Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Να που υπάρχουν εργαζόμενοι και εργοδότες που δεν φοβούνται να μιλήσουν για τους μισθούς τους !!! Καρέλιας: Στα 3 εκατ. οι επενδύσεις του 2013

Καρέλιας: Προσλήψεις και έκτακτες παροχές στους εργαζόμενους - Επενδύσεις 3 εκατ.
Σε επενδύσεις ύψους 3 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι επενδύσεις της Καπνοβιομηχανίας Καρέλια το 2013, όπως τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, κ. Ανδρέας Καρέλιας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην πρωτοχρονιάτικη εορτή των εργαζομένων της Εταιρείας, η οποία έλαβε χώρα σήμερα στην Καλαμάτα.

Οι επενδύσεις είχαν στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας, την βελτίωση της ευελιξίας στην παραγωγή και την περαιτέρω τόνωση των εξαγωγών, ενώ πρόσθετες επενδύσεις ύψους 1.900.000 ευρώ έχουν ήδη δρομολογηθεί για τις αρχές του 2014.


Ο κ. Καρέλιας υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία η εταιρία ξεπέρασε τα 16 δισ. τσιγάρα σε πωλήσεις εντός και εκτός Ελλάδος, και έφτασε τα 16.8 δισ. τσιγάρα, όγκος που αποτελεί νέο ρεκόρ ενώ η αύξηση σε ετήσια βάση ανέρχεται περίπου στο 8%. 


Οι πωλήσεις της εταιρίας εκτός Ελλάδος ξεπέρασαν τα 14,6 δισ. τσιγάρα, όγκος που αποτελεί νέο ρεκόρ για την Εταιρεία μας. Στην Ελλάδα καταγράφεται αύξηση πωλήσεων 2%, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένης της κρίσης αλλά και της εχθρικής φορολογίας στα τσιγάρα, όπως σημείωσε ο κ. Καρέλιας.


Η εταιρία κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις στον καπνό για στριφτό τσιγάρο. Στην ελληνική αγορά ξεπέρασε τους 340 τόνους και κατέλαβε την τρίτη θέση, πετυχαίνοντας μερίδιο αγοράς 15%. Στο εξωτερικό οι πωλήσεις καπνού για στριφτό τσιγάρο έφτασαν τους 86 τόνους παρουσιάζοντας αύξηση 144%.


Προσλήψεις και έκτακτες παροχές στους εργαζόμενους  


Η εταιρία αύξησε εντός του 2013 κατά 8% το εργατικό της δυναμικό, προχωρώντας σε 35 προσλήψεις.


Επίσης, για το 2013 οι έκτακτες παροχές για τους εργαζόμενους ανήλθαν στο ποσό των 2.5 εκατ. ευρώ ενώ στη διετία, ξεπέρασαν τα 5 εκατ. ευρώ.


Ενδεικτικά, οι έκτακτες παροχές έχουν ως εξής: 


1. Το επίδομα «γαλοπούλας» είναι φέτος € 200,00 για κάθε εργαζόμενο στην Εταιρεία.


2. Το επίδομα παρουσίας είναι € 800,00. Ο κ. Καρέλιας υπενθύμισε ότι αυτό το δικαιούνται όσοι δεν έλειψαν ούτε μία μέρα από την εργασία τους.


3. Ο κάθε εργαζόμενος, που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.400,00


4. Οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά τους πέτυχαν στις παραπάνω σχολές μέσα στο 2012, θα λάβουν επιπλέον ενίσχυση € 525,00.


5. Παράλληλα, η Εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2012.


6. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές πάνω από 2.001 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 750,00


7. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.701 έως 2.000 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 800,00


8. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.401 έως 1.700 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.570,00


9. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.201 έως 1.400 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.600,00


10. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.001 έως 1.200 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 2.550,00


11. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές κάτω από 1.000 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 2.600 ευρώ.


Επίσης:


12. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1201.00 έως 1700.00 ευρώ, και έχουν από 3 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον € 750.00


13. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές έως 1.200 ευρώ, και οι οποίοι έχουν από 2 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον 450.00 για κάθε ανήλικο παιδί.


14. Ο κάθε λαχνός της γιορτής που πραγματοποιήθηκε σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, είναι 800 ευρώ 

ΠΗΓΗ:euro2day.gr
  

Ποιες συντάξεις μειώνονται. Πόσο αυξάνονται τα όρια ηλικίας. Ποια εφάπαξ μειώνονται.

Η Πρωτοχρονιά φέρνει 7 ανατροπές στο ασφαλιστικό
Ποδαρικό με μειώσεις στις συντάξεις, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αλλά και περικοπές στα εφάπαξ, που μπορεί να αγγίξουν και το 70%, κάνει το νέο έτος, εκτός των άλλων αρνητικών εξελίξεων για ασφαλισμένους και συνταξιούχους. 

Το 2014 φέρνει μια σειρά από δυσμενείς και ήδη νομοθετικά κατοχυρωμένες αλλαγές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, θα θιγούν περίπου 600.000 ασφαλισμένοι από την υλοποίηση ψηφισμένων νόμων, όπως ο 3029/2002 (νόμος Ρέππα), ο 3863/2010 και ο 3865/2010 (νόμοι Λοβέρδου), ο 3996/2011 (νόμος Κουτρουμάνη) και βέβαια ο 4093/2012 (νόμος Βρούτση).

Από τις νομοθετικές παρεμβάσεις θίγονται κυρίως οι γυναίκες που έχουν ασφαλιστεί στο ΙΚΑ, αλλά και όσοι μπορούν να βγουν στη σύνταξη με τις διατάξεις των Βαρέων και Ανθυγιεινών Ενσήμων, ενώ μειώνονται σε πολλές περιπτώσεις οι συντάξιμες αποδοχές όσων συνταξιοδοτηθούν εντός του 2014. Στον κύκλο των… χαμένων ασφαλισμένων συγκαταλέγονται και οι ένστολοι, που ο χρόνος υπηρεσίας τους για κατοχυρώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, αυξάνεται κατά 6 έτη!

Βέβαια, υπάρχουν -αν και ελάχιστες- θετικές διατάξεις, όπως η αύξηση του αριθμού των πλασματικών ετών ασφάλισης που μπορεί κάποιος να εξαγοράσει για να εξέλθει νωρίτερα του εργασιακού βίου.

Το Real.gr, με τη βοήθεια του δικηγόρου και εκδότη του περιοδικού «Νομοθεσία ΙΚΑ» Δημήτρη Μπούρλου, σάς παρουσιάζει τις βασικότερες ανατροπές που φέρνει το 2014. 

• Αύξηση ορίου ηλικίας για μειωμένη σύνταξη γήρατος (από 60 σε 60,5) σε γυναίκες ασφαλισμένες του ΙΚΑ, που συμπληρώνουν 12.000 ημέρες ασφάλισης. 

• Αύξηση ορίου ηλικίας (από 60 και 9 μήνες σε 61 και 6 μήνες για πλήρη και από 58 και 9 μήνες σε 59 και 6 μήνες) σε ασφαλισμένους και ασφαλισμένες ΙΚΑ, που συγκεντρώνουν 10.500 ημέρες ασφάλισης εκ των οποίων 7.500 ημέρες στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

 ΠΗΓΗ:euro2day.gr

ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΕΥΧΩΝ !...


Αυτές τις άγιες μέρες καλό είναι να διευκρινίσουμε για ποιο λόγο χτυπάνε οι καμπάνες. Για ποιο λόγο φωταγωγούνται δέντρα σε πλατείες. Για ποιον λόγο οι ουρανοί αγάλλονται και χαίρεται η φύσις όλη.

Όχι, δεν είναι για τον Υιό του Κυρίου που εγεννήθη ημίν. Δεν είναι για το άστρο της ελπίδας που ανέτειλε από τη Βηθλεέμ. Ούτε για τον Άγιο Βασίλειο από την Καισαρεία, ούτε καν για τον Σάντα Κλάους από τη Φιλανδία. Δεν είναι για το γύρισμα του χρόνου, ευτυχές του 2014 και τα τοιαύτα.

 Είναι γιατί η χώρα επέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα !

Το πόσο είναι αυτό το πλεόνασμα είναι αλήθεια ότι δεν το ξέρουμε επακριβώς. Δεν είναι ότι δεν θέλουν να μας το πουν, να χαρούμε κι εμείς λίγο, είναι γιατί τα νούμερα έχουν κάποιον τζόγο και ανεβοκατεβαίνουν κατά περίσταση, και ως γνωστόν έχει λείψει και η εμπιστοσύνη -η πίστις, καλό χρόνο να ’χουμε-, οπότε είναι καλύτερα να κάνουμε λίγο κράτει και να περιμένουμε να μας έρθουν τα καλά μαντάτα εκεί κατά τον Απρίλιο από τη Eurostat, η οποία, βλέπεις, είναι αξιόπιστη, αποστρέφεται τη δημιουργική λογιστική και τα σχετικά παιχνίδια, αυτά τα κάνουν οι επιμέρους χώρες – η Eurostat ποτέ. 

 Όσο λοιπόν εσείς θα περιμένετε να μάθετε το ύψος του πλεονάσματος και να το χαρείτε, αφήστε με εμένα να σας εξηγήσω περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Είναι εκείνη η επιστροφή φόρου που περιμένεις να πάρεις από το 2011 κι όλο κάπου κολλάει και δεν σου την αποδίδουν. 

Είναι εκείνο το δώρο Χριστουγέννων που σου έκοψαν, εκείνες οι υπερωρίες που δεν σου έγραψαν, η συνταξούλα σου που την κλαις γιατί είσαι μικρός ακόμα αλλά μη σε νοιάζει, όταν μεγαλώσεις θα την (ξανα)πάρεις. Είναι τα λεφτά που σου χρωστάει για εκείνες τις εργολαβίες που έκανες προ τετραετίας ο δήμος, το υπουργείο, η ΔΕΚΟ και δεν τα έχεις δει ούτε από μακριά. Είναι ο ΦΠΑ που πλήρωσες χωρίς να τον έχεις πληρωθεί, επειδή είχες εμπιστοσύνη και τους έκοψες τιμολόγιο. Είναι κι ο άλλος ο ΦΠΑ που σου χρωστάει το Δημόσιο και δεν σου τον αποδίδει. 

Είναι η έκτακτη εισφορά που σου κότσαραν, και ο φόρος πολυτελείας για το 8ετές αυτοκίνητό σου, και το τεκμήριο διαβίωσης που σου καταλόγισαν επειδή ζεις κι επειδή έχεις το θράσος να έχεις και παιδιά παιδιά, που αν το είχες υποψιαστεί εγκαίρως όχι παιδιά δεν θα ’κανες αλλά ούτε και κατοικίδιο θα αποκτούσες, γιατί οσονούπω θα σου το φορολογήσουν κι αυτό. Είναι ο φόρος ακίνητης περιουσίας που πλήρωσες, αλλά και το ειδικό τέλος ακινήτων που σου έβαλαν για πανωπροίκι.

 Όλ’ αυτά είναι το πλεόνασμα, κι αυτά κι εκείνα, και κάτι που ’χουμε μες στην καρδιά, και λάμπει αθώρητο σαν ήλιου ακτίνα και που σίγουρα θα σου το φορολογήσουν κι αυτό – τέλος πατριωτισμού θα λέγεται, αν θες να ξέρεις. Τέλος, με τη διπλή έννοια. 

 Αυτό λοιπόν είναι το πλεόνασμα, θέλεις το πιστεύεις θέλεις όχι. Ένα εικονικό υπόλοιπο στο κάτω μέρος του ισολογισμού, για να μπορέσει να πει η Μέρκελ στις Ευρωεκλογές ότι το πείραμα στην Ελλάδα πάει καλά και πρέπει οι συντηρητικοί (περιλαμβανομένων και των σοσιαλδημοκρατών) να υπερψηφιστούν για να πάνε τα πράγματα ακόμα καλύτερα. 

 Αυτά για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας του έτους 2013, για το δικό σου υστέρημα, δηλαδή. Ας χτυπούν λοιπόν οι καμπάνες και ας φωταγωγηθούμε... 

 Χριστόφορος Κάσδαγλης

 ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Δ. Νανόπουλος – Ευκαιρία να φτιάξουμε το κράτος που χάσαμε όταν σκότωσαν τον Καποδίστρια

nanopoulos
O παγκοσμίου φήμης φυσικός και δυο φορές υποψήφιος για το Νόμπελ φυσικής Δημήτρης Νανόπουλος, μιλάει για την σημερινή εποχή. 


Κύριε Νανόπουλε, σήμερα βιώνουμε το τέλος μιας εποχής. Ποιες είναι οι συνέπειες στην Ελλάδα;


«Το τέλος μιας εποχής αποδίδει απόλυτα αυτό που βιώνουμε τώρα.


Εύχομαι και ελπίζω ότι όλοι συνειδητοποιούμε, είτε έχουμε φταίξει είτε δεν έχουμε φταίξει, ότι κάτι δεν πήγε καλά όλα αυτά τα χρόνια.


Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι όπως πηγαίναμε δεν μπορούμε να συνεχίσουμε- έτσι στον αέρα. Και ότι από εδώ και πέρα έχουμε την ευκαιρία να χτίσουμε ένα πραγματικό, σύγχρονο, δυτικό κράτος. Εκείνο, δηλαδή, το κράτος που δεν χτίσαμε από τότε που σκοτώσαμε τον Καποδίστρια».
Εμείς τι κάναμε λάθος ως κοινωνία; Ποιες αιτίες μας έφεραν σε αυτήν την οικονομική κρίση και στα Μνημόνια; Υπήρχε εναλλακτική λύση;
«Δεν εκμεταλλευτήκαμε ήδη από την εποχή που μπήκαμε στην ΕΟΚ τα κονδύλια που μας δίνανε για επενδύσεις, για υποδομές. Νομίζαμε ότι είναι οι κουτόφραγκοι και εμείς τους κοροϊδεύουμε. Αυτή ήταν μια πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε. Ο κόσμος ήταν τότε ενωμένος, υπήρχε όραμα, υπήρχε ελπίδα. Αλλά έγινε μία κάκιστη χρήση των πόρων. Εστω και αν δεν το έκαναν ηθελημένα, τους ενδιέφεραν μόνο οι ψήφοι. Από εκεί και μετά, ο καθένας έβαλε το λιθαράκι του στην καταστροφή. Οσο για τα Μνημόνια; Νομίζαμε και πάλι ότι τους κοροϊδεύαμε. Πηγαίναμε και υπογράφαμε μόνο για να κερδίσουμε χρόνο και μετά δεν κάναμε τίποτα. Δεν είναι, όμως, τα πράγματα έτσι. Πρέπει να δούμε, επιτέλους, τι μπορούμε να κάνουμε τώρα».
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 ΠΗΓΗ:olympia.gr