Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Τάιμς: Τα κοιτάσματα στην Κύπρο προκαλούν διενέξεις στην περιοχή μεταξύ των όμορων κρατών

Από το energypress.gr
Τα κοιτάσματα φυσικού αερίου πυροδοτούν παλαιές έχθρες μεταξύ Τουρκίας, Κύπρου και Ελλάδας, γράφουν οι Τάιμς του Λονδίνου.

Κάποτε υπήρχε η ελπίδα ότι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στο νησί της Αφροδίτης θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην επαναφορά..

Τσοτσορός: Απαράβατος όρος σε όλες τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες, η προστασία του περιβάλλοντος

Από το worldenergynews.gr
O Όμιλος έχει τελικώς δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια ένα πολλά υποσχόμενο χαρτοφυλάκιο 10 επιλεγμένων περιοχών στον  ελλαδικό χώρο στο οποίο εκτιμάται ότι υπάρχουν προς ανακάλυψη σημαντικά εκμεταλλεύσιμα αποθέματα υδρογονανθράκων.
Απαράβατος όρος σε όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των ΕΛΠΕ, αποτελεί η προστασία του περιβάλλοντος, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ κ. Ευστάθιος Τσοτσορός, κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση υπογραφής των συμβάσεων μίσθωσης για τα οικόπεδα “Δυτικά” και “Νοτιοδυτικά” της Κρήτης.

Ακολουθούν τα κύρια σημεία της ομιλίας του:

Ανατολική Θράκη: Προχωρούν οι έρευνες της Τουρκίας για φυσικό αέριο

Από το energypress.gr
Προχωρούν µε γρήγορους ρυθµούς οι έρευνες της Τουρκίας για φυσικό αέριο στην Ανατολική Θράκη, στην περιοχή του Τεκιρντάγ (Ραιδεστός). Η καναδική εταιρεία Valeura Energy, που διενεργεί τις έρευνες, ανακοίνωσε χθες πως τα αποτελέσµατα ήταν θετικά και, ως εκ τούτου, θα πραγµατοποιήσει άµεσα τις πρώτες δοκιµές στο φρεάτιο Inanli-1, στο οποίο είχε αρχίσει γεωτρήσεις για την αξιολόγησή του..

EUROFOUND / Δελτίο Τύπου: Κατώτατος Μισθός 2019

Από το inegsee.gr
Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε σε όλη την Ευρώπη, θα νιώσουν όμως τη διαφορά οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι;

Στα περισσότερα κράτη-μέλη της ΕΕ σημειώθηκαν αυξήσεις μισθών για εργαζομένους που αμείβονταν με τον κατώτατο ή με χαμηλό μισθό, με αυξήσεις του νόμιμου κατώτατου μισθού σε σχεδόν όλες τις χώρες από..

Σήμερα οι υπογραφές για τους υδρογονάνθρακες της Κρήτης παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

Από το energypress.gr
Οι συμβάσεις για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές «Δυτικά Κρήτης» και «Νοτιοδυτικά Κρήτης», υπογράφονται σήμερα σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στην οποία θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Πρόκειται για θαλάσσιες περιοχές έκτασης 20.058,4 τετρ.χλμ. δυτικά και 19.868,37 τετρ.χλμ. νοτιοδυτικά της Κρήτης, οι οποίες..

ΑΑΔΕ: Ένα στα δύο πρατήρια διάθεσης υγραερίου - φυσικού αερίου παρανομεί

Από το worldenergynews.gr
Το ένα στα δύο πρατήρια που ελέγχονται για τη διασύνδεση των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών τους με τις αντλίες διάθεσης υγραερίου κίνησης ή πεπιεσμένου φυσικού αερίου διαπιστώνεται ότι παρανομεί.
Από τους ελέγχους που έγιναν από την ΑΑΔΕ στο διάστημα από 19.6 έως 21.6.2019, προέκυψαν τα ακόλουθα