Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Η Κύπρος, η Τουρκία και η ηττοπάθεια

Από το lygeros.org
Τόσα χρόνια υπάρχουν Κύπριοι που δεν πίστεψαν ποτέ στα οφέλη της ΑΟΖ και τώρα αναρωτιούνται αν μπορεί να τους τα πάρει η Τουρκία με τις κινήσεις της. Αν η Κύπρος δεν είχε θεσπίσει την ΑΟΖ της το 2004, θα μιλούσαμε τώρα για παραβιάσεις;

 Αν η Κύπρος δεν είχε πετύχει συμφωνίες οριοθέτησης το 2003, το 2007 και το 2010 με την Αίγυπτο, τον Λίβανο και το Ισραήλ, θα μιλούσαμε τώρα..

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ – Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ χαιρετίζει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πάτρας, σύμφωνα με την οποία γίνεται δεκτή η προσφυγή πλειάδας σωματείων – μελών της δευτεροβάθμιας οργάνωσης, ακυρώνοντας τις εκλογές για την ανάδειξη Διοίκησης του Ιουνίου 2018. Η απόφαση, πέρα από τις εκλογές, ακυρώνει και τις αποφάσεις του επονομαζόμενου «Εργατικού Συνεδρίου» που παράνομα είχαν στήσει..

Τέλος για το παραδοσιακό κιλό - Ζήτω και επίσημα το νέο άυλο κιλό

Από το zougla.gr
Από τις 20 Μαΐου (Διεθνή Ημέρα Μετρολογίας) το κιλό έπαψε και επίσημα να ορίζεται με βάση ένα χειροπιαστό υλικό πράγμα, αλλά θεωρείται πια κάτι αφηρημένο που έχει να κάνει με το φως και την ενέργεια.

Οι φυσικοί αντικατέστησαν πλέον το παλιό κιλό (ένα κύλινδρο από πλατίνα και ιρίδιο που ζύγιζε ένα κιλό, φυλασσόταν..

Η "mega" επένδυση της Carlyle για την εξαγωγή αργού από τις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Η μονάδα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Carlyle Group θα απευθύνει έκκληση αυτή την εβδομάδα στη κυβέρνηση Trump να εγγυηθεί την διετή έγκριση του έργου εξαγωγής αργού πετρελαίου Νότιο Τέξας, δήλωσαν αξιωματούχοι σύμφωνα με το Reuters.

Η Lone Star Ports LLC, που υποστηρίζεται..

ΠΥΡΣΟΣ


Δείτε το Περιοδικό Πυρσός εδώ 

To ομόλογο των ΕΛΠΕ της 4ης Ιουλίου 2019

Από το fmvoice.gr
Στις 4 Ιουλίου 2019 λήγει το ομόλογο των ΕΛΠΕ με επιτόκιο άνω του 5% συνολικού ύψους 325 εκατ. ευρώ.

Η αποπληρωμή του που θα πραγματοποιηθεί και νωρίτερα εντάσσεται στο σχεδιασμό του ομίλου για αντικατάσταση παλαιότερων..

Επίσκεψη του Γιάννη Σγουρoύ στα ΕΛΠΕ στις ΒΕΕ

               Την Τετάρτη 22/5/19  στις 08:30 π.μ  θα επισκεφτεί  τις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων στην Ελευσίνα  ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής  Γιάννης Σγουρός.Το  κ. Σγουρό θα τον συνοδεύουν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δυτικής Αττικής: Αδάμ Παρασκευή, Γκίκα Μπίλιω, Εφραιμίδου Ζωή, Μιχάλαρου Μαρία, Μίχας Λεωνίδας και Παπαϊωάννου Κωνσταντίνος.

Πληθαίνουν "οι πληγές" στην αγορά πετρελαίου - Μείωση της παραγωγής και στη Βόρεια Θάλασσα

Από το energypress.gr
Πυκνώνουν τα σύννεφα όσον αφορά την παραγωγή πετρελαίου, καθώς μετά τις μεγάλες μειώσεις σε Βενεζουέλα και Ιράν, τις εν εξελίξει περικοπές του ΟΠΕΚ, το φαινόμενο μόλυνσης των Ουραλίων στη Ρωσία και τις εργασίες συντήρησης στο Καζακστάν, έρχεται να προστεθεί στην εξίσωση ακόμη μία μεταβλητή, αυτή της Βόρειας Θάλασσας, όπου επίσης..

Διχάζουν ΥΠΕΝ και ΔΕΠΑ οι εργολαβικοί εργαζόμενοι – Άμεση πρόσληψη ζητά ο Σταθάκης, απειλεί με παραίτηση ο Τζώρτζης

Από το worldenergynews.gr
Μια έκρυθμη κατάσταση διαμορφώνεται στη ΔΕΠΑ ως αποτέλεσμα των χειρισμών για τα εργασιακά, εν όψει της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας για την έγκριση του σχεδίου διάσπασης, που σύμφωνα με το νόμο θα πρέπει να συγκληθεί το αργότερο μέχρι τις 31 Μαίου.

Στη ΔΕΠΑ σήμερα απασχολείται..