Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016

Με 2-3 αυξησούλες (κατ΄ έτος) όλα θα φτιάξουν


Διαβάζω στο Bankingnews εδώ : Οι ζημίες -347 εκ. το ακραίο NPE (*) 2,2 δισ και ο αδύναμος ισολογισμός δικαιολογούν το -70% της μετοχής της Attica bank 

Το -70% δικαιολογείται απόλυτα στην Attica bank

Η μετοχή της Attica bank υποχωρεί -70% από την τιμή της αύξησης κεφαλαίου.
Η τιμή της αύξησης ήταν 0,30 ευρώ και η τρέχουσα τιμή (31 Μαρτίου του 2016) είναι 0,0920 ευρώ.

Η πτώση αυτή δικαιολογείται πέραν των άλλων και λόγω των πολύ αρνητικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η Attica bank. 

Ποιες ήταν οι επιδόσεις της Attica bank το 2015;

Οι ζημίες προ φόρων ήταν περίπου όσο και τα κεφάλαια της τράπεζας -605 εκατ. Οι ζημίες
μετά φόρων στα..

Τι θα γίνει με τις ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για Τι θα γίνει με τις ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ
Αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις στην ενέργεια, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Σκουρλέτης, ανέφερε ότι οι μετοχές του Δημοσίου σε ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ θα περάσουν στο νέο ταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και δεν πρόκειται να υπάρξει καμία επιπλέον ιδιωτικοποίηση πέρα από αυτές που έχουν συμφωνηθεί.

Ωστόσο, σε ότι αφορά τη..

ΤΟ ΚΛΟΥ !...ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Νέα έκθεση αποκαλύπτει: σε αντίστροφη μέτρηση και τελειώνει μέχρι το 2020 η αθρόα εγκατάσταση αιολικών;


Από τότε που κυβέρνησαν οι Πράσινοι στη Γερμανία, σε κυβέρνηση συνασπισμού με τους Σοσιαλδημοκράτες, επηρέασαν καθοριστικά τη σκέψη των Ευρωπαίων πολιτικών και δρομολόγησαν μια αθρόα ανάπτυξη αρχικά των αιολικών και στη συνέχεια και των Φ/Β. Η δεκαετία του 2000 ήταν μια δεκαετία φρενήρους ανάπτυξης των επενδύσεων σε αιολικά & Φ/Β χάρη στις εξωφρενικές επιδοτήσεις που προέβλεπε ο νόμος EEG, τον οποίο έσπευσαν ν’ αντιγράψουν πολλοί σε διάφορες χώρες. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα κι αφού έχει αποδειχθεί η αναποτελεσματικότητά τους στην αντιμετώπιση του προβλήματος της αξιόπιστης ηλεκτροδότησης, φαίνεται πλέον να μπαίνει ένα ξεκάθαρο φρένο, όπως σαφώς προκύπτει απ’ την 84 σελίδων έκθεση Global Trends in Renewable Energy Investment 2016, που συντάχθηκε σε συνεργασία του

Το παράδειγμα της Αλβανίας και ο κατακερματισμός των οικοπέδων της Δ. Ελλάδας


Μετά την είσοδο της Shell το 2012 στην πετρελαϊκή αγορά της Αλβανίας, προ ημερών μια νέα άφιξη στο… «Εμιράτο» που βρίσκεται στα βόρειοδυτικά σύνορα της χώρας, αναπτερώνει τις ελπίδες και δημιουργεί νέα κινητικότητα όχι μόνο για τους γείτονες αλλά συνολικά για την ευρύτερη περιοχή. Ο λόγος για την απόκτηση του συνόλου των κοινών μετοχών της εταιρείας Bankers Petroleum, έναντι συνολικού ποσού 440,4 εκατομμυρίων δολαρίων (1,685 δολάρια ανά μετοχή) από την κινεζική Geo – Jade Petroleum Corporation, μια από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες έρευνας και παραγωγής πετρελαίου της Κίνας. Η συγκεκριμένη εξαγορά της εταιρείας που κατέχει το κοίτασμα Patos Marinza έρχεται σε συνέχεια όχι μόνο της εισόδου της Shell αλλά και άλλων εταιρειών που έχουν επενδύσει όπως οι όπως San Leon Energy, του George Soros  ή η ισραηλινή ILDC που εκμεταλλεύεται πεδία στα ανοιχτά της Hadera στο Ισραήλ.

Λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα από τις Αλβανικές παραχωρήσεις που κινητοποίησαν αξιοσημείωτα έως εντυπωσιακά ονόματα της πετρελαϊκής αγοράς, ακόμη και εν μέσω σφοδρής κρίσης για τον κλάδο λόγω των χαμηλών τιμών του πετρελαίου, υπάρχουν βεβαίως οι ελληνικές παραχωρήσεις, που συγγενεύουν όχι μόνο γεωγραφικά αλλά και ως προς άλλα χαρακτηριστικά με τα αλβανικά κοιτάσματα. Το γεγονός αυτό, που έχει ..

Γ. Γρηγοράς (EKO): Άλλο η τιμή του αργού, άλλο η λιανική τιμή καυσίμων


Υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη ότι η τιμή του αργού πετρελαίου συσχετίζεται άμεσα με τη λιανική τιμή καυσίμων, γεγονός που δημιουργεί έντονα επικοινωνιακά προβλήματα στις εταιρείες πώλησης πετρελαιοειδών. Αυτό δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξής του στην «Καθημερινή» της Κύπρου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ κ. Γιώργος Γρηγοράς.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γρηγοράς αναφέρεται στην ανάγκη να ενημερωθεί ο κόσμος σε σχέση με το πώς διαφοροποιούνται οι τιμές των καυσίμων. Σχολιάζει παράλληλα τη μεταφορά της εταιρείας στην περιοχή Βασιλικού, καθώς και τα πλάνα της εταιρείας για τη νέα χρονιά που διανύουμε.  

-Πώς αποτιμάτε την χρονιά που πέρασε;

-H χρονιά που πέρασε ήταν γενικά μια καλή χρονιά, όπου οι τιμές των προϊόντων κυμάνθηκαν σε χαμηλά επίπεδα, άρα, υπήρξε και αυξημένη κατανάλωση, ο ανταγωνισμός όμως ήταν έντονος.

Ως εταιρεία έχουμε κρατήσει το..

Έκκληση Σκουρλέτη για συμβιβασμό στις Σκουριές

Αποτέλεσμα εικόνας για Έκκληση Σκουρλέτη για συμβιβασμό στις Σκουριές
Χείρα φιλίας προς την πλευρά της Eldorado έτεινε, σήμερα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Π. Σκουρλέτης, κάνοντας λόγο για αναγκαίο συμβιβασμό, στον οποίο μπορεί να συμβάλλει το υπουργείο.

Ειδικότερα, ο κ. Σκουρλέτης, δήλωσε: 

Ξεμένει από πετρέλαιο η Νορβηγία

Ξεμένει από πετρέλαιο η Νορβηγία - Κεντρική Εικόνα/Video
Οι χαμηλές τιμές του αργού προκαλούν «πονοκέφαλο» στις πετρελαιοπαραγωγές χώρες που βλέπουν τα εισοδήματα τους να μειώνονται συνεχώς. Η Νορβηγία, η μεγαλύτερη παραγωγός της Ευρώπης, έχει ένα επιπλέον πρόβλημα να αντιμετωπίσει: Tην μεγαλύτερη «ξηρασία» πετρελαίου της τελευταίας δεκαετίας.

Οι εταιρείες που πραγματοποιούν έρευνες στη Νορβηγία βρήκαν λιγότερα από 5 εκατομμύρια βαρέλια, πετρελαίου ή φυσικού αερίου σε κάθε «πηγάδι» που έσκαψαν τον προηγούμενο χρόνο. Πρόκειται για τη χαμηλότερη παραγωγή από το 2006 σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg βάσει των στοιχείων της Νορβηγικής Διεύθυνσης Πετρελαίου. Ο μέσος όρος των τελευταίων 25 ετών ανέρχεται στα 27 εκατομμύρια βαρέλια.

Τα φτωχά αποτελέσματα των ερευνών, που οφείλονται μέχρι κάποιο βαθμό στην ..

Υπεγράφη 9μηνη παράταση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Υπεγράφη 9μηνη παράταση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016 θα ισχύει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. 
Αυτό προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων (ΓΣΕΕ) και εργοδοτών (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ).

Η συμφωνία αυτή διατηρεί πάνω απ΄ όλα το επίδομα γάμου (10% του βασικού μισθού) και την τριετή ωρίμανση (αύξηση 10% ανά 3 έτη απασχόλησης σε μία επιχείρηση) για πάνω από 400.000 εργαζόμενους που καλύπτονται άμεσα από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Η 9μηνη παράταση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης επετεύχθη μετά ..

Διώροφο πλήρως ηλεκτρικό λεωφορείο στο Λονδίνο. Και, στην Ελλάδα κύριε;


Στο Λονδίνο κυκλοφορούν εδώ και δεκαετίες τα διάσημα διώροφα κόκκινα λεωφορεία, τα οποία ωστόσο με τις μηχανές εσωτερικής καύσης συνεισφέρουν στο πρόβλημα εκπομπών μικροσωματιδίων που έχουν όλες οι μεγάλες πόλεις, πολύ περισσότερο το πολυάνθρωπο Λονδίνο. Όσοι περιμένουν στους μποτιλιαρισμένους δρόμους των μεγάλων πόλεων, σταματημένοι πίσω από εξάτμιση πετρελαιοκίνητου λεωφορείου, γνωρίζουν πολύ καλά τη διαφορά που μπορεί να κάνει στην ποιότητα της ατμόσφαιρας ένα πιο "καθαρό" λεωφορείο.

Προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα της ατμόσφαιρας φυσικά δεν πρόκειται να καταργήσουν τα λεωφορεία, όπως ενδεχομένως θα πρότειναν κάποιες γνωστές και μη εξαιρετέες ΜΚΟ-εχθροί των ορυκτών καυσίμων, απλά ξεκίνησαν από το 2008 τη σταδιακή εισαγωγή υβριδικών diesel-electric λεωφορείων, που νωρίτερα είχαν δοκιμαστεί μ' επιτυχία στη Νέα Υόρκη, το Τορόντο κι άλλες πόλεις της Β. Αμερικής. Το 2009 το πρόγραμμα επεκτάθηκε με ..

Voyager-1: Έγινε η πρώτη ανθρώπινη συσκευή που μπήκε στο μεσοαστρικό διάστημα (φωτό)


Το διαστημικό σκάφος Voyager 1 της NASA που εκτοξεύτηκε το 1977, άφησε πίσω του την περιοχή στην οποία εκτείνεται η μαγνητική επιρροή του Ηλίου.

Το Voyager 1 βρίσκεται σήμερα 20.077.434.531 χιλιόμετρα από τη Γη και βρίσκεται σε μια ζώνη που ονομάζεται «μεσοαστρικό διάστημα», μια περιοχή μεταξύ του Ηλιακού μας συστήματος και του εξώτερου διαστήματος, έχοντας έτσι την «τιμή» να είναι η πρώτη ανθρώπινη διαστημική συσκευή που έχει ξεφύγει από τα όρια του Ηλιακού μας συστήματος και κινείται στην απεραντοσύνη του μεσοαστρικού διαστήματος.

Τα σήματα που συνεχίζει να στέλνει το Voyager 1 κάνουν περίπου 18,5 ώρες για να φτάσει στη Γη. Η NASA ανάμενε να είχε χάσει τη σύνδεση με το Voyager χρόνια πριν, αλλά λόγω της προόδους στην τεχνολογία εξακολουθούν να είναι σε θέση να λαμβάνουν τα σήματα, αν και πολύ αδύνατα. Αυτά λαμβάνονται από..

Νέο χειμερινό χαμηλό για τα επίπεδα του θαλάσσιου πάγου στην Αρκτική


Τα επίπεδα του θαλάσσιου πάγου στην Αρκτική συνεχίζουν να μειώνονται σε πρωτοφανή βαθμό, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τη NASA και το Αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Δεδομένων Χιονιού και Πάγου.

Τα επίπεδα θαλάσσιου πάγου της Αρκτικής αυτό το χειμώνα ήταν τα χαμηλότερα που έχουν καταγραφεί από τότε που έγιναν διαθέσιμες δορυφορικές εικόνες το 1979. Οι επιστήμονες φοβούνται ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί, και προβλέπουν ότι το τα επόμενα 20 με 25 χρόνια, δεν θα υπάρχει καθόλου πάγος στην Αρκτική κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Το αρκτικό στρώμα πάγου της θάλασσας έχει διακυμάνσεις όλο το χρόνο, ανάλογα με την εποχή, αλλά συνήθως φθάνει το μέγιστο ύψος του από το Φεβρουάριο μέχρι τον Απρίλιο. Τα δεδομένα του τρέχοντος έτους έδειξαν ότι..

Αύξηση της ιρανικής παραγωγής κατά 500.000 βαρέλια «βλέπει» η IEA

Αύξηση της ιρανικής παραγωγής κατά 500.000 βαρέλια «βλέπει» η IEA
«Οι διεθνείς αγορές δεν πρόκειται να «πλημμυρίσουν» από ιρανικό πετρέλαιο», εκτιμά ο επικεφαλής της ΙΕΑ, Φατίχ Μπιρόλ

Η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου του Ιράν μπορεί να αυξηθεί κατά 500.000 βαρέλια εντός των επόμενων 12 μηνών, όπως εκτίμησε ο Φατίχ Μπιρόλ, επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής Ενέργειας (IEA).

Φρόντισε, πάντως, να προσθέσει ότι..