Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Καινοτόμο υλικό που αντέχει τα 2/3 της θερμοκρασίας στην επιφάνεια του Ήλιου


Μέσω της χρήσης ισχυρών εξομοιώσεων σε υπολογιστές, ερευνητές του Brown University ταυτοποίησαν ένα υλικό το οποίο έχει το υψηλότερο σημείο τήξης από οποιοδήποτε άλλο υλικό είναι γνωστό μέχρι σήμερα.
Οι υπολογισμοί αυτοί περιγράφονται στο Physical Review B (Rapid Communications) και έδειξαν ότι ένα υλικό το οποίο περιέχει τις σωστές αναλογίες αφνίου, αζώτου και άνθρακα θα είχε σημείο τήξης άνω των 4.400 Κέλβιν (4.126 βαθμών Κελσίου)- θερμοκρασία που αντιστοιχεί στα 2/3 της θερμοκρασίας στην επιφάνεια του Ήλιου, και 200 Κέλβιν πάνω το υψηλότερο σημείο τήξης που έχει καταγραφεί ποτέ πειραματικά. Το επόμενο βήμα είναι η ...

Αέριο: Κρυφές αυξήσεις στο κόστος έκρυβε το νομοσχέδιο

Αποτέλεσμα εικόνας για Αέριο: Κρυφές αυξήσεις στο κόστος έκρυβε το νομοσχέδιο
Αύξηση 500% στο τέλος χρήσης δικτύου διανομής φυσικού αερίου, ο κρυφός μποναμάς του νομοσχέδιου για την απελευθέρωση της αγοράς. Ανάστατη η βιομηχανία. Το τέλος αυτό αντιπροσωπεύει πλέον το 20% της τιμής του αερίου. Για ποιους έγινε και τι αντιπροσωπεύει.
Αέριο: Κρυφές αυξήσεις στο κόστος έκρυβε το νομοσχέδιο *Στα «κάγκελα» η βιομηχανία
Οι καταναλωτές φαίνεται τελικά ότι θα «αποζημιώσουν» τις εταιρείες Παροχής Αερίου για την απώλεια του αποκλειστικού δικαιώματος πώλησης φυσικού αερίου στα δίκτυα πόλης.

Το «δώρο» της κυβέρνησης προς τους μετόχους των ΕΠΑ, δηλαδή ΔΕΠΑ, Shell και ΕΝΙ, δόθηκε μέσω του νομοσχεδίου που κατατέθηκε προχθές στη Βουλή για την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου, δηλαδή την κατάργηση των τοπικών μονοπωλίων σε όσες περιοχές δραστηριοποιούνται οι ΕΠΑ και η ΔΕΠΑ.

Όπως έχει επισημανθεί, η αποζημίωση των....

ΕΛΠΕ: Οι επιλεγέντες των υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές από τα ΕΛΠΕ


Τα αποτελέσματα των υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016, ανακοίνωσε ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια.

Όπως αναφέρουν τα ΕΛΠΕ, με βάση την από 18/02/15 προκήρυξη για τη χορήγηση υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές σε χώρες του εξωτερικού, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, επελέγησαν ως υπότροφοι οι υποψήφιοι με τους παρακάτω αριθμούς πρωτοκόλλου:

ΤΟΔ-3103/7
ΤΟΔ-2703/6
ΤΟΔ-1504/15
ΤΟΔ-3004/87
ΤΟΔ-2104/21
ΤΜΔ-3004/80
ΤΜΔ-2804/43
ΤΕΥ-2804/44
ΤΕΥ-2304/32


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Ο Άτλας των εθνικών χρεών - Σοκάρει η θέση της Ελλάδας

xreh kosmos
Τον παγκόσμιο Ατλα δημόσιου χρέους δημοσιοποίησε η Bank of America, όπου διακρίνονται με διαύγεια οι χώρες που διατρέχουν τα υψηλότερα ρίσκα από οικονομικής πλευράς.

Όπως φαίνεται καθαρά, πρώτη πιο επικίνδυνη χώρα από άποψη εθνικού χρέους είναι η Βενεζουέλα με τον κίνδυνο χρεοκοπίας στις 5.000 μονάδες βάσης. Στη δεύτερη πιο...