Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

BP Quits Canada’s Oil Sands

 


BP is divesting its last interest in Canada’s oil sands to Canadian firm Cenovus Energy as part of a portfolio reshaping that will see it buy into an offshore oil project in eastern Canada.

BP has agreed to sell its 50-percent interest in the Sunrise oil sands..

Ιταλία: Στο τραπέζι η εθνικοποίηση του διυλιστηρίου της Lukoil

 



Ο υπουργός οικολογικής μετάβασης της Ιταλίας δήλωσε το Σάββατο ότι η εθνικοποίηση ήταν μεταξύ των επιλογών για το ιταλικό διυλιστήριο της Lukoil που εδρεύει στο νησί της Σικελίας.

Στα τέλη Μαΐου, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σε ένα σταδιακό εμπάργκο, με ορισμένες εξαιρέσεις, του ρωσικού αργού και η απαγόρευση των θαλάσσιων..

Αποκάλυψη σοκ για τη Γαλλία: Αύξησε τις εισαγωγές ορυκτών καυσίμων από τη Ρωσία!



 Η Ρωσία συσσώρευσε έσοδα 93 δισεκατομμυρίων ευρώ χάρη στις εξαγωγές ορυκτών καυσίμων τις πρώτες 100 ημέρες του πολέμου, με το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αυτού να προέρχεται από την ΕΕ, σύμφωνα με έκθεση ανεξάρτητου κέντρου μελετών. 

Η έκθεση, που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, φέρνει σε ιδιαίτερα..

Τιμές βενζίνης το λίτρο παγκοσμίως 06-Ιουν-2022

 


Η μέση τιμή της βενζίνης σε όλο τον κόσμο είναι 1,43 Δολάριο ΗΠΑ ανά λίτρο. Ωστόσο, υπάρχει σημαντική διαφορά σε αυτές τις τιμές μεταξύ των χωρών. Κατά γενικό κανόνα, οι πλουσιότερες χώρες έχουν υψηλότερες τιμές ενώ οι φτωχότερες χώρες και οι χώρες που παράγουν και εξάγουν πετρέλαιο έχουν σημαντικά χαμηλότερες τιμές. Μια αξιοσημείωτη εξαίρεση είναι οι ΗΠΑ που είναι μια οικονομικά προηγμένη χώρα αλλά..

Το Ηνωμένο Βασίλειο στέλνει δισεκατομμύρια λίτρα βενζίνης στις ΗΠΑ, όπου είναι φθηνότερο

 


Οι οδηγοί στο Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζουν τιμές ρεκόρ βενζίνης, ωστόσο η χώρα εξάγει εκατομμύρια λίτρα καυσίμου κάθε μήνα στις ΗΠΑ, όπου οι αυτοκινητιστές πληρώνουν λίγο περισσότερο από το μισό για να γεμίσουν τις δεξαμενές τους.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τη δεύτερη υψηλότερη τιμή βενζίνης μεταξύ της Ομάδας των 20 μελών — μόνο οι Γάλλοι οδηγοί πληρώνουν περισσότερα. Και οι τιμές της..

Έκθεση: «Ζαλίζουν» τα έσοδα της Ρωσίας από τις εξαγωγές φυσικού αερίου - πετρελαίου

 


Στα 9ε δις. ευρώ ανέρχονται τα κέρδη της Ρωσίας από τις εξαγωγές των ορυκτών καυσίμων τις πρώτες 100 μέρες του πολέμου στην Ουκρανία, με το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αυτού να προέρχεται από την ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία του ανεξάρτητου κέντρου μελετών Centre for research on energy and clean air (CREA), «Κέντρο έρευνας για την ενέργεια και τον καθαρό αέρα»).

Η συγκεκριμένη έκθεση προκύπτει μετά τις..

Υπό Πίεση τα Διυλιστήρια Καθώς Εκτοξεύονται οι Διεθνείς Τιμές Πετρελαίου



Σήμερα το πρωί η τιμή του Brent, του διεθνούς benchmark, διαπραγματεύετο στα $ 119.81 το βαρέλι στις Ασιατικές αγορές εμπορευμάτων στην Σιγκαπούρη, με την Αμερικανική ποικιλία WTI να πωλείται στα $ 118.73 για τα μηνιαία συμβόλαια που λήγουν τον Ιούλιο. Ναι μεν οι τιμές έχουν υποχωρήσει κατά $1.5 περίπου σε σύγκριση με το υψηλό της περασμένης Παρασκευής (10/6) αλλά κινούνται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα αφού από τις αρχές Ιουνίου διαπραγματεύονται..