Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Bremer Landesbank: Μόνο Ρωσία και Σαουδική Αραβία μπορούν να αντέξουν τιμές πετρελαίου κάτω από τα 20 δολάρια το βαρέλι

Bremer Landesbank: Μόνο Ρωσία και Σαουδική Αραβία μπορούν να αντέξουν τιμές πετρελαίου κάτω από τα 20 δολάρια το βαρέλι
Μόνο η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μία πιθανή πτώση της τιμής του πετρελαίου κάτω από τα 20 δολάρια το βαρέλι, αναφέρει ο επικεφαλής αναλυτής της Bremer Landesbank, Folker Hellmeyer σε έκθεση της τράπεζας.

Οι άλλες χώρες της Δύσης θα δυσκολευτούν να αντιμετωπίσουν τόσο χαμηλές τιμές και είναι πιθανόν να βρεθούν σε δύσκολη θέση, γράφει η γερμανική εφημερίδα Deutsche Wirtschafts Nachrichten, επικαλούμενη την έκθεση.

Σύμφωνα με τον Hellmeyer η ζήτηση σε...

Το φθηνό πετρέλαιο δεν ωφελεί πολύ την αμερικανική οικονομία

oil
OYAΣΙΓΚΤΟΝ. Υπήρξε μια κοινοτοπία της αμερικανικής οικονομίας για δεκαετίες: Οταν οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται, η Οικονομία υποφέρει. Οταν πέφτουν, η ανάπτυξη βελτιώνεται.
Ωστόσο, η πτώση των τιμών του πετρελαίου κατά τα τελευταία δύο χρόνια έχει αποτύχει να φέρει τα συνήθη οικονομικά οφέλη.

Καθώς οι τιμές του πετρελαίου έχουν μειωθεί σε επίπεδα που δεν έχουμε δει από το 2003, πολλοί εμπειρογνώμονες τώρα λένε ότι δεν αναμένουν χαμηλότερες τιμές για να ενισχυθεί σημαντικά η εγχώρια οικονομία το 2016.

Οι χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου ήταν ιστορικά μια αιτία για γιορτή στον ανεπτυγμένο κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών. Το αποτέλεσμα ήταν σαν μια ...

Οι προβλέψεις για την εξέλιξη της τιμής του πετρελαίου από τον "γκουρού" των αγορών P.Andurand

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι προβλέψεις για την εξέλιξη της τιμής του πετρελαίου
Ο Pierre Andurand, ιδρυτής της 615 εκατ. Andurand Capital Management που είχε προβλέψει την πτώση των τιμών του πετρελαίου, τονίζει πως η τιμή του πετρελαίου πιθανώς να έχει χτυπήσει "πάτο" και ότι θα κλείσει τον χρόνο υψηλότερα.  

 Η τιμή του πετρελαίου πιθανώς να σημειώσει άνοδο στα 50 δολάρια το βαρέλι για το 2016 και θα φτάσει στα 70 δολάρια το βαρέλι το 2017, σημειώνει ο Andurand σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Bloomberg TV την Παρασκευή.   

"Είμαστε σε έναν κόσμου όπου...