Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Αν ο κωδικός του iCloud σας περιλαμβάνεται στη λίστα, αλλάξτε τον άμεσα!

iDict iCloud iCloud
Κάποιος μόλις ανέβασε ένα password-hacking εργαλείο με το όνομα iDict στο GitHub. Το εργαλείο υπόσχεται να χρησιμοποιήσει όλες τις παλιές καλές τεχνικές brute force για να σπάσει τους κωδικούς πρόσβασης του iCloud.

Οι developers του εργαλείου υποστηρίζουν επίσης ότι μπορούν να αποφύγουν τους περιορισμούς του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων της Apple, που υποτίθεται ότι εμποδίζει τις brute force επιθέσεις.

Οι δυνατότητες του iDict περιορίζονται από το μέγεθος του λεξικού που χρησιμοποιεί για να μαντέψει τους κωδικούς πρόσβασής σας. Χρησιμοποιεί ένα κατάλογο 500 λέξεων αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει από κάποιον με τις απαραίτητες γνώσεις. Οι κωδικοί υπάρχουν σε ένα αρχείο txt που βρίσκεται στη διαδρομή iDict-master\files\wordlist.txt

Όλοι οι κωδικοί πρόσβασης που χρησιμοποιεί πληρούν τις προϋποθέσεις των κωδικών πρόσβασης του iCloud. Για αυτό ελέγξτε το εργαλείο και αν δείτε τον κωδικό σας αλλάξτε τον άμεσα. Θα πρέπει επίσης να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων σε όλους τους λογαριασμούς σας σαν επιπρόσθετο μέτρο ασφαλείας.

Το εργαλείο και οδηγίες εγκατάστασης υπάρχουν στο GitHub.


ΠΗΓΗ:iguru.gr