Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Ο νέος κόσμος της Ενέργειας

Όταν πρωτογράψαμε για τους κυνηγούς της ενέργειας του ήλιου και των αστεριών δεν περιμέναμε ότι μέσα σε μόλις εννέα μήνες θα κάνουμε το πρώτο update. Το μεγαλύτερο επιστημονικό πρόγραμμα στην ιστορία της ανθρωπότητας ξεκινάει, ενώ η τεχνητή νοημοσύνη προσφέρει το άλμα που θα αναμορφώσει για πάντα τον κόσμο της ενέργειας

Ύστερα από πολλές καθυστερήσεις και μεγάλες υπερβάσεις κόστους στην πορεία, την 28η Ιουλίου εγκαινιάστηκε επισήμως..

Στο Ιράν το μεγαλύτερο εργοστάσιο μεθανόλης του κόσμου

Ο Ιρανός πρόεδρος Hassan Rouhani εγκαινίασε την Πέμπτη 6 Αυγούστου το μεγαλύτερο εργοστάσιο μεθανόλης στον κόσμο, το οποίο θα βρίσκεται στο Μπουσέχρ στα νότια της χώρας.

Σύμφωνα με το Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, η τελετή εγκαινίασης του εν λόγω εργοστασίου με το όνομα Kaveh έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η κατασκευή της εγκατάστασης, αποτελεί..

ΕΛΠΕ: Στα σκαριά δάνειο 75 εκατ. ευρώ από την EBRD για το mega φωτοβολταϊκό στην Κοζάνη

Αίτημα στην EBRD για δανειοδότηση ύψους 75 εκατ. ευρώ έχουν υποβάλει τα ΕΛΠΕ, στο πλαίσιο υλοποίησης του μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου 204 MW στην Κοζάνη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η EBRD στην ιστοσελίδα της, το δάνειο θα είναι μακροπρόθεσμο, ενώ στην παρούσα φάση το αίτημα των Ελληνικών Πετρελαίων βρίσκεται υπό διερεύνηση. Η έγκριση του δανειοδότησης πρόκειται..