Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Κύπρος: Εντός των μηνών η κατασκευή του τερματικού αποθήκευσης πετρελαιοειδών στο Βασιλικό

Από το worldenergynews.gr
Κανονικά προχωρούν οι διεργασίες μεταξύ του Κυπριακού Οργανισμού Διαχείρισης Αποθεμάτων Πετρελαιοειδών (ΚΟΔΑΠ) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για την χρηματοδότηση της ανέγερσης του τερματικού αποθήκευσης πετρελαιοειδών στο Βασιλικό, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Διαχείρισης Αποθεμάτων Πετρελαιοειδών, Παναγιώτης Μαλέκος.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο κ. Μαλέκος είπε ότι ήδη η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων επισκέφθηκε την Κύπρο για ..

Ο OPEC το παίζει ψύχραιμος αλλά οι αγορές είναι σε σοκ για την αμερικανική παραγωγή πετρελαίου

Από το capital.gr

Του Christofer Helman

Ο OPEC ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα επεκτείνει έως το β' τρίμηνο του 2018 τις περικοπές των 1,8 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως στην παραγωγή πετρελαίου που ξεκίνησε να εφαρμόζει τον περασμένο Δεκέμβριο. Η απόφαση δίνει συνέχεια στη στρατηγική που συμφωνήθηκε στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου -και ξεκάθαρα δεν έχει φέρει ακόμη αποτελέσματα. Οι τιμές του πετρελαίου είναι χαμηλότερες τώρα από ό,τι στις αρχές του έτους, ενώ η αμερικανική παραγωγή έχει πάρει και πάλι την ανιούσα.

Ήδη, από τη συνάντηση του OPEC το Νοέμβριο, η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ είχε αυξηθεί κατά 600.000 βαρέλια την ημέρα. Αυτό αντιστοιχεί..

H Energean έκλεισε συμβόλαια για παροχή φυσικού αερίου σε εργοστάσια ενέργειας στο Ισραήλ

Από το worldenergynews.gr
H Energean Oil & Gas Group έκλεισε συμβόλαια για την παροχή φυσικού αερίου σε ιδιωτικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας στο Ισραήλ, παρέχοντας 23 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από τα πεδία Karish και Tanin στις Dalia Power Energies και Or Power Energies. 

Το κόστος, όπως αναφέρει το Bloomberg, θα συνδεθεί με τις τιμές στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας του Ισραήλ και θα βασίζεται σε μία κατώτατη τιμή.

Η ελληνική εταιρεία αναφέρει πως..

Πώς θα γίνει η Ελλάδα «παράδεισος» του πετρελαίου

Από το insider.gr
Κλίμα αισιοδοξίας έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα για την εκμετάλλευση των ελληνικών υδρογονανθράκων καθώς προχωρούν με λίγο πιο εντατικούς ρυθμούς οι διαδικασίες ανάθεσης των ερευνών ενώ μεγάλες πετρελαϊκές από το εξωτερικό δείχνουν να ενδιαφέρονται για τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Οι ελληνικές πετρελαϊκές που εμπλέκονται στις έρευνες, αν και επενδύουν μεγάλα κεφάλαια σε αυτό κρατούν χαμηλούς τόνους, το ίδιο και το υπουργείο Ενέργειας. Ωστόσο, η κινητικότητα που παρατηρείται μαρτυρά ότι κάποιοι «έχουν μυριστεί» πετρέλαιο.

Έχει ωστόσο η Ελλάδα τη δυνατότητα να γίνει..

Τα σαρίκια μέσα…

Ούτε τα σημερινά ελληνόπουλα, ούτε τα παιδιά τους, ούτε τα εγγόνια τους,  θα φορέσουν σαρίκια πετρελαιοπαραγωγού επειδή, σε 1-2 χρόνια,   (όπως άλλες 15 φορές στο παρελθόν) θα μετράμε... βαρέλια πετρελαίου και  πηγές φυσικού αερίου. Και η Ελλάδα δεν θα γίνει ενεργειακός κόμβος στα Βαλκάνια. Ορθότατα τελειώνουν κάπου εδώ τα ελληνικά πετρελαϊκά παραμύθια που θα σνομπάριζε και η Χαλιμά...   

Αιφνιδιάστηκα ευχάριστα από τις συγκρατημένες δηλώσεις..