Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Αντικείμενο στον Άρη θυμίζει Εξάρτημα Αρχαίου Μηχανήματος

Από το diadrastika.com
Μυστηριώδης εικόνα από το curiosity rover της NASA φαίνεται να δείχνει ερείπια στον πλανήτη Άρη. Το περίεργο αντικείμενο φαίνεται να έχει τέλειες διαμορφωμένες γραμμές, αυλακώσεις, κύκλους, και ξεχωρίζει σαφώς από το υπόλοιπο τοπίο.

Ο πλανήτης Άρης έχει εξάψει τη φαντασία μας για αιώνες, ακόμη και χιλιάδες χρόνια πριν, αρχαίοι πολιτισμοί γνώριζαν ότι ο Άρης ήταν ένας ιδιαίτερος πλανήτης. Μα γιατί; Είναι ακριβώς λόγω του ιδιόμορφου κόκκινου χρώμα του στον ουρανό; Ή είναι κάτι άλλο;

Τα τελευταία δύο χρόνια, έχουμε μάθει πολλά για τον πλανήτη Άρη. Γνωρίζουμε ότι δεν είναι ένας έρημος, άγονος και νεκρός πλανήτης, όπως οι ερευνητές πίστευαν στο μακρινό παρελθόν.

Γνωρίζουμε ότι..

Η Statoil ενισχύει την θέση της στην Θάλασσα του Μπάρεντς

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Statoil ενισχύει την θέση της στην Θάλασσα του Μπάρεντς
Από το naftikachronika.gr
Ο νορβηγικός πετρελαϊκός κολοσσός Statoil σχεδιάζει να προχωρήσει σε νέες εξερευνήσεις για ύπαρξη απολήψιμων ποσοτήτων πετρελαίου αλλά και φυσικού αερίου σε πολλές περιοχές της Θάλασσας του Μπάρεντς μέσα στο 2017, με στόχο να ενισχύσει την θέση της στη συγκεκριμένη περιοχή της νορβηγικής υφαλοκρηπίδας έναντι των ανταγωνιστών της, αλλά και να διασφαλίσει τα σημερινά επίπεδα παραγωγής της.

Πιο συγκεκριμένα για το 2017 η Statoil εκτιμάται ότι ..

Ο Ερντογάν, ο Τσίπρας, οι Αμερικανοί και οι υδρογονάνθρακες της Ανατολικής Μεσογείου

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το mignatiou.com
 Από το 2011 η Τουρκία του Ερντογάν κυκλοφορεί τον παρακάτω χάρτη, που δείχνει την υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Πρόκειται  ξεκάθαρα για μια εξόφθαλμη παραβίαση των κανόνων του UNCLOS III. Παραχωρεί στη Ρόδο, στην Κάρπαθο και στο Καστελόριζο μόνο 6 ν.μ. χωρικά ύδατα και καμία  υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ. 

Δίνει ελάχιστη υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ στο βόρειο τμήμα της Κρήτης και παριστάνει ότι η Τουρκία διαθέτει, σε μεγάλη έκταση, μια τεράστια υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ, που συνορεύει με την Αιγυπτιακή ΑΟΖ. Υποτίθεται ότι αυτή η οριοθέτηση είναι σύμφωνη με την αρχή της ευθυδικίας, που αποτελεί την  προσφιλή μέθοδο οριοθέτησης της γείτονος. 

Πηγή: Bayram Οztürk1 and Sertac Hami Başeren, The exclusive economic zone debates in the Eastern Mediterranean Sea and fisheries , Journal of Black Sea, Mediterranean Environment Vol.14 : 77-83 (2008)  

 Αυτός είναι ο πιο επικίνδυνος χάρτης που δημοσίευσε ποτέ η Τουρκία και θα συνεχίσει να τον χρησιμοποιεί σε κάθε ευκαιρία, πιστεύοντας ότι δημιουργεί ένα προηγούμενο, μια και η Αθήνα τον αγνοεί αντί να τον αντικρούσει.

 Ο αείμνηστος πρέσβης ..

Δίχως πρόσβαση σε τράπεζες, ιρανικά κεφάλαια δεν θα έρθουν στην Ελλάδα

Αποτέλεσμα εικόνας για Δίχως πρόσβαση σε τράπεζες, ιρανικά κεφάλαια δεν θα έρθουν στην Ελλάδα
Από το energypress.gr
Σχέδια επί χάρτου είναι και θα παραμείνουν οι συνεργασίες με ελληνικά δυιλιστήρια που αναζητά το Ιράν για όσο καιρό θα παραμένουν κλειστές για την Τεχεράνη οι στρόφιγγες των ευρωπαικών τραπεζών.

Κυβερνητικό στέλεχος που λόγω της θέσης του γνωρίζει από πρώτο χέρι το πως συνεχίζει να αντιμετωπίζει η Δύση την Τεχεράνη, μεταδίδει στο energypress.gr, μια επιφυλακτική εικόνα σε σχέση με το κλίμα ενθουσιασμού που καλλιεργείται  για την είσοδο του Ιράν στην ελληνική αγορά δυίλησης πετρελαικών προιόντων.

Από τον Ιανουάριο όποτε και..

(topontiki) ΣΚΛΗΡΟ «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ» ΠΟΚΕΡ ΣΕ δυο ταμπλό

Από το news.makedonias.gr
Άνοιξε το παζάρι κυβέρνησης - θεσμών. Οι δεσμεύσεις και η διαπραγμάτευση για ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ

Το κεφάλαιο «ενέργεια», ένα παιχνίδι για γερά νεύρα μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, άνοιξε με το σκληρό πόκερ να παίζεται σε δυο επίπεδα. Το πρώτο αφορά τις δεσμεύσεις της χώρας που συνδέονται άμεσα με την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ και το δεύτερο αφορά τη σκληρή διαπραγμάτευση για τις τρεις πολύφερνες νύφες, τη ΔΕΗ, τα ΕΛΠΕ και τη ΔΕΠΑ.

Την ίδια ώρα, από τις κινήσεις, τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο, γίνεται φανερό ότι ..

Παραιτήθηκε ο CEO του ΔΕΣΦΑ, Κωνσταντίνος Ξιφαράς

Αποτέλεσμα εικόνας για δεσφα
Από το insider.gr
Την παραίτησή του από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΔΕΣΦΑ υπέβαλε τη Δευτέρα ο Κωνσταντίνος Ξιφαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ξιφαράς ο οποίος είχε αναλάβει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου τον Οκτώβριο του 2013 συναντήθηκε νωρίτερα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη.

Η παραίτηση υποβάλλεται ενώ ..