Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Καταρρέει η Ενδιάμεση Λύση για Φυσικό Αέριο

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΥΠΡΟΥ
Νέα παράταση των εγγυητικών, την όγδοη κατά σειρά την τελευταία διετία, ζήτησε η ΔΕΦΑ από τις εταιρείες που παραμένουν στον διαγωνισμό για την προμήθεια φυσικού αερίου για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής. Η νέα παράταση εγγυητικών ζητήθηκε να ισχύει μέχρι και τις 18 Δεκεμβρίου 2015.

Να σημειωθεί ότι οι αλλεπάλληλες παρατάσεις στις εγγυητικές, που πλέον έφτασαν στην...

"ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ" ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ !...

Το μυστήριο όσων γεννήθηκαν έως το 1985.. Διάβασε και θα καταλάβεις!


Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό μία επιστολή-αφήγηση για όσους είναι γεννημένοι μέχρι και το 1985.

Όσοι ανήκετε σε αυτές τις ηλικίες…θα καταλάβετε:«H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε…

Ήμαστε μια γενιά σε αναμονή: περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας. Έπρεπε να περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να…

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΛΑ...

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΛΑ...
Πόσο γελοίο ακούγεται... Υπάρχουν ακόμα ηλίθιοι που μετράνε τη ζωή με το αν είναι γεμάτη μια καφετέρεια.. Υπάρχουν ακόμα ανόητοι που θεωρούν καλά το ότι είναι εντάξει με τις τράπεζες και την εφορία. Πως καλά είμαστε ακόμα γιατί ένα κομμάτι μπορεί ακόμα και τη βγάζει καθαρή μέσα στο μεγάλο σφαγείο. Επειδή δεν έχει έρθει η σειρά τους. Επειδή ο χασάπης τους έχει ακόμα στη κατάψυξη να σιτέψουν καλά...

Οχι δεν περνάμε καλά. Γιατί πίσω από το γέλιο στη καφετέρεια και το χαβαλέ διακρίνεις τα άφτιαχτα δόντια που αρχίζουν και σαπίζουν ένα ένα κι έχει μπει ο οδοντίατρος στη λίστα των αχρείαστων ειδών. Οχι δεν περνάμε καλά γιατί τα ...

Την πόρτα της εξόδου σε 6.000-7.000 εργαζόμενους δείχνει η Chevron


Με τα κέρδη του γ' τριμήνου να υποχωρούν, η Chevron ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην περικοπή ως και 6.000-7.000 θέσεων εργασίας και θα μειώσει τις κεφαλαιακές δαπάνες κατά 25% το 2016.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία ανακοίνωσε πως...

Άνοδος για το πετρέλαιο

Άνοδος για το πετρέλαιο
Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Παρασκευής οι τιμές του αργού.Ειδικότερα, το αργό τύπου WTI παραδόσεως Δεκεμβρίου διαμορφώθηκε στα 46,59 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, σημειώνοντας άνοδο 53 σεντς ή 1,2%. Με βάση το πιο ενεργό συμβόλαιο, πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο από τις 16 Οκτωβρίου. Στην εβδομάδα, οι τιμές είδαν άνοδο 4,5% και σκαρφάλωσαν 3,3% υψηλότερα στον μήνα. 

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στο ICE του Λονδίνου, το brent παραδόσεως Δεκεμβρίου διαμορφώθηκε στα 49,42 δολάρια το βαρέλι, κερδίζοντας 0,62 δολ. ή 1,27%.


ΠΗΓΗ:zougla.gr

ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΖΟΥΣΑΜΕ?

ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΖΟΥΣΑΜΕ?
Πριν λίγα χρόνια σε μια παλιά μου δουλειά, σε ένα μεσημεριανό διάλειμμα, είχε ανάψει μια συζήτηση με τους συναδέλφους για διάφορες φάσεις που είχαμε περάσει εκεί κάπου στα 20 χρόνια μας. Για συναυλίες, ταινίες, για τα πάρτυ με τους πρώτους έρωτες, για διάφορες πλάκες κλπ. Ο διευθύνων την επιχείρηση ένας τυπικός μάνατζερ, μιας τυπικής πολυεθνικής, καθόταν πιο εκεί και μας άκουγε. Αργότερα με φώναξε στο γραφείο και πολύ σκεπτικός μου έκανε  μια ερώτηση, με υφος αρκετά στεναχωρημένο.

"Ξέρεις, πριν που σας άκουγα, αναρωτήθηκα για κάτι... Πού ήμουν εγώ όταν όλοι εσείς κάνατε όλα αυτά?..."

Αυτή η απλή φράση ήταν ότι πιο ανθρώπινο, ειλικρινές, έχω ακούσει ποτέ μέσα στον εργασιακό χώρο. Ηταν μια φράση κλειδί, αυθόρμητη, ένα ερωτηματικό που δεν χρειαζόταν απάντηση, γιατί αυτός που έκανε την ερώτηση, ήξερε ήδη πόση απουσία ζωής είχε η ζωή του.

Η γενιά μου, αυτή η περίφημη γενιά της μεταπολίτευσης δεν έζησε πόλεμο, είναι αλήθεια, αλλά έζησε κάτι φοβερό που μόλις τώρα αρχίζω να το συνειδητοποιώ. Εζησε.. Μια μοναδική απελευθέρωση. Μας πρόσφεραν στο....