Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

Η μετάβαση στην καθαρή ενέργεια εξοικονομεί 500 εκατ. δολάρια στις ανθρωπιστικές οργανώσεις

Από το worldenergynews.gr
Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις και οργανισμοί θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια, επιλέγοντας καθαρή ενέργεια έναντι των ορυκτών καυσίμων σε περιοχές πολέμου και καταστροφών, σύμφωνα με report του παγκόσμιου think-tank Chatham House  που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις δαπάνησαν περίπου το 5% των κεφαλαίων τους - ή περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια - για ντίζελ πέρυσι και θα μπορούσαν να ..

«Πατέντα από 94χρονο Έλληνα: Ρεύμα από τα κύματα της θάλασσας»

Από το apocalypsejohn.com
Mια απίστευτη εφεύρεση ενός… 94χρονου Έλληνα υπόσχεται να αλλάξει τα ενεργειακά δεδομένα στη χώρα καθώς υπόσχεται την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από τα κύματα της θάλασσας.

Λίκνο ασίγαστο όταν όλοι κοιμούνται
Με αφορμή το άρθρο «Οσα φέρνει ο άνεμος!», ένας αναγνώστης έθεσε μια επιπλέον πτυχή του ζητήματος: «Η διαφορά στην ενεργειακή απόδοση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι η διάρκεια και η ενεργειακή πυκνότητα. Καθώς η ενεργειακή πυκνότητα του νερού είναι 800 φορές μεγαλύτερη εκείνης του ανέμου, ακόμη και ένας μικρός κυματισμός φτάνει για να ενεργοποιήσει έναν πλωτήρα.
Ως προς τη διάρκεια, όταν ο άνεμος..

Ολλανδία: Mείωση 75% στην παραγωγή του μεγαλύτερου πεδίου φυσικού αερίου της Ευρώπης έως το 2023

Από το worldenergynews.gr
Η παραγωγή φυσικού αερίου στην σεισμογενή περιοχή Groningen θα μειωθεί κατά τουλάχιστον 75% τα επόμενα πέντε χρόνια, ενόψει του προβλεπόμενου τερματισμού της εξόρυξης.

Η ολλανδική κυβέρνηση αποφάσισε φέτος, να διακόψει το 2030 το μεγαλύτερο πεδίο φυσικού αερίου της Ευρώπης, επειδή δεκαετίες εξόρυξης είχαν..

Στην αντεπίθεση ο Euroasia: Άκυρες οι αποφάσεις της ΡΑΕ για τη διασύνδεση Κρήτη - Αττική, πιθανή η δικαστική προσφυγή


Από το worldenergynews.gr
Με το ποσό των 356 εκατ. ευρώ υπολογίζει η κοινοπραξία του Euroasia πως θα επιβαρυνθούν οι Έλληνες καταναλωτές στην περίπτωση που η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτη – Αττική προχωρήσει ως εθνικό έργο. 

H εκτίμηση αυτή συμπεριλαμβάνεται σε ένα πεντασέλιδο κείμενο που απέστειλε ο Εuroasia την περασμένη Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στη ΡΑΕ στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης του Δεκαετούς Προγράμματος Ανάπτυξης (ΔΠΑ) του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΜΗΕ) για τα έτη 2019-2028. 

Η τοποθέτηση του Εuroasia αποτελε..