Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Υγιής φύση, υγιής άνθρωπος

Από το wwf.gr
Ο κίνδυνος για την εμφάνιση νέων πανδημιών θα παραμένει υψηλός, όσο δεν λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα, προειδοποιεί το WWF

Μέσα από τη νέα του μελέτη, το WWF καλεί κυβερνήσεις, επιχειρήσεις, οργανώσεις και πολίτες σε συντονισμένη δράση για να αποτραπεί η εμφάνιση παρόμοιων πανδημιών  στο μέλλον.

Η κρίση του Covid-19 βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Σε πολλές χώρες του κόσμου εξακολουθούν να χάνονται ανθρώπινες ζωές, ενώ την ίδια στιγμή..

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, μειώθηκαν της βενζίνης

Από το worldenergynews.gr
Απροσδόκητη αύξηση σημείωσαν τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ  την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων μειώθηκαν, ανακοίνωσε την Τετάρτη 17/6/2020 η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας EIA.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 12 Ιουνίου σε 539,3 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση..

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 3,8% της κατανάλωσης των πετρελαιοειδών το 2019

Από το worldenergynews.gr
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει προσωρινά στοιχεία για την Κατανάλωση Πετρελαιοειδών στη Χώρα για το έτος 2019 και οριστικά στοιχεία για το έτος 2018.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, παρατηρείται αύξηση της κατανάλωσης πετρελαιοειδών το έτος 2019 σε σχέση με το έτος 2018 κατά 3,8%, από 7.016.759 μετρικούς τόνους σε 7.281.311 μετρικούς τόνους.
Η αύξηση στην κατανάλωση πετρελαιοειδών το έτος 2019 προήλθε, κατά κύριο λόγο, από την αύξηση στην κατανάλωση..

Eurostat: Μεγάλη Πτώση στην Ζήτηση Πετρελαιοειδών στην ΕΕ Έφεραν τα Μέτρα Κατά του COVID-19

Από το energia.gr
Σε μεγάλη πτώση της ζήτησης πετρελαιοειδών σε ολόκληρη την ΕΕ κατά τον μήνα Απρίλιο οδήγησαν τα μέτρα καταπολέμησης της πανδημίας του COVID-19, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Eurostat. Ως γνωστόν, τα κράτη μέλη της ΕΕ έλαβαν περιοριστικά μέτρα για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του COVID-19 και τα οποία έχουν επηρεάσει τη χρήση καυσίμων στις μεταφορές, συμπεριλαμβανομένων περιορισμών στη διεθνή εναέρια κυκλοφορία και των μετακινήσεων των ανθρώπων

Αυτά τα μέτρα, που άρχισαν..

Επιστροφή στην κανονικότητα για τις εξορύξεις πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού

Από το naftikachronika.gr
Σχεδόν σε πλήρη κανονικότητα επέστρεψαν οι επιχειρήσεις εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού, μετά το πέρας της τροπικής καταιγίδας Cristobal. Πλέον, μόλις το 3% των πλατφορμών στην περιοχή παραμένουν εκκενωμένες.

Το Bureau of Safety and Environmental Enforcement (BSEE) του Υπουργείου Εσωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Πέμπτη 11 Ιουνίου ότι η αρμόδια..

Συνεργασία ΕΔΕΥ με το κυπριακό υπουργείο Εργασίας για την υπεράκτια ασφάλεια στις έρευνες

Από το energypress.gr
Στο πλαίσιο της διακρατικής συνεργασίας που αναπτύσσει η ΕΔΕΥ για την ασφάλεια στην Υπεράκτια Έρευνα και Ανάπτυξη Υδρογονανθράκων, η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) υπέγραψε συμφωνία με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο είναι η  αρμόδια Αρχή της Κύπρου για την υπεράκτια ασφάλεια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΔΕΥ, η συμφωνία στοχεύει..

Αισιοδοξία πετρελαϊκών κολοσσών για αντιστροφή του επενδυτικού κλίματος στο β' 6μηνο του 2020

Από το worldenergynews.gr
Δεκαέξι από τα κορυφαία ενεργειακά στελέχη του κόσμου πραγματοποίησαν μια τηλεδιάσκεψη συζητώντας για το πόσο έτοιμη είναι η αγορά πετρελαίου να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του λόγω του κορωνοϊού.

«Ο καθένας από εμάς έπρεπε να καθοδηγήσει τους αντίστοιχους οργανισμούς μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ, Sultan Ahmed Al Jaber, ο οποίος είναι επίσης Διευθύνων Σύμβουλος της ADNOC.

Στη συνέχεια τόνισε ότι:

Η ενεργειακή μετάβαση στην Ευρώπη

Από το gr.euronews.com
Η ευρωπαϊκή βιομηχανία καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να θέσει ως προτεραιότητα καύσιμα με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για τις μεταφορές.

Υποστηρίζει πως καύσιμα που προέρχονται από πηγές εκτός πετρελαίου μπορεί να συνδυαστούν με τα ορυκτά και να οδηγήσουν την Ευρώπη στην κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2050.

«Η ζήτηση για υγρά καύσιμα αυξάνεται..