Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Πρόσληψη συνταξιούχου με 600.000 ευρώ εφάπαξ! | Espresso | Ρεπορτάζ

Πρόσληψη συνταξιούχου με 600.000 ευρώ εφάπαξ! | Espresso | Ρεπορτάζ

Αναφορά της ECOELEUSIS προς τις Αρχές για το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα: Ασκήστε επιτέλους τον ελεγκτικό σας ρόλο!




Στην Ελευσίνα εξακολουθούν και υπάρχουν πολίτες που αντιστέκονται, που αγωνίζονται χωρίς δεσμεύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής. Χαιρόμαστα για το νέο SITE και τη διαδικτυακή παρέμβαση, γιατί η φυσική ποτέ δεν έλειψε, συναγωνιστών από τον οικολογικό χώρο. Ας επιστεφτούμε το ecoeleusis ΕΔΩ ΦτΦ]
Αναφορά της ECOELEUSIS προς τις Αρχές για το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα: Ασκήστε επιτέλους τον ελεγκτικό σας ρόλο!
Από τις αρχές Μαρτίου  του 2012,  εξαιτίας των  διεργασιών στο διυλιστήριο ΕΛΠΕ ΒΕΕ (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ), λαμβάνουν χώρα εντονότατα συνεχή περιστατικά εκκωφαντικού θορύβου (έως τις 20 Σεπτεμβρίου) καθώς και περιστατικά δυσλειτουργιών με εκπομπές καπνού και εντονότατη δυσοσμία (έως σήμερα).
Τα περιστατικά  γίνονται αισθητά σε όλη την πόλη της Ελευσίνας (μερικά και στην Μαγούλα), στην περιοχή Εργατικών Κατοικιών και στην Μάνδρα. Οι δυσλειτουργίες και τα ρυπαντικά επεισόδια  έχουν προκαλέσει αναστάτωση, ιδιαίτερη ανησυχία και ανασφάλεια στους κατοίκους, οι οποίοι συνεχώς εκτίθενται στο ρυπαντικό φορτίο του διυλιστηρίου. Πολλά περιστατικά λαμβάνουν χώρα κατά τις νυχτερινές ή μεταμεσονύχτιες ώρες.
Καμία Αρχή, κρατική ή μη, αιρετή ή μη (ΥΠΕΚΑ - Δ/νση ΕΑΡΘ, Δ/νση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, Δήμοι Ελευσίνας και Μάνδρας), δεν έχει αναλάβει πρωτοβουλίες, είτε ελέγχου του Διυλιστηρίου, είτε ενημέρωσης και κινητοποίησης του εκτιθέμενου πληθυσμού.
Με πρόσφατη  αναφορά της προς όλες τις Αρχές που ασκούν έλεγχο, η Κίνηση Πολιτών ECOELEUSIS, κοινοποιεί 44 επεισόδια ρύπανσης και δυσλειτουργιών του διυλιστηρίου που έχουν καταγραφεί  τους τελευταίους 9 μήνες, και τις εγκαλεί να ασκήσουν, επιτέλους, την ελεγκτική τους αρμοδιότητα. 
ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ ΜΕ ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΠΕ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ 
ΠΗΓΗ:naturefriends-gr.blogspot.gr

Νέες ρυθμίσεις απορρήτου από το Facebook


Νέες ρυθμίσεις απορρήτου από το Facebook

Το Facebook ανακοίνωσε την Τετάρτη μία ακόμα αλλαγή στις ρυθμίσεις απορρήτου των λογαριασμών. Μετά από κάθε αλλαγή που κάνει το κοινωνικό δίκτυο, δημιουργείται σύγχυση και αναστάτωση στους χρήστες του μέχρι να καταλάβουν ακριβώς τι σημαίνουν και πως λειτουργούν οι νέες ρυθμίσεις.
Η τελευταία αναβάθμιση φέρνει και έξι αλλαγές με τον διευθυντή της υπηρεσίας, Sam Lessing, να τονίζει στο τεχνολογικό site Wired, «θέλουμε να αποφύγουμε τις εκπλήξεις και την αναστάτωση για τους χρήστες μας».
Παρεμπόδιση ενοχλητικής συμπεριφοράς (Stop Bothering Me)
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αλλάζουν (πάλι) τη φορολογική κλίμακα –πόσο φόρο βγάζει το νέο σενάριο


Αλλάζουν (πάλι) τη φορολογική κλίμακα –πόσο φόρο βγάζει το νέο σενάριο

 Άλλο ένα σενάριο (το τελικό;) φορολογικής κλίμακας κρατά στα χέρια του ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος μεταβαίνει στο Eurogroupγια να «περάσει» το φορολογικό και να πάρει την έγκριση για την εκταμίευση της δόσης. Το νέο σχέδιο, προβλέπει και πάλι τρεις συντελεστές. Αυτή τη φορά, οι συντελεστές θα είναι 22%, 32% και 42% ενώ ο υψηλότερος συντελεστής θα επιβάλλεται στα εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ. Αλλαγές υπάρχουν και στην έκπτωση φόρου η οποία θα ξεκινάει από τα 2100 ευρώ και θα μειώνεται με ρυθμό 100 ευρώ ανά 1000 ευρώ εισοδήματος.
Με αυτά τα δεδομένα, το νέο σενάριο της φορολογική κλίμακας, διαμορφώνεται ως εξής.. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στη Ρωσία οι μισές διαρροές πετρελαίου παγκοσμίως




Οι μισές διαρροές πετρελαίου παγκοσμίως λαμβάνουν χώρα στη Ρωσία, σύμφωνα με την Greenpeace, με βασική αιτία τις «απαρχαιωμένες υποδομές» της χώρας.
Σύμφωνα με την Greenpeace, στη Ρωσία πραγματοποιούνται πάνω από 20,000 διαρροές πετρελαίου ή διαφορετικά οι μισές σε παγκόσμιο επίπεδο.
Συγκριτικά με τη διαρροή που έγινε από την ΒΡ στον Κόλπο του Μεξικού το 2010 συνολικά 4.9εκ βαρέλια πετρελαίου, η ρωσική βιομηχανία έχει διαρροές πάνω από 30 εκ βαρελιών κάθε χρόνο.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Greenpeace στη Ρωσία, Ivan Blokov, οι υπερβολικές διαρροές πετρελαίου στη χώρα σχετίζονται με τις «απαρχαιωμένες υποδομές».
Ο μέσος όρος ηλικίας των ρωσικών αγωγών πετρελαίου είναι 31 με 34 χρόνια, συνέχισε.
Ο ρώσος τόνισε κατά τη διάρκεια συνάντησης στο υπουργείο φυσικών πόρων και οικολογίας, ότι το 1994 οι διαρροές στη Ρωσία ήταν 26,000 το 1994 και σημειώθηκε πρόοδος τη δεκαετία του 2000. Ωστόσο η κατάσταση επιδεινώθηκε εν συνεχεία λόγω της γήρανσης των αγωγών.
Ποινικοποίηση ή οικονομικές κυρώσεις;
Ο αξιωματούχος της Greenpeace στην ίδια συνάντηση τόνισε ότι η ρωσική κυβέρνηση πρέπει να «ποινικοποιήσει τις συγκαλύψεις για διαρροές πετρελαίου», με τον ρώσο υπουργό φυσικών πόρων και οικολογίας να έχει διαφορετική άποψη.
Ο ρώσος υποστήριξε ότι προτιμά τις χρηματικές κυρώσεις καθώς και την εισαγωγή ενός συστήματος που θα επιβάλει πρόστιμα σε εταιρείες που από λάθος τους προκαλούνται πετρελαιοκηλίδες.
(Euractiv.gr)
 ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΝΑ, ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ !...




Τα στοιχεία για το τι δηλώνουν και πόσα πληρώνουν οι Έλληνες πλην μισθωτών και συνταξιούχων δείχνουν το μέγεθος της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. Αρκεί μόνο ένα ποσοστό για να φανεί ποιοι κλέβουν την εφορία και όλους εμάς. Το 80% όσων δεν είναι μισθωτοί ή συνταξιούχοι δήλωσαν εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ το χρόνο, δήλωσαν φτωχοί !
Η εξόφθαλμη φοροδιαφυγή υποτίθεται ότι διώκεται. Υποτίθεται όμως καθώς έχουν μπει πρόστιμα μέσα σε ένα χρόνο πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια, όμως από αυτά δεν έχουν εισπραχθεί παρά μόλις 29 εκατομμύρια ευρώ. Τα στοιχεία είναι εξοργιστικά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” το 50% των ελεύθερων επαγγελματιών δήλωσαν έσοδα τον περασμένο χρόνο κάτω από 5.000 ευρώ. Ένας στους τρεις εμπόρους επίσης δήλωσε φτωχός καθώς επίσης δήλωσε ότι δεν ξεπέρασαν τις 5.000 ευρώ/χρόνο τα έσοδά του, ενώ το ίδιο δήλωσε και το 70% των αγροτών. 381.829 έμποροι και βιομήχανοι δήλωσαν ότι βγάζουν λιγότερα από 12.000 ευρώ το χρόνο, όσα δηλαδή και 500.000 μισθωτοί και συνταξιούχοι με μισθούς πείνας. 248.540 ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν επίσης ότι δεν έχουν έσοδα πάνω από 12.000 ευρώ, δηλαδή σχεδόν το 80% των επαγγελματιών στη χώρα είναι φτωχοί. 1.222.384 μισθωτοί και συνταξιούχοι στην Ελλάδα έχουν εισόδημα από 12.000 ως και 20.000 ευρώ, όσο και αν ακούγεται απίστευτο είναι πενταπλάσιοι από τους αντίστοιχους βιομήχανους, εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες που δήλωσαν αντίστοιχα εισοδήματα.
Μόλις 119.000 έμποροι και βιομήχανοι δήλωσαν αντίστοιχα εισοδήματα ενώ μόλις 40.000 ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν εισόδημα από 12.000 ως 20.000 ευρώ το χρόνο. Από τα απίστευτα στοιχεία των δηλώσεων είναι και το ποιοι δηλώνουν πλούσιοι. Δήλωσαν δηλαδή πάνω από 500.000 ευρώ το χρόνο εισόδημα. Και πάλι πρώτοι είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι ! Δήλωσαν ότι έχουν έσοδα πάνω από 500.000 ευρώ 96 μισθωτοί και συνταξιούχοι, 48 ελεύθεροι επαγγελματίες, 47 έμποροι και βιομήχανοι, αλλά και 36 αγρότες.
Κάπως έτσι... λύνονται και οι απορίες όπως γιατί την πληρώνουν πάντα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι... Η απάντηση είναι απλή. Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις και με βάση τις δηλώσεις οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι είναι οι πλούσιοι! 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Μαζεύω ή δεν μαζεύω αποδείξεις;


Μαζεύω ή δεν μαζεύω αποδείξεις;

Αρχικά, το υπουργείο Οικονομικών είχε διαρρεύσει ότι τα πρόστιμα για όσους δεν συλλέγουν αποδείξεις θα είναι αυστηρότερα. Στη συνέχεια, κρίθηκε ότι το μέτρο των αποδείξεων έτσι όπως υλοποιείται δεν έχει κανένα νόημα. Τώρα, εξετάζεται η θέσπιση κινήτρων για τη συλλογή αποδείξεων από συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων κατά κύριο λόγο με αυξημένο κίνδυνο φοροδιαφυγής. Τι τελικώς θα ισχύσει;

Προς το παρόν, ένα είναι σίγουρο. Στις φορολογικές δηλώσεις του 2013, θα πρέπει να εμφανίσουμε αποδείξεις οι οποίες να αντιστοιχούν στο 25% του εισοδήματός μας. Ανώτατο όριο αποδείξεων θα είναι οι 15.000 ευρώ. Δηλαδή, για εισόδημα άνω των 60.000 ευρώ ετησίως, δεν απαιτούνται περισσότερες αποδείξεις από 15.000 ευρώ. Το όριο αυτό ισχύει κατ’ άτομο. Δηλαδή, αν ο σύζυγος έχει εισόδημα 70.000 ευρώ και η σύζυγος 20.000 ευρώ, τότε απαιτούνται αποδείξεις ύψους 20.000 ευρώ (15.000 ευρώ για το σύζυγο και 5000 ευρώ για τη σύζυγο). Όποιοι δεν προσκομίσουν τις αποδείξεις, απειλούνται με πρόστιμο 10% επί της αξίας των αποδείξεων που θα λείπουν. Δηλαδή, για κάποιον ο οποίος θα αδιαφορήσει τελείως, το πρόστιμο μπορεί να φτάσει και στα 1500 ευρώ.
                Όλες οι δηλώσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά άρα και πάλι τις αποδείξεις θα υποχρεωθούμε να τις κρατήσουμε στο σπίτι μας για τουλάχιστον πέντε χρόνια.
Και από το νέο έτος;
Στο προσχέδιο νόμου, η διάταξη που επέβαλε τη συλλογή αποδείξεων, είχε απαλειφθεί. Στο τελικό κείμενο που θα κατατεθεί την Παρασκευή, θα δούμε αν αυτό θα ισχύσει ή όχι. Αν δεν υπάρξει διάταξη, δεν υπάρχει και υποχρέωση συλλογής αποδείξεων από την 1η Ιανουαρίου 2013. Στο υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζονταν μέχρι την τελευταία στιγμή κίνητρα για συλλογή αποδείξεων από συγκεκριμένες κατηγορίες αλλά είναι αμφίβολο αν θα υπάρξει τελικώς διάταξη στο σχετικό φορολογικό νομοσχέδιο.
Και αν δεν υπάρξει;
Χωρίς διάταξη, δεν υπάρχει ούτε κίνητρο για συλλογή αποδείξεων, ούτε απειλή προστίμου σε περίπτωση μη συλλογής. Το να επιβληθεί η υποχρέωση συλλογής αποδείξεων με άλλο νομοσχέδιο, αργότερα, θα είναι αστείο καθώς δεν μπορεί να επιβληθεί ένα τέτοιο μέτρο από τη μέση της χρονιάς. Τώρα το αν η κατάργηση του μέτρου θα οδηγήσει σε έξαρση της φοροδιαφυγής ή όχι, αυτό θα πρέπει να το σκεφτεί καλά το υπουργείο Οικονομικών από τη στιγμή μάλιστα που με τον νέο νόμο έρχεται να φορτώσει πρόσθετα φορολογικά βάρη ειδικά στους ελεύθερους επαγγελματίες που θεωρούνται και ύποπτοι φοροδιαφυγής.
Περισσότερες λεπτομέρειες την Παρασκευή, μετά και την κατάθεση του φορολογικού νόμου στη Βουλή. 
ΠΗΓΗ:.fpress.gr

Μαριάννα Λάτση: Είναι επιλογή μας να παραμείνουμε επιχειρηματικά στην Ελλάδα


Μαριάννα Λάτση: Είναι επιλογή μας να παραμείνουμε επαγγλματικά στην Ελλάδα

Τη συμβολή της νέας επιχειρηματικότητας στον αγώνα που δίνει η χώρα για να ξανασταθεί στα πόδια της εξήρε η Μαριάννα Λάτση τονίζοντας, παράλληλα, πως ο όμιλος Λάτση έχει κάνει μια συνειδητή επιλογή που δεν είναι άλλη από το να είναι δεμένος με την Ελλάδα.
Μιλώντας σε εκδήλωση του κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννης Λάτσης και της Eurobank, με την ευκαιρία της νέας έκδοσης με τον τίτλο «Σάμος - Τα αρχαιολογικά Μουσεία» που πραγματοποιήθηκε στο Παλλάς Αθηνά, η κυρία Λάτση ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η συμβολή της νέας ελληνικής επιχειρηματικότητας μπορεί να είναι καθοριστική και για την κατάκτηση ενός μεγάλου ζητούμενου: Στη διαμόρφωση μιας νέας εθνικής αυτοπεποίθησης. Κι αν όλοι εμείς, οι Έλληνες, πιστέψουμε στις δυνάμεις μας, τότε είναι βέβαιο ότι θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη όλων των άλλων. Τότε θα πιστέψουν και οι άλλοι σε εμάς». 
Επίσης, η Μαριάννα Λάτση επανέλαβε τη σαφή θέση του ομίλου να διατηρήσει τις επιχείρησεις του στην Ελλάδα, λέγοντας πως «ο Ομιλός μας έχει κάνει μια συνειδητή επιλογή: Να είναι δεμένος με την πατρίδα μας. Γι΄ αυτό, ο Όμιλος ήταν, είναι και θα είναι εδώ, δυναμικά παρών. Ένας μεγάλος ελληνικός όμιλος, που αναπτύσσεται διευρύνοντας τις συνεργασίες και τις αμοιβαία επωφελείς επιχειρηματικές συμμαχίες του με Έλληνες αλλά και με διεθνείς εταίρους με ισχύ, γνώση και εμπειρία. Διατηρώντας την πρωτοβουλία, διερευνώντας όλες τις δυνατότητες ανάπτυξης δράσης και σε νέα επιχειρηματικά πεδία, έτοιμος να κάνει τολμηρές και μεγάλες επενδύσεις στο αύριο μιας Ελλάδας ευρωπαϊκής, όρθιας, δίκαιης και ισχυρής». 
ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

Προσοχή και στα πετρέλαια... μας βλέπουν




Στην Κύπρο ξεκίνησαν να ψάχνουν για φυσικό αέριο πριν 7 χρόνια. Και σε 7 χρόνια από σήμερα, το 2019, θα το καταναλώνουν και θα το εξάγουν. Στην Ελλάδα είμαστε ανίκανοι ακόμη και τη χούντα να αντιγράψουμε που μεθόδευσε, πριν 40 χρόνια, την εκμετάλλευση του πετρελαίου που βρήκε στην Καβάλα.
Ας σοβαρευτούμε επιτέλους γιατί είμαστε μεταξύ των χωρών με πετρελαιοπιθανά κοιτάσματα και πιθανά μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου.
Επειδή όμως ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν είμαστε Αλβανία (ώστε τα πετρέλαια να είναι μόνο εσωτερική μας υπόθεση) πρέπει να καταλάβουμε ότι έμμεσα είμαστε συνδεδεμένοι και με το σύνθετο πρόβλημα της ενεργειακής ανασφάλειας της Ευρώπης. 
Ας σοβαρευτούμε και για λόγους ουσίας γιατί τα ελληνικά κοιτάσματα είναι (κατά τεκμήριο) σε μεγάλα βάθη, ίσως και πάνω από 5.000 μέτρα, με μεγάλη περιεκτικότητα σε θείο που σημαίνει ότι έχουν ιδιαίτερα σοβαρό κόστος εξόρυξης. 
Συνεπώς είναι τεράστιο λάθος στρατηγικής (αν αργήσουμε) να χάσουμε τις σημερινές τιμές πετρελαίου των 100 δολ. με τάση ανόδου. Γιατί  πετρέλαια με διεθνείς τιμές π.χ. στα 50 δολ. μάλλον θα είναι ασύμφορα να αντληθούν στην Ελλάδα. Και ας μην το θεωρούμε αυτό σενάριο επιστημονικής φαντασίας. 
Με άλλα λόγια να μην επεκτείνουμε το ελληνικό κρατικό μπάχαλο και στον τομέα των ερευνών πετρελαίου. 
Δεν αμφισβητώ ότι το κυρίαρχο ζητούμενο είναι τι είδους κοιτάσματα υδρογονανθράκων έχουμε, πόσο εκμεταλλεύσιμα είναι από πλευράς κόστους και τεχνολογίας και ποια ακριβώς είναι η έκταση τους ώστε να προσδιοριστεί και η χρονική τους επάρκεια. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αποκαλυπτική έκθεση: Η μείωση μισθών δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα




Χαμένες πάνε οι θυσίες του ελληνικού λαού, σύμφωνα με μελέτη 33 ευρωπαϊκών ινστιτούτων. Γιατί η συνταγή που ακολουθείται είναι λάθος. Τι πρέπει να αλλάξει
Προειδοποίηση, πως στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες του νότου, δεν πρόκειται να λειτουργήσει μακροπρόθεσμα, μια στρατηγική χαμηλών μισθών, έγινε κατά τη παρουσίαση στη Βιέννη, της μελέτης τρόπου αντιμετώπισης της κρίσης στην Ευρωζώνη.
Τη μελέτη συνέταξαν, στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, 33 ευρωπαϊκά ερευνητικά ινστιτούτα, με συντονιστή τον γνωστό Αυστριακό οικονομολόγο και διευθυντή του Αυστριακού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών, Καρλ Άιγκινγκερ.
Οι οικονομίες της νότιας Ευρώπης, εξαιτίας της στασιμότητας στην παραγωγικότητά τους, δεν μπόρεσαν να συμβαδίσουν τα τελευταία χρόνια με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ξεπεράστηκαν από τις αναδυόμενες χώρες, τόνισε κατά την παρουσίαση ο κ. Άιγκινγκερ.
Η ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης έχει απόλυτη προτεραιότητα και προς τούτο, όπως είπε, απαιτούνται κίνητρα για ιδιωτικές επενδύσεις, υποστήριξη καινοτομιών καθώς και μια βελτιωμένη συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων, ενώ στην περίπτωση της Ελλάδας θα μπορούσαν να γίνουν προσπάθειες για προσέλκυση Ελλήνων του εξωτερικού ή Κινέζων, για επενδύσεις σε νέες βιομηχανικές περιοχές.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση όμως θα πρέπει επίσης να κάνει παραχωρήσεις στο θέμα των προθεσμιών υλοποίησης των οικονομικών προγραμμάτων, ενώ στις χώρες με υψηλά εισοδήματα δεν θα πρέπει οι αυξήσεις μισθών να είναι μικρότερες από τον ρυθμό αύξησης της παραγωγικότητας 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

55,3% λάθος η ένταξη στο ευρώ




Με χρονοκαθυστέρηση ο Έλληνας αρχίζει να καταλαβαίνει τι συμβαίνει.Το πως μια παλιοπαρέα τον οδήγησε από το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, στην είσοδο στο ευρώ  και τώρα στην έξοδο από το ευρώ με ενδιάμεσο σταθμό το σκάνδαλο Ziemens. Κι  όμως είναι τα ίδια άτομα και είχαν πάντα τον ίδιο στόχο. Το  Χρήμα, Δημόσιο ευρωπαϊκό  ή ιδιωτικό Χρήμα. Κι έκαναν την φιλαργυρία τους εθνική πολιτική καθώς αυτή απουσιάζει.
Είναι τραγικό το πόσα έχει χάσει εδώ και μια δεκαετία η χώρα μας και πόσα την τελευταία τριετία. Η χώρα μας συγκεκριμένα η παλιοπαρέα που την εκπροσωπεί και την κυβερνά δεν διαπραγματεύτηκε πότε όντας πάντα φοβισμένη για να μην χάσει τα λεφτά ή τώρα πια την δόση. Χαρακτηριστικές είναι οι δυο τελευταίες ιστορικές για την Ελλάδα συναντήσεις των εταίρων του Ιουνίου και του Δεκεμβρίου.
Τον Ιούνιο η χώρα ήταν απούσα λόγω προβλημάτων υγείας του Σαμαρά και το Νοέμβριο όταν σφάζονταν ΕΕ και ΔΝΤ ήταν απούσα λόγω πολιτικής επιλογής. απών ήταν και επί Καραμανλή και επί Σημίτη κι ας μην μιλήσουμε για τον Γιωργάκη
Είναι τραγικό για το ιδεολογικό σύμπαν του Έλληνα να μην προβλέπει τα επερχόμενα και να μην σχεδιάζει στοιχειωδώς. Καταλήγει να τρέχει πάντα πίσω από μικρούς στόχους της εκάστοτε κυβερνητικής ομάδας. Να φτάνει στο τσακ για την σκαπουλάρει ή στο αμήν για να βρίσκει μια λύση στο Γόνατο.
Το πιο τραγικό είναι ότι οδηγείται στην έξοδο με τους χειρότερους δυνατούς όρους όπως έχει προβλεφτεί ή ίσως σχεδιαστεί από αυτούς που μπορούν να προβλέπουν.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΑΙΠΕΔ: Προχωράει η δεύτερη φάση για τον ΟΠΑΠ




Τους όρους της δεύτερης και τελικής φάσης του διαγωνισμού για την πώληση του 33% των μετοχών της ΟΠΑΠ Α.Ε. ενέκρινε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αποκλειστικό κριτήριο αξιολόγησης, σ’ αυτή τη φάση του διαγωνισμού, αποτελεί η υψηλότερη οικονομική προσφορά.
Επίσης το Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση 28 ακινήτων με την μέθοδο της πώλησης και επανεκμίσθωσης (sale & lease back). Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η αξιοποίησή τους, πέρα από το οικονομικό όφελος, θα επιφέρει σημαντικές βελτιώσεις στην λειτουργικότητά τους, ενώ η μεταστέγαση δημόσιων φορέων στα ακίνητα της Θηβών και της Λεωφόρου Κηφισίας που παρέμεναν αναξιοποίητα για πολύ καιρό θα βελτιώσει την αποδοτικότητα των υπηρεσιών του Δημοσίου.
Το ΔΣ αποφάσισε την έναρξη του διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την πώληση έξι ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου στο εξωτερικό. Πρόκειται για τέσσερα Προξενεία και Προξενικές κατοικίες στο Λονδίνο, στο Βελιγράδι, στην Τασκένδη και στην Λιουμπλιάνα, το κτίριο της Μόνιμης Αντιπροσωπίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες καθώς και ένα οικόπεδο στην Λευκωσία της Κύπρου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα ακίνητα αυτά παρέμεναν επί μακρό χρονικό διάστημα κενά επιβαρύνοντας το Ελληνικό Δημόσιο με σημαντικές δαπάνες συντήρησης.
Τέλος το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε σήμερα το Μνημόνιο Συνεργασίας με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού για την μεταφορά του ναυτικού παρατηρητηρίου στην Κασσιώπη από την υφιστάμενη θέση του σε νέο σημείο εντός του οικοπέδου του ΤΑΙΠΕΔ. Το ναυτικό παρατηρητήριο βρίσκεται σήμερα στην μέση του οικοπέδου συνολικής έκτασης 500 στρ. και η μεταφορά του στο βόρειο άκρο της έκτασης αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση για την αξιοποίησή του. 
ΠΗΓΗ:.zougla.gr

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ Τα κρατικά λαχεία σχεδόν... χαρίστηκαν σε κοινοπραξία




Λίγες ώρες μετά από την επίσημη ανακοίνωση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων ότι αποδέχεται την προσφορά της μοναδικής εναπομείνασας κοινοπραξίας (ΟΠΑΠ – LOTTOMATICA – INTRALOT – SCIENTIFIC GAMES) για την αποκρατικοποίηση των κρατικών λαχείων, ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha – με εκτενές ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων – θέτει πολύ σοβαρούς προβληματισμούς γύρω από τη διαδικασία, που ακολουθήθηκε, το τίμημα, που καταβλήθηκε, και τη σύνθεση της κοινοπραξίας, στην οποία καταλήγουν τα λαχεία.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού, καταβάλλονται 190 εκατομμύρια ευρώ αντί για 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ τα λαχεία περνούν στην ουσία στον υπό ιδιωτικοποίηση ΟΠΑΠ.
Στην ουσία, όπως ανέφερε ο Alpha, τα μέλη της κοινοπραξίας θα παίρνουν – το καθένα στην ειδικότητά του - απευθείας δουλειές από τα “Κρατικά Λαχεία”.
Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, η κοινοπραξία παίρνει προίκα το Ξυστό, που κάποτε προσφερόταν από το Δημόσιο σε διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, καθώς και πολλά άλλα bonus μέσω του συγκεκριμένου οργανισμού.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Κύπρος: Στρατηγικός συνεργάτης για τα πετρελαιοειδή ολλανδική εταιρεία




Το κυπριακό υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε στη σημερινή συνεδρίασή του την έναρξη διαπραγματεύσεων με την ολλανδική εταιρεία Vopak Oil ΕΜΕΑ, η οποία επιλέχθηκε ως στρατηγικός συνεργάτης, ύστερα από την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων πρόσκλησης ενδιαφέροντος, για το έργο του τερματικού σταθμού παραλαβής και αποθήκευσης πετρελαιοειδών στο Βασιλικό.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι το έργο είναι μεγάλης σημασίας για την οικονομία της χώρας και προωθεί την Κύπρο ως διαμετακομιστικό κι εμπορικό κέντρο.
Είπε επίσης ότι η δημιουργία του σταθμού θα επιλύσει το ζήτημα της αποθήκευσης λειτουργικών αποθεμάτων πετρελαιοειδών, καθώς και το ζήτημα της διατήρησης στρατηγικών αποθεμάτων.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, ο υπουργός Εμπορίου θα επαναφέρει το ζήτημα στο υπουργικό συμβούλιο για τη λήψη τελικής απόφασης.
Στο μεταξύ, ο υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης συζήτησε σήμερα τις σχέσεις Κύπρου-Ρωσίας στον τομέα της ενέργειας με τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αλεξάντερ Νόβακ, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για να συμμετάσχει στη σημερινή 7η Συνάντηση του Μόνιμου Συμβουλίου Συνεργασίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ρωσίας για την Ενέργεια.
Ο κ. Συλικιώτης είπε ότι επεσήμανε τι εξελίξεις στην περιοχή σε σχέση με την εξερεύνηση και τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, εκφράζοντας την άποψη ότι και μέσα από αυτή τη διαδικασία αναπτύσσεται ένα νέο πεδίο για συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς της ενέργειας.
Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας είπε ότι η συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας όντως αναπτύσσεται με επιτυχία και υπάρχουν καλές προοπτικές που συνδέονται πρώτιστα με τις δυνατότητες της εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου στα κοιτάσματα της Κύπρου.
Μια ρωσική εταιρεία εμπλέκεται, σε συνεργασία με τη γαλλική Total, στο διαγωνισμό για ερευνητικές γεωτρήσεις σε ένα από τα θαλάσσια πεδία νοτίως της Κύπρου.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Ανοιγμα σε Λατινική Αμερική για πετρέλαιο προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ




Την ανάπτυξη των σχέσεων της Ελλάδας με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, τόσο στον ενεργειακό τομέα, όσο και σε διατροφικό και φαρμακευτικό επίπεδο θα επιδιώξει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως ανέφερε μιλώντας στον Α989 ο υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής του κόμματος, Κώστας Ήσυχος.
«Γιατί όχι πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα», διερωτήθηκε ο κ. Ήσυχος, που οργάνωσε το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα σε Αργεντινή και Βραζιλία, τονίζοντας ότι οι διακρατικές σχέσεις της χώρας μας με τη Λατινική Αμερική είναι σε «μηδενικό επίπεδο».
«Δεν θα ήταν οξύμωρο μια κυβέρνηση της Αριστεράς να έχει τη δική της πολιτική. Ρόλος μας στη Λατινική Αμερική είναι γκολ με φαντασία όπου δεν το περιμένει ο αντίπαλος», ανέφερε. Πρόσθεσε επίσης ότι «η εξωτερική πολιτική δεν περιλαμβάνει μόνο Λατινική Αμερική αλλά και Ρωσία και Κίνα».
ΠΗΓΗ: defencenet.gr