Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

O Κ. Μανιατόπουλος νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

O Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ - Το βιογραφικό
Ο κ. Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος, μέχρι σήμερα Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του ΔΕΣΦΑ Α.Ε., προτείνεται από το Υπουργείο Οικονομικών για την προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ, αναφέρει το ΥΠΟΙΚ σε ανακοινωσή του. Πριν τον διορισμό του θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία για τη διατύπωση γνώμης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Ποιος είναι

Ο Κωνσταντίνος Σ. Μανιατόπουλος είναι πρώην Γενικός Διευθυντής Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. (Βρυξέλλες, 1986 – 1995). Σήμερα είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) και Μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του ΔΕΣΦΑ Α.Ε.

Παράλληλα, είναι Μέλος του Δ.Σ. του ΙΟΒΕ, Ειδικός Σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ για θέματα Ενέργειας, Αν. Μέλος του Συμβουλίου Αναιρέσεων του “Agency for the Cooperation of European Energy Regulators” (ACER, Slovenia), Μέλος του “Club de Nice - Energie et Géopolitique”, κλπ.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), της Μονάδας Διαχείρισης του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (ΜΟΔ), Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΕΚΟ, Πρόεδρος του ΟΣΚ, Μέλος του Governing Board του International Energy Agency (IEA), Πρόεδρος του European Energy Charter WG1, Μέλος Δ.Σ. της Εταιρίας Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ – Ελ. Βενιζέλος), Μέλος Επιτροπών του ΥΠΕΚΑ, Μέλος και Σύνδεσμος με το WEC (World Energy Council) της Επιτροπής Ενέργειας του Τεχνικού Επιμελητηρίου (TEE), Μέλος του Δ.Σ. του ΕΛΟΤ, της Ελληνικής Εταιρίας Επιχειρησιακών Ερευνών (ΕΕΕΕ), διαφόρων Επιστημονικών Εταιριών, Συλλόγων, Οργανώσεων, καθώς και Πρόεδρος ή Μέλος Δ.Σ. Ιδιωτικών Εταιριών.

Έχει εκπροσωπήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε Συμβούλια Υπουργών Ενέργειας, στα Governing Boards του International Energy Agency (IEA) και του International Atomic Energy Agency (IAEA), στο Oxford Energy Club, σε διαπραγματεύσεις με τον OPEC και τον OAPEC, στις συνομιλίες για την Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Χάρτα, σε πολυάριθμες διεθνείς ή διμερείς Συναντήσεις, Διαπραγματεύσεις, Συνέδρια, κλπ.

Έχει διαπραγματευθεί την εξαγορά της ESSO-Pappas από το ελληνικό δημόσιο (δημιουργία της ΕΚΟ), έχει εργασθεί ως Σύμβουλος της Διοίκησης της ΔΕΗ για θέματα προσαρμογής σε καθεστώς ανταγωνιστικής λειτουργίας, της ΔΕΠΑ για Ιδιωτικοποίηση Δικτύων, της ΡΑΕ για θέματα αγοράς πετρελαιοειδών, έχει χρηματίσει Στέλεχος διεθνών εταιριών πετρελαίου στην Ελλάδα (ΒΡ) και τη Γαλλία (SHELL).

Έχει ασκήσει πολλαπλές άλλες κύριες ή παράλληλες Επιστημονικές, Επαγγελματικές, Συνδικαλιστικές και Πολιτικές δραστηριότητες για Ενεργειακά θέματα, θέματα Οργάνωσης και Διοίκησης, Επενδύσεων, Διεθνών Σχέσεων κλπ. 
Έχει οργανώσει, προεδρεύσει η συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής η Συντονιστής σε πολυάριθμες Διεθνείς Συναντήσεις και Συνέδρια Επαγγελματικών και Επιστημονικών Ενώσεων, σε Επιτροπές και Συσκέψεις για θέματα Ενέργειας, στην Ευρώπη, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Μέση Ανατολή, Κόλπο, Κίνα κλπ.

Έχει εκλεγεί Γενικός Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) και Πρόεδρος ή Μέλος πολλών Συνδικαλιστικών και Κοινωνικών Φορέων.

Είναι Μηχανικός παραγωγής (Μ.–Η.) του Ε.Μ.Π., με μεταπτυχιακές σπουδές σε Διοίκηση Επιχειρήσεων, Επιχειρησιακή Έρευνα, Οικονομία και Στατιστική, στην Αθήνα και στο Παρίσι.

Ομιλεί την Ελληνική, την γαλλική και αγγλική.

Έχει γεννηθεί στην Πάτρα το 1941, είναι παντρεμένος με την Ομότιμο Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θ. Χίου και έχει ένα γιό (Δικηγόρο). 
ΠΗΓΗ:.euro2day.gr

Έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής αερίου στη Γερμανία


Στην εκκένωση ενός ολόκληρου χωριού προχώρησαν οι αρχές στην κεντρική Γερμανία, έπειτα από έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής αερίου. Προηγήθηκε η εκδήλωση φωτιάς που ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Προς το παρόν, υπάρχουν πληροφορίες για 16 τραυματίες πυροσβέστες.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι σημειώθηκε έκρηξη σε δύο δεξαμενές αερίου στην περιοχή Harthausen κοντά στην πόλη Ludwigshafen, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους περί τους 3.000 κατοίκους.

Οι πρώτες αναφορές για την έκρηξη υπήρξαν στις 5.20 π.μ. ώρα Ελλάδας. Οι 16 πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να κατασβήσουν τη φωτιά, υπέστησαν εγκαύματα, ενώ ένας εξ αυτών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΓΣΕΕ:Νομιμοποιούν την "ανήθικη" επιχειρηματικότητα στο όνομα της δήθεν αποτελεσματικότητας


Η δήλωση του Κοινοτικού Επιτρόπου Όλι Ρεν για τις ομαδικές απολύσεις αποδεικνύει ότι η χώρα είναι παραδομένη στα χέρια των δανειστών κι ότι η Κυβέρνηση απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις.
Προφανώς Τρόικα και Κυβέρνηση δεν έχουν αντιληφθεί ότι όλες αυτές οι επώδυνες και επαχθείς αποφάσεις δημιουργούν σοβαρότατο πρόβλημα στη δημοκρατία, ενώ η κρίση που βιώνουν οι εργατικές οικογένειες είναι άνευ προηγουμένου για χώρα σε περίοδο ειρήνης. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι με την πολιτική τους ελλοχεύει ο κίνδυνος νομιμοποίησης της «ανήθικης» επιχειρηματικότητας, στο όνομα της δήθεν αποτελεσματικότητας.
Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να επαναλάβει και τώρα στον κ. Τόμσεν αυτό που υποστήριξε ότι του είπε στις 2 Ιουλίου, δηλαδή ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής του νόμου περί ομαδικών απολύσεων και να σταματήσει το «θέατρο», αφού και η «παράσταση» είναι χιλιοπαιγμένη και το «σενάριο» γνωστό.
Το αμέσως επόμενο διάστημα, τα συνδικάτα θα απαντήσουν οργανωμένα, συντονισμένα και αποφασιστικά στο σύνολο των προκλήσεων, συνεχίζοντας τον αγώνα για την απόκρουση των μνημονιακών πολιτικών. 


ΠΗΓΗ:gsee.gr

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ

                            Ιστοσελίδα: www.ase-ote.gr    E Mail: aseote@yahoo.gr

Ανακοίνωση – Δελτίου τύπου

Οι επενδύσεις της Deutsche Telekom συνεχίζονται!

   Όπως ανακοινώθηκε ο Πρωθυπουργός δέχθηκε τον Διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ ο οποίος τον πληροφόρησε ότι ο ΟΤΕ της Deutsche Telekom σκοπεύει να κάνει επενδύσεις 1,2 δις.
   Ευτυχισμένος ο κύριος Σαμαράς δήλωσε επί λέξει:
«Οι επενδύσεις που ο ΟΤΕ προγραμματίζει για τα επόμενα 4 χρόνια στην Ελλάδα αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και επιβεβαιώνουν αυτό που συχνά τονίζουμε, ότι η πολυπόθητη ανάπτυξη θα έρθει μέσα από τις επενδύσεις».
  
   Χωρίς να θέλουμε να χαλάσουμε την αισιοδοξία του αιθεροβάμονα Πρωθυπουργού, είμαστε υποχρεωμένοι εμείς οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ που βιώνουμε τα επενδυτικά οράματα της D.T να τον προσγειώσουμε στην πραγματικότητα.
   Τα γεγονότα δυστυχώς είναι πεισματάρικα. Οι επενδύσεις που μέχρι τώρα έχουν γίνει από την D.T μιλούν από μόνες τους:

·         Απέσυραν τον ΟΤΕ από την FYROM πουλώντας την Cosmofon και την Germanos Telecom  για 190 εκ. ευρώ.
·         Απέσυραν τον ΟΤΕ από τη Σερβία πουλώντας την Telekom Serbia για 380 εκ. ευρώ.
·         Απέσυραν τον ΟΤΕ από τη Βουλγαρία πουλώντας την Germanos Telecom και την Globul για 717 εκ. ευρώ.
·         Πούλησαν το μοναδικό δορυφόρο που είχε η χώρα της Hellas-sat για 208 εκ. ευρώ.

   Σύνολο…… επενδύσεων 1,5 δις!


   Χωρίς να υπολογίσουμε τις 4.000 θέσεις εργασίας που μειώθηκαν, τα 300 και πλέον καταστήματα του ΟΤΕ που έκλεισε στην Ελλάδα και τα εκατομμύρια που κερδίζει στέλνοντας τα νεκρά υπόγεια καλώδια του ΟΤΕ από χαλκό και μολύβι στη Γερμανία κ.λ.π.

   Άμα συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό, να είναι βέβαιος και ο πρωθυπουργός και η χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία και η μέση οικογένεια που χρυσοπληρώνει τις υπηρεσίες της D.T ότι οι επενδύσεις του ΟΤΕ μπορεί να φτάσουν μέχρι την εξάχνωση της περιουσίας ενός ακμαίου οργανισμού που ανδρώθηκε και μεγαλούργησε με το μόχθο και των ιδρώτα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού.
   Αν και έχει μείνει πολύ λίπος ακόμα για επενδύσεις. 
   Θυμίζουμε ότι τα ιδιόκτητα κτίρια του ΟΤΕ που μπορεί «να επενδύσει» προσεχώς η D.T είναι περίπου όσο μια πόλη σαν την Καρδίτσα!
   Αν αυτή η πορεία «αποτελεί κορυφαίο παράδειγμα ενός πρώην κρατικού μονοπωλίου που μέσα σε λίγα χρόνια έχει μετασχηματιστεί πλήρως σε μια υγιή, ανταγωνιστική εταιρεία, προς όφελος όλων των πολιτών της χώρας μας» δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν.
   Ή ο Πρωθυπουργός διατελεί εν πλήρη σύγχυση ή ψεύδεται συνειδητά αναπτύσσοντας φανταστικά success story ποντάροντας στο ότι τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και οι χρεωκοπημένοι και δεκαρολόγοι ιδιοκτήτες και τα παπαγαλάκια τους δεν μεταδίδουν τίποτα από όσα πραγματικά συμβαίνουν στον ΟΤΕ.
   Μας εκπλήσσει όμως για άλλη μια φορά η εκκωφαντική αφωνία της αξιωματικής και της ελάσσονος αντιπολίτευσης στην επενδυτική προπαγάνδα της γερμανικής Deutsche Telekom.
  
   Κατά τ’ άλλα… οι επενδύσεις της Deutsche Telekom συνεχίζονται! 


                                               ΑΣΕ                                                 

Απάντηση "βόμβα" του Ρεν στον Χουντή

Απάντηση βόμβα του Ρεν στον Χουντή
"Επιβεβαιώνονται τα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου ότι η Τρόικα ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να αλλάξει το νομικό πλαίσιο που διέπει τις ομαδικές απολύσεις προκειμένου να μην απαιτείται έγκριση των ομαδικών απολύσεων από τον Υπουργό Εργασίας ή τον Περιφερειάρχη, ώστε επιχειρήσεις που βρίσκονται στη φάση της αναδιάρθρωσης να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία στη λήψη σχετικών αποφάσεων", αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ .


Αυτό, όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προκύπτει από απάντηση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλι Ρέν, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, ο οποίος ρωτούσε αν θα υπάρξουν αλλαγές στο σχετικό «νομικό πλαίσιο που διέπει τις ομαδικές απολύσεις, στην κατεύθυνση της αύξησης του ορίου που υπάρχει για τον αριθμό των ομαδικών απολύσεων ανά μήνα, αλλά και της κατάργησης του δικαιώματος βέτο των αρμόδιων αρχών» (δηλαδή της κατάργησης της υποχρέωσης να απαιτείται η έγκριση του Υπουργείου Εργασίας για ομαδικές απολύσεις από επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 150 εργαζόμενους).


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην απάντησή του ο ευρωπαίος Επίτροπος, επιβεβαιώνει ότι "η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε να προβεί στην αναθεώρηση της ισχύουσας εργασιακής νομοθεσίας" που αφορά στην "αναδιάρθρωση εταιρειών και τις ομαδικές απολύσεις" και υπογραμμίζει ότι "το εν λόγω εγχείρημα αναμένεται να συμπεριλάβει τη συγκριτική αναθεώρηση ρυθμιστικών θεμάτων που αφορούν την αναδιάρθρωση εταιρειών και τις ομαδικές απολύσεις ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία μεταξύ της διευκόλυνσης της αναγκαίας προσαρμογής και ενός δίκαιου επιμερισμού του βάρους της προσαρμογής μεταξύ εργαζομένων, εταιρειών και της κυβέρνησης".


"Σημειώνεται ότι στο αναθεωρημένο Μνημόνιο του Ιουλίου 2013, μετά την κατάθεση της ερώτησης, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να προετοιμάσει προσχέδιο αλλαγών στο νόμο περί ομαδικών απολύςσεων, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2013 και να εφαρμόσει τις αντι-εργατικές μεταρρυθμίσεις μέχρι τα τέλη του 2013" τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.


Η πλήρης ερώτηση του Όλι Ρεν, όπως μεταφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

"Ως μέρος των όρων πολιτικής που συνδέονται με το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε να προβεί στην αναθεώρηση της ισχύουσας εργασιακής νομοθεσίας. Στόχος είναι ο καθορισμός μέτρων τα οποία, με βάση τις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις, μπορούν να συμβάλουν στην προσέλκυση επενδύσεων και στη στήριξη της δημιουργίας θέσεων εργασίας, με ταυτόχρονη ευθυγράμμιση της Ελλάδας με βέλτιστες πρακτικές άλλων χωρών και τη διασφάλιση του δικαιώματος στην εργασία. Το εν λόγω εγχείρημα αναμένεται να συμπεριλάβει τη συγκριτική αναθεώρηση ρυθμιστικών θεμάτων που αφορούν την αναδιάρθρωση εταιρειών και τις ομαδικές απολύσεις ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία μεταξύ της διευκόλυνσης της αναγκαίας προσαρμογής και ενός δίκαιου επιμερισμού του βάρους της προσαρμογής μεταξύ εργαζομένων, εταιρειών και της κυβέρνησης" 
ΠΗΓΗ:enikos.gr