Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Πέφτει κι άλλο το πετρέλαιο: Στα 36,76 δολάρια ανά βαρέλι ο «μαύρος χρυσός»

Αποτέλεσμα εικόνας για Πέφτει κι άλλο το πετρέλαιο: Στα 36,76 δολάρια ανά βαρέλι ο «μαύρος χρυσός»
Μεγάλες μεταπτώσεις στην τιμή του πετρελαίου προκάλεσε στη διάρκεια της ημέρας η κρίση μεταξύ δύο εκ των μεγαλυτέρων παραγωγών χωρών, του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας. Ο «μαύρος χρυσός» κυμάνθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης από 38,39 δολάρια το βαρέλι, έως και 36,33 δολάρια, για να καταλήξει στο τέλος της ημέρας στα 36,76 δολάρια, καταγράφοντας οριακή πτώση 0,8%, στο συμβόλαιο Φεβρουαρίου.

Οι δραματικές εξελίξεις ανάμεσα στο Ιράν και τη Σαουδική Αραβία προκάλεσαν αμηχανία στις αγορές, οι οποίες αντέδρασαν σπασμωδικά. «Αν συνεχιστεί η κρίση μεταξύ των δύο κρατών, θα επιφέρει ισχυρό πλήγμα στη σταθεροποίηση της τιμής του πετρελαίου», δήλωσαν αναλυτές.


ΠΗΓΗ:pronews.gr

Σάλος στις ΗΠΑ από τις δηλώσεις Χίλαρι Κλίντον για την ύπαρξη εξωγήινων στη Γη και την επικείμενη αποκάλυψή τους! (vid)

Αποτέλεσμα εικόνας για ύπαρξη εξωγήινων στη Γη και την επικείμενη αποκάλυψή τους!
Και ξαφνικά οι εξωγήινοι μπήκαν στην προεκλογική ατζέντα των ΗΠΑ για τον προεδρικό θώκο: Με μία δήλωση (διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα του pronews.gr εδώ) που έχει προκαλέσει σάλο στις ΗΠΑ, η υποψήφια και φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ κρύβουν στοιχεία για την ύπαρξη εξωγήινων πολιτισμών και της παρουσίας τους στον πλανήτη μας, δεν απέκλεισε, μάλιστα να έχουν ήδη επισκεφθεί τη Γη.

Υποσχέθηκε, δε, να δώσει όλα τα άκρως απόρρητα στοιχεία για την ύπαρξη εξωγήινων στη Γη, αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ!

Η δήλωση προκάλεσε σάλο στις ΗΠΑ και όχι μόνο: Ολοι αναρωτιούνται, γιατί προέβη σε τέτοια δήλωση η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ και μάλιστα συνέδεσε...

Η διαφορά στην τιμή της βενζίνης μεταξύ Ελλάδας - ΗΠΑ

Η διαφορά στην τιμή της βενζίνης μεταξύ Ελλάδας - ΗΠΑ
Τους τελευταίους μήνες η τιμή των καυσίμων στην Ελλάδα έχουν σημειώσει μεγάλη πτώση και αυτό το αντιλαμβάνονται όσοι μετακινούνται με αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα ή επαγγελματικό όχημα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως η αμόλυβδη βενζίνη πωλείται ακόμα και κάτω από το 1.30 ανά λίτρο, το Mε τέτοιες τιμές κυκλοφορείς και αυτοκίνητο 5.000 κ.εκ.!!! diesel κάτω από το 1 ευρώ ενώ το υγραέριο λίγο πάνω από τα 60 λεπτά!!!

Συγκριτικά πάντως με την αγορά της Αμερικής τα καύσιμα παραμένουν σε υψηλή τιμή καθώς πωλούνται τρεις φορές πάνω από όσο τα βρίσκουν όσοι μετακινούνται στην άλλη μεριά του Ατλαντικού. Είναι χαρακτηριστική η φωτογραφία της τιμής ανά γαλόνι (3.78 λίτρα) που διατίθεται αντί του ποσού των 1,799 ευρώ.

Αν κάνουμε την αναλογία θα δούμε πως η τιμή του λίτρου στην Αμερική αγγίζει τα 0.476 του ευρώ . 
Τιμή βενζίνης ανά... γαλόνι στην Αμερική. Όπως βλέπετε πωλείται στο 1/3 της τιμής που συναντούμε στην Ελλάδα...

ΠΗΓΗ:zougla.gr

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ : Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ !...

Δέκα μυστηριώδεις ήχοι που κάνουν τους επιστήμονες να απορούν

Mysterious Unexplained Sounds
Μυστηριώδεις εικόνες, μυστηριώδεις επιγραφές, μυστηριώδη ευρήματα γενικότερα – είναι πολλά τα αινίγματα με τα οποία έχει έρθει κατά καιρούς (και συνεχίζει να έρχεται) αντιμέτωπη η επιστήμη, Μεταξύ αυτών, υπάρχουν και οι ανεξήγητοι ήχοι

Το κανάλι Alltime10s του YouTube παρουσιάζει 10 από αυτούς:

Την Πρώτη Εξαγωγή Αμερικανικού Πετρελαίου Πραγματοποίησε η ConocoPhillips

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοφορα τανκερ
Η ConocoPhillips, με έδρα το Χιούστον του Τέξας, είναι η πρώτη εταιρεία πετρελαίου που εξήγαγε αμερικανικό αργό μετά την πρόσφατη άρση της τεσσαρακονταετούς απαγόρευσης από το Κογκρέσο. Ήδη το πρώτο φορτίο έφυγε την περασμένη Πέμπτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς, από το Corpus Christi του Τέξας.

Η NuStar Energy, μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες λειτουργίας τερματικών και αγωγών στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με την ConocoPhillips, προχώρησε στην φόρτωση πλοίου με ελαφρό αργό σχιστών (shale oil)που αντλήθηκε από το Eagle Ford Shale του Νότιου Τέξας στο τερματικό της NuStar, στο τερματικό του North Beach στο λιμάνι του Corpus Christi. Το φορτίο πρόκειται να πωληθεί στην διεθνή εταιρεία εμπορίας πετρελαίου Vitol.

Η NuStar, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, δεν αποκάλυψε ...

Άπνοια και στη Βόρεια Θάλασσα, στο βρόντο τα δισεκατομμύρια ευρώ της Γερμανίας για υπεράκτια αιολικά.


Έχουμε δει αρκετές φορές σ' αυτό το ιστολόγιο πως η αξιοπιστία ισχύος των χερσαίων αιολικών, που έχουν κατακλύσει την Ευρωπαϊκή ήπειρο, είναι πολύ χαμηλή, κυμαίνεται σε μονοψήφια νούμερα. Ο δικός μας ΑΔΜΗΕ, στη Μελέτη Επάρκειας Ισχύος 2013-2020, που είχαμε παρουσιάσει στο ξεκίνημα του ιστολόγιου, δέχεται επισήμως αξιοπιστία ισχύος 10% και μάλλον πολύ δέχεται.

Το ακόμα χειρότερο είναι πως οι κλιματικές συνθήκες στην Ευρώπη δεν γνωρίζουν από σύνορα, όταν φυσά μπορεί να φυσά παντού κι όταν δεν φυσά επίσης μπορεί να μη φυσά πουθενά, όπως έχουν δείξει σχετικές έρευνες. Για το λόγο αυτό ο Βρετανός Πρωθυπουργός είπε "Get Rid of the Green Crap" και μόλις κέρδισε αυτοδυναμία στις εκλογές του περασμένου Μαΐου έκοψε τις επιδοτήσεις των χερσαίων αιολικών, περιορίζοντας την ανάπτυξη μόνο στα πανάκριβα υπεράκτια αιολικά. Μάλλον έχει  την ελπίδα πως ακόμα κι αν δεν φυσά, θα είναι μακριά στη θάλασσα και τουλάχιστον δεν θα τα βλέπουν ακίνητα οι ψηφοφόροι, αυτοί που πληρώνουν τα "κερατιάτικα" της "πράσινης" ανάπτυξης.

Τα νέα λοιπόν για τα υπεράκτια αιολικά, που αφορούν και τον Κάμερον, μας τα έφερε Χριστουγεννιάτικα το ...

Μπήκαμε στη χρονιά του... Bail - In


Με τρεις ημέρες καθυστέρηση, λόγω των αργιών στην Ευρωζώνη και την Ελλάδα, οι τράπεζες από σήμερα "ζουν" την εποχή των δύσκολων αποφάσεων για τους "ανασφάλιστους" μετόχους, δανειστές και καταθέτες τους: Η Οδηγία BRRD, η γνωστή και ως bail – in, είναι πλέον σε εφαρμογή.

Αυτό σημαίνει ότι από σήμερα κάθε "δυσκολία" στα κεφάλαια των τραπεζών θα αντιμετωπίζεται εις βάρος των "δανειστών" τους και σ' αυτούς περιλαμβάνονται πέραν των μετόχων, οι ομολογιούχοι και οι καταθέτες πέραν του ποσού των 100 χιλ. ευρώ. 

Ήδη το SRB, το Ενιαίο Συμβούλιο Εξυγίανσης, που έχει συσταθεί και από σήμερα είναι σε λειτουργία, σύμφωνα με...

Δεν θέλει φόρο στις τραπεζικές συναλλαγές η ΠΟΠΕΚ

Δεν θέλει φόρο στις τραπεζικές συναλλαγές η ΠΟΠΕΚ
Να εξαιρεθούν τα πρατήρια από τυχόν επιβολή φόρου στις συναλλαγές που θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέσω τραπεζών ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων επισημαίνοντας ότι το 65 % του τζίρου στα καύσιμα είναι φόροι.

Η Ομοσπονδία αναφέρει επίσης ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη τους ότι τα περιθώρια μεικτού κέρδους του κλάδου κινούνται μεταξύ 3 - 5% περίπου. Η ΠΟΠΕΚ καλεί τέλος το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει στον έλεγχο και την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης καυσίμων προκειμένου να εξασφαλισθούν έσοδα για τα ασφαλιστικά ταμεία.

ΠΗΓΗ:newsbeast.gr



Αποκαλυπτική έρευνα: Οι 3 λόγοι που δεν πέφτει η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα

Αποτέλεσμα εικόνας για βενζινη
Η βαριά φορολόγηση, οι υψηλές τιμές διύλισης και η αύξηση του μεικτού περιθωρίου κέρδους των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών και πρατηρίων «ψαλιδίζουν» τις μειώσεις του «μαύρου χρυσού» στις αντλίες.  

 Είναι χαρακτηριστικό ότι το αργό πετρέλαιο από τον Ιούνιο του 2014 μέχρι σήμερα έπεσε κατά 60% και από πέρυσι έως φέτος υποχώρησε 30%, ενώ η αμόλυβδη βενζίνη μειώθηκε μόλις 18,4% και 2,95%, αντίστοιχα. 

 Οπως προκύπτει από έρευνα καθημερινής εφημερίδας, οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών και τα βενζινάδικα μέσα σε 18 μήνες ανέβασαν κατά 35,87% το μεικτό περιθώριο κέρδους τους σε σχέση με το καλοκαίρι του 2014. Σε διάστημα ενός χρόνου δεν το περιόρισαν καθόλου.  

 Επιπλέον, τα διυλιστήρια της χώρας, όπως και οι αντίστοιχες επιχειρήσεις της Μεσογείου λόγω της υψηλής ζήτησης των καυσίμων κυρίως στις διεθνείς αγορές κράτησαν υψηλά τα περιθώρια διύλισης.

 Αυτό φάνηκε και από τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών, τα οποία έδειξαν υπερδιπλασιασμό των κερδών το εννιάμηνο του 2015 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Ετσι, δεν προχώρησαν σε μεγαλύτερες μειώσεις των τιμών τους.Βέβαια, το μεγαλύτερο εμπόδιο στην πτώση της βενζίνης αποτελεί....

Χρονιά μεγάλων αλλαγών στην ενέργεια - Οι 8 μεταρρυθμίσεις με "σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ" που θα διαμορφώσουν το νέο τοπίο


Πρόκειται προφανώς για ένα από τα παράδοξα που ανατρέπουν τις προβλέψεις και κάνουν την πολιτική να συνεχίζει να παραμένει συναρπαστική. Η κατεύθυνση που έχει πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σαφής από χρόνων: Πλήρης απελευθέρωση των ενεργειακών αγορών, ανταγωνισμός με περιορισμό παντί τρόπω του δεσπόζοντος παίχτη, ανάπτυξη δικτύων και ενεργειακή ενοποίηση, περιορισμός της κλιματικής αλλαγής και αύξηση του ρόλου των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο. Κι όμως:

Στη χώρα μας οι πολιτικές δυνάμεις που ιδεολογικά και πολιτικά ομνύουν στο ευρωπαϊκό όραμα και στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων – στην ενεργειακή αγορά εν προκειμένω – δεν τις προχώρησαν παρά ελάχιστα την τελευταία δεκαετία, διατήρησαν άθικτες τις μεγάλες στρεβλώσεις ή δημιούργησαν καινούργιες στη θέση των παλιών και στην πραγματικότητα είτε δεν έδωσαν ποτέ πραγματική μάχη με τις δυνάμεις οπισθοφυλακής, τις δυνάμεις που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα, είτε συνθηκολόγησαν στην πρώτη δυσκολία.

Από την άλλη, η πολιτική δύναμη που κατ΄εξοχήν αντέδρασε σθεναρά στις κατά το παρελθόν επιχειρούμενες αλλαγές, φαίνεται ότι σήμερα έχει αναδεχθεί την υποχρέωση να υλοποιήσει μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα συγχρονίσουν το..