Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Κάτι κινείται στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου

Από το euro2day.gr
H πετρελαϊκή βιομηχανία έζησε το δικό της «τρενάκι του τρόμου» τα τελευταία χρόνια με τις τιμές του μαύρου χρυσού να κάνουν βουτιά και μετά να ανακάμπτουν ελαφρά.

Ένα από τα μεγάλα θύματα ήταν οι εταιρείες που διαχειρίζονται πλωτές εξέδρες εξόρυξης τονίζει ο Alan Livsey με τις τιμές των μετοχών τους να υποχωρούν κοντά σε χαμηλά δεκαετίας.

Οι ημερήσιες τιμές ενοικίασης..

Διευκολύνσεις για τους απλήρωτους εργαζόμενους - Επίδομα ανεργίας με μονομερή καταγγελία

Από το bankingnews.gr
Διευκολύνσεις για τους απλήρωτους εργαζόμενους δίνει το νομοσχέδιο του υπουργείου εργασίας που κατατίθεται στη Βουλή στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Οι «εγκλωβισμένοι» άνεργοι στους οποίους δεν έχουν καταβληθεί δεδουλευμένες αποδοχές για  «αξιόλογο διάστημα» (πιθανόν τρεις μήνες) θα μπορούν με μονομερή καταγγελία, προσκομίζοντας εξώδικη δήλωση στον ΟΑΕΔ  να αξιώσουν  επίδομα ανεργίας. 

Θα δίνεται επίσης το δικαίωμα..

Η Raízen κοντά στην εξαγορά αλυσίδας πρατηρίων της Shell στην Αργεντινή

Από το worldenergynews.gr
Η Βραζιλιάνικη Raízen Energia SA  είναι κοντά στην αγορά ενός δικτύου πρατηρίων της Royal Dutch Shell Plc στην Αργεντινή για περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ανέφεραν πηγές στο Reuters.

Η μη δεσμευτική προσφορά της Raízen ξεπέρασε τις ανταγωνιστικές προσφορές της αργεντινής πετρελαϊκής εταιρίας YPF SA, της εταιρείας Quinenco SA από την Χιλή και της Petrochina Co Ltd της Κίνας. 

Οι τέσσερις εταιρείες συμμετείχαν ..

Η ΑΟΖ και η επιστροφή του “Φοβικού Συνδρόμου”: Δεν δημιούργησαν Οικόπεδα Νοτιοανατολικά της Κρήτης

Από το mignatiou.com
 Πρόσφατα, αναρτήθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι χάρτες με τα προς παραχώρηση θαλάσσια οικόπεδα για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην ελληνική επικράτεια. Οι τρεις θαλάσσιες περιοχές που παραχωρούνται βρίσκονται στην περιοχή βόρεια της Κεφαλονιάς και δυτικά των νησιών Λευκάδας και Κέρκυρας στο Ιόνιο και για δύο οικόπεδα νοτιοδυτικά και δυτικά της Κρήτης. 

Οι έρευνες θα γίνουν σε τρεις φάσεις και μπορεί να διαρκέσουν οκτώ χρόνια. Οι εταιρίες που έδειξαν ενδιαφέρον για την έρευνα και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων νοτιοδυτικά και δυτικά της Κρήτης(εμβαδού, η κάθε μια, περί τα 20.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα ) είναι οι «Total E&P Greece B.V», «ExxonMobil Exploration and Production Greece(Crete) B.V» και «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε». 

Οι όροι της σύμβασης μίσθωσης, είναι αυτή ..

Απάντηση τους ψηλούς δασμούς ΗΠΑ για βιοντίζελ ετοιμάζει η Αργεντινή

Από το energy.reporter.com.cy
Η Αργεντινή εξετάζει όλες τις προοπτικές και επιφυλάσσεται να προσφύγει νομικά κατά των ψηλών δασμών που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε εισαγωγές βιοντίζελ (καυσίμων από φυτικά έλαια) παραγωγής της, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της λατινοαμερικανικής χώρας χθες Πέμπτη.

Οι ΗΠΑ επέβαλλαν αντισταθμιστικούς δασμούς σε εισαγωγές βιοντίζελ από δύο χώρες την Τρίτη, την Αργεντινή και την Ινδονησία, λόγω της κρατικής επιδότησής των. Οι δασμοί εισαγωγών βιοντίζελ ..

Πως η βενεζουελάνικη PDVSA μπορεί να «ξεκολλήσει» τις τιμές του πετρελαίου

Από το energypress.gr
Μια πιθανή πτώχευση χρέους από το βενεζουελάνικο πετρελαϊκό κολοσσό Petroleos de Venezuela τον Οκτώβριο αποτελεί παράγοντα που μπορεί να «ξεκολλήσει» τις τιμές του πετρελαίου από τη ζώνη των 50 δολαρίων το βαρέλι, εκτιμά η Helima Croft, παγκόσμια επικεφαλής στρατηγικών για τα εμπορεύματα στην RBC Capital Markets.

Η παραγωγή πετρελαίου της κρατικής PDVSA έχει σταθερά μειωθεί, καθώς η χώρα παλεύει με την οικονομική κρίση που επέφερε η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου το 2014 και η οικονομική κακοδιαχείριση ετών.

«Έχουν 3,5 δισ. δολάρια σε χρέος...

ΕΔΕΥ: Τα πρώτα έσοδα από τις παραχωρήσεις και οι στόχοι ως το 2020

Από το euro2day.gr
Τα πρώτα έσοδα ύψους 624.911 ευρώ από τις παραχωρήσεις περιοχών και τις ερευνητικές διαδικασίες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων παρουσίασε η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ Α.Ε.) στα ετήσια οικονομικά της αποτελέσματα, ενώ ταυτόχρονα μιλά για όμοιες, με αυτές του κοιτάσματος Zohr στην Αίγυπτο, γεωλογικές δομές στη δυτική Ελλάδα και νότια της Κρήτης.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με τον ισολογισμό της η ΕΔΕΥ ανακοίνωσε..

Ρωσικό παγοθραυστικό μετέφερε LNG για πρώτη φορά μέσω του βορείου αρκτικού περάσματος

Από το energypress.gr
Το ρωσικό παγοθραυστικό δεξαμενόπλοιο Christophe de Margerie παρέδωσε υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) μέσω της διαδρομής της Βόρειας Θάλασσας από τη Νορβηγία προς τη Νότια Κορέα.

Η διαδρομή ολοκληρώθηκε σε ρεκόρ έξιμισι ημερών. Το δεξαμενόπλοιο είχε μέση ταχύτητα μεγαλύτερη από 14 κόμβους, παρά το γεγονός ότι αναγκάστηκε να περάσει από πάγους πάχους 1,2 μέτρων. Το σύνολο του ταξιδιού..