Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Το Μεξικό εκτός νέων περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου

Από το naftikachronika.gr
Τα μέλη του OPEC κατέστησαν σαφές ότι οι περαιτέρω περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου είναι εφήμερες και δεν θα διαρκέσουν πολύ. Παρ’ όλα αυτά, αποφάσισαν να επεκτείνουν την πρώτη φάση των περικοπών έως και τα τέλη του Ιουλίου, για όλες τις χώρες-μέλη, με εξαίρεση το Μεξικό, το οποίο αποφάσισε να συνεχίσει με..

Το Ask4wind της ΕΛΕΤΑΕΝ αποδεικνύει πως "ο αιολικός βασιλιάς είναι γυμνός". Μέρος 1ο, το woozle effect!


Από το greeklignite.blogspot.com
Το αιολικό λόμπυ στην Ελλάδα λέγεται ΕΛΕΤΑΕΝ. Πρόκειται για την ένωση αυτών που, μαζί με τους φωτοβολταϊκούς της περιόδου έως και το 2011, βάζουν βαθιά το χέρι τους στην τσέπη μας. Αλλά πλέον οι πολίτες παντού ανά την Ελλάδα τους έχουν πάρει είδηση, αντιδρούν ζητώντας "Ελεύθερα Βουνά, Χωρίς Αιολικά", κάποιοι προσφεύγουν και στα δικαστήρια κι οι της ΕΛΕΤΑΕΝ ανησύχησαν μήπως χάσουν το παντεσπάνι τους! Έδωσαν λοιπόν στη δημοσιότητα μια έκθεση ιδεών με τίτλο "Η Αιολική Ενέργεια απαντά, η αλήθεια πίσω ..

Ο πλουσιότερος Ρώσος ίσως πληρώσει έως και 4 δισ. δολ. για τη διαρροή ντίζελ στην Αρκτική

Από το capital.gr
Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας και κάτοχος μεριδίου της μεταλλευτικής εταιρεία Norilsk Nickel, Vladimir Potanin, είχε μια "ειλικρινή" συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin για τη μαζική διαρροή ντίζελ στον ποταμό Ambarnaya, την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος έχει βρεθεί στο στόχαστρο του Putin καθώς η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την εταιρεία, η οποία ευθύνεται για τη διαρροή, για το κόστος..