Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ



ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ  
                                                                             04/06/12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, οι,
Στην συνεδρίαση του Δ.Σ ΠΣΕΕΠ στις 31/05/12, το κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν το συμβόλαιο της Groupama (αποταμιευτικό πρόγραμμα).
Με περίσσιο θράσος, το Προεδρείο ενημερώνει τους εργαζομένους με την ανακοίνωση (απ. Πρωτ. 153 στις 01/06/12), με τέτοιο τρόπο που θα ζήλευε ο μεγαλύτερος παραμυθάς.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΣΕΕΠ, εξ όσων γνωρίζουμε, γιατί δε ξέρουμε τι άλλο μπορεί να έχει συμβεί, το Προεδρείο συμφώνησε πριν 9 μήνες με την Διοίκηση των ΕΛΠΕ την τροποποίηση των όρων του Συμβολαίου της Groupama.
Ουδείς από τους «κοινούς θνητούς» γνώριζε αυτή τους την πράξη.
Το Καταστατικό του ΠΣΕΕΠ απαιτεί για την οποιαδήποτε τροποποίηση που αφορά την ΕΣΣΕ ή τα Ασφαλιστικά Προγράμματα απόφαση Δ.Σ, Γενικού Συμβουλίου και σε αυτή την περίπτωση Γενικής Συνέλευσης.
Προφανώς πανικόβλητοι, στην ανακοίνωση τους (01/06/12) ενημερώνουν ψευδώς τους εργαζομένους.
-          Στην συνεδρίαση του Τακτικού Δ.Σ ΠΣΕΕΠ Μαΐου (το πρωί), ερωτήθησαν πάνω από 3 φορές, εάν έχει γίνει αλλαγή του Συμβολαίου της Groupama. Η απάντηση τους ήταν κατηγορηματικά όχι. Τότε η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ θεώρησε ότι η Διοίκηση ΕΛΠΕ προέβη σε μονομερή πράξη και ο υπαίτιος ήταν η ίδια η εταιρία.
Σημειωτέον αναφέρθηκε από την πλευρά μας, ότι εάν υπάρχει ανάμειξη του Προεδρείου ΠΣΕΕΠ στην τροποποίηση του Συμβολαίου Groupama, η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ θα καταθέσει πρόταση μομφής.
Μετά τις διαβεβαιώσεις του Προέδρου ΠΣΕΕΠ, ότι ο Πρόεδρος ΠΣΕΕΠ, μόνο μια σκέψη έχει καταθέσει σε επικείμενη αλλαγή, η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ θεώρησε ότι δεν πρέπει να κατατεθεί η πρόταση μομφής.
Προτείναμε να πάμε όλοι μαζί στην Διοίκηση, ούτως ώστε να δοθούν οι αναγκαίες εξηγήσεις.
Ο Πρόεδρος ΠΣΕΕΠ, απομακρύνθηκε για 5 λεπτά, για να μιλήσει με τον Γενικό Δ/ντή Προσωπικού. Επανήλθε, ανέφερε ότι δεν μπορεί να τον βρει και θα μας ειδοποιήσει.
Στις 5 το απόγευμα ειδοποιηθήκαμε για έκτακτο Δ.Σ.
Ξεκινώντας την εισήγηση ο Πρόεδρος ΠΣΕΕΠ μας καταθέτει την επιστολή ΠΣΕΕΠ προς τον Γενικό Δ/ντη Προσωπικού με αρ. πρωτ. 383 και ημερομηνία 05/08/11(!), την οποία επισυνάπτουμε, όπου για λογαριασμό του Δ.Σ, συμφωνεί για την τροποποίηση του Συμβολαίου Groupama, ξεχνώντας σκοπίμως (;) να γράψει ότι η όλη συμφωνία τελεί υπό την αίρεση των οργάνων του Σωματείου και ότι η ΕΛΠΕ προχώρησε στην τροποποίηση του Συμβολαίου χωρίς να την δώσει στο Σωματείο.
Και συνεχίζει ο Πρόεδρος ΠΣΕΕΠ, στη συνεδρίαση να αναφέρει ότι, τώρα που η ΕΛΠΕ παρέδωσε την τροποποίηση του Συμβολαίου, θα πάει σε Γενικό Συμβούλιο για την επικύρωση αυτού.
Αυτόματα όλοι καταλάβαμε τι έχει γίνει.
Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ κατέθεσε πρόταση μομφής για όλη αυτή την παρωδία.
Η πρόταση μομφής αφορά την αντικαταστατική λειτουργία του Προέδρου, που ζημιώνει στην συγκεκριμένη περίπτωση τους εργαζομένους, αλλοιώνοντας εν κρυπτώ το συμβόλαιο μας.
Επί του περιεχομένου της τροποποιητικής πράξης του Συμβολαίου, η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ θα καταθέσει την πρότασή της στο όργανο του Γενικού Συμβολαίου, που θα αποτελέσει και την πρόταση της Γενικής Συνέλευσης.
Η όλη αυτή σαθρή διαδικασία, που ακολούθησε το Προεδρείο, η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ θα χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα- ένδικα και μη, που θα κρίνει.
Προκαλούμε το Προεδρείο να δώσει το CD των πρακτικών των συνεδριάσεων της 31/05/12 σε όποιον εργαζόμενο θέλει να μάθει την αλήθεια. Εάν δεν το πράξει, οποιοσδήποτε συνάδελφος, το επιθυμεί, μπορεί να το ζητήσει από την ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ.
Στο Γενικό Συμβούλιο, θα αποδείξουμε γιατί όλα αυτά ήταν παρωδία από πλευράς του Προεδρείου του ΠΣΕΕΠ.
Σε επόμενη ανακοίνωση μας θα αναφερθούμε σε άλλα σοβαρά θέματα των εργαζομένων ΕΛΠΕ.

ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ










Στα Πρόθυρα Ενός Μεγάλου Στρατηγικού «Deal» Ιράν-Δύσης




Αρκετές είναι οι ενδείξεις που υπάρχουν το τελευταίο διάστημα για μία αφανή προσπάθεια επαναπροσέγγισης Ιράν-Δύσης, η οποία, όμως, αν ευοδωθεί, θα αποτελέσει στρατηγικής σημασίας εξέλιξη τόσο σε επίπεδο διεθνών σχέσεων, όσο και στον τομέα της ενέργειας, ενώ στους πλέον ωφελημένους από την νέα κατάσταση θα είναι και η Ελλάδα. Σε γενικές γραμμές, όπως ανέφερε στην πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του στο «6th South East Europe Energy Dialogue» του ΙΕΝΕ, ο Δρ. Narsi Ghorban, Γραμματέας Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ιρανικής Επιτροπής του International Chamber of Commerce, στο πλαίσιο αυτού του «deal », το Ιράν θα προχωρήσει σε «πάγωμα» του πυρηνικού του προγράμματος, με αντάλλαγμα την ομαλοποίηση των σχέσεών του με τις δυτικές χώρες. 
Όπως παρατήρησε, το τελευταίο διάστημα υπάρχουν πολύ ενθαρρυντικά σημάδια στις συνομιλίες...............ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ

Citypress-gr®: Σήμερα 1η Ιουνίου 2012 φιμώθηκαν τα Ελληνικά Blog...

Citypress-gr®: Σήμερα 1η Ιουνίου 2012 φιμώθηκαν τα Ελληνικά Blog...: Από σήμερα, 1η Ιουνίου, τίθεται σε ισχύ η νέα νομοθεσία που αφορά τα blogs, σύμφωνα με την οποία όλα τα ελληνικά blogs με κατάληξη ".com"...

Οι Ιδιώτες Παραγωγοί Προ του Ενδεχομένου Έλλειψης Φυσικού Αερίου




Έντονη δραστηριότητα παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες και ώρες στους κόλπους των ιδιωτών ηλεκτροπαραγωγών, εξαιτίας των ανακοινώσεων της ΔΕΠΑ σχετικά με την αποπληρωμή των εισαγωγών αερίου από το εξωτερικό. Η ΔΕΠΑ έχει προειδοποιήσει ότι η ελληνική αγορά ενδέχεται να αντιμετωπίσει πρόβλημα λόγω της έλλειψης ρευστότητας και ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει μια λύση άμεσα.
Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιώτες παραγωγοί θα πρέπει με τη σειρά τους να προετοιμαστούν κατάλληλα για την δύσκολη συνέχεια και για αυτό το λόγο τα τελευταία εικοσιτετράωρα γίνονται συνεχείς διαβουλεύσεις προς την κατεύθυνση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες του energia. gr. 
ΠΗΓΗ://www.energia.gr

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ;

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ

Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ: Πάγωμα ιδιωτικοποίησεων, υπό δημόσιο έλεγχο ξανά ο ΟΤΕ | ΠαραΠολιτική | Εκλογές 2012

Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ: Καμία απόλυση στο Δημόσιο, κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων | ΠαραΠολιτική | Εκλογές 2012

Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ: Καμία απόλυση στο Δημόσιο, κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων | ΠαραΠολιτική | Εκλογές 2012

ΠΑΛΙ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ: Άοπλη η ΕΛΑΣ στις διαδηλώσεις, διάλυση των ΜΑΤ | ΠαραΠολιτική | Εκλογές 2012

Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ: Άοπλη η ΕΛΑΣ στις διαδηλώσεις, διάλυση των ΜΑΤ | ΠαραΠολιτική | Εκλογές 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΣΤΗ ΓΕΝΟΠ



Δυστυχώς στο θέατρο του παραλόγου (τους), η ευθιξία, η ευσυνειδησία και η συνέπεια εκλαμβάνονται ως υποκρισία και συκοφαντία; 
Διαβάζοντας κανείς την Θεατρική Πράξη Νο …. (πραγματικά έχουμε χάσει τον λογαριασμό) της Παράστασης «Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται» δε μπορεί παρά να έχει πείσει, πια, τον εαυτότου για το ποιος/ποιοι είναι αυτοί που πραγματικά υποκρίνονται, εκτίθενται, παίζουν, ειρωνεύονται,
συκοφαντούν.
Ως ηγεσία του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, τιμώντας στο έπακρο την εκπροσώπηση των χιλιάδων εργαζόμενων –όπως από τους ίδιους μας έχει ανατεθεί - θα πρέπει να γνωρίζεται ότι ειδικά τούτη την χρονική περίοδο είμαστε σφόδρα απασχολημένοι με τα ζητήματα που καίνε εργαζόμενους και επιχείρηση και δυστυχώς δεν έχουμε την πολυτέλεια του ελεύθερου χρόνου ώστε να τον σπαταλούμε σε ανακοινώσεις εντυπωσιασμού
Επειδή όμως στην παραπληροφόρηση και τον αποπροσανατολισμό δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ, διευκρινίζουμε ότι:
Σε ότι έχει να κάνει με την πρότασή για περικοπή του οικογενειακού επιδόματος (επίδομα συζύγου), πρόκειται για μία πρόταση η οποία στηρίζεται και εξηγείται με τους ακόλουθους λόγους: Ο πρώτος λόγος αφορά στον ίδιο τον Νόμο 4046/12 (Μνημόνιο 2) και την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) στην όποια αναφέρεται ότι τα μόνα επιδόματα που διατηρούνται -μεταξύ των άλλων- επιδομάτων είναι το επίδομα τέκνων.
Ο δεύτερος -και ίσως ο ουσιαστικότερος λόγος- έχει να κάνει με το γεγονός ότι στην περίπτωση που υιοθετηθεί η πρότασή του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, τότε για την περικοπή της μισθοδοσίας θα χρειαστεί να κοπεί λιγότερο από ένα κλιμάκιο και όχι τα δύο κλιμάκια που περικόπτει σήμερα η διοίκηση με την δική σας συγκατάθεση. Συνεπώς το αποτέλεσμα που θα προκύψει θα είναι καλύτερο όχι μόνο για τους 2.614 συναδέλφους που δεν έχουν άλλα επιδόματα, αλλά σχεδόν και για το σύνολο του προσωπικού της επιχείρησης.
Επιπρόσθετα, η σύνταξη που θα προκύπτει θα είναι μεγαλύτερη και δεν θα επηρεάσει αρνητικά ούτε και αυτούς που πλαφονάρουν (αφού είναι πλέον γνωστό ότι στο πλαφόν της σύνταξης εντάσσονται και τα οικογενειακά επιδόματα).
Επίσης, εάν κοπεί το επίδομα συζύγου σημαίνει ότι θα κοπεί και από όσους μισθωτούς είναι μισθολογικά στο πλαφόν αφού το επίδομα συζύγου καταβάλλεται πλέον του πλαφόν. Άρα, αρκετοί υψηλόμισθοι εργαζόμενοι, κυρίως διευθυντικά στελέχη...........
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ (ΜΑΣΙΝΑ)