Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Αυτές είναι οι καλύτερες επιχειρήσεις για να δουλεύει κανείς στην Ελλάδα


23 επιχειρήσεις διακρίθηκαν τη φετινή χρονιά στην έρευνα Best Workplaces 2015, διακρινόμενες σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους.

Συγκεκριμένα, οι 10 πρώτες «μεγάλες» επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 251 εργαζόμενους είναι: 

Pfizer Hellas,
Διαμαντής Μασούτης ΑΕ,
NN Hellas (πρώην ING Greece),
MSD,
PepsiCo - Tasty Foods,
Μπάρμπα Στάθης ΑΒΕΕ,
Pharmathen,
KLEEMANN,
Β. Καυκάς ΑΕ
Accenture


Οι 10 «μεσαίες» επιχειρήσεις που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζόμενους είναι:

AbbVie Φαρμακευτική,
MARS Group (Hellas),
Microsoft Hellas,
British American Tobacco Ελλάς,
Coca-Cola Hellas,
Epsilon Net,
Johnson & Johnson Hellas Καταναλωτικά Προϊόντα,
TRAVELPLANET24,
Μινέρβα ΑΕ Ελαιουργικών Eπιχειρήσεων
Novo Nordisk Ελλάς

Τέλος, οι τρεις «μικρές» επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 έως 49 εργαζόμενους είναι:

SAS Institute,
PCS
ActionAid Ελλάς.

Η αξιολόγηση των εταιρειών ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2015 και η έρευνα διεξάγεται με ανώνυμα ερωτηματολόγια, βασιζόμενη κυρίως στην άποψη που έχουν οι εργαζόμενοι για την εταιρεία τους.


ΠΗΓΗ:.thestival.gr

ΜΠΟΥΛΗΔΕΣ



ΠΗΓΗ:skitsoblog.blogspot.gr

Η «Καραμανλική Αριστερά» του Αλέξη

oldphotostsipras_karamanlis1399015207
Τα περί «φλερτ» Τσίπρα-Καραμανλή έχουν μονοπωλήσει το περιεχόμενο πολλών αναλύσεων, που στοχεύουν στο να καταδείξουν την ιδιότυπη σχέση που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον εκπρόσωπο του «Καραμανλισμού».

Στρατηγική διεμβολισμού της Νέας Δημοκρατίας, από τον Αλέξη; Συνταγή εδραίωσης του ΣΥΡΙΖΑ στον λεγόμενο «μεσαίο χώρο»; Τακτικισμοί του πρωθυπουργού για να απομονωθεί ο Σαμαράς; Τι απ’ όλα ισχύει και εξηγεί την σύμπλευση Τσίπρα-Καραμανλή;

Η απάντηση μπορεί να τα περιλαμβάνει και όλα. Πάντως πληθώρα στοιχείων έρχονται να «σφραγίσουν την σχέση τους.

Για κάποιους μάλιστα ίσως αποτελεί και την τελευταία εφεδρεία του πολιτικού συστήματος, σε περίπτωση εθνικού κινδύνου.

Η επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου από τον πρωθυπουργό, για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να είναι η ισχυρότερη, αλλά δεν είναι η μόνη απόδειξη, ότι ο Αλέξης Τσίπρας, κάνει επιλογές με «καραμανλικό πρόσημο.»

Έτσι ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε αμέσως εντολή να απομακρυνθούν από θέσεις στην κρατική μηχανή στελέχη που πρόσκεινται στον Αντώνη Σαμαρά, διατήρησε σε κομβικές θέσεις, ή και τοποθέτησε σε δημόσια πόστα εκπροσώπους της «Καραμανλικής Σχολής».

Με το επιχείρημα-άλλοθι ότι  «το κράτος έχει συνέχεια» και το σύνθημα ότι η κυβέρνηση δεν διέπεται από την λογική του ρεβανσισμού, μια σειρά στελεχών που βρίσκονται κοντά στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, εξακολουθούν να εργάζονται στην κρατική μηχανή, δύο μήνες, μετά την αλλαγή κυβέρνησης.

Δεν γνωρίζω πόσο παράτολμο, ή ανεδαφικό είναι να μιλήσει κανείς έστω και με διάθεση αστεϊσμού για «Καραμανλική συνιστώσα» του ΣΥΡΙΖΑ, ή για «Καραμανλική Αριστερά» Τσίπρα; Αλλά τα ονόματα μιλούν από μόνα τους.

Ο Πάνος Λειβαδάς ο οποίος συμμετείχε το 2003 στην κλειστή επικοινωνιακή ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ανέλαβε γενικός γραμματέας του υπουργείου Επικρατείας στις κυβερνήσεις Καραμανλή, όταν υπουργός ήταν ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, παραμένει σήμερα στη θέση του γενικού γραμματέα του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Μάλιστα η αρμόδια υπουργός, Έλενας Κουντουρά, έχει ζητήσει να διατηρήσει την θέση του και αναμένει την έγκριση του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο Λευτέρης Ζαγορίτης, εκ των πολύ στενών συνεργατών του Κώστα Καραμανλή συνεχίζει να υπηρετεί ως Συνήγορος του Καταναλωτή, θέση που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η εν λόγω ανεξάρτητη Αρχή ανέλαβε πρόσφατα διαμεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα σε τραπεζικά ιδρύματα και οφειλέτες για τη ρύθμιση μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ο Γιάννης Παπαθανασίου, υπουργός οικονομικών του Καραμανλή παραμένει επικεφαλής των ΕΛ.ΠΕ, σε ένα φορέα στον οποίο το ελληνικό Δημόσιο ασκεί αποφασιστική επιρροή, λόγω της συμμετοχής του στο μετοχικό του κεφάλαιο.

Ο Μενέλαος Δασκαλάκης, πρόσωπο με απευθείας αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό, παραμένει στη θέση του γενικού γραμματέα Τηλεπικοινωνιών.

Στη λίστα των ανθρώπων που έχουν συνδεθεί με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο με τις κυβερνήσεις Καραμανλή και συνεχίζουν να μεσουρανούν και επί Αλέξη Τσίπρα συγκαταλέγεται ο διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών, Γιώργος Λούκος, ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση αυτή το 2005, ύστερα από απόφαση του ίδιου του κ. Καραμανλή, με την ιδιότητα του υπουργού Πολιτισμού.

Επίσης το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Γιάννης Γιαρέντης, που παραμένει στον ΑΔΜΗΕ, o πολιτευτής Λακωνίας και πρώην νομάρχης του ίδιου νομού, Γρηγόρης Αποστολάκος, που είναι πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ακόμη προσφάτως με απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού, ο έμπειρος δικαστικός και πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί Καραμανλή, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ανέλαβε γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο πρώην υφυπουργός Υγείας στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή, Θανάσης Γιαννόπουλος, και νυν στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου, ανέλαβε το πόστο του επικεφαλής του ΚΕΕΛΠΝΟ.


ΠΗΓΗ:ienimerosi.gr

Εκτός κυπριακής ΑΟΖ το Μπαρμπαρός

Αποτέλεσμα εικόνας για Εκτός κυπριακής ΑΟΖ το Μπαρμπαρός
Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά για το οποίο η Τουρκία είχε εκδώσει παράνομη οδηγία NAVTEX που δέσμευε μέρος της κυπριακής ΑΟΖ, αποχωρεί από τα ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας με κατεύθυνση προς την Τουρκία.

Όπως φαίνεται στην...

Λαφαζάνης: Και ρωσικές εταιρείες στους διαγωνισμούς υδρογονανθράκων


«Πολύ σημαντική» χαρακτήρισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, την επίσκεψή του στη Μόσχα, ενώ πρόσθεσε ότι μεγάλες ρωσικές πετρελαϊκές θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό για τις έρευνες υδρογονανθράκων. 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο αναφορικά με το ταξίδι του στη Ρωσία και τα αποτελέσματά του, ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε ότι..

Ετοιμάστε διαβατήρια... μοιράζουν πάλι πετρέλαια!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρέλαια!!!

Όταν η κυβέρνηση (οποιαδήποτε κυβέρνηση) μιλάει για σωτηρία από τα ελληνικά αποθέματα πετρελαίου και αερίου ετοιμάζετε βαλίτσες... Το δούλεμα χόντρυνε... Ίσως μετά από 50 χρόνια, οι νεώτεροι, να δουν τον κ. Καμμένο στα εκατό του... αλλά από πετρέλαιο και αέριο ούτε κουβά... Και επειδή κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να δουλέψουν και τους Αμερικανούς με συμπαραγωγές στα πετρέλαια, έχετε και το διαβατήριο έτοιμο... Η Ελλάδα τελείωσε οριστικά. 

Για να μην αδικήσω τον...

Ποιο (τι) θα είναι, άραγε, το επόμενο;


Το μεγάλο ρυπαντικό επεισόδιο στο διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα, που εκδηλώθηκε τις νυχτερινές ώρες της Κυριακής 29 Μαρτίου, διέσπειρε ανησυχία και φόβο στους κατοίκους της Ελευσίνας και των Εργατικών Κατοικιών της Μάνδρας. Λίγο μετά τις 8.30, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, ο ουρανός της πόλης λαμπάδιασε από την έντονη φλόγα του συστήματος των πυρσών του διυλιστηρίου ενώ από την κοινή (κυρίως) καμινάδα των ατμολεβήτων καθώς και τις λοιπές καμινάδες της εγκατάστασης διοχετεύτηκαν στην ατμόσφαιρά μας χιλιάδες τόνοι καυσαερίων. Το έντονο βουητό της εγκατάστασης γινόταν αισθητό μέχρι την οδό Αλκιβιάδου ενώ κατά διαστήματα η γνωστή δυσοσμία επισκέφθηκε περιοχές της Άνω Ελευσίνας και των Εργατικών Κατοικιών. Δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προσέγγισαν στην εγκατάσταση ενώ τηλεφωνικές κλήσεις εκτός από το διυλιστήριο δέχτηκε το Αστυνομικό Τμήμα και η Πυροσβεστική. Βροχή τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με έκδηλη την άσκηση δριμύτατης κριτικής στις αυτοδιοικητικές αρχές και στην εταιρεία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αλλά και οι Δήμαρχοι Ελευσίνας και Μάνδρας δεν προέβησαν, χθες Δευτέρα, στην εκδήλωση οποιασδήποτε δημόσιας ανησυχίας ή διαβήματος διαμαρτυρίας προς την εταιρεία και προς τις κρατικές αρχές, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην υποβάθμιση του συμβάντος. Η εταιρεία με το υστερόβουλο και επίπλαστο κοινωνικό πρόσωπο δεν προέβη ούτε σε επίσημη ανακοίνωση για το θέμα ούτε απηύθυνε αίτηση δημόσιας συγνώμης προς τον πληθυσμό.
DSCN8183
Με υπηρεσιακό φαξ προς την αρμόδια υπηρεσία Περιβάλλοντος της Αντιπεριφέρειας και κοινοποίηση στην ομόλογη υπηρεσία του Δήμου Ελευσίνας, η εταιρεία, χωρίς να αποδέχεται ότι προκάλεσε ρύπανση, αποδίδει το συμβάν σε μεμονωμένη «δυσλειτουργία σε βάνα/αυτοματισμό του συστήματος παραγωγής και διαχείρισης αερίου καυσίμου του διυλιστηρίου» αποκρύβοντας την πραγματικότητα: η μονάδα 32 (Flexicoker) έχει «πέσει» από τις 25 Μαρτίου χωρίς να έχει γίνει κατορθωτή η ομαλή επαναλειτουργία της, παρά τις ατέρμονες προσπάθειες. Σε μια από τις προσπάθειες αυτές έφραξαν δύο αντλίες τροφοδοσίας και εκδηλώθηκε η δυσλειτουργία με όλα τα επακόλουθα. Η εκπομπή καυσαερίων συνεχίστηκε και το βράδυ της Δευτέρας παρότι το επεισόδιο βρίσκεται σε ύφεση.

Τραγική η επιστολή του Προέδρου της κατ’ ευφημισμόν «Επιτροπής Περιβάλλοντος του Δήμου» προς τα ΕΛΠΕ και την Αντιπεριφέρεια. Παίρνει αποστάσεις από το ρυπαντικό επεισόδιο χαρακτηρίζοντας …«πιθανή» την ρύπανση που προκάλεσε το διυλιστήριο ζητώντας μάλιστα από τα ΕΛΠΕ να προσδιορίσουν εκείνα τις βλάβες που προκάλεσαν και από την Αντιπεριφέρεια να κοινοποιήσει τα …«πιθανά» ευρήματα!

Κατώτερο των περιστάσεων και το νυχτερινό σχόλιο του Δημάρχου Ελευσίνας στο Facebook. Μνημείο παραχάραξης όσον αφορά στο συμβάν στην μονάδα 32 τον περασμένο Φεβρουάριο  όταν είναι σε όλους γνωστό ότι το θέμα αναδείχτηκε από άλλους φορείς, το Εργατικό Κέντρο και την ΕCOELEUSIS, και ότι το Σωματείο των ΕΛΠΕ ή ο Δήμος δεν είχαν καμία ανάμειξη στην επίσπευση του χρόνου συντήρησης της μονάδας παρά μόνο η δημοσιοποίηση του θέματος την οποία πετύχαμε καθώς και το εισαγγελικό ενδιαφέρον. Αλλά και δείγμα εκδηλωτικού εργατοπατερισμού χρήσιμου ενίοτε για να μην παίρνει θέση ο Δήμαρχος και να μην φέρνει σε δύσκολη θέση τον ρυπογόνο χορηγό της δημοτικής πολιτικής.

Το περιστατικό της Κυριακής ήταν το μεγαλύτερο από τα 6 τουλάχιστον ρυπαντικά επεισόδια στο διυλιστήριο που έχουν καταγραφεί κατά το τελευταίο δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου, πολύ μεγαλύτερο εκείνου της 2ας Φεβρουαρίου. Μάλιστα στις 6 Φεβρουαρίου με επιστολή τους στην Εφημερίδα των Συντακτών είχαν χαρακτρηρίσει τα ρυπαντικά επειδόδια της 2ας Φεβρουαρίου ως «οπτική εντύπωση»! Ήδη έχουν καταγραφεί επεισόδια στις 2/2, 5-6/2, 20/2, 1/3 και 6/3. Από το πρωί της Δευτέρα η ΕCOELEUSIS έχει ενημερώσει όλες τις εμπλεκόμενες αρχές επισημαίνοντας ότι για πολλοστή φορά τους καταγγέλλεται ρυπαντικό επεισόδιο και δυσλειτουργία στα ΕΛΠΕ ΒΕΕ χωρίς να έχουν προβεί σε ενέργειες που θα αποτρέπουν την επανάληψή του. Ήδη η κοινή γνώμη της πόλης δικαίως διερωτάται: ποιο (τι) θα είναι, άραγε, το επόμενο;


ΠΗΓΗ:ecoeleusis.com

Βιοκαύσιμα στην κόψη του ξυραφιού

Αποτέλεσμα εικόνας για Βιοκαύσιμα
Μέχρι πρόσφατα οι ελπίδες που είχαν βασιστεί στα βιοκαύσιμα για τον περιορισμό των ρύπων ήταν πολύ μεγάλες.  Η προσδοκία ήταν η καύσιμη ύλη από φυτά να μπορέσει να αντικαταστήσει σταδιακά το πετρέλαιο και τη βενζίνη. Για να μπορέσει μάλιστα να αυξηθεί η παραγωγή στη Γερμανία θεσπίστηκαν το 2002 και ορισμένες φοροαπαλλαγές.

Το γεγονός αυτό οδήγησε σε...

Στα 8,7 εκατ. βαρέλια η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ πέρυσι


Η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου αυξήθηκε πέρυσι κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στα χρονικά.



Πλέον, η παραγωγή ανέρχεται στα 8,7 εκατ. βαρέλια, καθώς πέρυσι σημείωσε άνοδο 16,2%, όπως επισημαίνει η αμερικανική υπηρεσία ενεργειακών πληροφοριών, ΕΙΑ. Η εντονότερη άνοδος σημειώθηκε στη Βόρεια Ντακότα, στο Τέξας και στο Νέο Μεξικό, όπου η μέθοδος της υδραυλικής ρωγμάτωσης και της οριζόντιας γεώτρησης άνοιξε νέα σχιστολιθικά κοιτάσματα προς εκμετάλλευση.

Αναφορικά με το 2015 και το 2016, η άνοδος της παραγωγής αναμένεται να περιοριστεί καθώς η πτώση της τιμής του πετρελαίου έχει μειώσει τον αριθμό των γεωτρήσεων στις ΗΠΑ. Κατ’ επέκταση, η αύξηση προβλέπεται από την ΕΙΑ να είναι 8,1% φέτος και 1,5% το 2016.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Μικρές απώλειες για το αργό

Αποτέλεσμα εικόνας για Μικρές απώλειες για το αργό
Yποχώρησε το πετρέλαιο τη Δευτέρα εν μέσω εκτιμήσεων ότι οι διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε χαλάρωση των κυρώσεων κατά της χώρας.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαΐου έχασε 19 cents ή 0,4% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 48,68 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Το αργό Brent Μαΐου έχασε 12 cents στα 56,29 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Αιχμές Gazprom: "Η προηγούμενη κυβέρνηση υπονόμευσε την ελληνορωσική ενεργειακή συνεργασία"!

Αποτέλεσμα εικόνας για Αιχμές Gazprom:
Το άνοιγμα «νέας σελίδας» στις ενεργειακές σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας δήλωσαν ότι επιθυμούν και οι δύο πλευρές κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ και τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντρ Νόβακ.

Υποδεχόμενος τον έλληνα ομόλογό του, ο ρώσος υπουργός δήλωσε ότι...