Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Η Αλγερία προωθεί νέο ενεργειακό νόμο για την προσέλκυση ξένων επενδυτών

Από το worldenergynews.gr
Η κατώτερη κοινοβουλευτική επιτροπή της Αλγερίας ψήφισε ένα νέο νόμο για την ενέργεια, ώστε οι επενδύσεις στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου να είναι πιο ελκυστικές για τις ξένες εταιρείες.

Η χώρα μέλος του ΟΠΕΚ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό..

Η Gazprom πούλησε ποσοστό 3,6% σε έναν επενδυτή έναντι 3 δισ. δολ.

Από το worldenergynews.gr
Η Gazprom ανακοίνωσε την Παρασκευή 22/11/2019 ότι κέρδισε σχεδόν 3 δισεκατομμύρια δολάρια από την πώληση ενός ποσοστού 3,6%, το οποίο σύμφωνα  με στοιχεία του χρηματιστηρίου αγοράστηκε από έναν μόνο επενδυτή, του οποίου η ταυτότητα δεν αποκαλύφθηκε.

Η πώληση μετοχών, μέσω..

Παπαθανασίου: Στόχος των ΕΛΠΕ η μείωση της εξάρτησης από ρυπογόνες τεχνολογίες

Από το euro2day.gr
«Η Ελληνικά Πετρέλαια, με συνεχείς επενδύσεις και ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό, υλοποιεί με επιτυχία τη μετάβαση στο νέο παραγωγικό αναπτυξιακό μοντέλο, με κύριο άξονα τον Ενεργειακό & Ψηφιακό Μετασχηματισμό», επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικά ΠετρέλαιαΕΛΠΕ +0,23% κ. Γιάννης Παπαθανασίου κατά ..

Ο Παναγιώτης Κοντουσιάδης, Πρόεδρος της ΠΟΕ, για το θέμα των εργολαβικών υπαλλήλων του ΔΕΣΦΑ


Ισοδύναμες με τους ρύπους 20 χωρών της ΕΕ οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τις θαλάσσιες μεταφορές στην Ευρώπη

Από το energypress.gr
Κάθε χρόνο οι θαλάσσιες μεταφορές στην Ευρώπη εκλύουν 140 εκατ. τόνους CO2 στην ατμόσφαιρα. Μία αρνητική επίδοση για την εξέλιξη του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, που ισοδυναμεί με την οικονομική απόδοση 20 χωρών της ΕΕ και που σύμφωνα με επιστημονικές εκτιμήσεις ενδέχεται να αυξηθεί κατά 33 εκατ. τόνους διοξειδίου τον χρόνο.

Παρά τη διαπιστωμένη τούτη..

Με έξι μήνες καθυστέρηση εγκρίθηκαν οι προδιαγραφές για τη χρήση βιοαιθανόλης στη βενζίνη

Από το energypress.gr
Την απόφαση του Ανώτατου Χημικού Συμβουλίου για την καθιέρωση των προδιαγραφών, λοιπών απαιτήσεων και μεθόδων δοκιμών της βιοαιθανόλης ως βιοσυστατικό στη βενζίνη κίνησης οχημάτων ενέκριναν τα υπουργεία Οικονομικών και Ενέργειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ανώτατο Χημικό Συμβούλιο έλαβε τη σχετική απόφαση στις αρχές του φετινού Μαρτίου, όμως χρειάστηκε..