Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Ρωσία: Aνησυχία για την ποιότητα του πετρελαίου Ουραλίων – Συνάντηση Novak με εκπροσώπους εταιρειών

Από το worldenergynews.gr
H ποιότητα του ρωσικού πετρελαίου βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης του υπουργού Ενέργειας της Ρωσίας με  ανώτερα στελέχη ρωσικών εταιρείες πετρελαίου την Τρίτη 6/2/2018, μια μέρα μετά από δημοσίευμα του Reuters ότι ορισμένα ευρωπαϊκά διυλιστήρια απειλούν να μειώσουν τις αγορές λόγω της επιδείνωσης της ποιότητας.

Συγκεκριμένα η ποιότητα του δείκτη πετρελαίου Ουραλίων  ήταν ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης σε μια συνάντηση στο υπουργείο ενέργειας στη Μόσχα μεταξύ των στελεχών και του υπουργού, Alexander Novak, σύμφωνα με το υπουργείο. 

Πηγή του Reuters, δήλωσε ότι..

Συμβολικός αποκλεισμός της Μοναστηρίου από εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ

Από το seleo.gr
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια, στη Θεσσαλονίκη.

Εργαζόμενοι, διαμαρτυρήθηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια, για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

Οι διαμαρτυρόμενοι έκλεισαν και συμβολικά πέντε λεπτά, την οδό Μοναστηρίου, στο σημείο συγκέντρωσης 

Έκλεισε για επισκευές το μεγαλύτερο διυλιστήριο των Η.Π.Α.

Από το worldenergynews.gr
Το μεγαλύτερο αμερικανικό διυλιστήριο ξεκίνησε τη Δευτέρα 5/2/2018 μια προγραμματισμένη επισκευή, διάρκειας ενός μήνα,  της βασικής μονάδας επεξεργασίας αργού πετρελαίου, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Η Motiva Enterprises ολοκλήρωσε την τερματισμό της μεγάλης μονάδας απόσταξης αργού (CDU) στο διυλιστήριο των..

Ο Δήμος Ασπροπύργου ανακάλυψε το τέλος χρήσης υπεδάφους - Ποια εταιρεία βρέθηκε με χρέος....ανύπαρκτο

Πρόστιμα και προσαυξήσεις στον …αέρα ρίχνουν οι Δήμαρχοι στην προσπάθεια τους να μαζέψουν έσοδα για να συντηρήσουν την εκλογική τους πελατεία μέσα από προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις έργου. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Δήμος Ασπροπύργου, ο οποίος ψάχνει το …

Το παρασκήνιο της γεώτρησης θρίλερ στην «Καλυψώ» (ΧΑΡΤΕΣ)

Από το sigmalive.com
Εν αναμονή των επίσημων αποτελεσμάτων της γεώτρηση της ΕΝΙ στον στόχο «Καλυψώ», του οικοπέδου 9, στην Κυπριακή ΑΟΖ, τα σενάρια και οι πληροφορίες για το μέγεθος του κοιτάσματος κάνουν λόγο για 8-9 τρις κυβικά πόδια (Tcf). Μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο, ο Ειδικός σε θέματα ενέργειας Δρ Ηλίας Κονοφάγος αποκάλυψε πληροφορίες για τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της γεώτρησης το προηγούμενο διάστημα, ενώ παρέθεσε και κάποιες εκτιμήσεις για το κοίτασμα, στη βάση πρόχειρων εκτιμήσεων από χαρτογράφηση της PGS.

«Από επιστημονική άποψη, η γεώτρηση και το ενδεχόμενο εύρημα στην Καλυψώ είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που έχουν συμβεί στην Ανατολική Μεσόγειο, που δεν αφορά μόνο την Κύπρο, αλλά και την Κρήτη και την Ελλάδα γενικότερα. Όπως είπε..

Tο Σχιστολιθικό Πετρέλαιο και η Γεωπολιτική

Από το energia.gr
Την προηγούμενη Τετάρτη, τα στοιχεία για την παραγωγή πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες  έδειξαν ότι έπιασε τα 9,91 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο παραγωγής από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 και όλα δείχνουν ότι η ανοδική τάση θα συνεχισθεί, ξεπερνώντας τα 10 εκατ. βαρέλια ημερησίως, λόγω του σχιστολιθικού πετρελαίου.

Αρκετοί θεωρούν ότι ..