Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Τα αμερικανικά διυλιστήρια προχωρούν σε επενδύσεις το β τρίμηνο του 2019 ενόψει του IMO 2020

Από το worldenergynews.gr
Τα διυλιστήρια πετρελαίου των ΗΠΑ προγραμματίζουν γενικές επισκευές κατά το δεύτερο τρίμηνο, ενώ η συνολική παραγωγή αυτού του μήνα υποχώρησε κατά 8,5% σε σύγκριση με την αρχή του έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας ΕΙΑ των Η.Π.Α.

Νωρίς την άνοιξη και το χειμώνα παραδοσιακά..

BP και Nouryon παράγουν «πράσινο υδρογόνο» στο λιμάνι του Ροτέρνταμ

Από το naftikachronika.gr
To λιμάνι του Ρότερνταμ ένωσε τις δυνάμεις του με την BP και την Nouryon, προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο παραγωγής «πράσινου υδρογόνου» μέσω της ηλεκτρόλυσης νερού για διυλιστήριο της BP στον ολλανδικό λιμένα.

Να σημειωθεί ότι ήδη το εν λόγω διυλιστήριο χρησιμοποιεί υδρογόνο, το οποίο παράγεται από υδρογονάνθρακες, ενώ μέσω..

Ο Napo προάγει τους χρυσούς κανόνες για την ασφάλεια και την υγεία στον χώρο εργασίας

Από το osha.europa.eu
Ο Napo βοηθάει στην προώθηση των «7 χρυσών κανόνων της Διεθνούς Ένωσης Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ISSA) για μηδενικά ατυχήματα και υγιείς χώρους εργασίας». Οι κανόνες διατυπώθηκαν στο πλαίσιο της παγκόσμιας ενημερωτικής εκστρατείας Vision Zero που διεξάγεται υπό την αιγίδα του EU-OSHA.

Ο Napo και οι συνάδελφοί του εμφανίζονται..

«Συνωστισμός» πετρελαϊκών κολοσσών στην Αργεντινή

Από το naftikachronika.gr
Στην Qatar Petroleum ανατέθηκαν τα δικαιώματα ανακάλυψης νέων κοιτασμάτων πετρελαίου σε πέντε υπεράκτια block της Αργεντινής στο πλαίσιο σύστασης δύο κοινοπραξιών του καταριανού κολοσσού.

Ειδικότερα στην πρώτη κοινοπραξία με την Qatar Petroleum συμμετέχει θυγατρική της ExxonMobil με ποσοστό 70% για την ανακάλυψη ..

Brain Regain για την ανάκτηση του επιστημονικού δυναμικού

Από το capital.gr
Την προσπάθεια επαναπατρισμού του ανθρώπινου κεφαλαίου που εγκατέλειψε την Ελλάδα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης στηρίζουν 16 μεγάλες ελληνικές εταιρείες. Πρόκειται για την πρωτοβουλία Brain Regain που αναπτύσσεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Σωματείου "Ελληνικές Ρίζες".

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ευστάθιος Τσοτσορός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικά Πετρέλαια επισημαίνει:

Θαύμα, θαύμα! Με τις "ευλογίες" της ΡΑΕ, η Ευρυτανία μετακόμισε στη Μακρακώμη και το ΛΚΔΜ στα Λιβερά!


Από το greeklignite.blogspot.com
Στις 15 Απριλίου 2019 η ΡΑΕ έκανε νέα ηλεκτρονική δημοπρασία για ~455,56 MW νέων αιολικών & Φ/Β. Σύμφωνα με τη 230/2019 Απόφαση της ΡΑΕ, (ΑΔΑ 9Λ86ΙΔΞ-ΑΡΝ), δικαίωμα συμμετοχής είχαν αιολικά μέγιστης ισχύος παραγωγής μεγαλύτερης των 50 MW και φωτοβολταϊκοί σταθμοί εγκατεστημένης ισχύος μεγαλύτερης των 20 MW. Η ανώτατη επιτρεπόµενη τιµή υποβολής προσφοράς ορίστηκε σε 64,72€/MWh.

Στις 18 Απριλίου 2019 η ΡΑΕ έδωσε στη δημοσιότητα την 436/2019 Απόφαση, (ΑΔΑ ΨΒ3ΗΙΔΞ-Α1Τ), με την οποία έκανε γνωστό..