Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Ισοπαλία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις



«Ισοπαλία» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και στην εκτίμηση, αποτυπώνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Επενδυτής».
Η ΝΔ χάνει περίπου μία ποσοστιαία μονάδα στην πρόθεση ψήφου σε σχέση με το Σεπτέμβριο (από 19,6% σε 18,7%), το ΠΑΣΟΚ δύο μονάδες (από 7,3% σε 5,2&) και η ΔΗΜΑΡ μία (από 4,8% σε 3,8%).
Τις απώλειες που καταγράφουν στην πρόθεση ψήφου δεν τις καρπώνεται κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ούτε η αξιωματική, που εμφανίζεται κι αυτή με απώλεια δύο μονάδων στην πρόθεση ψήφου σε σχέση με τη μέτρηση του Σεπτεμβρίου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα ανεπαίσθητο προβάδισμα μόλις 0,1% στην πρόθεση ψήφου έναντι της Ν.Δ, ενώ η «ισοπαλία» αυτή αποτυπώνεται και στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων: ΣΥΡΙΖΑ πρώτος με 28%, ΝΔ δεύτερη με 27,8%.
Ειδικότερα, πρώτο κόμμα με 18,8% είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, στη δεύτερη θέση με 18,7% η ΝΔ και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,2%, το ΠΑΣΟΚ με 5,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,3%, η ΔΗΜΑΡ με 3,8% και το ΚΚΕ με 3,6%.
Επίσης, στην έρευνα διακρίνεται μια αίσθηση υπέρβασης των αδιεξόδων και της κρισιμότητας των περιστάσεων για τη χώρα.
Για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η κρίση, το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι η χώρα θα αποφύγει τη χρεοκοπία, είναι ισχυρά πλειοψηφικό με 62% (σχεδόν δύο στους τρεις), παρουσιάζοντας σημαντική άνοδο δέκα ποσοστιαίων μονάδων από τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Από την άλλη πλευρά, η εικόνα του κομματικού και ευρύτερα του πολιτικού συστήματος, συνεχίζει να επιδεινώνεται. Η πολιτική εμπιστοσύνη (η οποία μετράται με την εμπιστοσύνη προς τον ύψιστο θεσμό της Δημοκρατίας, το Κοινοβούλιο) πέφτει και πάλι (μέση τιμή στην κλίμακα 0-10, μόλις 2,6).
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 37% των ερωτηθέντων βαθμολογούν την εμπιστοσύνη που νιώθουν για το Κοινοβούλιο με 0 (μηδέν), δηλαδή με τη χειρότερη δυνατή βαθμολογία.
Τέλος, δεν καταγράφονται σημαντικές ανακατατάξεις στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών σε σχέση με τη δημοσκόπηση του Σεπτεμβρίου.
Ο Φώτης Κουβέλης διατηρεί την πρωτιά (46% θετικές γνώμες), αλλά σε σταθερά φθίνουσα τροχιά, και ανάλογη τροχιά ακολουθούν όλοι οι αρχηγοί, με εξαίρεση τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, που εμφανίζει καλύτερη επίδοση σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.
Ο Αντώνης Σαμαράς έχει 44% και ο Αλεξης Τσίπρας 36%.
Σε άλλη δημοσκόπηση, της VPRC για την «Εφημερίδα των Συντακτών», ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκεντρώνουν από 29,5% όταν στη δημοσκόπηση της Metron Analysis τα αντίστοιχα ποσοστά, με αναγωγή, είναι 28% για τον ΣΥΡΙΖΑ και 27,8% για τη ΝΔ.
Στη δημοσκόπηση της VPRC λοιπόν, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν 29,5% και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 12%, το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6%, το ΚΚΕ με 5,5% και η ΔΗΜΑΡ με 5%. Ποσοστό 6% συγκεντρώνει το «άλλο κόμμα», ενώ η αποχή, τα λευκά και τα άκυρα συγκεντρώνουν το 32,2%.
Στην παράσταση νίκης, πρώτο κόμμα έρχεται η ΝΔ με 31,6% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 27,2%, η Χρυσή Αυγή με 3,6%, το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 0,5%, η ΔΗΜΑΡ με 0,4% και το ΚΚΕ με 0,1%.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο «κανένας», που συγκεντρώνει ποσοστό 45%. Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 21,2% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 11,6%. Τρίτος έρχεται ο Πάνος Καμμένος με 5,2% και ακολουθούν ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 4,3%, ο Φώτης Κουβέλης με 3,6%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 2,8% και η Αλέκα Παπαρήγα με 0,8%. 
ΠΗΓΗ:protothema.gr

Παραμένουν όλοι οι εργαζόμενοι στο ΤΤ με μείωσεις 30% στους μισθούς τους


Παραμένουν όλοι οι εργαζόμενοι στο ΤΤ με μείωσεις 30% στους μισθούς τους

Αποδέχθηκαν την πρόταση για μείωση 30% στις αποδοχές των εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο προκειμένου να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας οι συνδικαλιστικές ενώσεις της τράπεζας κατά τη διάρκεια της κρίσιμης συνάντησης που είχαν το Σάββατο το μεσημέρι με την διοίκηση.
Οπως είχε γράψει και νωρίτερα το iefimerida.gr μετά από μεγάλη προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος και της διοίκησης της Τράπεζας, η Τρόικα δέχθηκε να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας στο ΤΤ, αρκεί  να μειωθούν κατά 30% οι αποδοχές των εργαζομένων.
Για το λόγο αυτό το Σάββατο το μεσημέρι πραγματοποίηθηκε συνάντηση  ανάμεσα στη διοίκηση της Τράπεζας και στις συνδικαλιστικές ενώσεις προκειμένουν να εξεταστεί αν θα γίνει δεκτή από τους δεύτερους η πρόταση της Τρόικα.
 ΠΗΓΗ:.iefimerida.gr

Η ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ !...




Ανατροπή στη δίκη για την υπόθεση «ζαρντινιέρα». Το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης αθώωσε χθες τους έξι από τους οκτώ αστυνομικούς που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα για τον άγριο ξυλοδαρμό στον Κύπριο σπουδαστή Αυγουστίνο Δημητρίου, τον Νοέμβριο του 2006 στη Θεσσαλονίκη, και καταδίκασε μόνο δύο απ΄ αυτούς, σε ποινές μικρότερες από τις πρωτόδικες.
Δικαιώθηκαν, λοιπόν, σχεδόν πλήρως, αυτοί, (μεταξύ των οποίων οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί κι άλλοι συνάδελφοί τους που προσήλθαν ως μάρτυρες υπεράσπισής τους), που υποστήριξαν, εξ αρχής, πως για τα περισσότερα τραύματα του Κύπριου φοιτητή, φταίει ο …ίδιος, και, περίπου εξ ίσου, η …τσιμεντένια ζαρντινιέρα, που βρέθηκε, (ως μη όφειλε) στο πεζοδρόμιο, στο οποίο αντηλλάγησαν οι …φιλοφρονήσεις και επί της οποίας αβιάστως, ούτος, επέπεσεν !
Μετά την ως άνω απόφαση, λοιπόν, η άμεση σύλληψη και φυλάκιση, της εγκληματικής …ζαρντινιέρας, να θεωρήσω πως θα έχει διαταχθεί ήδη !...
 ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr/

ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ ΤΟ FACEBOOK ?...



Την περασμένη Τρίτη (15 Ιανουαρίου), τα κεντρικά γραφεία του Facebook στο Σαν Φρανσίσκο είχαν περισσότερο κόσμο από τον συνηθισμένο. Ο λόγος ήταν μία συνέντευξη Τύπου όπου ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο διευθύνων σύμβουλος της δημοφιλέστερης υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε μία νέα υπηρεσία η οποία ονομάζεται Graph Search.
Ουσιαστικά, πρόκειται για μία σημαντική επέκταση της υπάρχουσας δυνατότητας για αναζήτησης προσώπων και σελίδων μέσα στο Facebook και ορισμένοι υποστήριξαν πως το Facebook μπαίνει στον χώρο των μηχανών αναζήτησης. Κάτι που οι άνθρωποι του Facebook, το οποίο έχει πλέον 1 δισ. χρήστες παγκοσμίως, προσπαθούσαν να υποτιμήσουν. Όμως, πλέον αρχίζει να γίνεται όλο και πιο ευδιάκριτο ότι το Facebook δεν θέλει απλώς να είναι ένα site γνωριμιών και ανταλλαγής χαριτωμένων μηνυμάτων, αλλά κάτι πολύ μεγαλύτερο.
Μέσω του Graph Search ένας χρήστης του Facebook μπορεί να αναζητήσει ανθρώπους, εικόνες, σχόλια και video σχετικά με όποιο θέμα τον ενδιαφέρει. Δεν είναι το ίδιο με τις μηχανές αναζήτησης της Google ή της Microsoft (Bing) αλλά αρχίζει να πλησιάζει. Άλλωστε, ένα σημαντικό ποσοστό των δεδομένων που υπάρχουν στο Web υπάρχουν και στο Facebook.
Τα τελευταία δύο χρόνια, το Facebook δείχνει να επεκτείνεται διαρκώς. Μέχρι περίπου το 2010 ήταν μία μόδα και μία υπηρεσία όπου έμπαινες για να ψυχαγωγηθείς. Τώρα, αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει και οι χρήστες του Facebook είναι πλέον σε θέση να κάνουν τα περισσότερα απ' όσα κάνουν στο Διαδίκτυό τους μέσα από το χρονολόγιο (timeline) τους. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Gazprom εισήλθε στην κροατική αγορά φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας



Η Gazprom και ο κροατικός διαχειριστής αγωγών φυσικού αερίου Plinacro υπέγραψαν από κοινού σχέδιο δράσης για την υλοποίηση του έργου South Stream στην Κροατία, την τριετία 2013-2016.
Η ρωσική εταιρεία, εκτός από την παροχή φυσικού αερίου στην Κροατία, θα επενδύσει  και στην κατασκευή μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο. Έτσι, η Gazprom  καθίσταται προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας στην τοπική αγορά.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr      

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...



Η προσπάθεια είναι κοινή.Ο σεβασμός αυτονόητος.Οι συζητήσεις ξεκίνησαν τυχαία,το αποτέλεσμα όμως μόνο τυχαίο δεν είναι.Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το Blogtisvardias ενώνει τις δυνάμεις του με την Petrelaiopigi.Xαιρόμαστε ιδιαίτερα που η μικρή προσπάθεια που καταβάλλαμε,σύντομα αναγνωρίστηκε και αφού πήραμε την διαβεβαίωση ότι θα προβάλλονται όλες οι θέσεις μας όπως ΕΜΕΙΣ τις διατυπώνουμε,προχωράμε μπροστά.Ο κοινός στόχος της προβολής των πραγματικών ,καθημερινών προβλημάτων των εργαζομένων μας ενώνει.Ελπίζουμε αυτή η συνεργασία να γίνει η απαρχή και για επόμενες ώστε οι εργαζόμενοι να αποκτήσουν κοινή φωνή. 
ΠΗΓΗ:toblogtisvardias.blogspot.gr/

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την “άλωση” της ΓΣΕΕ



Η “άλωση” της ΓΣΕΕ, του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού φορέα εργαζομένων της χώρας, αποτελεί την κορυφογραμμή του στρατηγικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ για να κλιμακώσει την πίεσή του προς την τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, το αμέσως επόμενο διάστημα.
  Η ΓΣΕΕ έχει Συνέδριο τον Μάρτιο, από το οποίο και θα προκύψει η νέα ηγεσία της, με το παιχνίδι να είναι ανοιχτό, λόγω της δραματικής συρρίκνωσης των ποσοστών και της κοινωνικής απήχησης του ΠΑΣΟΚ, που εκ των πραγμάτων στερούν εφεδρείες από τον προερχόμενο από το Κίνημα σημερινό πρόεδρο Γιάννη Παναγόπουλο.
  Στην Κουμουνδούρου επενδύουν στην αλλαγή ηγεσίας στη ΓΣΕΕ, και σύμφωνα με πληροφορίες των “Υστερόγραφων” έχουν αποφασίσει να συγκροτήσουν έναν ισχυρό πόλο εναλλακτικής λύσης, γύρω από τον σημερινό πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, και επίσης προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ συνδικαλιστή Νίκο Φωτόπουλο.
  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη παρασκηνιακές ζυμώσεις και επαφές, προκειμένου να υπάρχει από νωρίς εικόνα για τις ισορροπίες που τείνουν να διαμορφωθούν στη ΓΣΕΕ, και να υπάρχει έγκαιρη πρόγνωση για το πόσο μπορεί να “περπατήσει” η υποψηφιότητα Φωτόπουλου.
  Για τους γνωρίζοντες το παρασκήνιο, ένα πρόσθετο στοιχείο που δείχνει στην παραπάνω κατεύθυνση είναι η καλή χημεία που υπάρχει ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Φωτόπουλο, καθώς έχουν “συναντηθεί” πολλές φορές σε κοινές δράσεις κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τις αρνητικές επιπτώσεις του Μνημονίου για την ελληνική κοινωνία.
  Χθες άλλωστε, ο Νίκος Φωτόπουλος έδωσε ένα σχετικό δείγμα γραφής, όταν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του συμβουλίου της ΓΣΕΕ επιτέθηκε φραστικά στον Γιάννη Παναγόπουλο και την υπόλοιπη ηγετική ομάδα, σχολιάζοντας με νόημα: “Χάσατε τις μάχες που κληθήκατε να δώσετε για τους εργαζομένους, αλλά δεν είδαμε καμία παραίτηση από τις θέσεις σας”.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Χωρίς επαρκή θέρμανση οκτώ στους δέκα πολίτες



Αίσθηση προκαλεί έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών για την ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα. Περικοπές στις δαπάνες θέρμανσης έχει κάνει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων

Πολύ λιγότερα χρήματα για την θέρμανσή τους χρησιμοποιούν οι Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα του καθηγητή Επαμεινώνδα Πανά, προέδρου του τμήματος Στατιστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η έρευνα την οποία δημοσιεύει η "Ελευθεροτυπία", καταγράφει τη δραματική μείωση όσον αφορά τις δαπάνες θέρμανσης στην οποία έχει προχωρήσει το 78,6% των πολιτών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία το 62,4% του πληθυσμιακού δείγματος το οποίο μελετήθηκε πλήττεται από ενεργειακή φτώχεια.
Στην κορυφή της λίστας των ενεργειακά φτωχών είναι οι άνεργοι, ενώ ακολουθούν οι νοικοκυρές και οι αγρότες.
Η διαπίστωση όμως, δεν αφορά όμως μόνο τους πολύ φτωχούς, καθώς σε ποσοστό 60% τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως εύποροι (πολύ άνετη οικονομική κατάσταση) δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν λιγότερη θέρμανση από αυτή που πραγματικά έχουν ανάγκη.
Το 40% εξ αυτών δηλώνει ότι δύσκολα πληρώνει τους λογαριασμούς της οικίας, ένα ποσοστό που εκτινάσσεται στο 78,6% γι' αυτούς που δηλώνουν ότι βρίσκονται σε απόλυτα δυσχερή οικονομική κατάσταση.
Το 75,1% απαντάει καταφατικά στην ερώτηση "αν έχουμε επιστρέψει σε εποχές που ο κόσμος θα κρυώνει και δεν θα έχει τη δυνατότητα να θερμάνει το σπίτι του".
Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών θεωρούν ότι οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης για το επίδομα θέρμανσης δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, με τα μεγαλύτερα ποσοστά να παρατηρούνται μεταξύ των αγροτώ(87,5%) και των ανέργων (78%).
Στοιχεία της ταυτότητας του δείγματος
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στη βόρεια Ελλάδα σε τυχαίο δείγμα 814 ατόμων (ηλικίας από 18 ετών έως 60 ετών), εκ των οποίων το 65,4% είναι γυναίκες και το 34,6% άνδρες.
Το 58,5% των ανθρώπων που ρωτήθηκαν μένει σε διαμέρισμα, το 29,7% σε μονοκατοικία και το 5,4% σε μεζονέτα.
Η συντριπτική πλειονότητα αφορά οικογένειες με παιδιά ή ηλικιωμένους, καθώς το 23,7% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι διαμένουν στην ίδια στέγη τρία άτομα, το 22,9% τέσσερα, το 10,8 περισσότερα από πέντε και το 26% δύο άτομα. Τέλος, σε ποσοστό 15% οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι ζουν μόνοι τους.
Το δείγμα ανά επαγγελματική κατάσταση: συνταξιούχοι (40,9%), νοικοκυρές (16,5%), φοιτητές (3,4%), επιχειρηματίες (12,2%), αγρότες (2%), εργαζόμενοι (16,2%), μη εργαζόμενοι (2,7%). 
ΠΗΓΗ:news247.gr

Κύπρος: Μετατίθεται η επιβεβαιωτική γεώτρηση στο Οικόπεδο 12



Καθυστερεί η γεώτρηση για να επιβεβαιωθεί το περιεχόμενο του κοιτάσματος στο Οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ. Ποια είναι η αιτία της αναβολής

Για τον Ιούνιο μετατίθεται τελικά, σύμφωνα με την εφημερίδα "Φιλελεύθερος" η επιβεβαιωτική γεώτρηση από την αμερικανική εταιρεία "Noble Energy" στο οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ.
Αιτία της αναβολής, είναι το γεγονός ότι η αμερικανική εταιρεία δεν διαθέτει ελεύθερο γεωτρύπανο, και το προκαθορισμένο για μετακίνηση έχει καθυστερήσει, και θα καθυστερήσει κι άλλο για ολοκλήρωση γεωτρήσεων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη του Ισραήλ.
Τον περασμένο Οκτώβριο, ο επικεφαλής της Noble στην Κύπρο Τζον Τόμιτς είχε δηλώσει πως η "επιβεβαιωτική γεώτρηση στο οικόπεδο 12 αναμένεται να γίνει μεταξύ του πρώτου και δεύτερου τριμήνου του 2013, αναλόγως της διαθεσιμότητας εξειδικευμένου γεωτρύπανου".
Ωστόσο, ο Κύπριος υφυπουργός προεδρίας εξέφραζε την βεβαιότητα ότι η γεώτρηση θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2013.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν η γεώτρηση ξεκινήσει τελικά τον Ιούνιο, θα ολοκληρωθεί γύρω στα τέλη Αυγούστου και αν δεν χρειαστεί επιπρόσθετη γεώτρηση, τότε τα επίσημα αποτελέσματα για το περιεχόμενο του κοιτάσματος, αναμένεται να είναι γνωστά στο τέλος του ερχόμενου Οκτωβρίου. 
ΠΗΓΗ:news247.gr

Μεγάλες ανατροπές για ασφαλιστικές εισφορές και συντάξεις



 Μεγάλες ανατροπές στο θέμα των ασφαλιστικών εισφορών για τα Ταμεία, καθώς και στις συντάξεις, προαναγγέλλει ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, με συνέντευξή του στην “Ημερησία του Σαββάτου”.
  Ο Γιάννης Βρούτσης αποκαλύπτει ότι, σταδιακά από το 2014 οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι θα έχουν ενιαίες εισφορές και συντάξεις, υπό την ομπρέλα μόνο 3-4 Ταμείων, σε σχέση με τα περίπου 90 τα οποία λειτουργούν σήμερα με σχετική αυτοτέλεια.
  “Θα άρουμε στρεβλώσεις και ανισότητες που υπάρχουν. Αυτή είναι η πραγματική μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού”, δηλώνει με νόημα ο Γιάννης Βρούτσης, αναφερόμενος στην πλήρη, διοικητική και οικονομική ενοποίηση των 90 πρώην Ταμείων, τα οποία συγχωνεύτηκαν με τον νόμο Πετραλιά, αλλά λειτουργούν μέχρι και σήμερα με πλήρη αυτοτέλεια.
  Ο Υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε ακόμη και στο θέμα της προοπτικής μείωσης εισφορών: “Ο σχεδιασμός μας προβλέπει τη συνολική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σταδιακά έως το 2016.
  Μια τέτοια σημαντική μείωση πάντως, θα συνοδεύεται από ανάλογη διεύρυνση της εισφοροσυλλεκτικής βάσης, προκειμένου να μην υπάρχουν υστερήσεις στα έσοδα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης”, τονίζει ο Γιάννης Βρούτσης.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Τα τιμολόγια του νερού τα καθορίζει μόνο η κυβέρνηση!


Τα τιμολόγια του νερού τα καθορίζει μόνο η κυβέρνηση!
«Τα τιμολόγια των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης για τις διάφορες κατηγορίες καταναλωτών και χρηστών καθορίζονται με κοινές αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στο πλαίσιο εφαρμογής της τιμολογιακής πολιτικής τουΥπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Οι αποφάσεις αυτές έχουν πενταετή διάρκεια και εκδίδονται στο τέλος κάθε περιόδου για την επόμενη πενταετία», αναφέρεται σε διάταξη που περιλαμβάνεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το ΥΠΕΚΑ. 
Στην πραγματικότητα, με την τροποποίηση αυτή μπαίνει τέλος στα σενάρια περί ενδεχόμενης μείωσης των τιμολογίων της ΕΥΔΑΠ προς όφελος των καταναλωτών, όπως και προέκυψε από την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ Στέλιου Σταυρίδη. 
Επικαλούμενος την επάρκεια των αποθεμάτων νερού που σήμερα υπολογίζεται σε πάνω από 100 εκατομμύρια κυβικά μετρά, ο κ. Σταυρίδης σημείωσε ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να γίνει αναθεώρηση των τιμολογίων, δήλωση που ερμηνεύθηκε ως πρόθεση μείωσης των τιμολογίων. 
Οπως κατέστη σαφές εντός 48 ωρών, η κυβέρνηση δεν συμμερίζεται τις απόψεις του επικεφαλής της ΕΥΔΑΠ. Στο πλαίσιο αυτό με μια ολιγόλογη διάταξη η οποία αντικαθιστά προηγούμενη που προέβλεπε ότι το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ έχει το δικαίωμα να διατυπώσει γνώμη για την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας. Με βάση τη νέα ρύθμιση, το ύψος των τιμολογίων θα αποφασίζουν σε κεντρικό επίπεδο οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. 
ΠΗΓΗ:moneypost.gr

Γ. Στουρνάρας: Ας μας αγοράσουν οι Τούρκοι!


Γ. Στουρνάρας: Ας μας αγοράσουν οι Τούρκοι!

Αυτό το απίστευτο δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNN.
Ο κ. Στουρνάρας ερωτώμενος αν η Ελλάδα θα είχε πρόβλημα να πουλήσει τομείς της χώρας στην Τουρκία απάντησε ότι κατά την άποψή του δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.
Και γιατί να υπάρχει άλλωστε. Η κυβέρνησή του έχει ήδη επιτρέψει να πουληθούν σε τουρκικές εταιρείες, οι ελληνικές μαρίνες των Γουβιών, της Κέρκυρας και της Λευκάδας και δεν θα διστάσει να πουλήσει στους γείτονες οποιονδήποτε άλλο νευραλγικό τομέα της χώρας.
Είναι ξεκάθαρο πως ο κ. Στουρνάρας ολοκληρώνει την «πολιτική» Σημίτη στα Ίμια και αναρωτιόμαστε αν θα δεχόταν να πουλήσει μέχρι και την Ακρόπολη στο όνομα της παγκοσμιοποίησης…
 ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

Έθνος Ενοικιαστών




Και τώρα τι κάνουμε; Τίποτε. Έχουμε παγώσει όλοι και παρακολουθούμε όλα να γκρεμίζονται τριγύρω μας. Ισοπεδωμένα όνειρα, πρώην υψηλοί στόχοι και το κεραμίδι που είχαμε βάλει πάνω από το κεφάλι μας έχει αρχίσει την κάθοδο και αργά ή γρήγορα θα μας συνθλίψει. Δεν υπάρχουν οικονομικές αναλύσεις, ούτε πολιτικές διεξόδου. Πάνε αυτές οι μέρες. Έφυγαν ανεπιστρεπτί. Όσο για κείνα τα χρόνια που τα βάλαμε ενέχυρο σε μία χώρα, που από πείσμα πιστέψαμε, δεν αγοράζονται πλέον ούτε για μία τρύπια δεκάρα.
Όλοι ξέρουμε ποιοι φταίνε αλλά πια δεν έχουμε τα κουράγια να τους στήσουμε στον τοίχο διότι ακόμη και ο τοίχος των εκτελέσεων των εκτελεστών μας, δόθηκε αντιπαροχή. Μας τον πήραν και αυτόν για να μην έχουμε ούτε καν την ελπίδα της τελικής δικαίωσης. Να πούμε ότι χάσαμε αλλά κάποιοι θα πληρώσουν την πληρωμένη ήττα μας.
Και τώρα τι κάνουμε λοιπόν; Το μαύρο χρήμα καλά κυλάει στις τσέπες όπως κυλούσε πάντα. Οι θυρίδες των πολιτικών και των λαμογιών δεν θα ανοίξουν ποτέ. Δεν θα μάθουμε ποτέ πόσο τελικά κόστισαν σε τρεις γενιές Ελλήνων τα κουστούμια και τα γούστα του χειρότερου συρφετού πολιτικών και εμπλεκομένων παγκοσμίως. Πάντως σίγουρα πιο ακριβά από τα γούστα του κάθε μονάρχη που πέρασε από αυτή την χώρα και από οποιαδήποτε άλλη. Πήραμε με ευκολία το χάπι με το όνομα "Δημοκρατία" ξεχνώντας ότι για να μπορεί αυτή να επιβιώσει θα έπρεπε τα κελιά των φυλακών να είναι μεσοτοιχία με τα έδρανα των βουλευτών. Έτσι ορίζεται η Δημοκρατία: Το λάθος πληρώνεται. Αντί όμως κελιών βάλαμε πλάτη για να χτιστούν κομματικά γραφεία και πουλήσαμε την συνείδηση για μία νύχτα στα μπουζούκια.
Το σπίτι που φτιάξαμε έστεκε χρόνια πάνω σε ρέμα. Ένα υπόγειο ποτάμι κυλούσε όσο κοιμόμαστε και ονειρευόμαστε ότι την επόμενη μέρα ίσως εμείς να ορίζαμε τις ζωές των διπλανών μας, όπως το κωλόπαιδο που έγινε ξαφνικά και από το πουθενά υπουργός. Πέφτει πλέον το σπίτι και έξω δε μπορείς να βγεις. Είναι σαν να σε περικλείει ωκεανός. Ίσως κουτσά- στραβά να την βγάλεις και φέτος. Λίγο λαμογιά, λίγο πονηριά, λίγο κανένας γνωστός….κάτι θα βρεις να κάνεις. Αλλά τα όνειρα για το μέλλον και για αυτά που σκόπευες να εισπράξεις, έχοντας δώσει το μερίδιο σου χρόνια τώρα, ξέχασέ τα. Γενικώς πρέπει να ξεχάσεις ότι είσαι πολίτης μιας χώρας γιατί αν δεν το έχεις συνειδητοποιήσει, ένας ραγιάς ήσουν πάντα και ως ραγιάς θα πεθάνεις.
Τίποτε ποτέ δεν ήταν δικό σου. Νοίκιαζες ένα κομμάτι δήθεν εθνικής συνείδησης και το έκανες και σημαιάκι ανεβαίνοντας 5 εκατοστά από το έδαφος σε φαμφάρες και εθνικές εορτές, σαν να ήταν δική σου αυτή η γη. Δεν ήταν όμως. Νοικιασμένη την είχες εσύ και δυστυχώς, από ό,τι δείχνει η κρυμένη αλλά πραγματική ιστορία, νοικιασμένη την είχαν και οι αναλώσιμοι πρόγονοί σου. 
ΠΗΓΗ:simplemangreek.blogspot.gr

Η μείωση Μισθών στην χώρα μας σε σχέση με άλλες χώρες

Μειωση Μισθων στην Ελλαδα  
Μειώσεις μισθών σε πραγματικές τιμές φέτος έγιναν μόνο σε τρεις χώρες και με κόκκινο είναι η Ελλάδα στην οποία εγινε η μεγαλύτερη ζημιά σε όλη την Ευρώπη. πηγή ΔΝΤ
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

«Η Ευρώπη θα καταρρεύσει σαν μια ημέρα καταστροφής»



DAVID CAMERON
«Η ΕΕ θα καταρρεύσει σε μια ημέρα καταστροφής και η Βρετανία θα εγκαταλείψει την ένωση εκτός και αν τα μεγάλα προβλήματά της αντιμετωπιστούν» πρόκειται να δηλώσει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας David Cameron κατά τη διάρκεια ομιλίας του την επόμενη εβδομάδα προειδοποιώντας τους ευρωπαίους ηγέτες για την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΕΕ.
Η ομιλία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί εχθές αλλά η άσχημη τροπή που πήραν τα γεγονότα στην Αλγερία τον ανάγκασαν να παραστεί σε έκτακτη σύσκεψη στο Λονδίνο.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει ο Βρετανός πρωθυπουργός θα αναφέρει ότι η ΕΕ αντιμετωπίζει τον «τέλειο τυφώνα» σε ότι αφορά την κρίση στην ευρωζώνη λέγοντας ακόμη ότι υπάρχει πλήρης έλλειψη της ανταγωνιστικότητας αλλά και έλλειψη υποστήριξης από την κοινή γνώμη.
«Εάν δεν αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις αυτές ο κίνδυνος είναι    η Ευρώπη να καταρρεύσει και ο βρετανικός λαός να μετακινηθεί προς την έξοδο. Υπάρχει ένα κενό μεταξύ της ΕΕ και των πολιτών, το οποίο έχει μεγαλώσει δραματικά τα τελευταία χρόνια και το οποίο αντιπροσωπεύει την έλλειψη δημοκρατικής ευθύνης και συναίνεσης κάτι που είναι ιδιαίτερα αντιληπτό στη Βρετανία την ίδια», πρόκειται να αναφέρει μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Cameron για να καταλήξει:
«Υπάρχει μια αυξανόμενη απογοήτευση ότι η ΕΕ θεωρείται ως μια πολιτική που επιβάλλεται στους ανθρώπους, αντί να αξιοποιείται για λογαριασμό τους. Μία από τα ίδια. Θα παράγουν μόνο περισσότερα από τα ίδια αγαθά με  λιγότερη ανταγωνιστικότητα, λιγότερη ανάπτυξη, λιγότερες θέσεις εργασίας. Και αυτό θα κάνει πιο αδύναμες τις χώρες μας και όχι ισχυρότερες».
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δώσαμε 700 εκατ. ευρώ για την Ολυμπία Οδό – Κατασκευάστηκε μόνο το 30% του έργου



Σε τελματώδη κατάσταση βρίσκονται τα έργα των πέντε μεγάλων οδικών αξόνων της χώρας, παρότι ελληνικό Δημόσιο και Έλληνες πολίτες έχουν βάλει αρκετά βαθιά το χέρι στην τσέπη πληρώνοντας συνολικά περίπου 1,5 δισ. ευρώ από το 2008 έως σήμερα.
Όπως προκύπτει από σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», οι κοινοπραξίες που έχουν αναλάβει την κατασκευή των μεγάλων οδικών έργων σε κάποιες περιπτώσεις έχουν εισπράξει -από δημόσιο και διόδια- περισσότερα από όσα προβλεπόταν να πάρουν από το κράτος χωρίς ωστόσο να έχουν προχωρήσει όσο θα περίμενε κανείς στην εκτέλεση του έργου.
Για παράδειγμα, διαβάζουμε στο δημοσίευμα της Καθημερινής, η κοινοπραξία που έχει αναλάβει την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού (Ελευσίνα-Πάτρα-Πύργος-Τσάκωνα) έχει σταματήσει τις εργασίες από τον Ιούνιο του 2011 με το έργο να έχει κολλήσει στο 28,9% της αποπεράτωσής του. Για όλο το έργο, το ελληνικό δημόσιο προβλεπόταν να πληρώσει στην εν λόγω κοινοπραξία συνολικά 607,6 εκατ. ευρώ. Από αυτήν τη συμμετοχή του δημοσίου, η κοινοπραξία έχει εισπράξει ήδη 242 εκατ. ευρώ. Παράλληλα όμως έχει εισπράξει:
91,1 εκατ. ευρώ ως «αποζημίωση για την καθυστέρηση στην έναρξη της παραχώρησης του έργου»
1,6 εκατ. ευρώ ως τόκους υπερημερίας
9,1 εκατ. ευρώ για συμπληρωματικές αρχαιολογικές εργασίες.
366,8 εκατ. ευρώ από τα διόδια
Δηλαδή, για ένα έργο που δεν βρίσκεται ούτε καν στο 30%, η κοινοπραξία έχει λάβει συνολικά από δημόσιο και πολίτες: 242+91,1+1,6+9,1+363,8 = 707,6 εκατ. ευρώ. Δηλαδή περισσότερα και από την συνολική συμμετοχή του Δημοσίου σε ένα έργο που απέχει πολύ από το να παραδοθεί. Επιπλέον, έχουν καταβληθεί και 201 εκατ. ευρώ για απαλλοτριώσεις.
Αντίστοιχη είναι και η κατάσταση στα υπόλοιπα έργα......... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προσοχή! Εχει χυθεί φως

Σκαλα 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

Κατάργηση επιδομάτων ωρίμανσης και ορισμό πάγιου κατωτάτου Μισθού




Eχει οριστεί χρονοδιάγραμμα για ένα νέο σύστημα κατώτατου μισθού, αν και είναι ένα θέμα που θα  εφαρμοστεί σε ένα χρόνο.  Οι αρχές έχουν, αναλάβει δέσμευση να αναλάβει να καθορίζει τους κατώτατους μισθούς η κυβέρνηση, ικανοποιώντας έτσι μια δέσμευση προς στο πρόγραμμα.
Αυτό θα πρέπει να συμβάλει στην αντιμετώπιση του σημαντικού προβλήματος ευελιξίας και ανισότητας μεταξύ εργαζόμενων και μη  που χαρακτηρίζει την αγορά εργασίας στην Ελλάδα (ο κατώτατος μισθός στο παρελθόν διαμορφώνονταν από μια  μη αντιπροσωπευτική ομάδα των εργοδοτών και συνδικάτων).
Ωστόσο, οι αρχές δεν έχουν ακόμη πλήρως προέβη στο ορισμό ενός ενιαίου κατώτατου μισθού, όπως είναι η δέσμευσή τους πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, δεν έχουν ακόμα αφαιρεθεί επιδόματα ωρίμανσης, και καποια ιστορικά δικαιώματα για τους υπάρχοντες εργαζόμενους. Η παρούσα απόφαση θα επανεξεταστεί στις αρχές του 2014, αναλογα ις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, και των διοικητικών δυνατοτήτων. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

ΔΝΤ : “Η Έξοδος από το ευρώ θα έλυνε το πρόβλημα αλλά οι αρχές Φοβούνται ότι…”




“Η εναλλακτική λύση  της εξόδου από ευρώ  θα διορθώσει γρήγορα την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και  τελικά θα μειώσει το υπερβολικό χρέος μέσα από προεπιλογή  που θα γίνει στην επακόλουθη συνολική αναδιάρθρωση του, αλλά θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρή οικονομική αναστάτωση.
Οι αρχές, ανησυχώντας  για το εγχώριο κόστος και τους κινδύνους για την κοινωνική συνοχή που θα ακολουθήσουν τέτοια γεγονότα, είναι αποφασισμένοι  να παραμείνουν στη ζώνη του ευρώ. Οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδα, με τη σειρά τους, εξακολουθούν να ανησυχούν για διεθνή  διαχύση, ειδικά τις προβλέψεις  της αγοράς για τη σταθερότητα της ζώνης του ευρώ. Προσομοιώσεις δείχνουν ότι ενώ ο κίνδυνος μετάδοσης έχει μειωθεί, ο αντίκτυπος της ελληνικής εξόδου στο  ΑΕΠ της ζώνης του ευρώ  εξακολουθεί να είναι σημαντικός.
 Σε γενικές γραμμές, οι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι η προσαρμογή στη ζώνη του ευρώ θα είναι η καλύτερη πορεία για την Ελλάδα και την Ευρώπη, και η εστίαση είναι στην ενθάρρυνση ώστε  οι δύο πλευρές να κάνουν ό, τι θα ήταν απαραίτητο να γίνει αυτό το έργο, υπό τις παρουσίες συνθήκες”
Αρχικό κείμενο από την εκθεση του ΔΝΤ σελίδα 12 παρ 13
The alternative of euro exit would quickly correct exchange rate overvaluation and eventually reduce the debt overhang through default and a subsequent comprehensive restructuring, but would likely lead to severe economic disruption.
1 The authorities, concerned about the domestic costs and risks to social cohesion that would follow such events, are determined to stay in the euro area. Greece’s European partners, in turn, remain concerned about international spillovers, especially market perceptions about the euro area’s stability. Simulations suggest that while the risk of contagion has been reduced, the impact of Greek exit on euro area GDP would still be significant (Box 2). On balance, staff assesses that adjustment within the euro area would be the best course for both Greece and Europe, and the focus was thus on encouraging the two sides to do what would be necessary to make this work, in light of recen… 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

ΓΣΕΕ: Προσφεύγει για τα Μνημόνια στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο




Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα προσφύγει η Γενική Συνομοσπονδία Ελλάδος (ΓΣΕΕ), προκειμένου να αντικρούσει εργασιακά και ασφαλιστικά συστήματα που περιλαμβάνονται στα Μνημόνια, όπως αναφέρθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Συνομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε ενόψει του 35ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ που θα διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη από τις 21 έως τις 24 Μαρτίου του 2013.
  Η ΓΣΕΕ έχει προσφύγει ήδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το ίδιο θέμα ενώ στις 28 Ιανουαρίου στη Μαδρίτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, θα συμμετάσχουν στην πανευρωπαϊκή συνάντηση των εθνικών ομοσπονδιών Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα όπου θα συζητηθεί ο συντονισμός της δράσης των ευρωπαϊκών συνδικάτων.
  «Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός για τη λίστα Λαγκάρντ» ανέφερε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος που πρόσθεσε ότι «οι έχοντες και κατέχοντες μένουν για άλλη μια φορά στο απυρόβλητο, ενώ το χρέος καλείται να πληρώσει ο κόσμος της εργασίας».
  Ο κ. Παναγόπουλος έκανε λόγο για οργανωμένη επίθεση εναντίον των συνδικάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και κατήγγειλε ότι ασκούνται πιέσεις για την εισαγωγή του δικαιώματος της ανταπεργίας των εργοδοτών στο ευρωπαϊκό δίκαιο.
  Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις, «για υπαγωγή της χώρας στο "ζυγό" των Μνημονίων, ότι μετέτρεψαν την πατρίδα μας σε "αποδιοπομπαίο τράγο" ενός συνολικού ευρωπαϊκού προβλήματος, "στρώνοντας το χαλί" για την επιβολή μέτρων τιμωρητικού και εξοντωτικού χαρακτήρα».
 Ο κ. Κιουτσούκης μίλησε επίσης «για απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος» καταλογίζοντας ευθύνες και στην ίδια τη ΓΣΕΕ.
 «Κάναμε λάθη ως κίνημα, κάποιες φορές παρουσιαστήκαμε χωρίς ενιαία γραμμή δίνοντας την εντύπωση ότι τα τεράστια προβλήματα που είχαμε μπροστά μας δεν ήταν κοινά για όλους ενώ υπήρξαν περιπτώσεις στις οποίες δεν αξιολογήσαμε σωστά και δεν καταφέραμε να κλιμακώσουμε σωστά τους αγώνες μας» κατέληξε ο κ. Κιουτσούκης.
  Δριμεία κριτική στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ άσκησε ο εκπρόσωπος της Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥΡΙΖΑ), Ζώης Πεπές, αναφέροντας ότι οι κινητοποιήσεις ήταν πολλές αλλά εξαρχής υπονομευμένες και μίλησε για τροχοπέδη στη μαχητική διάθεση των εργαζομένων. Ο κ. Πεπές ζήτησε ενόψει του συνεδρίου να γίνουν εκλογές σε όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος ώστε να εκφραστεί γνήσια η βούληση των εργαζομένων.
  Θέμα ηγεσίας έθεσε ευθέως ο πρόεδρος των εργαζομένων στην ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, λέγοντας ότι η σημερινή ηγετική ομάδα απέτυχε παταγωδώς, καθώς ηττήθηκε σε όσες μάχες έδωσε, χωρίς ωστόσο κανείς να παραιτηθεί αναλαμβάνοντας την ευθύνη.
 Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, αντέδρασε έντονα κάνοντας λόγο για «ανοησίες και ψεύδη». Πρόσθεσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί και διερωτήθηκε πότε θα αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι τον στοχοποιούν προσωπικά, επιχειρώντας ακόμη και την φυσική του κατάρρευση.
  Ο κ. Παναγόπουλος, έκανε λόγο για «νεοσταλινική τακτική» και «λαϊκισμό», ενώ απευθυνόμενος προσωπικά στο πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ του καταλόγισε ότι αντιδρά αφού προηγουμένως έχει ψηφίσει όλες τις αποφάσεις της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και ασκεί κριτική για την οργάνωση των κινητοποιήσεων, όταν ο ίδιος οργάνωσε απεργία στην ΔΕΗ, με την συμμετοχή των εργαζομένων μόλις στο 1,5%.
 Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Γιώργος Πέρος από την πλευρά του διαχώρισε πλήρως την θέση της παράταξης του από την θέση της πλειοψηφίας καθιστώντας σαφές ότι το ΠΑΜΕ θα συνεχίσει την ανεξάρτητη πορεία του.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Μυστικά σύμβολα αφήνουν οι διαρρήκτες στους τοίχους των σπιτιών που θέλουν να "χτυπήσουν".


Δείτε πώς σημαδεύουν οι ληστές τα σπίτια (pic)
Το νόημα πίσω από τη σειρά των συμβόλων που σχεδιάζουν οι διαρρήκτες στους τοίχους έχει συναχθεί από αξιωματικούς της αστυνομίας της Μεγάλης Βρετανίας οι οποίοι αναφέρουν ότι μέσω αυτών στοχοποιούν το "είδος" του σπιτιού δηλαδή αν είναι πλούσιο, ευάλωτο κλπ.
Ένα απλό «Χ» σημαίνει ότι το σπίτι είναι ένας καλός στόχος, ενώ το ίδιο σύμβολο που περιγράφεται με ένα κύκλο σημαίνει ότι υπάρχει κάτι που να αξίζει να κλαπεί από το ακίνητο. Ένα κεφαλαίο D με μια παύλα δείχνει ότι είναι πάρα πολύ επικίνδυνο για διάρρηξη λόγω συναγερμού, ενώ πέντε κύκλους στο σχήμα ενός αστεριού δείχνει ότι στο ακίνητο ζουν πλούσιοι. Άλλα σήματα αποκαλύπτουν αν ένα σπίτι έχει θορυβηθεί ή έχει ήδη γίνει διάρρηξη.
Ο αξιωματικός Στιβ Φλίτγουντ δήλωσε, «Ο κώδικας μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο εργαλείο για την καταπολέμηση του εγκλήματος» και προέτρεψε αρκετούς πολίτες να ειδοποιούν την αστυνομία αν βρίσκουν στο δρόμο η έξω από τις αυλές τους τέτοια σύμβολα. ».
Δείτε την εικόνα με τα σύμβολα.

 ΠΗΓΗ :newsbomb.gr

Οριακά κέρδη για το πετρέλαιο




Οριακά κέρδη σημείωσε την Παρασκευή το αργό καταγράφοντας άνοδο σε επίπεδο εβδομάδας 2,1% καθώς η International Energy Agency αύξησε την πρόβλεψή της για τη ζήτηση το 2013 και ο ρυθμός της κινεζικής οικονομίας ήταν υψηλότερος του αναμενομένου.
Ειδικότερα, το αργό τύπου light sweet παραδόσεως Φεβρουαρίου ενισχύθηκε στη Νέα Υόρκη 0,1% κλείνοντας στα 95,56 δολάρια το βαρέλι, επίπεδο το οποίο είναι το υψηλότερο των τελευταίων 17 εβδομάδων. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Φωτοβολταϊκά σε Σχολεία του Δ. Κορδελιού-Ευόσμου με Χορηγία των ΕΛΠΕ




Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου στην δύσκολη αυτή εποχή όπου οι οικονομικές δυσκολίες δημιούργησαν ανεπιθύμητες καταστάσεις σε όλες τις οικογένειες προσπαθεί να μειώσει τα έξοδα και να αυξήσει τα έσοδα για το καλό των δημοτών.
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας αιτήθηκε από το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των ΕΛ. ΠΕ η δωρεά εγκατάσταση 2 ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ 10 KV τα οποία τοποθετήθηκαν στο 2ο- 18ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου και στο 2ο Γυμνάσιο -Λύκειο Κορδελιού.
Τη διαχείριση των εσόδων από τα ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ θα έχει η Σχολική Επιτροπή.
Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Ευχαριστεί τα ΕΛ.ΠΕ για την άμεση ανταπόκριση και ευελπιστεί στη συνέχιση της συνεργασίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Στάθη Λαφαζανίδη, στόχος του Δήμου είναι η επέκταση της τοποθέτησης ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ και σε άλλα Σχολεία του Δήμου, γιατί με την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αφενός μεν προστατεύουμε το περιβάλλον και αφετέρου συμβάλλουμε στην εξοικονόμηση χρημάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των ενεργειών του Δήμου για την Προστασία του περιβάλλοντος ο άλλοτε δήμος Ελευθερίου Κορδελιού ήταν από τους πρώτους στην Ελλάδα που είχε προσχωρήσει στην εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τοποθετώντας το 2007 τα πρώτα 8 ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ συστήματα για τον φωτισμό της πλατείας Εθνικής Αντίστασης. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

«Κρατικοποιήστε τα Δίκτυα Ηλεκτρισμού», Λέει στη Μέρκελ Γερμανίδα Υπουργός




Τη στιγμή που η τρόικα και η Ε.Ε. πιέζουν την Ελλάδα να ιδιωτικοποιήσει την ΔΕΗ και τα δίκτυα ενέργειας, οι Γερμανοί εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να κρατικοποιήσουν το δικό τους δίκτυο ηλεκτρισμού, προκειμένου να γίνουν εφικτές οι απαραίτητες αναβαθμίσεις.
Πιο συγκεκριμένα, η Ίλσε Άιγκνερ, υπουργός προστασίας του καταναλωτή στην κυβέρνηση Μέρκελ, προτείνει την κρατικοποίηση των δικτύων, διότι μόνο έτσι θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι ακριβές αναβαθμίσεις και οι επενδύσεις εκσυγχρονισμού τους. Σημειώνεται ότι η Γερμανία έχει ιδιαίτερα φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης των ΑΠΕ, τα οποία βασίζονται εξ ολοκλήρου στην ύπαρξη ενός σύγχρονου και αποκεντρωμένου ηλεκτρικού δικτύου.
Στο επίκεντρο αυτής της στρατηγικής βρίσκονται τα υπεράκτια αιολικά πάρκα της Βόρειας Θάλασσας και τα φωτοβολταϊκά, τα οποία θα αντικαταστήσουν τις πυρηνικές μονάδες, γεγονός που αλλάζει άρδην τις ανάγκες όσον αφορά την μορφή και την γεωγραφική κάλυψη του δικτύου ηλεκτρισμού της χώρας, το οποίο σήμερα διαχειρίζονται ιδιωτικές εταιρείες.
Με την Άιγκνερ συμφωνούν αρκετοί ειδήμονες και επιχειρηματίες, οι οποίοι θεωρούν ότι ένας έστω και εν μέρει κρατικός διαχειριστής θα μπορεί πιο εύκολα να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες επενδύσεις, οι οποίες ανέρχονται σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα χρόνια. Το θέμα όμως δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά και οργανωτικό, καθώς η απελευθέρωση των δικτύων έγινε στο παρελθόν με τέτοιο τρόπο που προκαλεί σήμερα προβλήματα στην ανάπτυξή τους. Επίσης, το θέμα είναι και εξόχως πολιτικό, καθώς η Άιγκνερ ουσιαστικά παίζει το παιχνίδι της αντιπολίτευσης που τάσσεται υπέρ των κρατικών δικτύων εδώ και χρόνια.
Σύμφωνα με το περιοδικό Σπίγκελ, η Άιγκνερ έγραψε μια επιστολή στα τέλη Δεκεμβρίου, με την οποία ζητούσε την στήριξη του υπουργού Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, για την ιδέα της σχετικά με τα δίκτυα. Σε αυτή, η Άιγκνερ σημειώνει ότι «οι ψηφοφόροι δεν καταλαβαίνουν γιατί πρέπει να πληρώνουν ακριβότερους λογαριασμούς για να εγκαταλείψει η χώρα τα πυρηνικά και να στραφεί στις ΑΠΕ, τη στιγμή που οι διαχειριστές λαμβάνουν υψηλά και εξασφαλισμένα κέρδη». Ο ίδιος ο Ρέσλερ απέρριψε την ιδέα, ενώ και οι διοικήσεις των μεγάλων ενεργειακών ομίλων της χώρας, όπως η RWE αντιτίθενται σε αυτή. 
ΠΗΓΗ:energia.gr