Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Αγωγός TAP: Προχωρά με ταχύτητα η κατασκευή, ακόμα 700 κομμάτια στην Αλεξανδρούπολη

Αποτέλεσμα εικόνας για αγωγοί φυσικού αερίου
Από το kavalapress.gr
700 σιδερένια κομμάτια του αγωγού που θα δημιουργήσει τον Αγωγό TAP παρελήφθησαν από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στις 18 Αυγούστου.

Δεν είναι τα πρώτα κομμάτια αφού πρόσφατα είχαν επίσης παραληφθεί από το λιμάνι της Καβάλας γύρω στα 500 κομμάτια. Σύμφωνα με το σχέδιο κατασκευή θα χρησιμοποιηθούν περίπου 53.000 κομμάτια αγωγού για να ολοκληρωθεί ο Αγωγός ΤΑΡ από άκρη σε άκρη.

Από αυτά τα 32.000 κομμάτια θα ενωθούν στην..

Η NASA ετοιμάζει ρομπότ για το «Ταξίδι στον Άρη»

Αποτέλεσμα εικόνας για Η NASA ετοιμάζει ρομπότ για το «Ταξίδι στον Άρη»
Από το naftemporiki.gr
Η NASA σε συνεργασία με το Space Center Houston, το Official Visitor Center του NASA Johnson Space Center και τη NineSigma, μία διεθνή οργάνωση συμβούλων καινοτομίας, έχει ανοίξει τις εγγραφές για έναν νέο διαγωνισμό, το Space Robotics Challenge. Το event αυτό επιδιώκει να αναπτύξει τις δυνατότητες των ανθρωποειδών ρομπότ που θα βοηθούν τους αστροναύτες στο ταξίδι τους προς τον Άρη.

Η Space Robotics Challenge είναι ένας διαγωνισμός ύψους ενός εκατ. δολαρίων με στόχο την αύξηση της επιδεξιότητας των ρομπότ. Οι ομάδες πρέπει να προγραμματίσουν ένα εικονικό ρομπότ, στα πρότυπα του Robonaut 5 της NASA (R5) για να μπορεί να πραγματοποιεί μια σειρά εργασιών σε εξομοίωση, λαμβάνοντας υπόψη και την καθυστέρηση στις επικοινωνίες μεταξύ Άρη και Γης.

Η NASA ενδιαφέρεται για την αύξηση των δυνατοτήτων των ρομπότ τόσο για την εξερεύνηση του διαστήματος όσο και ..

Βιντεοπροβολές πάνω σε αποσυρμένα πλοία στον κόλπο της Ελευσίνας

Αποτέλεσμα εικόνας για Βιντεοπροβολές πάνω σε αποσυρμένα πλοία στον κόλπο της Ελευσίνας
Από το naftikachronika.gr
Το Eye’s Walk Digital Festival αποτελεί ένα καινοτόμο φεστιβάλ που συνδυάζει τη σύγχρονη digital τεχνολογία, το video installation & performing art και το design εμπειρίας με το ιδιαίτερο πολιτισμικό υπόβαθρο της Ερμούπολης στη Σύρο.

Μετά από 2 χρόνια επιτυχημένης πορείας, το Eye’s Walk Digital Festival αποτελεί ένα καινοτόμο τεχνολογικά και πολιτισμικά φεστιβάλ τόσο στο Αιγαίο όσο και στα Βαλκάνια, καθώς αξιοποιεί το δημόσιο χώρο και την αρχιτεκτονική του και δημιουργεί εμπειρίες που απλώνονται στην κοινότητα.

Εκτός από την Ερμούπολη, φέτος θα παρουσιάσει το νέο του έργο με τίτλο «Europass» και στην Ελευσίνα, στις 30 Αυγούστου, στο πλαίσιο των Αισχυλείων 2016.

Κομβικό στοιχείο του έργου είναι ..

Η Κλίντον, ο Τραμπ, ο σύμβουλος του Ομπάμα και η κλιματική αλλαγή. Μέρος 3ο, ο απίστευτος σύμβουλος.


Από το greeklignite.blogspot.gr
Κλείνουμε σήμερα την τριλογία "Η Κλίντον, ο Τραμπ, ο σύμβουλος του Ομπάμα και η κλιματική αλλαγή". Στο 1ο μέρος είδαμε την Κλίντον και τα κατορθώματά της, στο 2ο μέρος τον απρόβλεπτο Τραμπ, που ή θα φάει το κεφάλι του ή θα βγει Πρόεδρος και στο 3ο μέρος θ' αναφερθώ στον απίστευτο σύμβουλο του Ομπάμα (ή μάλλον τον απίστευτο Ομπάμα;). Η ανάρτηση είναι εκτενής, αλλά αξίζει τον κόπο να οπλιστείτε με υπομονή, καθώς μπορώ μάλλον να εγγυηθώ με ασφάλεια πως θα φρίξετε μ' αυτά που θα διαβάσετε. Όπως έφριξα κι εγώ όταν μου έστειλε ένα σύνδεσμο αναγνώστρια του ιστολογίου, την ευχαριστώ.

Ο Ομπάμα εκλέχθηκε για πρώτη φορά Πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου του 2008 και ανέλαβε καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου 2009. Πριν ακόμα αναλάβει καθήκοντα, το Δεκέμβριο 2008, όρισε ως Διευθυντή του Λευκού Οίκου για θέματα επιστήμης και τεχνολογίας τον John Holdren, καθηγητή του Χάρβαρντ. Ο Holdren ήταν μεταξύ των συμβούλων του Κλίντον στο διάστημα 1994-2001, παρέμεινε στη θέση Διευθυντή του Λευκού Οίκου για όλη την οκταετία του Ομπάμα κι αυτός ο διορισμός φαίνεται να εξηγεί πολλά απ' αυτά που γίνονται στις ΗΠΑ. Και παγκοσμίως.

Ο γεννημένος το 1944 Holdren αποφοίτησε απ' το ΜΙΤ το 1965 κι έκανε το διδακτορικό του στο Στάνφορντ το 1970. Φαίνεται πως στα δυο αυτά φημισμένα πανεπιστήμια πήρε την "επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος", καθώς το 1969 εμφανίζεται με άρθρο για τον υπερπληθυσμό, που "απειλεί τον πλανήτη" και το 1973 με νέο άρθρο, όπου για τις ΗΠΑ θεωρεί πως

Νέος μεταφορικός χάρτης στην Ασία παρακάμπτει το Σουέζ

Αποτέλεσμα εικόνας για Νέος μεταφορικός χάρτης στην Ασία παρακάμπτει το Σουέζ
Από το naftikachronika.gr
Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας δήλωσε ότι η Τεχεράνη και η Μόσχα βρίσκονται σε συνομιλίες για την κατασκευή ενός εργοστασίου υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), το οποίο θα βελτιώσει τις εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου προς το βόρειο Ιράν μέσω του Αζερμπαϊτζάν.

Η αύξηση των αναγκών για κατανάλωση υγροποιημένου φυσικού αερίου και των φορτίων που πρέπει να παραδοθούν από..

Κίνα: Αύξηση των εξαγωγών διυλισμένου πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το capital.gr
Οι εξαγωγές διυλισμένου πετρελαίου της Κίνας συνέχισαν να αυξάνονται τον Ιούλιο, υπογραμμίζοντας την στροφή της χώρας, η οποία προσπαθεί να γίνει ο μεγαλύτερος προμηθευτής βενζίνης και diesel στην περιοχή, καθώς η εγχώρια ζήτηση μειώνεται.

Τον Ιούλιο, οι εξαγωγές βενζίνης της Κίνας υπερδιπλασιάστηκαν στους 970.000 τονους ενώ οι εξαγωγές πετρελαίου, σχεδόν τριπλασιάστηκαν στους 1,53 εκατ. τόνους, ανέφερε η κινεζική στατιστική υπηρεσία.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ..

Μαμάντοφ : Είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις από την κυβέρνηση για να ξεμπλοκάρει το ντιλ του ΔΕΣΦΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαμάντοφ : Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις από την κυβέρνηση για να ξεμπλοκάρει το ντιλ του ΔΕΣΦΑ
Από το energypress.gr
Αν και η επικοινωνία με την ελληνική πλευρά έχει διακοπεί, από την ημέρα ψήφισης στη Βουλή της ρύθμισης Σκουρλέτη για τα ανακτήσιμα έσοδα του ΔΕΣΦΑ, εντούτοις για τους Αζέρους η υπόθεση παραμένει σύμφωνα με τις πληροφορίες, ανοικτή. 

Δίχως αυτό να σημαίνει ότι οι πιθανότητες να μην ναυαγήσει το ντιλ είναι πολλές, η Socar αναμένει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τις προτάσεις του αρμόδιου υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, προκειμένου να ξεμπλοκάρει η αποκρατικοποίηση, και να δοθεί μια λύση που θα κρατήσει ζωντανή την υπόθεση πώλησης του 66% του ΔΕΣΦΑ.

Αλλά οι Αζέροι, στο πλαίσιο προφανώς του ιδιότυπου μπραντεφέρ που βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να..

Πετρέλαιο: Το λιπαντικό της παγκόσμιας οικονομίας

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το avgi.gr
Οι χαμηλές πτήσεις των τιμών, η γεωπολιτική και η κλιματική αλλαγή

Η τιμή της βενζίνης στα πρατήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης κυμαινόταν αυτές τις μέρες της μεγάλης εξόδου γύρω στα 1,4 ευρώ το λίτρο. Και παρά το γεγονός ότι τα βενζινάδικα περνούν αμέσως στους πελάτες τους κάθε σεντ της ανόδου στην τιμή του αργού στα χρηματιστήρια του κόσμου -όταν πέφτει καθυστερούν χαρακτηριστικά-, εδώ και μήνες μεγάλες διακυμάνσεις δεν βλέπουμε. Όχι ότι η βενζίνη είναι φθηνή, αλλά απέχει πολύ από τα 1,8 ευρώ το λίτρο που πληρώναμε πριν από λίγα καλοκαίρια - όταν, μάλιστα, οι ειδικοί φόροι στα καύσιμα ήταν χαμηλότεροι.

Κι αυτό διότι στην παγκόσμια αγορά υπάρχει υπερπροσφορά αργού πετρελαίου, καθώς οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες δεν κλείνουν τις στρόφιγγες. Μέχρι πολύ πρόσφατα, όταν οι τιμές ήταν χαμηλές, η πρώτη κίνηση του ΟΠΕΚ, του κλαμπ του πετρελαίου, ήταν να πείθει τα μέλη του να μειώνουν την παραγωγή. Τώρα πια η...

ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για γσεε
Από το gsee.gr
Οι δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κατρούγκαλου, στην Κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Real News σχετικά με τη χρηματοδότηση των συνδικάτων, είναι ξεκάθαρο ότι εντάσσονται στην επιχείρηση κατασυκοφάντησης του συνδικαλιστικού κινήματος από την Κυβέρνηση, φαινόμενο σύνηθες τα τελευταία 7 χρόνια πριν από κάθε απορρυθμιστική ενέργεια.
Το θέμα της εύρυθμης οικονομικής λειτουργίας όλων των πυλώνων της δημοκρατίας, αποτέλεσε βασική προτεραιότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης. Με την ψήφιση του πλέον ιστορικού και εμβληματικού μεταπολιτευτικού νομοθετήματος, δηλαδή του Ν.1264/1982 και σωρεία δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων που ακολούθησαν, το συνδικαλιστικό κίνημα εκδημοκρατίστηκε, ανεξαρτητοποιήθηκε και απέκτησε λειτουργική και οικονομική αυτοτέλεια.
Η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει την..