληνική επιχείρηση για το 2017:
• 1η θέση στην λίστα FORBES 100 PLUS, στην οποία περιλαμβάνονται οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με κύκλο εργασιών άνω των 100 εκατομμυρίων.
• Βραβείο TRUE LEADER από την ICAP Group, βάσει της υψηλής κερδοφορίας, υψηλού αριθμού και αύξησης προσωπικού, πολύ υψηλού ICAP Credit Score (Διαβάθμιση Πιστοληπτικής Ικανότητας) και κατοχή μίας από τις..

Προ των πυλών οι ποσοστώσεις περικοπής της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ για την συγκράτηση των τιμών πετρελαίου

Από το energypress.gr
Ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) σχεδιάζει να κοινοποιήσει πίνακα με ποσοστώσεις για την περικοπή της παραγωγής πετρελαίου ανά κράτος – μέλος, συμπεριλαμβάνοντας και τις συνεργαζόμενες χώρες όπως την Ρωσία, σε μια προσπάθεια να στηρίξει τις τιμές του αργού, σύμφωνα με σχετικό γράμμα που εστάλη στο Reuters, από τον γενικό γραμματέα του ΟΠΕΚ.

Αναλυτικότερα, ο Mohammad Barkindo είπε ότι..

Pεκόρ παραγωγής από το κοίτασμα του Πρίνου πέτυχε η Energean Oil - Τα σχέδια σε Ελλάδα και Ισραήλ για το 2019

Από το worldenergynews.gr
Μια εξαιρετική χρονιά που κλείνει με νέο ρεκόρ παραγωγής πετρελαίου από τον Πρίνο, χαρακτηρίζει η Energean Oil & Gas το 2018, ενώ για το 2019 προγραμματίζει την έναρξη της παραγωγικής διαδικασίας στο κοίτασμα Έψιλον, το πρώτο κοίτασμα που θα παράγει πετρέλαιο στην Ελλάδα μετά τον Πρίνο και τον Βόρειο Πρίνο. 

Το 2018 η παραγωγή πετρελαίου από τον Πρίνο, έσπασε το ρεκόρ του 2000 και έφθασε στα επίπεδα του 1,5 εκατ. βαρελιών, δηλαδή κάτι παραπάνω από 4.000 βαρέλια ημερησίως. 

Εξάλλου το 2018 ήταν χρονιά σταθμός..