Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Κάθεται η Ελλάδα πάνω σε αμύθητο πετρελαϊκό πλούτο;

Από το businessdaily.gr
Πριν ακόμη πλησιάσει γεωτρύπανο στις περιοχές νοτίως της Κρήτης, η απερχόμενη διοίκηση της ΕΔΕΥ «είδε» κοίτασμα που μοιάζει με το αιγυπτιακό Ζορ. Επικίνδυνες υπερβολές σε περίοδο έξαρσης της τουρκικής επιθετικότητας.

Το αφήγημα ότι καθόμαστε πάνω σε δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και φυσικού αερίου ακούγεται εδώ και μισό αιώνα. Το υπηρέτησε..

Ο Νέμο, η Ντόρι και τα ψαράκια στο Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο, μόλις γκρέμισαν άλλο ένα κλιματικό μύθο.


Από το greeklignite.blogspot.com
Θυμάστε το Νέμο και τη Ντόρι; Τα συμπαθέστατα ψαράκια της εικόνας που ζουν στο Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο και που έσπασαν τα ταμεία, χαρίζοντας στιγμές ξεγνοιασιάς σε μικρούς και μεγάλους; Κινδυνεύουν απ' την "κλιματική αλλαγή"! Καθώς πολλή συζήτηση γίνεται για τις "υπέρογκες" ανθρωπογενείς εκπομπές CO2, που μέσω του κύκλου του άνθρακα στη φύση καταλήγουν στους ωκεανούς και αυξάνουν..

Σύγχυση επικρατεί στην παγκόσμια ναυτιλία με τα νέα καύσιμα

Από το energypress.gr
Καθώς η μεγάλη πλειονότητα του ελληνόκτητου στόλου δείχνει να προσαρμόζεται στην πραγματικότητα του νέου, φτωχότερου σε θείο καυσίμου (VLFSO 0,5% περιεκτικότητα) –το μέτρο έχει αρχίσει να ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2020 με μια δίμηνη μεταβατική περίοδο–, οι τιμές τις πρώτες ημέρες από την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας δείχνουν μεγάλη διακύμανση, κάτι που παράγοντες της αγοράς καυσίμων βρίσκουν μάλλον «ευεξήγητο».

Σε ένα μέρος των πλοίων έχουν..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ

Από το poenergias.gr
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας καταγγέλλει τις αθέμιτες, καταχρηστικές και άνομες
πρακτικές του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη που συνεχίζουν να κλιμακώνονται σε βάρος των
εργαζομένων , της οικονομίας και του φορολογούμενου πολίτη.

Η Διοίκηση του εργοστασίου Φωσφορικών Λιπασμάτων της Καβάλας καταστρατηγώντας κάθε
Εργατική Νομοθεσία, ζητά..

Την τελική φόρμουλα για τη διεκδίκηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας αναζητούν ΕΛ.ΠΕ και Edison

Από το energypress.gr
Είναι εταίροι, στην Elpedison, και μάλιστα με ποσοστό από 50% τα Ελληνικά Πετρέλαια και η ιταλική Edison και μετά την αποχώρηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ οι δύο ενεργειακές επιχειρήσεις έχουν δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη της εταιρίας παραγωγής και προμήθειας ρεύματος και φυσικού αερίου.

Ωστόσο, αν και το σχήμα στο οποίο μετέχουν..

Baker Hughes: Σε υψηλό πενταετίας οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στον Καναδά

Από το worldenergynews.gr
Οι επιχειρήσεις ενέργειας στον Καναδά αύξησαν την περασμένη εβδομάδα τον αριθμό των εγκαταστάσεων εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στο υψηλότερο επίπεδο  από τον Ιανουάριο του 2015, καθώς οι παραγωγοί επέστρεψαν μαζικά από τις διακοπές των Χριστουγέννων προκειμένου να επωφεληθούν από..

Να μείνουν εθνικά τα ΕΛΠΕ του μέλλοντός μας

Από το paraskhnio.gr
Με παρέμβασή του, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ (ΠΣΕΕΠ), Παναγιώτης Οφθαλμίδης, αναφέρεται στον ρόλο των Ελληνικών Πετρελαίων –του μεγαλύτερου εμποροβιομηχανικού ομίλου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με τρία διυλιστήρια (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Θεσσαλονίκη)–, δεδομένης της συγκυρίας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και γενικότερα στην ευρύτερη γειτονιά μας: Η σπουδαιότητα..