Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΣΕΕΠ


Έκθεση: 65 χιλιάδες MW χερσαία αιολικά της Ευρώπης υπό ανακατασκευή ή απόσυρση μέχρι το 2028.


Από το greeklignite.blogspot.com
Μια νέα έκθεση της εταιρείας συμβούλων Wood Mackenzie, με τίτλο "European onshore wind lifetime extension (LTE) outlook" δόθηκε στη δημοσιότητα στις 9/9/19. Τιμάται 1990 δολάρια, οπότε περιοριζόμαστε σ' όσα λέει το δελτίο τύπου που συνοδεύει την έκθεση και λέει πως περίπου 65 GW χερσαία αιολικά της Ευρώπης φθάνουν στο τέλος της προγραμματισμένης ζωής τους και περίπου 4GW/έτος θα χρειάζονται ανακατασκευή ή απόσυρση απ' το 2019 μέχρι το 2028.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης, "βιομηχανικά πάρκα" με μέχρι 3 ανεμογεννήτριες δεν ευνοούνται οικονομικά για ανακατασκευή..

Ένας πλανήτης σαν τη Γη: Ήταν η Αφροδίτη κατοικήσιμη;

Από το huffingtonpost.gr
Η Αφροδίτη μπορεί από πολλές απόψεις να μοιάζει με τη Γη- έχει μάλιστα χαρακτηριστεί «αδελφή» της Γης, εξαιτίας του παρόμοιου μεγέθους, μάζας, εγγύτητας στον Ήλιο κ.α.- αλλά από άλλες τόσες διαφέρει, καθώς η επιφάνειά της είναι, χωρίς υπερβολή, μια αφιλόξενη «κόλαση», με τρομακτική πίεση και θερμοκρασία στην επιφάνεια και πυκνά..

ΟΗΕ: Ηλιακό πάρκο με 193 ηλιακά πάνελ δημιουργήθηκε στην οροφή της έδρας στη Νέα Υόρκη - Ένα για κάθε κράτος μέλος

Από το bankingnews.gr
Μήνυμα υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος στέλνει ο ΟΗΕ ο οποίος τοποθέτησε 193 ηλιακά πάνελ στην οροφή της έδρας του, στο ανατολικό Μανχάταν της Νέας Υόρκης, ένα για κάθε χώρα μέλος του ΟΗΕ.

Είχε προηγηθεί η απαγόρευση των πλαστικών μιας χρήσης στις εγκαταστάσεις του σε μια προσπάθεια να εντείνει τις προσπάθειες..

Το χτύπημα στην Aramco και οι γρίφοι για το πετρέλαιο

Από το euro2day.gr
Ένας από τους μεγαλύτερους εφιάλτες της Σαουδικής Αραβίας έγινε πραγματικότητα με τις επιθέσεις της 14ης Σεπτεμβρίου στην μεγαλύτερη εγκατάσταση επεξεργασίας πετρελαίου στη χώρα στην Abqaiq. Το χτύπημα έθεσε εκτός παραγωγής περίπου 5,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Οι αξιωματούχοι της χώρας έσπευσαν να διαβεβαιώσουν τις αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου ότι μπορούν να αποκαταστήσουν κάποια..

Οι "Άρπυιες" επιστρέφουν στο Ιόνιο για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων

Από το thebest.gr
Ο Δίας για να τιμωρήσει το μάντη Φινέα, που αποκάλυπτε τα σχέδιά του για το μέλλον στους ανθρώπους, τον τύφλωσε. Αλλά επειδή ο μάντης συνέχισε να βλέπει τα μελλούμενα, ο Δίας του έστειλε τις Άρπυιες να του αρπάζουν την τροφή ή να τη λερώνουν με τις κουτσουλιές τους, ώστε ο Φινέας να είναι πάντα πεινασμένος. Από το βάσανο αυτό τον απάλλαξαν οι Αργοναύτες όταν πέρασαν από εκεί και σταμάτησαν..

Ο Λάτσης βρήκε ...πετρέλαιο!

Από το efsyn.gr
Η κυβέρνηση θέλει να δώσει προίκα στον «εθνικό επενδυτή» τα Ελληνικά Πετρέλαια μαζί με τις συμμετοχές τους στις έρευνες για κοιτάσματα υδρογονανθράκων ● Τι κρύβεται πίσω από τον άγονο διαγωνισμό του Απριλίου και την υπαναχώρηση του Ομίλου Λάτση από τη συμφωνία με το ΤΑΙΠΕΔ για πώληση και δικού του ποσοστού μετοχών ● Πώς μπορεί να συνδέονται οι δανειακές υποχρεώσεις της Paneuropean με την..