Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Έντονος προβληματισμός για τον πολλά υποσχόμενο αγωγό LNG της Αυστραλίας

Από το naftikachronika.gr
Τα τεράστια οικονομικά οφέλη που αναμένονταν από το φιλόδοξο έργο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Papua New Guinea δεν έγιναν ορατά και η οικονομία της χώρας δείχνει να έχει υποχωρήσει.

Αυτά καταδεικνύει έκθεση του Ερευνητικού Κέντρου Jubilee Australia Research, σύμφωνα με την οποία τα εισοδήματα των νοικοκυριών και η απασχόληση έχουν..

Γρηγορίου (ΕΛΠΕ): Καταφέραμε να φέρουμε κορυφαίους παίχτες

Από το insider.gr 
Στις συνεργασίες των ΕΛΠΕ με διεθνείς ομίλους στον κλάδο της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων και στις προοπτικές που βλέπει ο όμιλος για το upstream τα επόμενα χρόνια, αναφέρθηκε ο κ. Γιάννης Γρηγορίου, Γενικός Διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ μιλώντας στο 3ο Διεθνές Συνέδριο της ΗΑΕΕ.

«Λειτουργούμε στην Ελλάδα για πάρα πολλά χρόνια αρχικά σαν δημόσια επιχείρηση και τώρα ως ιδιωτική. Υπάρχει το σύστημα..

Total: Ελπίζουμε ότι οι έρευνές μας θα έχουν επιτυχία

Από το insider.gr
Στη δραστηριότητά της στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις έρευνες για υδρογονάνθρακες στο οικόπεδο 2 στο Ιόνιο οι οποίες ξεκίνησαν στις 15 Μαρτίου σε κοινοπραξία με τα ΕΛΠΕ και την ιταλική Edison, αναφέρθηκε ο κ. Nick Fretwell, αντιπρόεδρος της Total για την περιοχή της Κασπίας και της Νότιας Ευρώπης.

Ο κ. Fretwell αναφέρθηκε στις προκλήσεις για το οικόπεδο 2 σημειώνοντας..

Tellurian: Ο ρόλος των ΗΠΑ στην παγκόσμια αγορά LNG

Από το worldenergynews.gr
Στο ρόλο των ΗΠΑ στην παγκόσμια αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Tellurian, Τάρεκ Σούκι, μιλώντας στο 3ο Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνει η Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία στις 3-5 Μαΐου.
«Η ανάδυση της αγοράς Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) έχει ήδη..