Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Ισχυρά κέρδη το πετρέλαιο, ράλι τα futures της βενζίνης

Από το capital.gr
Έντονα ανοδικά κινήθηκε την Τετάρτη το αργό βρίσκοντας στήριξη στο νέο ράλι των δεικτών της Wall Street αλλά και στο εντυπωσιακό άλμα των συμβολαίων της βενζίνης τα οποία κέρδισαν πάνω από 20% μετά τα στοιχεία που έδειξαν υποχώρηση της παραγωγής. 

Ειδικότερα, η παραγωγή βενζίνης υποχώρησε στα 8,96 εκατ. βαρέλια την ημέρα για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε..

Rystad Energy: Η πτώση στην τιμή του αργού φέρνει 1 εκατ. απολύσεις στη βιομηχανία πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι που εργάζονται στον χώρο της πετρελαιοβιομηχανίας πρόκειται να χάσουν τη δουλειά τους λόγω της κατάρρευσης στην τιμή του αργού, σύμφωνα με τη νορβηγική εταιρεία συμβούλων Rystad Energy.

Η βιομηχανία παροχής πετρελαϊκών υπηρεσιών απασχολεί σήμερα περισσότερα από πέντε εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. 

Η Rystad Energy, λοιπόν, προβλέπει..

Νέο πετρελαϊκό κοίτασμα στην Κασπία Θάλασσα

Από το naftikachronika.gr
Η SOCAR και η Equinor επιβεβαίωσαν την ανακάλυψη ενός νέου κοιτάσματος πετρελαίου στο οικόπεδο Karabagh, 120 χλμ. ανοιχτά του Baku, στη θαλάσσια περιοχή του Αζερμπαϊτζάν στην Κασπία Θάλασσα.

Οι εργασίες γεώτρησης ξεκίνησαν στις 23 Δεκεμβρίου 2019. Το φρεάτιο δοκιμάστηκε σε βάθος νερού 180 μ. από το ημι-υποβρύχιο..

ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣΗΜΑΝΤΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στην κυβερνητική ρύθμιση με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους εργοδότες για διάστημα έξι μηνών να απασχολούν το 50% των εργαζομένων, για δύο εβδομάδες το μήνα, καταβάλλοντας φυσικά το μισό μισθό.

Παρά το γεγονός ότι τα κυβερνητικά μέτρα, λόγω της έκτακτης περιόδου που διανύουμε προσδιορίζεται η ισχύς τους για..

Σε αρνητικό έδαφος πέρασαν τα περιθώρια διύλισης αεροπορικών καυσίμων

Από το worldenergynews.gr
Τα περιθώρια διύλισης των ασιατικών αεροπορικών καυσίμων έχουν γίνει αρνητικά για πρώτη φορά εδώ και πάνω από μια δεκαετία, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες συνεχίζουν να ματαιώνουν τις διεθνείς και εσωτερικές γραμμές εν μέσω αυστηρών ταξιδιωτικών περιορισμών για την την πανδημία του κοροναϊού.

Τα περιθώρια κέρδους αναμένεται να υποστούν περαιτέρω πίεση, καθώς δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ανάκαμψης, ανέφεραν εμπορικές πηγές στο Reuters.

"Η παγκόσμια εναέρια κυκλοφορία μειώνεται..

Στο 50% το εισόδημα εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων για τους επόμενους έξι μήνες αποφάσισε η κυβέρνηση

Από το pronews.gr
Η κυβέρνηση χθες, ανακοίνωσε ένα πρωτοφανές μέτρο στα εργασιακά χρονικά. Συγκεκριμένα, την ενθάρρυνση της μερικής και της εκ περιτροπής απασχόλησης για τους επόμενους 6 μήνες, ένα μέτρο που θα οδηγήσει σε δραματική μείωση έως και 50% του εισοδήματος των εργαζομένων.

Η δυνατότητα απασχόλησης των εργαζόμενων έως δύο εβδομάδες το μήνα προβλέπεται στην πρόσφατη ΠΝΠ στο πλαίσιο της οργάνωσης του χρόνου εργασίας σε βάρδιες προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού. Το μέτρο είναι οριζόντιο, δηλαδή  θα αφορά όλες τις επιχειρήσεις και όχι μόνο αυτές που πλήττονται.

Ουσιαστικά παρέχεται..