Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Σταθάκης με υπουργούς Ενέργειας Βουλγαρίας και Σερβίας στο 1st Oil & Gas Forum στην Αλεξανδρούπολη

Από το energypress.gr
Με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Ενεργειακής Οικονομίας (HAEE), το  Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει το 1st Oil & Gas Forum την Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2017 στο Ramada Plaza Thraki Hotel στην Αλεξανδρούπολη.

Με την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση ενέργειας, η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα έχει ένα ευρύ φάσμα προκλήσεων για να αντιμετωπίσει αλλά και ευκαιρίες για να αδράξει. Το Oil & Gas Forum θα φέρει...

Τι θα γίνει στον κόσμο όταν στερέψει το πετρέλαιο

Από το newsbeast.gr
Έχει υποστηριχθεί ότι η Αποκάλυψη για την ανθρωπότητα θα έχει μια ολότελα αλλιώτικη μορφή από αυτή που συνηθίσαμε να περιμένουμε: δεν θα έρθει από τον ουρανό, αλλά από τα σπλάχνα της Γης.

Και δεν θα είναι άλλη από το «απλό» φυσικό γεγονός ότι το πετρέλαιο, ο χυμός που κινεί τον ανθρώπινο πολιτισμό, θα εξαντληθεί.

Ένα σενάριο που δεν ανήκει καθόλου στην επικράτεια της επιστημονικής φαντασίας, μιας και όλοι μιλούν πια ανοιχτά για αυτά τα 50-60 χρόνια που μας χωρίζουν από το τέλος του μαύρου χρυσού.

Αν η μηχανή εσωτερικής καύσης είναι λοιπόν η καρδιά του σύγχρονου ανθρώπινου πολιτισμού, το πετρέλαιο είναι αναμφίβολα το αίμα που κυλά στις φλέβες του. Αίμα που παραμένει πολύτιμο και καμιά σταγόνα δεν χάνεται, καθώς όλα αυτά τα δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου που βγαίνουν ετησίως από τις πετρελαιοπηγές της οικουμένης καταναλώνονται μέσα στη χρονιά.

Με τέτοιους ρυθμούς άντλησης όμως,..