Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

ΕΕ: Σημαντικές οι ενεργειακές προκλήσεις για την Ελλάδα

Από το worldenergynews.gr
Η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών  στην  Ελλάδα θα απαιτήσει σημαντικές επενδύσεις. Η εκτίμηση αυτή περιλαμβάνεται  στο τμήμα  της τρίτης  έκθεσης της ΕΕ για την Ενεργειακή Ένωση που αφορά  στις μακροοικονομικές επιπτώσεις των ενεργειακών δραστηριοτήτων.
Η  ενέργεια και οι μεταφορές είναι καθοριστικοί τομείς για τη συνολική λειτουργία της οικονομίας, καθώς συμβάλουν..

Blockchain: μια νέα τεχνολογία, που κυριολεκτικά και μεταφορικά "θα μας αλλάξει τα φώτα";


Από το greeklignite.blogspot.gr
Distributed ledger technology, Blockchain technology, Ethereum, Enerchain, Tobalaba και άλλες παρόμοιες εξωτικές λέξεις φαίνεται να μπαίνουν για τα καλά στη ζωή μας, όσο κι αν ο εκστασιασμένος με την ιδέα της "ενεργειακής δημοκρατίας" Σύριζα δεν φαίνεται καν "να τις έχει πάρει χαμπάρι". Καλά, για τους άλλους δεν το συζητάμε, τις τελευταίες ημέρες βολοδέρνουν κάπου μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Υεμένης, καθώς μάλλον τη δουλειά την πήραν άλλοι κι οι χαμένοι σκύλιασαν.

Το Blockchain είναι μια βάση δεδομένων όπου καταχωρούνται ..

Η Γαλλία επενδύει σε εναλλακτικά ναυτιλιακά καύσιμα

Από το naftikachronika.gr
Οι νέοι διεθνείς κανονισμοί που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος μέσα από την χρήση εναλλακτικών ναυτιλιακών καυσίμων, «καθαρότερων» συγκριτικά με το βαρύ μαζούτ και το πετρέλαιο diesel, ωθούν τις κυβερνήσεις παγκοσμίως να αναλάβουν πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας, Edouard Philippe, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ναυτιλιακό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Χάβρη, ανακοίνωσε..

Ο παγκόσμιος χάρτης της αγοράς πετρελαίου το 2016

Από το worldenergynews.gr
H απόλυτη κυριάρχος της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου παραμένει η Σ. Αραβία με τις εξαγωγές της να φθάνουν στα 136,2 δισ. δολάρια και το μερίδιο αγοράς να φθάνει το 20,1% ακολουθούμενη από την Ρωσία η οποία κατέχει μερίδιο 10,9%.
Η ιστοσελίδα HowMuch συγκέντρωσε ..