Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Έρχονται οι μονογραφές του Υπουργείου Ενέργειας

Από το lygeros.org
Με καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα, έρχονται επιτέλους οι μονογραφές του Υπουργείου Ενέργειας για τις δύο θαλάσσιες περιοχές Νότια Κρήτης και ΝοτιοΔυτικά Κρήτης που αφορούν την κοινοπραξία Exxon Mobil, Total, Ελληνικά Πετρέλαια. 

Μετά θα αποσταλούν οι συμβάσεις στο ελεγκτικό συνέδριο προς έγκριση και τελικά θα περάσουν από την κύρωση στη Βουλή των Ελλήνων όπως έγινε..

Τι θα γίνει με τις ασφαλιστικές εισφορές μεριδιούχων των Ενεργειακών Κοινοτήτων;

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Σταθάκη και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα. Ε. Αχτσιόγλου κατέθεσε ο βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την ενέργεια και το περιβάλλον Γιώργος Αρβανιτίδης, σχετικά με το προβληματικό καθεστώς των ασφαλιστικών εισφορών των μεριδιούχων στις Ενεργειακές Κοινότητες, που φέρνει σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση τους συμμετέχοντες σε αυτές, και κατ΄ουσίαν λειτουργεί ως αντικίνητρο για την σύσταση Ενεργειακών Κοινοτήτων.

Δείτε το πλήρες κείμενο της Ερώτησης

«Ομπρέλα» από ΕΕ στην κυπριακή ΑΟΖ για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων

Από το worldenergynews.gr
Η πρώτη διακρατική συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου για κατασκευή υποθαλάσσιων αγωγών φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο είναι από χθες γεγονός.

Με τη συμφωνία θα συσταθούν κοινές ομάδες παρακολούθησης εφαρμογής των όρων, αλλά και κοινό σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων με όρους Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όσο βαρυσήμαντη είναι..

Τρία ενεργειακά deals Ελλάδας–πΓΔΜ στο παρά πέντε του Δημοψηφίσματος

Από το euro2day.gr
Χείρα ενεργειακής συνεργασίας τείνει η Ελλάδα στα Σκόπια με επενδύσεις σε αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου αλλά και ισχυρή ηλεκτρική διασύνδεση.

Την ερχόμενη Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου, μία εβδομάδα δηλαδή πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα, θα επισκεφθεί τη γειτονική χώρα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης επικεφαλής αντιπροσωπείας με στελέχη των ΔΕΣΦΑ, ΑΔΜΗΕ και Ελληνικών Πετρελαίων.

Η ελληνική πλευρά θα έχει..

Αναμένεται ραγδαία αύξηση των φορτηγών LNG μέχρι το 2030 - H Shell άνοιξε σταθμό ανεφοδιασμού στη Γερμανία

Από το energypress.gr
Τον πρώτο σταθμό εφοδιασμού φορτηγών με φυσικό αέριο εγκαινίασε στη Γερμανία, η εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου, Shell. Ο νέος σταθμός ανεφοδιασμού βρίσκεται νότια του Αμβούργου, στο Georgswerder Bogen, σημείο ιδιαίτερης σημασίας για τις εμπορευματικές μεταφορές καθώς είναι κοντά στο λιμάνι του Αμβούργου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Ειδικότερα, ο σταθμός έχει δυναμικότητα..

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 9 ΜΕΛΩΝ ΔΣ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι εξελίξεις στο μέτωπο του ξεπουλήματος των ΕΛΠΕ ξεκαθαρίζουν το τοπίο ακόμη
περισσότερο.
Στη συνάντηση του Σωματείου με τον Υπουργό «Ανάπτυξης» ο Σταθάκης δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα!! Είρωνας, αλαζόνας, προκλητικός και απαξιωτικός, δεν άφησε καμιά αμφιβολία για την πορεία του διαγωνισμού. Ακόμη χειρότερα, όταν του επισημάναμε πως όλοι οι εργαζόμενοι στην Ενέργεια, είναι απόλυτα αντίθετοι στο ξεπούλημα, απάντησε κυνικά «άλλο αυτοί, άλλο εγώ, εγώ είμαι Υπουργός και υλοποιώ το σχέδιο πώλησης»!!! Σαν να είναι Υπουργός ελέω Θεού!!! Απείλησε δε, πως παρανομούμε, μην αφήνοντας ..

BP: Αυτό είναι το νέο τοπίο στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά μέχρι το 2040

Από το worldenergynews.gr
Ανανεώσιμες Πηγές, Φυσικό Αέριο και Πετρέλαιο θα έχουν ισορροπημένη κατανομή στο μείγμα της παγκόσμιας ενεργειακής αγοράς το 2040 σύμφωνα με την  ετήσια παρουσίαση της BP. 

Την παρουσίαση έκανε ο επικεφαλής οικονομολόγος ( Head of Global Macro) κύριος William Zimmern στην βρετανική πρεσβεία, παρουσία της πρέσβεως  κυρίας Κέιτ Σμιθ.       
Το ΑΕΠ μέχρι το 2040 θα διπλασιαστεί  με καταλύτες τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες οικονομίες και  περισσότεροι από 2,5 δις άνθρωποι θα αναβαθμιστούν από τα πολύ χαμηλά εισοδήματα.

Το 2040 εκτιμάται ότι..